-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
en is hasonloan, mint Te (de en csak vizet iszok ..de "bort predikalok" :-)
epp ezert irtam a 90g /h-ra: nagyon függ sokmindentöl, intenzitastol, de celtol is
szerintem - celtol függöen, "nekünk" - nem baj, ha kicsit kiürülhetünk es nem folytonos utantöltes, kell a zsiranyagcseret trenirozni a tartalekbol fogyjon
vs. 3 hetes versenyzök meg nyilvan inkabb picit tultölteni a cel, ...már amennyiben megy annyi -
avl
senior tag
nem azert mert jellemzöen relevans lenne (jellemzöen: "mindegy" csak mozogjunk, tekerjük) szamunkra, inkabb erdekesseg: [do-you-need-an-aero-road-bike]
"The magic number where we start benefiting from aero gains is surprisingly low — only 13mph." nyilvan kicsit tömegektöl stb.-töl függö
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
Szerintetek mennyiért lehetne eladni a Rose Count Solo 2-t?
Nagyon mozgat ez a gravel téma...Vagy valahogy könnyíteni az enyémen.
-
dom1n0
senior tag
Igazából mindenkinek annyit kell innia, ennie, stb ahogy a szervezete kívánja, ki kell ismerni mindenkinek a saját szervezetét, mikor mit bír.
Most hogy jönnek a melegebb idők, az is fejtörést okoz tuti majd a kevésbé gyakorlottaknak, mennyit igyanak, ott sincs általános igazság.
Ez olyan mint a pisilés, felnőtt férfiember ritkán csurgat be -
Speedy007
őstag
Ha gyors záras a kerekem és veszek olyan utánfutót amit azzal kell rögzíteni a vázhoz akkor vennem kell hosszabb gyors záras rögzítőt vagy elég lesz az is ami van gyárilag a kerékpáron?
-
Fall-N
veterán
Szép bringa, csak feketén túl beolvad a többi egyenbringa közé. Tényleg sok biciklinél, főleg MTB-nél a fő opció a fekete. Outinál azért általában több szín van. De ez a narancsos-piros jól néz ki a képen.
Na meg a készlet hiányok miatt lehet örült fulton, hogy kapott valamilyet egyáltalán.
Speedy007: Ezt így látatlanban a fene tudja, de valószínűleg kevés a hosszúsága és hosszabb fog kelleni. Nekem például az a2z gyorszár tengelye hosszabb, mint amit általában a szériában adtak az agy mellé. De lehet utánfutó mellett én nem használnék gyorszárat a biztonság miatt, hanem imbuszos tengelyt.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
A sportitalt csak hosszabb utakon meg olyankor szoktam, amikor megnyomom. De én nem is megyek 30 feletti átlagot. A sportitallal viszont sokkal frissebb tudok maradni. Ha meg csak simán vizet vagy üdítőt viszek, akkor menet után szoktam ilyen tasakos vitaminpótlást csinálni.
-
Tin
veterán
válasz Roland861010 #290603 üzenetére
De nem most vetted? Miért vettél montit, ha gravelezni akartál?
-
Ringman
nagyúr
válasz Roland861010 #290611 üzenetére
mellé kell venni, nem helyette!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
Akkor irány a terep!
Mert ha ennyire határozott vagy, akkor 1 hónap múlva meg majd montit akarsz újra. Először bizonyosodj meg róla, hogy tuti nem akarsz-e terepezni, aztán add el, mert a bringa jó, és jó áron is vetted.
Vagy ahogy Ringman mondja, ne helyette, hanem mellé vegyél.
-
chubby2o6
senior tag
válasz lsebestyen #290560 üzenetére
Most néztem meg, nekem is ugyanez a verzió van. Október végén vettem, akkor, a dobozból kivéve egyből frissítés ( elsőre nekem sem sikerült, Mégse, elölről kezdve pikk-pakk frissült ), azóta asszem egyszer jött frissítés, de igazából nem vettem észre semmi különbséget. Működik rendesen, ciripel, a fénye is bőven elég, nem tudok rosszat mondani rá.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Fall-N #290607 üzenetére
Nekem a montim ezüst színű, volt 2 hófehér országútim, most egy fekete amivel megyek, a port keményen gyűjti, van valami speckó réteg van rajta, nem tudom eldönteni hogy amiatt kevésbé poros, vagy pont attól jobban xD.
De ez ugye nem metál, hanem a karbon anyagon egy ilyen műanyag vagy valami hasonló full átlátszó réteg van...De hogy ON topik is legyen, kb. 400 kilit mentem a gyári kenéssel, de már elég furi állagú, meg kezdi felkapni a piszkot a lánc, az új kerék meg nincs még sehol, ezért eldöntöttem hogy most lecserélem a tartalék láncra addig is, és kap UFO wax-ot, a Cube-n elég jól teljesített így marad ezen is ez a módi nálam.
-
zsamiatt
őstag
"60-70 km-es túráimra meg egy kulacs (0.75)"
Ez elég nagy probléma. Simán 2l -t meg kellene inni ekkora távolságon és időben. Feleslegesen terheled a testedet. A kevés folyadéktól sűrűsödik a véred, többet dolgozik a szíved, kisebb teljesítményre is vagy képes, plusz ilyen melegbe is már nem lesz normális hűtése a testednek.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Tin
veterán
válasz zsamiatt #290617 üzenetére
Imádom a korrekt értelmezést
A mondat helyesen, a közepénél nem elvágva: "a 60-70 km-es túráimra meg egy kulacs (0.75) sportitalt, meg félúton veszek még egy kuacsnyi üdítőt, meg akkor eszek egy müzliszeletet"
Ráadásul félúton a benzinkúton 1-1.5 liter közöttit szoktam venni, amiből fél litert ott helyben be is iszok, és a maradékkal megtöltöm a kulacsot, szóval lazán megvan a 2 liter. Tegnap elég hűvös volt, szomjas se voltam, 1.5 literes ice teát vettem, amiből 2 decit ki kellett öntenem, mert nem fért már belém. Ráadásul a feltöltött kulacs felét is hazahoztam.
Szóval igen, kell hidratálni, nyáron főleg, akkor szerintem ezen a távon még a 2 liter is kevés lehet, de például télen vagy átmeneti időben a fele se fogy el.
-
Sleek
senior tag
válasz Roland861010 #290614 üzenetére
Helló egy bringa nem bringa hidd el Ha megteheted legyen mtb is meg gravel is
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #290567 üzenetére
Megnéztem, tök jó, de nekem ez a strip chip felesleges, mivel amúgy is csak egyszer kell zsírtalanítani a láncot, és hát a minimális kopás miatt az a 3 lánc gyakorlatilag az idők végezetéig elég nálam Ja meg van hozzá elég Brigéciol meg minden.
Ez a zacskós módszer viszont nem túl meggyőző nekem. A megdermedt waxot mennyire nehéz eltávolítani amúgy egy sima edényből? Nem az újrafelhasználás miatt, hanem ha elcseszem, azért elég drága a wax, hogy menjen a kukába. Vagy célszerűbb beruházni egy lassú főzőbe, de akkor milyenbe?
-
6030D
Ármester
válasz f4lcon #290618 üzenetére
Nekem azzal jött a Merida. [link] Én nem szerettem, le is cseréltem a sima szivacsra. Ha egy pozícióban tekersz (trekking), akkor beállítható úgy, hogy jó legyen, de montin onnantól, hogy a pozíciód mozog előre, hátra, jobbra, balra, már nem lesz kényelmes, sőt, néha még rossz is, mert nem tudod átfogni rendesen a kormányt.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Speedy007
őstag
Létezik ilyen konzol külön magában amire más váltókat lehet felcsavarozni vagy csak ilyen váltókat vannak?
-
-=RelakS=-
veterán
Ha rugalmas az edény, akkor viszonylag könnyen kipiszkálható egy darabban, ha már hideg.
Ha nem rugalmas, akkor be kell az egészet vágni a fagyasztóba, és úgy összemegy a viasz, hogy bármiből kiesik.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #290624 üzenetére
Köszi a tippet. Te amúgy tényleg tonhalas dobozban főzöd a waxot? Meséld már el, hogy csinálod. Nem akarnám elcseszni az összes waxot egy kipróbálásra, mert elég drága, ezért valami olyan megoldásban gondolkozom, ami költséghatékony, és a lehető legtöbbet vissza tudom nyerni vele. Ha beválik, utána már szívesen veszek hozzá kiegészítőket, de addig nem költenék el egy kalap pénzt rá. Mondjuk igazából ahogy számoltam a waxolás + utánsmoove-olással, negyedévente egyszer kellene a 3 láncot lewaxolni, annyi pedig még akkor is belefér, ha sokáig szórakozom.
Szóval mi a recept? Én abban gondolkoztam, hogy egy lábasban forralok vizet, abba belerakok egy kisebb lábast, abba pedig a waxot és a láncot. De ez a tonhalas doboz se tűnik rossz ötletnek, csak ebből meg látszólag rohadt macera kiszedni a láncot, ha nem drótra felfűzve rakod bele.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Nem, kicsi volt.
Van egy villanyrezsó (Reugeot), amire egy fém tálkát ráteszek. A tálka aljának kb 13cm átmérőjűnek kell lennie, úgy egy rétegben elfér a lánc. Ebbe belecsobbantom a viaszt. Már ki van tapasztalva, hogy meddig kell tekerni a rezsót, illetve infravörös hőmérővel is méricskéltem.
Olvadt viaszba bele a lánc, abban hagyom állni egy darabig olyan 95-100 fok körül. Pár perc után kikapcsolom a fűtést, és várom, hogy olyan 60 fok körülre hüljön a viasz. Ilyenkor már kezd hártyásodni, ki lehet venni a láncot. Így jó sok viaszt megtart a lánc, és egy durva tömbbe össze is állNem kell gondolkoznod. Ha darabos viaszod van (apró pelletek), annyit szórsz bele a tálkába, hogy éppen ellepje a láncot. Ahogy fent írtam, a dermedés közelében lánc ki, a többit hagyod a tálkában.
Ha meghűlt, akkor vagy hagyod a tálkában (következő alkalommal majd abban melegíted), vagy kiveszed, elteszed. Ahogy említettem, fagyasztó a barátod, ha makacs.
Kivenni azért is jó, mert újraviaszolásnál tele lesz trutyival a viasz. Ha hagyod a rezsón, ez a trutyi szépen leülepszik a viasz aljára. Ha kiveszed a tálkából, akkor a tömb aljáról le lehet vakarni, és voila, van egy kb tiszta viasztömböd.Vizes tálba viaszos tálat rakni annyiból jó, hogy ha nem főzöd el a vizet, akkor tuti 100 fok alatt marad a viasz.
A lánc berakáshoz-kivételhez csináltam egy hálót fél centis közökkel, de szerintem 1 centis közökkel újat csinálok, mert ebbe még beleragad a viasz (pofám leszakad, hogy ekkora távolságot még áthidal)
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Korábban volt az ebike-nál minden hónap első hétfőjén zöld hétfő, mikor is ingyenes kiszállítást biztosítottak a zöld kosaras, raktáron lévő termékek rendelése esetén. Ez megszűnt?
-
addikt
válasz Roland861010 #290603 üzenetére
Egy százasé' megveszem, ha S-es
Meg viaszolás helyett már tényleg lehetne más téma, mert az is érdekesebb lenne, hogy kinek melyik szappan jött be vízzel keverve tubeless külső felnire pattintásához... nekem a Baba
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
flash-
veterán
Rose Count Solo 1 kérdések:
- az a külső amivel adják milyen szintet képvisel terepen?
Vagy valaki cserélte már le, ha igen mire?Platform pedáloknál mi a jó ár érték arányú?
Mtb topicban talán KLS flat 50 pedált ajánlják sokan.vagy egyéb? Esetleg rosebikeról? -
kuntics
aktív tag
válasz Dark Archon #290629 üzenetére
Igaz nem tubeless rendszer, de nálam ma a palmolive milk&honey segített a külső felrakásában
Új felni, ma hozta a futár a dt swiss g1800-as szettet. Nyertem vele 400g-ot ami nem kevés, de nem a súlycsökkentés volt a fő szempont. Talán a 25mm-es belső szélesség jobban passzol a 40-es külsőhöz, vagy a másfajta küllők teszik, de mintha jobban viselné a terepet. Simábbnak érződik az enyhén gödrös töltés a 2,8bar ellenére. Első 30km után megérte az árát. Még kis hátsó váltó finomhangolás kell, aztán meg is vagyok a biciklivel. És már csak normális sisak meg cipő kell, hogy utána költhessek bikefittingre. Amíg ez meglesz addig meg kitalálhatom mi lesz a másik biciklim sorsa
-
f_sanyee
senior tag
ismerős. én cross-t vettem első körben, mert azt hittem majd lemegyek néha az aszfaltról, de 8 év alatt egyszer sem tettem. Ugyan lehetett aszfalton tekerni vele, de nem volt az igazi, mellette dögnehéz (15+kg), úgyhogy nem sokáig tartott a lelkesedés, évről-évre egyre kevesebbet tekertem. Tavaly vettem egy országúti bringát, és ha így haladok, 1 év alatt több km lesz benne mint amit a cross-val 8-9 év alatt megtettem.
-
Roland861010
addikt
Na szépen előkészítve a következő tekerésre a gép. Remélem addigra a ledes lámpák is meg jönnek.
Az első féket 1 óra alatt sikerült úgy belőni, hogy kb 1-1 mm van a két oldalt a tárcsa és a betétek között.
Ez volt az első próbálkozásom.
Eddig volt egy minimális serceges mert a belső oldal pont hozzá ért és idegesített. Így viszont most teljesen csendes.flash- van itthon 300k ért eladó Solo 1 a tesztbikeon. Keresd meg ha elérhető még és menj el nézd meg ha nincs túl messze.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
Murvás szakik!
Ez jó budget gravel lehet?
Itt a gyári spec., a hajtókarba meg a fékbe nyilván bele lehet kötni, de ennyiért nem tűnik rossznak... -
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #290637 üzenetére
gondolom ez a 2019-es modell.
szerintem ennyiért vállalható, ha a mecha fékkel együtt tudsz élni. ha nem akkor mindent cserélni kell (váltókat is, mert tiagrától felfelé csereszabatosak a váltók), azt nem érdemes.a fék legalább Dual Piston, az is valami.
a 32 küllős egypálcás kerék az gondolom olyan is, de az most még olcsón cserélhető a rose-os p1850-re
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
Ha már térgyessel nyomultok, itt egy szarvas a maiből
(H legyen színe )
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
válasz Ringman #290638 üzenetére
Sok pénzt nem locsolnék rá, így is overkillnek érzem, mert heti pár alkalommal használnám a gyerekkel elmenni pár km-t meg max ha annyira szarrá van ázva az erdő, hogy sajnálnám a montit.
De természetesen tisztában vagyok, hogy el fog indulni a pimpelés így is
56-os méret, 182 cm-es magassághoz ez tényleg nagy lehet vajon? Az author honlapján 54-es a javasolt... mondjuk max levágok a stucnibó
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #290641 üzenetére
arra bőven jó amúgy, de a fék az nem lesz jó élmény hidrós után
nekem az 56-os/M-es nuroad váz az nagy (azt adta ki a kalkulátor, vásárláskor hittem neki), 70-es stucnival használom, vsz. nálad is hasonló lehet a helyzet. annak elég hasonló a geoja ehhez.
-
parandroid
félisten
Na, kis akciófigyelő, hogy vegyetek ti is valamit:
- Varia RTL515 spanyol amazonon kb 130 euró. Én is beadtam végre a derekam, nekem német áfára átszámolva, szállítással 132-re jött ki.
- Garmin Edge 130 Plus német amazonon aktivált kuponnal (lásd termékleírás) 127,5 euró. Nem a valaha volt legolcsóbb, de rég nem volt ennyiert. Kicsi, könnyű, megbízható, tud mindent, ami alap, akkuidő olyan, amilyen, navi csiganyálas.
- Ami miatt az előbbi kevésbé érdekes, az az első szériás Garmin Edge Explore, amit most már 140 euróert is az ember után dobnak, annyiért meg ajándék, pláne, hogy az új verziója egy százassal drágább. Ilyenem is volt, edzésfunkciókban kicsit butább, a navi, meg a hardver is kb ugyanaz, mint a 1030, nem tudom, a kettes miben tud többet, de ez budget kategóriában szerintem best buy.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #290626 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást
Időközben találtam olcsón lassú főzőt, inkább rendelek azt, mert idővel úgyis vennék egyet, és csak azért nem mertem venni, mert nem akartam valami noname-el szívni, de ez rendes márkájú (Crackpot). Remélem ideér hétvégére, és akkor megcsinálom az egészet azzal. Én nem akarok sokféle dolgot kipróbálni, a Smoove-ot is csak azért használom, mert szerintetek az a legjobb, ez a Silca wax is pofátlanul drága (45€ fél kiló, igaz elvileg 40-50 lánc waxolására elég), de mindegy, csak egyszer kell megvenni, aztán többet nem foglalkozom vele.
Azt tervezem a netes videók alapján, hogy lewaxolom a láncot, és utána még 2-3x Smoove-ozom, mielőtt a következőt felrakom. Most olyan 150 km-enként Smoove-ozom újra, mert nem merem tovább nyújtani, bár itt sem vészes még, de eddigre elég sok dzsuvát összeszed a lánc, mert ugye én rendszeresen megyek murván is. Szóval ha elsőre kibír mondjuk 300-at a wax, még kétszer Smoove, az 600 km, nagyjából annyit megyek egy hónapban, szóval akkor havonta forgatom a láncot, ás a 3 láncot akkor negyedévente csak egyszer kell főzős waxolnom, vagyis a macerát elég jól el tudnám kerülni.
Meg hát így tuti, hogy asszony új bringáján is waxolom a láncot. Úgyis le kell cserélnem a Z9-et egy új X9-re, akkor már nincs az az Isten, hogy ne főzzem be azt is Ő úgyse megy sokat, neki egy lánc ki fog tartani negyed évig.
-
arcitec
addikt
válasz Napfénysüti #290645 üzenetére
Bizony jó lenne az akkor amikor bringa úton, egyedül megy valaki, míg nem utolérik és előzik pont akkor amikor elfordulna .. akár .. vagy mint a rolleresek hangtalanul melléd érnek .. stb ... de még mindig drága ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
f_sanyee
senior tag
válasz parandroid #290644 üzenetére
jó ár a radarért. ugyanennyiért sikerült egyet bikeinnröl blacfridayzni. akkor is itt linkelte valaki
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest