- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
No, csapatépítés kezdődik... A Tower Bridge összerakása következik, irodai csapatépítés címén, négy fő részére, négy üveg bor kíséretében...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Én is kaptam hírlevelet!
"2015. október 5-től 7.990,- Ft értékű LEGO Star Wars termék vásárlásához ajándékot adunk! "
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
senior tag
Sziasztok Lego Tudorok.
Kérdés: LEGO City 60051 Nagysebességű vonat szett, új, bontatlan dobozos, eredeti állapotban mennyiért eladható? Akad itthon belőle egy felesleges kibontatlan dobozzal és gondoltam ne foglalja itt a helyet. -
Freddy76
addikt
válasz Freddy76 #6251 üzenetére
No, összeraktuk. Építési élmény az elején 7/10, ez a második óra végére lemegy 2/10-re, majd megállapítom, hogy ennél még a lányom duplóit és klasszabb rakosgatni. Nagyon unalmas. Lentről megyünk felfelé, marha sok az 1X1 elem, ugyanazt csinálom szintről szintre. Semmi furmányos trükk, semmi érdekes technika. Komolyan, kukoricát morzsolni izgalmasabb, mint a Tower Bridge-t építeni...
És minden duplán van. Lol. Felépíted az egyik tornyot, tököd tele, és jön még egyszer ugyanaz. Majd az összekötő elem. És még egyszer ugyanaz. Majd a torony teteje. És még egyszer ugyanaz. Majd a híd külső része. És még egyszer ugyanaz... Mi négyen raktuk, két fős "csapatokban", egyik az útmutatóval, a másik letöltött útmutató alapján (monitorról).
Ellenben a legmutatósabb építmény, amit eddig láttam. Elég sok londoni magyar, illetve Magyarországon ténykedő londoni cég az ügyfelünk, szóval ezt eleve irodai dekornak szántuk az is lett (így legalább számlára ment, le lehetett költségelni...), és arra kiváló. Kint van a tárgyalóban a polcon, fölé a falra veszünk egy Tower Bridge képet.
Szerintem ne vegye meg senki. Inkább vegyetek egy modulart, egy X-Winget, a maradékot meg igyátok el.
-
lord.lakli
őstag
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Na mit szóltok, jó kis finomságok nemde?! Akit érdekel akármelyik, írjon privátban.
-
LudiDOK
csendes tag
Sziasztok!!
Két újdonsággal szolgálnék amiket az utóbbi napokban tettem publikussá.
Az egyik, hogy elkészült a 42039-es Technic készlet "D" alternatívája ami egy felturbózott kabrió lett. Sokan Muscle Car-nak vélik. Lehet van benne valami.
Képek itt:
[link]Videó itt:
[link]Az ingyenes összerakásit elkészítem ha majd az időm engedi.
A másik építményem a Lego és a Mercedes közös építési versenyére készült.
A verseny lényeg az, hogy építsük meg egy olyan teherautót amilyen majdan (2045-ben) egy Mercedes-Benz lehet. Megkötés az volt, hogy 90%-a technic legyen. Képeket kellett róla készíteni és ha akarta az építő akkor videót is. Megkötés volt a 3 perces filmhossz is. Nekem ez mindig nehéz mert hosszú videókat csinálok. Ezért is lettek felgyorsítva a motorizált funkciósak. De szerintem jobban megmutatják a dolgokat mint ha eredeti sebességen néznénk meg.
Az elképzelésem az volt, hogy adott egy alváz amiben minden vezérlés, meghajtási elem (full elektromos) benne van. Magában is működik az alváz ami adott gps adatok alapján jut el a céljához. A fülke csak az utasok szállítására alkalmas. Ha például merülnek az akksik akkor egy adott depoban lehet az alvázat kompletten cserélni egy full-ra feltöltöttre és lehet folytatni az utat.
A fülke lerakása után a helyére lehet például platót vagy konténert felrakni és azt elszállítani. Lehetne még bármilyen hidraulikus eszköz felrakása is.
Az összkerék kormányzás és összkerékhajtás már az elején fontos volt nálam.
A színválasztás nem véletlenül lett így megválasztva mert így könnyen észrevehető a magyar versenyző a nemzetközi mezőnyből.
Képeket itt találtok:
[link]Videó itt:
[link]Kíváncsi vagyok a véleményetekre és a kritikákra is. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
coolmpi
aktív tag
Valami brutál jól sikerült! Remélem érsz el helyezést. Esetleg lehetne feliratozni a videót, amikor mind a 4 kerék mozog, meg amikor a fülke lemegy magától.
-
LudiDOK
csendes tag
Várj. Belekontárkodtam a képekbe így a brickshelf megint elküldte ellenőrzésre.
Itt van másik két link:
Kabrió (itt kisebbek a képek méretei):
[link]Merci kamion:
[link]A fülkével kapcsolatban meg voltam lőve a súlya miatt. Már így is kicsit akadozva mozgatja a rakodó.
Köszönöm szépen. Jó lenne előrébb végezni de erős a mezőny. Így csak reménykedhetek. Nemsokára kiderül.
-
Djuree
félisten
-
Freddy76
addikt
Jaja. És mennyivel jobb volt, hogy nem kellett a webáruházakat böngészned, hogy hol olcsóbb, mert egy áron lehetett kapni mindenhol, már ahol kapni lehetett. Meg nem kellett azzal variálni, hogy milyen akció van, milyen minifig van ajándékba, mert sehol nem volt akció. Meg nem kellett azon agyalni, hogy a két 99,8 %-os ebay eladó közül melyiktől vegyük meg, mert nem volt használtpiac...
Bocs srácok, de ez a régen minden jobb volt dolog mindig kicsit megmosolyogtat...
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Freddy76 #6276 üzenetére
Én jelenlegi formájában is szeretem a Lego-t, mert alapvetően azokat az értékeit és szórakoztató erejét megtartotta, amiért 6 évesen is bármikor leültem építeni.
Ugyanakkor (#6264) R3ĐßuŁŁ posztja után azért én is csillogó szemekkel gondoltam vissza a régi időkre és a Bécsi úton beszerzett különleges kiegészítőkre, amiket a külföldi katalógusokban láttam először. -
bobafett
tag
De senki sem mondta, hogy "minden" jobb volt, csak hogy voltak dolgok, amik akkoriban jobbak voltak.
Én magamon azt vettem észre, hogy ha néha leveszem a polcról ezeket a dobozos technic dolgokat, belenézek a fedél alá, még összerakás nélkül is gyönyörűek.
Nekem egyébként a jelenlegi vonal jobban tetszik mondjuk a city-ből, mint a régiek. Azok túl egyszerűnek hatnak, még nem érzem ezt az elplaymobilosodást.
-
félisten
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
A tervezők viszont szerintem sokkal jobban meghálálták, ha kiadtál egy rakás pénzt egy készletre. Egy ilyen doboz előállítása és gyártása szerintem elég húzós és ez azért valamennyit visszaad az embernek pluszba élményként amikor elkölt egy halom pénzt egy készletre, nem úgy mint most. Ma már csak az Ideas tud megfelelő minőségű dobozt adni a készlethez. Nézd meg a Wall-E készletet, milyen remek doboza van. Az ember egyből nyugodtabbnak érzi magát, ha a kezébe fogja ezt a készletet, mint mondjuk egy pár éves fos Star Wars dobozt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy nem volt a 20-30%-a kitömve 1x1 round plate, cheese slope és társaival. Ami régen egy 300 darabos készlet volt, az ma majdhogynem felér simán egy 5-600 darabos készlettel. Raised baseplate, printed elemek, több kiegészítő a figurákhoz (castleben legalábbis) nekem mind a sokkal több odafigyelést és minőséget tükrözik vissza, mint most. Persze ez csak az én véleményem, de régebben a minőségre jobban figyeltek és nem voltak ennyire profitorientáltak. Persze nem vagyok elégedetlen, de jobban is oda tudnának figyelni, ha akarnának.
Regény vége.
-
tvamos
nagyúr
válasz LudiDOK #6265 üzenetére
Fantasztikus!(#6283) dime27
Franko!(#6274) bobafett válasza NGA (#6273) üzenetére
Igen... regen azert megadtak a modjat!
Mondjuk, a szep dobozt szivesen elcserelnem alkatreszekre!****
Ez megvolt mar?[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Gondwana
addikt
Ha màr a mai posztok többsége Régennel kezdődik: a 40-60-80db-os készletek hàtuljàn is ott volt (utasìtàs nélkül) egy-egy B, C és D modell is, ma màr csak technic mellé jàr B modell.
Szerk.: jòàrasìtott, tesztekbenlehùzott F40 akad-e màr valahol? (30-at nagyon nem adok érte)
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Djuree
félisten
válasz bobafett #6280 üzenetére
jó az új citys space shuttle, áll az egész kb. 5 darabból, az egész eleje egy darabból áll! fuck this shit! a réginek csak az eleje 150 alkatrész kb. persze a mai zseni gyerekeknek ez is problémát okoz összerakni...de ilyen a kinder tojás is. retardáltaknak való, semmi értelme játékok vannak bennük 3-4 darabból. régen álltak 10-12 darabból és volt értelmük is. leírás sem kellett h összerakjam, kép alapján simán ment.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
bobafett
tag
Na jó, ezzel is egyet tudok érteni (fenntartva korábbi állásponom ), az új Spaceport gyalázatosan néz ki, valóban. Amikor láttam az első képeket már tudtam, hogy azokat messzire kerülöm majd.
Az idei City-ből nekem csak a Construction és a vonat vonal jön be, pl a Deep see explorers is felejtős, valamiért nem tetszik...
-
dime27
őstag
Most bontottam fel egy bontatlan 7347-et, ebben a fos időben elleszek vele pár órát úgy érzem....
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Pötyi
őstag
Index hír: Doctor Who
QNX is cool!
-
félisten
-
Pötyi
őstag
Hát őőő... Kultikus sorozat. Gondolom ezért is került be a Cuusoo-ba a projekt és mivel elérte a tízezres támogatót és kijött készletként, valszeg vannak rajongói is. De ízlések és pofonok. Én nem tudok garanciát vállalni arra, hogy ha megnézel belőle pár részt, akkor biztosan tetszeni fog-e neked... Műholdon sokszor néztem gyerekként, akkor szerettem. Amikor itthon vetítették magyar adók "Ki vagy Doki?" címmel 2006. körül, akkor kora délutáni háttérzajnak jó volt, miután az ember hazaért melóból, kikapcsolódásnak. De annyira már nem kötött le, hogy vér-rajongója legyek.
Nekem anno gyerekként nagyon tetszettek a Csupasz pisztoly filmek, sírva röhögtünk az idézett mondatokon. Aztán valahogy elmúlt. Franc tudja, talán megöregedtem, megkomolyodtam, megváltozott az ízlésem. Most már szinte csodálkozva nézem, ha véletlenül odakapcsolok egy csatornára, ahol éppen Leslie Nielsen megy, hogy én ezen röhögtem?!? Ez nekem tetszett?!? Most blőd, erőltetett hülye poénoknak érzem...
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
batmanéhes
tag
jáj-jáj többféle alkatrísz van mint rég. mekkora dráma.
azért a kölykök köszönik szépen azt a 2 nagy szárnyat amit bricklinken vettem nevetséges pízér, mert inspirálja őket és mindenfélét építettek már belőlük.
+ technic ég és föld a régi modellekhez képest. de szívesen látom a classic-only mocokat is képpel a kemínyvonalasoktól. lehetőség, csak a minőség ne csökkenjen.
-
tvamos
nagyúr
válasz batmanéhes #6299 üzenetére
Sajnos, arra várni kell 30 évet, hogy kiderüljön, a maiak milyen minőségűek... Most még jók... Ezek az új analapanyagok engem is aggasztanak egy kicsit.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest