-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
válasz XFishboneHUN #12846 üzenetére
Nem rossz!
Megnéztem, de a gyereknek a régi kettes készletből a Camaro kellett volna... vagy a Ford Mustang GTDjuree: Gratulálok!
-
Jim-X
őstag
Tenyleg ha mar a gyerekek a tema!
Ti hogyan kezdtetek el legozni (Duplozni) a gyerkocokkel? A kepek alapjan osszekrakjatok nekik, veluk ami a szettben van, vagy csak ugy kiboritani, aztan had epitsenek a lurkok?
A Duplo elott kaptak "Molto Blocks"-ot, ami sokkal nagyobb elemekbol all (ismeritek biztos a hasonloakat) azza szeretnek csak ugy epitgetni, de a Duplobol mindig csak kiveszik az egybe elemeket es azokkal szorakoznakItt van Noel fiam elso krealmanya:
Azota inkabb magasra epit kulonbozo tornyokat, de ez az elso szerintem valami kutya lehet
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Mcray
senior tag
válasz Djuree #12842 üzenetére
Gratula! Van 3 hónapod. Utána szedheted le a gyerekeket a csillárról. Nekem a most 6 éves lányom 1 évesen magára akarta rántani a plafon szintjéig felrakott terráriumot benne a madár pókkal... Vigyázzatok a gyerekekre és a Legora is
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
senior tag
válasz Djuree #12842 üzenetére
Gratula!
Az én lányom pl nem szeret legozni, pedig van otthon vagy 10kg biztos. 8 éves és nem tud vele mit kezdeni, pedig mindig is látott minket az anyjával legozni, de neki nem jut eszébe semmi róla. Nem érti mire jó. Inkább látványosan unatkozik, minthogy leülne legozni. Nem értem, mert engem gyerekként elrángatni nem lehetett a lego mellől. Életemben nem unatkoztam még, azt sem tudom hogy kell azt.
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
Nálunk a Manó még nincs két éves, de az alábbiak voltak:
Megablocks/NumberBlocks stb, jó nagy elemek, mint a képeden, ezeket kb. 15 hónaposan kapta meg. Kezdetben segítettünk neki összenyomni, egymásra rakni stb, de mára már gyönyörű tornyokat épít belőle
17 hónaposan megkapta élete első duploját - szerintünk imádja, leül mellé és pakolgatja a 24x24es alapra, és rohangál a cicával/nyuszival/báránykával stb.
Most (20 hónaposan) ügyesen összeilleszti már az elemeket, és nagy az öröm, amikor 3-4 elemet összeépít egy értelmes formáva (házra a háztetőt, 4 ugyanolyan elemet egymásra, nyuszit be a házikóba stb)...Jövőre jöhet a Technic
Google Pixel 4a
-
Djuree
félisten
kösz srácok!
én is majd veszem nekik a különböző építőkockákat, először valami nagyot nehogy benyeljék.
a sajátjaimat meg minél jobban elrakom, az ő szobájukból már nagyjából kipakoltam a legot. az a baj van pár alien-predator figurám is, hogy azokat hova rakom nemtom...sztem ezeknek csemege lesz az alien gyűjtemény, itt az alienek lesznek széttépve nem fordítva.mondtam az asszonynak úgy látom nagyon szeretnék a majd megjelenő ucs falcont is. de elhajtott a fenébe.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
Djuree
félisten
ha vkinek kell vmi shopból szóljon mert most rendelek, hozzádobom.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
csanee
tag
Nálunk a lányom kb. 1,5 éves korában kapta a Megablocks 80 db-os készletét, meg előtte valami kisebbet. Torony/ház/kastély építés ment ezerrel. Kb. 2,5 éves korában kezdődött a Duplo: 10801 aztán a Doktornénis, meg karácsonyra és most januárban a 3. szülinapja alkalmából még vagy 4 készlet Nyuszi, tyúk, zsiráf, kutya... mind1, hogy mi, csak a doktornéni megvizsgálhassa
De már nagy lelkesedéssel segített többek közt a BMW összerakásában is. A régi szettjeim közül nagy kedvence a mentőautó.Most gondolkodtunk el rajta, hogy szintet lépjünk, és már rendes legót kapjon majd a duplók helyett.
A kisöcsi pedig heteken belül érkezik úgyhogy a technikek már előre reszketnek a vitrinben
[ Szerkesztve ]
-
EGOKA
tag
válasz Janaboy #12803 üzenetére
Ez mind szép és jó, de bődületes kamu.
A gyerek nem attól választ tudományos pályát, mert a LEGO kijön egy ilyen szettel (vagy akár többel is), hanem mert a szülei nem "kis hercegnőnek" nevelik. Lehet, hogy egy-két szülő még el is gondolkodik emiatt a nevelési elvein, de ez tényleg egy-kettő lesz, nem ezrek. Ezért meg kár elvenni a rajongóktól az élményt. Persze lehet, hogy ők ennél nagyobban gondolkodnak, hátha más cégek is elkezdenek ilyenben gondolkodni. (Azért megnézném a Mattel tudós Barbie eladási statisztikáit.)
http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Throme
veterán
válasz XFishboneHUN #12846 üzenetére
Klassz!
A felnik ilyen sárgák alapból?Én is beszerzem. Az idei SC egész jó eresztés lett.
-
Djuree
félisten
köszi nektek is!
-
EGOKA
tag
Kis csajnak pár hónaposan sikerült rátennie a mancsát egy Duplo figurára, azóta mindenhová magával cipeli. Igaz most épp nincs meg. Karácsonyra (és a szülinapjára, mert a kis okoska 24-én született), kapott egy rakat emberkét. Imádja őket. Van egy nagy doboz Duplója is, de abból csak pár kockát szedtem még ki neki, amik egyelőre arra jók, hogy a lakás legváratlanabb helyein jöjjenek szembe. No meg a szétszedés! Azt imádja! De még csak 14 hónapos, szóval ráérünk. (Azért LEGOból nem lesz hiány! )
http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
batmanéhes
tag
primo, urak, primo. nem duplo. használtan lehet kapni, azzal kell kezdeni. utána jöhet a duplo, utána meg a technic ha már nem eszi meg. egészen addig, amíg már nem esik szét a kezében a city / system...
-
Saccco
nagyúr
Nézegettem az Aliexpressen, erre egy leállított Pokemon-os Ideas jött szembe.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Pötyi
őstag
válasz HummeRC #12875 üzenetére
Én se tudok unatkozni.
Én csak beírtam poénnak egy poént, te meg magadra vetted. Pedig nem kellett volna, mert nem neked szólt.
Nem szólt senkinek.
(Especiel én pont tudom, hogy mennyit dolgozol.)
Csak azért írtam be ezt, mert rímelt arra, amit te mondtál.
Láng István Kénköves, az egykor méltán legendás Kretén Magazin főszerkesztője dolgozta ki ezt a mondatot, ami egy igen ritka nyelvtani képződmény. Olyan kérdés, hogy már maga kérdés feltevése is hazugság:
"Hazudni? Azt hogy kell?"
QNX is cool!
-
Szabip
csendes tag
válasz Djuree #12841 üzenetére
Köszi akkor jól sejtettem, hogy te voltál.
Én és a haverom kettő IMF-et rakunk össze bricklinkről egyszerre.
Van pár elem ami nagy szívás. Főleg amit írtál az árbóc alsók, azokat mi is úgy helyettesítjük, ahogy te (szerintem jobb mint az eredeti).
Ma már még nehezebb pár elem beszerzése (nagy létra, törzs, ferde 75 fokos oszlop, árbóc elemek). A hajótörzset az eredeti színnek megfelelően szerzetük be, nem olcsó mulatság (és ezzel kivégeztük az EU-ban kapható mennyiséget ). És én még azt hittem a vitorla a nehéz, abból sok van...
A ritkákkal kezdtük, de így is lesz pár hónap. kb 80-90e-ből kijön nekünk is.
Magyaroknál alig van hozzá alkatrész...
Gratula az ikrekhez!
-
Pötyi
őstag
Velem? Semmi! Nem én írtam be a fórumba az IMF-et!
IMP - az megvan, a Doom-ban volt.
INF - az is tudott dolog, telepítettem már egy-két windowst.Még rá is kerestem a BrickLinken a IMF-re, de csak Gimlit dobta ki a legjobban hasonlító találatként.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Tony21
tag
Először pakolgattam neki egymásra az elemeket, hogy lássa a lehetőségeket.
Aztán elé borítottam a doboz tartalmát, hogy akkor nosza.
Elsőre a virágokat gyűjtötte ki, azokat rakta toronyba ... aztán idővel a kockákat is elkezdte egymásra pakolni
Gyorsan tanulnak egyébként a kis törpék, építettem tornyot úgy, hogy egymás mellé raktam a kockákat, majd egyet megfogtam a kezemben és felülről rányomkodtam a sorba rakott kockákra a közben alulról, lefelé épülő tornyot ...
Másnap már ő is így csinálta
Sajnos sokat nem ül el a Lego mellett egy helyben, igazából még járni sem tanult meg, pedig 25 hónapos múlt ...
Viszont 10 hónapos kora óta rohan/fut/szaladDjuree, gratula!
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Szabip #12881 üzenetére
Köszi!
Majd kérünk képeket, föleg egyszerre a kettöröl.
Majd csinálunk egy flagship flottát.Én is a vitorlára gondoltam h a legdrágább lesz de sok is van meg nem is drága annyira. Meglepö mert a vitorlák mindig drágák szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Lego CrocRod™ SemiMOC - 10708
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Szabip
csendes tag
válasz Djuree #12889 üzenetére
Már így sincsen kicsi flottánk a haverommal közösen gyűjtöttük a kalózokat. 89'-97' 2x megvan az összes hajó amit az EU-ban valaha kiadtak és a 2015-ös sorozat is továbbá minden sziget és ez mind 2x. Sőt a 6286 3x van meg. Gyűjtői minőségűek.
Az IMF van vissza és a Karibok de azok nem jönnek be így kimaradnak egyenlőre és a Silent Mary az kell!
-
Szabip
csendes tag
Ez sajnos lehetetlen. Minden el van csomagolva, gondosan 1-2 évig így is maradnak.
A gyerekek kicsik még, elzárható vitrines szekrényben is kockázatos lenne.
Csak azok vannak egyben amiket legutóbb szereztünk be és mosásra leválogatásra várnak.
Egyenként készültek róluk képek, de az nem annyira látványos.
-
Mcray
senior tag
válasz bobafett #12848 üzenetére
Ezúton szeretném megköszönni bobafett kolléga önzetlen segítségét az x-wing-em további alakulása felé. Köszönöm szépen az ajándék tan öntapadós tapétát!
Én csak egy tan csíkot szerettem volna a fehér hajtóműre, de nem bírtam magammal és másfél óra alatt ezt alkottam az orr részen: Kopott X-wing orr rész
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
.LnB
titán
Sziasztok!
Mindig olvasgatom LáZ logoutos bejegyzéseit, és mindig is tetszettek a Lego-k, de sose vettem rá magam. Mígnem a 4 éves kisfiam kinézett magának egy szettet (#60139) a TV-ből. Gondolkodtam rajta, hogy megvegyem e neki, mert azért ez nem 4 éveseknek való. Majd meglátjuk Duplo-val is ügyes. Aztán ha már elkezdtem Lego-kat nézni, csak eltévedtem a Star Wars-osok felé. Nagy Star Wars láz van nálam. Ezért rendeltem magamnak is egyet (#75102). Ez lesz a főpróba. Nekem is és a fiamnak is, jó lenne együtt szép lassan összetenni. Rávezetni őt is arra, hogy ezeket a bonyolultabbakat, hogy kell, mi is ennek a szépsége. Majdnem a #75105-öt rendeltem meg, de kezdésnek kicsit durva lett volna. Majd ha ez bejön akkor lehet abba is belevágok. Holnap érkezik majd a csomag, ő a kamionját majd csak következő hónapban kapja meg. Akkor lesz a névnapja.
Majd írok ha kész vagyok/vagynuk. Bármilyen tanácsotok van kezdőknek, ne tartsátok magatokban!
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Djuree
félisten
válasz lord.lakli #12895 üzenetére
köszi! á az nem fog menni, viszem magammal őket a sírba, úgy fogom mint a fáraók, csak én nem aranyékszerekkel hanem legókkal rakatom magam körbe. aztán meg majd jönnek a sírrablók a lego topikból.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S