- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
Srácok, hogy lehet lejönni a Lego-ról?
Kemény volt az évvégi hajrá:
Voltron
Batmobil
Karácsonyi xwingÉs elfogyott a hely otthon, meg lehet, hogy a türelem is
Google Pixel 4a
-
nagyúr
-
-
Throme
veterán
válasz szabonagyur #30550 üzenetére
Nálam most a téli szettekből a sílécek jönnek le könnyen a figurák lábáról.
Aztán van egy frizura fajta (színtől független), ami el van cseszve, és nagyon könnyen lejön a figura fejéről. Szerencsére én nem játszom ezekkel. -
Fr0z3n
őstag
Tudom volt téma, de már rohadtul nem férek el. Ki milyen vitrinben oldja meg a tárolást? Helyem már a földön nincs, úgyhogy ilyen falra szerelhető érdekelne ami legalább 20 centi mély. Valakinek ötlete esetleg?
-
wrrs
tag
válasz C4mp3r #30562 üzenetére
Ninjago City után iszonyat lufi lesz bármelyik megépítése.Még a 10255 talán, de az sem egy Párizsi Étterem vagy Detektív Iroda készlet szintű élmény.
Jelentem én sem férek. Kereken 80 készlet van összeépítve, 20 bontatlan a szekrényben (Saturn, stb. nagyok...). Mind ki van állítva, nem győzöm porolni őket, már rendesen ez a háztartás nálam. Nem tudom mi legyen, mert a varázs meg nem múlik.
Én azt hiszem úgy lehet lejönni erről, hogy tényleg, TÉNYLEG elfogy a helyed és aztán már látod, hogy nincs értelme venni több készletet. Ha meg veszel, akkor bontani/eladni kell, vagyis cserélődik az állomány.
A lényeg az, hogy vannak már olyan készletek, amelyeket elbontva, bedobozolva is többet kapsz, mint amikor vetted. (pl.: Ninjago Movie robotok) Ez azért jó érzés. De ettől sem lesz több hely sajnos. Én annak örülök, hogy nem vitrinezni kezdtem el, hanem polcozni. Heti szinten kozmetikai ecsettel makulátlanul tartom őket, van készlet ami 1 éve van összerakva és patika tiszta. Dobozokat is elspájzolom. De ez az egész tény, hogy eladható/értékálló a Lego kicsit hangulatgyilkos is. Képtelen vagyok elbontani egy Ninjago City-t és dobozból túrva újra összerakni. Nyilván nem lenne full karcos, de nekem már ez sem fér bele. Egyszer építettem át MOC-ra a halászházat, majdnem sírtam közben.Közben a Tesco kidobta a Speed és többi 2020-as készletet is, ráadásul túl kedvesek is mert alapból ráragasztották a -30%-os matricát ezekre is. Mondjuk nagy készlet nincs, csak kicsi/közepes motyók. Viszont ezt az új Friends dobozkát nem értem. Ez szerintem tök gáz a Legotól.
https://brickset.com/sets/41404-1/Emma-s-Play-Cube-Photographer
-
balint82
senior tag
válasz Throme #30565 üzenetére
@tPedro_ : köszönöm,nagyon örülök neki. én vagyok, igen. Elég korrekt volt az eladó, meg is lepődtem.
Mit vettél amúgy anno tőlem?@r.levente75: mondjuk a sör pont több helyet foglal, mint a lego
@flashpointer: nem rossz, szerencsére van repülős ismerősöm, aki tetézi a bajt, és legozik is.
@wrrs: az az sc audi nagyon nagyon ott van, kár, hogy nincs tesco a közelben.
MONDJUK úgysem veszek több Legot[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem hiszem, szerintem rá fog függeni, és pár hét alatt összerakja.
De nem tudok dönteni.. (magamnak biztos a Batmobile-t választanám)
Elemszámra a kastély majdnem dupla annyi, de az építése elég statikusnak tűnik a járgányhoz képest, nem tudom melyik nyújthatja a nagyobb élményt..
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
C4mp3r
addikt
válasz A_ScHuLcZ #30567 üzenetére
a nagy hogwarts kastelyt akkor javaslom ha nagyon szeretitek a harry pottert es ami a legfontosabb van helyetek kiallitani. [link] itt irtam rola bovebben, de a lenyeg, hogy a sok reszlet miatt egyaltalan nem statikus az epitese. en a konyveken nottem fel, ugyhogy nagy elmeny volt az epitese, aki hp fan nem fog benne csalodni
-
tPedro_
őstag
-
Throme
veterán
válasz Fr0z3n #30570 üzenetére
Nekem egyrészt "vitrinben" másrészt szabadon vannak szettek.
Magasabban (szemmagasság, vagy kicsit felette) lévő polcok nem annyira piszkolódnak.
Szerencsére "kinőttem" a sötét (főleg fekete) bútoros korszakomból és így az a nem túl sok por se látszik a világos felületeken (csak takarításkor a rongyon).Besta szekrénysorunkból 6 kockát elfoglaltam üvegajtós és lámpás felszereléssel. Nagyon jól mutatnak benne a szettek, amiket nem zsúfolok agyon.
Többeknél látom itt a fórumon, hogy az üvegajtós vitrin zsúfolásig van legóval. Hiába a vitrin, nem mutat jól. Inkább átlátszó raktár jellege van.Helyprobléma miatt sok készletről le kell mondani, mert én nem szeretem ezt a bedobozolást, elrakást. Nem a pincének/szekrények/padlásnak veszem a szetteket (egy kivétellel, ami a téli témák, ez érthető is szerintem).
Nagyon drága szetteket se veszem, sem a nagy darabszámút.
Így beálltam 3 - 4 irány követésére és ennyi. Persze eljön az idő, mikor én is fullon leszek. Nem tudom mit csinálok majd. Lehet beadom a családnak, hogy a gyerekszobában a gyereknek szüksége van a legók bemutatására, és ott folytatom a kirakodóvásártSzóval ne riasszon el a polc, mert helytakarékos ill. helykihasználó megoldás, és mégse olyan bumfordi, mint egy fali doboz szekrény. Polcnál is lehet világítást megoldani. Ráadásul már távirányítású bekapcsolás se probléma.
Ok, többet kell porolni, mégsem olyan vészes. Valamit valamiért. -
thesound
addikt
válasz kbalage2 #30520 üzenetére
Most néztem végig. Furcsa, hogy ennyire nem tudják megoldani a kormányzást. Lehet maradni kellett volna még a PF servonál.
Az irány jó is lehet, csak még nagyon nem sikerül eljutni az egységesítésig.Egyébként poén lehet egy munkagépekkel eljátszott scene-t "leprogramozni". Arocs, WV front loader, Mack, MKII Crane. Megnyomom a play gombot és a szobában elkezdődik az építkezés.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
nagyúr
válasz thesound #30432 üzenetére
Na meg lett építve.
Az elejét hagyjuk, az hogy széthullik (a hajam meg ki tőle) egész komoly cucc lett.
Bár nekem voltak bajok vele, mert kell hozzá egy pár alkatrész pluszba, nekem nem volt, de így is jól mutat. 1x2-es lapos sárga elem, én nem találtam többet a szétszedett alkatrészekből, ő nem tudom honnan találta ki, hogy van anyyi hpzz.
Az útmutatóban van egy-két érdekes dolog, mert cserélni kellett utólag alkatrészeket, de egész jó kis modell lett."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
kbalage2
aktív tag
válasz thesound #30575 üzenetére
Nem a technikával van baj, a szándék hiányzik meg a prioritások helyes kezelése. A Control+ appban működik teljesen jól a kormányzás és a BrickController2 is csont nélkül hozza már a dolgot.
Szerintem kár volt erőltetni hogy Boost alapokra épüljön az egész, ki lehetett volna terjeszteni a Boost appot azoknak akik tényleg a blokk-alapú vizuális programozásban akarnak elmerülni, és csinálni egy SBrick vagy BuWizz appra hajazó megoldást azoknak akiknek simán egy testre szabható felületre van szükségük ahol meg lehet mondani hogy melyik vezérlőelem melyik hub melyik portját vezérelje és ott milyen fajta motor van.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
addikt
Iden en sem akartam sokat vasarolni, maximum egy keszletet. Ennek az lett a vege, hogy Bugatti, Land Rover, Liebherr.
-
Throme
veterán
válasz Sub-ZeRo #30576 üzenetére
Kösz a rövid bemutatót, megmondom őszintén vártam, hogy valaki leírja a tapasztalatait .
Ettől tartok ezeknél a MOC-oknál, hogy széthullanak. Pl a creator miniből van +1 szettem MOC-oknak. Az egyik a porsche lett. Jól néz ki, de az is széthullós, no meg a kerék is könnyen beleér a kasztniba. Ezeket ránézésre nehéz megmondani.
Viszont egy szót se szólhatok, mert ingyenes útmutató alapján építettem meg.
A Mustang-nál azonban nem mindegy, mert zsetonért megy az összerakási.#30577) thesound
Nagyon klassz MOC-ok! A pic-up nagyon bejön. A buggy szerű is -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Gyerekkori álmomnak tettem ma eleget, vettem egy lego technic-et.
Sajna itt Debrecenben nem volt polcon Landrover defender, csak egy Porsche 911 rsr, ami kezdésnek úgy vélem elég lesz.
Sajna a zacsik nem voltak számozva, de nem bántam.
4 órája rakom, nagyon igényes és tetszik! 2. hobbynak azt hiszem teljesen jó lesz. Egyedül az árakkal nem vagyok kibékülve, de azt hiszem évente 1-2 szett belefér.Most itt tartok, de fotózom folyamatosan. Csinálok majd youtube csatornámra egy fotósorozatot belőle.
Ha érdekel valakit, majd bedobom. -
r.levente75
addikt
válasz SoulReaver #30582 üzenetére
Grat hozzá jó szórakozást!
Gyönyörű szett! -
SoulReaver
veterán
válasz r.levente75 #30583 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, szép polc dísz lesz majd! De nem tettem le a Land Rover Defenderről!
-
Throme
veterán
válasz SoulReaver #30584 üzenetére
Online rendelés nem játszik?
-
balint82
senior tag
válasz SoulReaver #30586 üzenetére
Budapesti vagy? Ha igen, akkor ez esetben több eladó van jofogason 50 alatti árral.
Jelige:mentsük meg a Karácsonyt :)
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Warton
őstag
Csináltam egy újabb magas színvonalú videót.
A löveg alapját az LForces.com oldalról szedtem. Persze olyan elemeim, amik abban le van írva nem volt, úgyhogy a belseje egy picit át van építve.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
nagyúr
válasz zbundy #30593 üzenetére
Még nincs, de a vonat (motorral) meg az állomás az várat magára.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
SoulReaver
veterán
X-wing nincs ilyen nagyobb, komolyabb szettben? Mint az Y szárnyú.
-
Pötyi
őstag
válasz SoulReaver #30595 üzenetére
Hogyne lenne. UCS X-szárnyú:
- régebbi modell: 7191
- újabb kiadás: 10240QNX is cool!
-
atila4
senior tag
Megjött a Jézuska
Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest