- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz Matska #308093 üzenetére
Nagyon minőségi, de dupláztam én is. Vettem egy szett újat ehhez. Illetve 10-en pár kiló a gép, és annak se a súlyát tartja csak a dőlését.
Van még ennek egy olyan változata ahol nem gumiznak ha nem a pedál akad be egy fém kampóba a falon és az tart. Esetleg nézz rá hátha neked az jobban megfelel.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz BusinessGuy #307782 üzenetére
Annó amikor lámpákat keresgéltem, azért esett a választásom a PR2400-ra, mert sok funkciója tetszett, amiket akkor még más gyártók termékeinél még nem nagyon tapasztaltam, találtam meg. Amennyiben mégis, akkor vagy sokkal drágább volt, pl. Lupine, vagy nem volt EU-s forrás pl. Outbound Lighting.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz holodp #308095 üzenetére
Azzal kiegészíteném a vallas-t hogy figyelj arra is hogy milyen volt az előző váltó alsó vagy felső húzású. Ha felülről ment a váltóba a bowden akkor felső ha alulról akkor alsó húzású. Van olyan ami mind a kettőt támogatja illetve azt is nézd meg hogy a mi az a legnagyobb fogszám amit támogat a váltó mivel az MTB-hez való esetén kisebb fogszámú az első hajtómű a Trekking esetén nagyobb.
-
Speedy007
őstag
Vettem Lidl-ben újra ilyet [kép] kisebb vágókérek benne mint ami a többségben van így ilyet nem lehet találni sehol sem. Ebben olyan méretű a vágókerék ami a csempéhez kell fémhez nincsen ilyen méretben. Yato-nál lejebb nem szabad menni mert ahhoz van pót vágókerék.
-
őstag
válasz parandroid #308105 üzenetére
Ez lenne az..... [link] 140/140-s tárcsákkal engem csak a 172,5-s hajtókar zavar benne ebben meg 160/140-s a tárcsa [link] de ebbe is 172,5-s a hajtókar...
meg kéne nézned a mostani milyen, lehet most is ilyet használsz................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
addikt
-
őstag
válasz Dark Archon #308110 üzenetére
na persze....
szerintem ebben a szerelésben kb a légtelenítés a legnehezebb, a többi az kb legózás
csak van akit ez nem érdekel, szereti, meg van akit igen... de ez így van jól................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #308114 üzenetére
ohne Originalverpackung
kb mindenhol elkezdték kiszórni az oem-készleteket, bike-discounton vannak jó fejlesztési lehetőségek, pl. shimano 11 sebi hidrós fékváltókarok fékkel ~300€-ért.a korábban rendelt 130€-s mecha 105 fvk is zacskósan jött, meg kb. minden, amit mostanában rendeltem.
kecsegtető, de van már elég lom itthon, meg maradnék shimano vonalon, ha már 4 váltószett az (10 és 11 sebi)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #308117 üzenetére
érdemes lehet legózni a bike24/bikediscount/rose (+egyéb) oldalakon, ha valakinek van affinitása hozzá.
kerékszettnek ez papíron jól néz ki: [link]
vagy ez: [link]mindkettő 1500g alatt van.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
-
mauimagic
aktív tag
válasz Speedy007 #308108 üzenetére
Tehát a szerszám szar, egy vágás alatt sikerült hazavágni, (user error alert) erre vettél mégegyet...ok...
BTW összevagdosom 10 lakás komplett fűtésrendszeréhez a szénacél csöveket, max utána kell cserélni a kereket...
Te mennyi villanyakat/kormányt tervezel vágni a következő 20 évben, hogy már a cserén gondolkozol?A Rehmstől kezdve, a Rothenbergeren át az egypálcás kínai csővágókig volt már sokminden a kezemben, maradjunk annyiban, hogy itt nem a szerszám a szűk keresztmetszet, egy 1"-os alucsövet mind megugorja.
-
rétisün
veterán
válasz Ringman #308118 üzenetére
nem igazán kéne ilyeneket linkelgetni
mert addig látok hasonlókat, hogy megint elkezdem a Meridát is könnyíteni, pedig eősen fogadkoztam magamban, hogy nem akarok már erre is költeni
viszont valami bovdenes fékváltót hátsó váltóval jó lenne betárazni, amíg teljesen ki nem kopnak a webshopokból, sajnos nagyon arrafelé megy a divat
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #308120 üzenetére
Nem mondtam xar a szerszám, én hibám hogy tönkre ment a vágó kerék. Én azt mondtam hogy egy adott márka alá nem érdemes adni mivel ahhoz van vágó kerék ahhoz biztosan lehet kapni és nem kell hozzá végig caplatni az összes barkács áruházat vagy az internetet naphosszat bújni hogy legyen egy vágó kerék. Nem csak villanyakat szoktam vagdosni alubetétes padlófűtés csöveket is.
Én azt mondtam hogy a tervezés maga xar hogy ebben a méretben amivel a Parkside-os kézi csővágók vannak szerelve a vágó kerék nincsen. Nem találtam csak csempéhez abban a méretben
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #308121 üzenetére
~45eur a 12 sebis 105 hátsó váltó (megy 11 sebivel is, 36-os sort is visz gyári adat szerint is)
hidrós fvk-ok itt: [link] 235 eur egy 2×11-es fvk fékkel együttmecha meg itt, 130eur: [link] + [link]
első váltók meg 20eur körül vannak, de te sem vagy nagy híve ennek
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Kerékpár fékrendszernél (pl. a Shimano) a fék légtelenítése elég kacifántos.
Az autóknál használt megoldás működhet?
Pumpál, benntart, légtelenítő megnyitása, kar beesik, légtelenítő elzár.
Ezt a ciklust csinálni addig amíg van bent levegő.
Aki már csinált ilyet, kérnék véleményt. -
mauimagic
aktív tag
válasz Speedy007 #308122 üzenetére
Padlófűtéscső általában nem alubetétes, legalábbis nem illik azt rakni spórolásként...mindegy, ha ötrétegűre gondoltál, azt ollóval vágjuk, nem hengeres csővágóval.
Van egy 4"-os csővágóm, azon pl fix a járókerék, pedig Rehms (a csővágók Santa Cruz-a ), úgyhogy nem érdemes ezen se fennakadni. -
Ringman
nagyúr
válasz Mezga Aladár #308125 üzenetére
papíron/hivatalosan nem működik, valójában meg igen.
#308128 Mezga Aladár
rendben, de vsz. az nem mostanában lesz[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #308130 üzenetére
Ha vigyázol az előtolásra is egy kicsit villanyakat meg kormányvéget levágni saját részre kitart kábé amíg élsz.
mauimagic...na de...miért 5 rétegű az ötrétegű, nagyokos? Nem ér kiguglizni!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
PartyShan
aktív tag
válasz Mezga Aladár #308124 üzenetére
Hello!
Konkrétan a shimano légtelenítés leírásban így szerepel.
-
sepyi
aktív tag
válasz ZavaBalazs #308131 üzenetére
Többszörösen összetett szó.Szárnyas+hangya+csapatban.A toldalekolástól független kötőjellel írjuk. De ne bántsuk a többieket!
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
Ringman
nagyúr
válasz ReFleXx #308134 üzenetére
igen, kb ugyanannyira jön ki a vége, lánc sincs a csomagban. meg középcsapágy sincs, úgy vsz. drágább lesz a végére, a sramos középcsapágyak azt hiszem drágábbak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #308124 üzenetére
Nem tudom fékváltókarnál miben más, de másiknál a lehető legmagasabb pontra emelt, vízszintesbe helyezett lyukra felszerelt tölcsérben valamennyi olajjal pumpálgatod, közben kocogtatva valamivel a látható fékcsövet, amíg már buborék nem jön fel a tölcsérbe. Olajcserénél alulról, a féktestről is meg kell nyomni (tulajdonképp onnan kell feltölteni) mielőtt a fenti művelettel befejeznéd az egészet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZavaBalazs
őstag
válasz sepyi #308135 üzenetére
e-nyelv.hu
A kettőnél több szóból alakult (úgynevezett többszörös) összetételeket hat szótagig kötőjel nélkül egybeírjuk [...] Szótagszámon az összetett szó jel és rag nélküli alakjának szótagszámát értjük: anyagcserezavar(a), jogsegélyszolgálat(hoz) stb.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
Vicces azert valahol, hogy eddig a 35+fokos hoseg miatt sirtunk, mosr 1-2 nap alatt lett belole 12fokos teli hideg
Kimentem egy kis korre kiprobalni egy nyerget, beoltoztem korrektul de a fulem lefagyott fullra 10kili
alatt
Tobbhoz nem kaptam kedvet -
dom1n0
senior tag
Darevie tema: Rendeltem egy ilyen teli kabatot/mezt/felsot, ha megjott irok majd rola: [link]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz PartyShan #308133 üzenetére
Az R7170 manuáljában légtelenítésnél nem írja elő a kar nyomva tartását.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Múltkor ugye szakadt a lánc, ezért a héten besétáltam a helyi boltba. Mondom a bácsinak mi kéne: SLX M7100 16k HUF. Sebaj, megvettem mert a hét végéig nem érne ide semmilyen rendelés, a tél pedig már a sarkon van, ki kell használni az időt. Tegnap szépen letakarítottam, láncot is kiáztattam, rakom fel és basszus hosszú. A lidlis szerszám pedig gyárilag ferde, nem tudom használni. Helyi boltban csak Park Tool van, gondolom az is lesz vagy 16k. Lehet jobb lenne csak simán eltenni télre a bringát, ha már úgyis tiszta.
-
dom1n0
senior tag
válasz stickermajom #308145 üzenetére
Elvileg itthon szerdatol fasza 22-23 fokos bringas ido jon az elorejelzesek szerint. Remelem nem trefalnak meg
-
FeRRaR1
őstag
válasz ZolkoW #308144 üzenetére
Így se kell, mert 1 megtartja a kormánynál csak ráadásként van. Illetve néztem sok megoldást, a pedálossal az lett a bajom hogy jobban belóg az egész gép mert a pedál tartó fallal ellentétes oldala fogja, ès van benne ráhagyás. Elég ha 5cm-el távolabb van a faltól, az hatványozódik felfele és a kormány kijjebb és beljebb lóg a garázsba.
Napokon át próbálgattam, mértem, olvastam utána és ez lett a vége.
De ha nagyobb a garázs vagy belmagasság akkor nagyon jó lehet a pedál beakasztós is. Nem biztos hogy mindenkinél ez lesz a legjobb.
Illetve ez így full univerzáli, 24, 26, 27,5 vagy 29-es bringa, akár milyen pedállal mehet, és úgy is max lesz a helytakarékosság.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hááát...az indok végül is meg van rá, koszosan csak nem teheted el. ..amúgy meg elmehetsz vele ha nem nagyon hosszú, legfeljebb kihagyod a legkisebb lánckerekekre váltást és picit jobban fog csapkodni.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz ZavaBalazs #308131 üzenetére
én is erre gondoltam; a 6 szotagos szabályt ismerve (toldalék miatt átlépő hegyek lennének )
-
parandroid
félisten
Nálam annyi volt a különbség, hogy én a biciklivel sétáltam be a boltba, és megkértem őket, hogy cseréljék is már ki, mert egyrészt nekik szerszámuk is van hozzá, másrészt értenek is hozzá, meg akkor már át is nézhetik az egészet: [link]. Jó, nyilván nem egy prémium cucc került rá (erre nem is kell), de szerintem olcsóbban megúsztam, és 2x 2 percembe került, amíg eltoltam a bicajt a sarokig, meg vissza.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest