-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #290792 üzenetére
Egy ideje már vacakolok viasszal, és ugye a fagyasztóban gyorsabban hül, viszont hamarabb ottfelejti az ember
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Piftuka
veterán
válasz Friczy #290388 üzenetére
"Nem muszáj, minden megtanulható. Vagy majdnem minden."
Tisztelettel jegyzem meg, de jó hogy hozzátetted, a "majdnem" szót, mert így egyetértek.
Az biztos, hogy én nem vagyok "műszaki ember". Elméletben rengeteg dolgot megtanultam az autókról is, de nem mernék nekiállni szétszedni (majd megszerelni és összerakni) az autóm motorját.
Viszont nagyon jól hangzik az, amit a kerékpárok jellemző szervizigényéről írtál. Én is abban bízom, hogy nem lesz szükséges gyakran szervizelnem a bringámat.
Gondos, jó gazdája leszek... azt hiszem, ez a minimum és a maximum is, amit megtehetek. A többi nem rajtam múlik.
"Aquila non captat muscas."
-
-=RelakS=-
veterán
Újra megjelent a Silca-nál a Hot Wax X link.
Viszont működik a Hot Wax X Sale link isBetettem a kosárba, és most várok. Amilyen fackalapok, rövidesen elkezdenek bombázni e-mailekkel, hogy a kosaramban vannak dolgok, biztos, hogy ott akarom-e őket hagyni, vagy irány a pénztár. Ha a kedvezményes áron fogják mutatni, akkor tuti lecsapok rá
#Hackerman
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Roland861010 #290439 üzenetére
"Aquila non captat muscas."
-
monster95
tag
Sziasztok
Van olyan app amivel lehet útvonalat tervezni?Straván csak premiumal lehet.Érdemes ez végett premiumot venni?
Vagy inkább valami kerékpár computert inkább? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz flash- #290794 üzenetére
Tudtommal van visszaút csillapítás, ki lehet zárni a villa tetején egy karral és természetesen úgy fújod levegővel ahogy neked a legjobb.
monster95...miért Strava van de computer még nincs? Én a merretekerjekkel is terveztem, mostanában Garmin Connect-el csinálom, de...még élesben a teljes navigációt hozzá nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ka999
tag
válasz -=RelakS=- #290791 üzenetére
Haveromnak elektromos kürt van, amit a határon túl is meghallanak, de nem akkor sem néznek oda, mert nem kötik össze egy kerékpárral. Az én csengőmre előbb felfigyelnek, hiába halkabb.
-
Piftuka
veterán
válasz arcitec #290494 üzenetére
#290408Fall-N, #290478Hasaggymeg, #290481Dark Archon, #290494arcitec, no, hát akkor ezek szerint nem csak én nem értem a cégpolitikát és az árazást...
Ahogyan mondtam, én tényleg drukkolok a hazai vállalkozásnak, de ez nem tűnik sajnos versenyképesnek!
Egyébként valóban kiszolgáltatott a hazai kerékpárgyártó piac, ezt a Neuzer képviselettel beszélve is megtudtam. Ha Kínából nem érkezik váz, alkatrész, akkor nem tudnak bringát építeni.
(Talán ez az oka, hogy tavaly nyár óta gyakorlatilag teljesen lefogyott a Gepida készlete, és azóta is csak néhány bringa van a kínálatukban..?)
Én örülnék a legjobban, ha kis hazánkban is készülnének kerékpárok a legapróbb csavartól az utolsó díszítő mintáig.
Mennyire jó lenne pl. ha nem a "ROSE Count Solo 1" bringát kellene ajánlgatni 200.000 forintos MTB kategóriában, hanem egy "best buy", teljesen magyar földön készült, minőségi terméket...!
A "Stringbike"-ot eddig nem ismertem egyébként... elgondolás szintjén jó, de a hozzászólásokat olvasva valóban nem csoda, hogy nem terjedt el.
(Ha jól sejtem, szíjhajtásos bringából is sokkal kevesebbet adnak el, mint hagyományos, lánchajtásos kerékpárokból, ugye?)"Aquila non captat muscas."
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Piftuka #290808 üzenetére
...pedig nem nagy kunszt, de látszólag egy (MészárosCsányiGarancsiSzíj) magyar sem lát benne üzletet. 2rule is elhasalt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
Szíjhajtás helyzete eleg speciális, eleve költségben a drágább váltókkal vetekszik, plusz ugye legfeljebb agyváltóval, vagy single speedként használható, ïgy a felhasználási területe is elég korlátozott. Az utóbbi időben az ebike-ok terhódításával jobban terjed, az agymotor + szíjhajtás egy kimondottan kulturált kombináció városi bicajnak, sajnos az ára annyi, amennyi.
Nejemnek noko-ból redetileg szíjasat akartunk venni, de aztán kipróbálta ugyanazt a gépet sram apex-el, és ugrott a projekt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
monster95
tag
válasz Hasaggymeg #290806 üzenetére
Igen strava van de computer nincs egyenlőre.
-
ftamas0201
senior tag
válasz velizare #290785 üzenetére
Rajtam sem volt semmi külső egyedül a bordáimnál egy pici lila folt, dokik mondták röntgen meg szokásos kézrátétel meg néhány teszt alapján (nyújtsam, emeljem, forgassam stb..) hogy megzúzódott és hosszadalmas lesz. Nálam is kemény volt, karom emelni nem tudtam mert remegett mint a kocsonya.
Ha zúzódás jön szóba akkor mindenképp kerüld pár hétig, terhelni se nagyon szabadna igazából, mert tényleg nagyon lassan gyógyul a fene egye meg. Na és persze ha az ember nem vigyáz akkor maradandót is tud "alkotni" belőle és mindig fájni fog.
Csak óvatosan, krémekkel kicsit tudod lazítani, nekem azt javasolták, sőt ha jóba vagy a házidokival, mond neki hogy írjon fel ilyen gyógyszertári kikevert krémet amit hűtőben kell tárolni, izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentős, az tényleg hatásos és jól tud jönni a sok vény nélküli kacattal szemben. -
komlo654
csendes tag
válasz monster95 #290814 üzenetére
A tervezés resze igen, viszont ha exportálni akarod gpx-ben, vagy navigalni szeretnel azon az útvonalon, akkor rendelkezned kell az adott régióval. Egy régiót ingyen unlockolni tudsz. A regiokat csak egyszer kell megvenni es onnantol azokat ingyen tudod használni, de lehetoseg van a vilagterkep megvételére is. Én a vilagterkepet vasaroltam meg akciosan egyszeri 7ezer ft-ert.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Roland861010 #290817 üzenetére
Már miért lenne kuka? Ha olyan csomagolásban volt, mint a hátsó, csak fehér burkolattal, akkor az pont azt csinálja, amire való: téged látnak.
Vagy van valami jobb képed is, ahol kiderül, hogy a hátsó az sokkal fényesebb?
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz -=RelakS=- #290819 üzenetére
Nincs, próbáltam lőni.
De ránézésre erősebb a hátsó.
Amúgy igen pont arra jó. -
MC Pite
veterán
Srácok, integrált egyenes mormányokat nézegetek.
Alis vagy bikeinn felhozatalban van normális márka? (Toseek sokszor felmerül pl)Némileg rugalmas is, vagy csak könnyebb/pofásabb? Fitnessre menne, ha 30 körül találnék olyat ami normális minőség és nem -17°-os.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #290806 üzenetére
az teljesen jó, legalábbis számomra.
És vajon ez a Rose Count solo1 hez adott Judy boost-os illetve átütőtengelyes elöl -hátul?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz gordonfreemN #290355 üzenetére
Én cserélném a küllőt egy mérettel nagyobbra. Nem szerencsés ha kilóg a menet, az se jó ha rövid, de az se ha egy kicsit túllóg. A küllő feszességet sem lehet optimálisra beállítani ha nem jó a küllőhossz. Érdemes a küllőhosszt kiszámolni akár többször is, például:
Sapim
ProwheelbuilderSajnos még így is előfordul, hogy egy méretet tévedni fog, de nagy általánosságban pontos eredményt kapsz, ha pontosan is méred.
-
flash-
veterán
Hasaggymeg: koszi, ez nem volt egyértelmű, hát szerintem ez mondjuk nem olyan nagy probléma
Ajánlottátok 29er hez a race face chestert.
Azt nézem hogy kompozit.
Annak mi az előnye - hátránya a fémmel szemben?
És a race face chesteren be lehet a tüskéket tolni hogy ne sértse fel a lábat?[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz flash- #290827 üzenetére
Könnyebb a fémnél, de elég erős ahhoz, hogy ne törjön.
A tüskék sima imbuszfejű csavarok, ha zavar, csak simán kiszeded őket. De igazából azért vannak, hogy stabilan tartsák lábadat a pedálon. Nyilván nem árt egy olyan , vastagabb talpú mtb cipő, aminek a talpa bírja a strapát. Érdemes szétnézni a deszkás cipők között is, azoknak nincs úgy elszállva az áruk, mint a dedikált bringás cipőké.
A képek alapján csak a Solo 3 telója átütős, a váza annak is gyorszáras.[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
válasz ftamas0201 #290816 üzenetére
Én kb 10 évvel ezelőtt estem itthon egy nagyot. Pont 2 nappal azelőtt, hogy mentünk volna a Stelviora és a környékére 1 hétre tekerni. Íy sajnos kimaradt és azóta se jutottam el oda
Rajtam volt azért külsérelminyom - 40+-os tempónál, a traktorok által felhordott megszáradt sárdarabok dobták meg a bicót és vele együtt engem is. Nem sok bőr maradt a jobb combomon, vállamon, a sisak is kukázódott, de nagyjából ennyiből megúsztam.
Már eltekintve a lelki gyötrelmektől, hogy a f.szért mentem ki tekerni...
De a lényeg, hogy a jobb combom azóta is fáj. Nincs semmi nyoma, látszólagos oka, de állandóan fáj. Szóval ezek az esések azért tudnak érdekes, igazából nem is látható problémákat okozni sajna. -
(ex)Cat
senior tag
válasz -=RelakS=- #290803 üzenetére
Megvetted mindet? Mert már nem él a link.
-
DonThomasino
veterán
Bàrmilyen 28 as trekking bringàra rakható agyvàltò?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
eddie1978
senior tag
Útvonal tervezés: GraphHopper
-
Ringman
nagyúr
válasz DonThomasino #290831 üzenetére
mármint újra v régire? tárcsafék, felnifék?
mit raknál milyen vázra?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz DonThomasino #290834 üzenetére
a váz megfelelő legyen a papucstávolságú legyen és fogadja a menetes agyat (átütős váz nem lesz jó) és jól jön az állítható dropout vagy láncfeszítőt (ezek rögzíthetők a váltótartófülre) is kell használnod.
a másik fontos, amire figyelned kell a láncvonal, hogy egy vonalban legyen a hátsó fogaskerék és a lánctányér.
szerintem sheldon brown oldalát érdemes átnézned: [link]
nem tudom, hogy milyen alkatrészed van hozzá, de biztos nem éri meg ezt összelegózni alkatrészekből (ha csak nem ez a hobbid)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
Az lenne a legcélszerűbb ha összefognának a nagyobb magyar gyártók és itt készülne a váz is. Lehet valamivel drágább lenne, de nem annyira azért, mint egy Merida XC váz 300ezerért.
Nem tudom hogy melyik tajvani gyártótól szerzi be a Csepel, de ők elég jól elevickélnek. Mondjuk most náluk is a 29"-os vázból, ha nem komplett bicikliként veszed, akkor hiány van. De van csomó outi/fixi váz készleten.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #290835 üzenetére
na mivel vagy háromszor felálltam hsz-írás közben, így értelmetlen lett az eleje kicsit
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Friczy
senior tag
válasz DonThomasino #290773 üzenetére
Egyáltalán nem. Agyváltóból létezik kontrás és nem kontrás is.
-
Fall-N
veterán
válasz DonThomasino #290834 üzenetére
Milyen az a Nexus 8 trekking váz? Nexus 8 agyváltó van a Shimanótól, váz nem hiszem, hogy létezne ilyen. Jelenleg milyen agy van hátul? Kontrás egy sebességes vagy valamilyen láncváltó?
-
Speedy007
őstag
Ennél a megoldásnál hogy lehet meghatározni megbontás nélkül milyen középagy csapágy kellene? Kissé ropog de még nem lóg egyenlőre teszi a dolgát.
-
Friczy
senior tag
válasz -=RelakS=- #290791 üzenetére
-
Friczy
senior tag
válasz parandroid #290811 üzenetére
A feleségemnek szíjhajtásos, agyváltós ebike-ja van, tökéletesen teszi a dolgát, és nincs vele lánckarbantartási probléma.
-
Maximum1
őstag
válasz DonThomasino #290843 üzenetére
Nem tudod mi a méreted, de pont tettek fel egyet nevetségesen olcsón, 11 alfine igen ritka és drága holmi.
Van egy Fész csoport is, ott is nézz szét.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
tknof1871
őstag
válasz Khelben #286916 üzenetére
CatEye VIZ450 lámpát vettem. Kibontottam, nappal a fényes szobában bekapcsoltam, és persze belenéztem. WTF! Nem szabad.
Garmin Radar Varia RTL515? Erősebb a fénye, mint a VIZ450? Nem mintha venni szeretnék. RTL515 4x drágább.A CatEye használati utasítása szerint a ladder rubber band utolsó előtti résébe kell beakasztani a Bracket horgát. Nem tudom megcsinálni. Képtelenség, kicsúszik az ujjaim közül a ladder rubber band. Csak az utolsó lyukba tudom beakasztani. Nem tudom a csövem átmérőjét. Asztalon beakasztottam az utolsó előtti résbe, méregettem mennyi hely van és szerintem a 21.5 mm-es csőre, ha valaki felteszi, nagyon erősen meg kell fognia a rubber band végét amikor húzza.
Tényleg létezik olyan vékony nyeregcső, amire a képen látható módon kell feltenni, hogy ne csússzon le?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz DonThomasino #290849 üzenetére
Valószínűleg kicsi lesz, de megpróbálhatod. S-es ehhez a magassághoz sok gyártótól jó, de valszeg a számozott méretezésben inkább 48-52 között lennél, de gyártótól függ. Meg testarányoktól, végtagok hosszától, ilyesmiktől.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest