Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Cathfaern #31569 üzenetére

    Nem értek egyet. A bütykök alapvetően kapaszkodásra valók, ami két felület közötti alakzárás tulajdonképpen.
    A bütykök nem kevésbé hatékonyak, ha a kövek közé vagy azok felületi egyenetlenségeibe, esetleg repedésekre kapaszkodnak. Persze ha a kő makroérdes, akkor a legjobb. Simára kopott folyami köveken meg kb semmi nem kapaszkodik meg, főleg, ha el is gördül alattad.
    Értem amit mondasz, miszerint bütykök nélkül is el lehet evickélni, de azért a Wormdrive nem nélkülöz minden bütyköt. Alacsonyabb nyomáson - lejtőzéshez vhol 3 bar alatt kicsivel - és főleg nagy sebességgel felütve az oldalát már aktív szerep jut a peremen lévő bütyköknek, éppen úgy, ahogy mászáskor is, amikor peremig nyomódik össze a gumi hátul. Ha a szélső bütykök nem lennének, akkor kb semmire nem jutnék vele.
    Ezt jól alátámasztja, hogy ha terepre érve nem engedem le a gumikat, akkor alig tudok haladni és nem csak amiatt, mert folyamatosan pattog - ami főként tekeréskor idegesítő, mikor a hátsó kerék alól kifordul egy-egy kő -, hanem jobban sodródik is, kevésbé tud mászni, és lefordul a kövekről is lefelé menet. Mindez azért, mert a nagyobb nyomás miatt nem jutnak szerephez a gumi peremei.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák