- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #116184 üzenetére
Az azért érdekes világ lenne ahol mindenkinek csakis arról lenne véleménye amit már személyesen meg is tapasztalt,ki is próbált.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
Zola007
veterán
válasz Mezga Aladár #116241 üzenetére
Nem a borulástól félek, de pl. volt, hogy úgy leszorítottak a padkához, hogy ha nem tudom letenni a lábam a jobb oldali szegélykőre, akkor beesek a mögöttem álló teherautó elé.
#116252) bringasisti: tudom, hogy jó, de számomra egyelőre több hátránya lenne mint előnye. A mágneses viszont pont ezt küszöbölné ki.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Ezt így merjem használni? Kb 1 cm széles, és 2-3 mm mély vágás a futófelület közepén. -
trialboj
őstag
válasz ro_bert17 #116254 üzenetére
Mivel ez egy slick gumi, és pont a futófelület közepén van, ha rámész egy kisebb kavicsra ami beletalál, egyből szétrobbanhat, ez pedig kanyarban azt jelenti hogy...
Nem éri meg spórolni rajta, még ha viszonylag új gumi akkor sem.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
robee19
tag
válasz Oryctolagus #116234 üzenetére
St 100-am van, ami talán a következő kategória. 500 km után már szervizben van egy hete garanciában. Ha teheted mindenképp nézz egy kicsit komolyabbat, mert a hátsó agy semmit nem bír. Most próbálom elintézni, hogy alakítsák át kazettás rendszerre. Ha később szeretnél tárcsaféket, az sem megoldható ezzel a vázzal.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Hasaggymeg #116251 üzenetére
Én nem ezt írtam. De itt azok tiltakoznak ellene a legjobban, szüntelenül sorolják a hátrányait, megkérdőjelezik az értelmét, akik sosem próbálták a biciklijükben.
-
Mezga Aladár
veterán
Srácok, 105 országúti fékhez milyen betét ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz zoli03 #116260 üzenetére
+1.
És még annyit hozzátennék, hogy aki szeretne gyorsulni(márpedig ki ne szeretne) annak egy olcsó teljesítménynövelő. A tubeless rendszereknek számottevően jobb a gördülési ellenállásuk mint a belsősöknek. Fatbike(ez van nekem) ~25%-al alacsonyabb, montinál is meg van a ~20-25% nyomástól függően. Országútinál kevés a nyereség, de még ott is van pár százalék, meg ott a nagy nyomás miatt nehezebben kivitelezhető.
Gyakorlatban: Hátul már régóta tömlő nélküli rendszerrel tekerek és nem mértem a teljesítményt. Első kereket pár hete csináltam meg ilyenre. A szokásos rövidtávú edzésemen 25:10 helyett 24:15-ös időt mentem. Közel egy percet nyertem. Ez köszönhető egyrészt az alacsonyabb gördülési ellenállásnak, kisebb tömegnek(200grammot biztosan nyertem a tömlő elhagyásával). Persze lehet, hogy valamivel jobb erőállapotban is voltam, de szerintem minimum 30-40másodpercet nyertem a tubeless rendszernek(csak elöl) köszönhetően. A komplett rendszerrel még nagyobb a nyereség.Még adalék, mielőtt valaki belémkötne, hogy persze a gördülési ellenállás csak egy tényező és a légellenállás meg a tömeg nem nagyon változik emiatt nyilván nem 20-25%-kal nő a teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ro_bert17
őstag
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #116178 üzenetére
Én nem vagyok a tubeless ellensége.
Jelenleg hagyományos kerék van minden bringámon, nekem nem csak a folyadék árába kerülne átállni egy bringán, hanem felniszalag (2e), 2db 7-8 ezres külső (14-16e) + folyadék (3e), ez úgy ~20e Ft, ami jelenleg nem érné meg csak kíváncsiságból váltani.Jelenleg ilyen Kellys WMX 17C felnijeim vannak az MTB-n, ezzel megoldató lenne a tubeless? ► [link]
Most kell rá majd gumikat vennem és akkor olyat vennék, ami esetleg később alkalmas rá, még ha egyelőre belsővel is használom.
De ha tényleg olyan pofon egyszerű a dolog, mint ezen a videón, akkor lehet, hogy teszek egy próbát:
Ez a videó mennyire mutatja be reálisan a tubeless installációt? ► [link]Nekem nincs nagy kompresszorom, műhelypumpával is megoldható az első fújás?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz zoli03 #116184 üzenetére
Nem szólja le senki, legalábbis én nem, csak olyan nagy hátrányát a átlagos használat mellett nem láttam a tömlősnek sem.
Persze, aki naponta zúz durva terepen, annak egyértelmű, de én általában városi/széli üzemmódban használom az MTB-tMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
Mentem ma egy 90 km-es Tés mászós kört. Jó volt, felfelé azért megszenvedtem na de lefelé a 90 kilómmal sikerül a 80-as tempóba belenyalni.
A bringa eddig jól szuperál csak még nekem kell felnőnöm hozzá.Més que un club!
-
félisten
Sziasztok!
Shimano Acera '09 (SL-M360) váltókarhoz adott gyári bowdent érdemes Jagwire Basic-re cserélni?
Van itthon abból is, és ha úgyis most rakom össze a bringát, akkor azt használom fel, amelyik jobb.
Mindkettő vadi új, most vettem elő őket a 8 éves csomagolásukból.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ironizer
tag
válasz Napfénysüti #116268 üzenetére
Nice. Várpalota felé jöttél le? Ott én még autóval sem merek 80-al menni, olyan szar az az út.
-
rétisün
veterán
válasz ro_bert17 #116264 üzenetére
" a mostani grand prix 4000 s II volt"
látszik a mintáján
a 4seasont inkább hideg, esős időre ajánlja a conti, amolyan téli gumi. a gatort nem ismerem.
(#116268) Napfénysüti én még 60-al se merem engedni lefelé, ilyen kis félős vagyok (igaz, a drót a vállamban figyelmeztet, hogy nem is kell gyorsan menni ahhoz, hogy valami galiba legyen)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
Zola007
veterán
válasz zoli03 #116272 üzenetére
Ők a régi gépek átalakításáról beszéltek és abban igazuk van.
StLui is tátott szájjal rohant a f_szerdőbe, szelepnél, küllőknél ereszt neki a cucc, 3 napja bajlódik vele és még mindig nem állt össze.
Nyilván ha furatmentes felnim lenne, gyárilag szalaggal és tubeless-ready köpenyekkel, akkor kipróbálnám. De egyelőre motivációm kiadni 20+ ezer forintot egy rendszerre, ami talán be sem válik.
De azért számolgatok közben, mert kellene 2 normális gumi, minimum 2*4.000 + normális belső 2*1.500 vagy ömtömítő 2*2.500, ami már szintén 13 ezer és még mindig szerekgethetek, ha kapok az erdőben egy defektet.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
No, nobby nic tapasztalatok... általában egész jól tapad, de a poros-kavicsos, zúzott köves utakat nem szereti, durva emelkedőkön ilyenkor hajlamos picit kipörögni akkor is ha a nyeregben ülve hajtom. Mondjuk ez annyira nem zavar, mert még sosem kellett leszálljak miatta, de a smart sam ilyent nem csinált. Az viszont marhára de nagyon zavar, hogy a bütykeit pont úgy találták ki, hogy a nagyobb kavicsokat is felszedje, majd ha "szerencsém" van durván nekicsapja a váznak, ha meg nincs, akkor a lábszáramnak, vagy a szememet verje ki . Sajnos így a helyi földutak 50%-án már nem merek csapatni, szak kvára korlátoz . Sajnos, mert másképp egyre jobban megkedveltem volna, nagyon jól néz ki és kiszámítható a viselkedése... Tudtok valamit ajánlani ami tapadásban nem marad el túlságosan a smart sam-nobby nic külsőktől? Nem tudom a tubeless konverziót most meglépem-e, szal nem muszáj tl-ready legyen... Rocket Ron? Azt próbálta valaki? Rosszabb a smart sam-nél tapadásban? Vennék újra smart sam-et, de azzal meg az a bajom, hogy cingárnak néz ki , persze ha más választásom nincs, akkor az lesz...
Jester01: Köszi!
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ro_bert17
őstag
válasz rétisün #116271 üzenetére
Csak nagyon rossz minőségű fotót tudtam készíteni, ezért bátorkodtam oda írni a típust.
Ebből feltételeztem, hogy hátha ellenállóbb lehet mint a mostani: [link]
Akkor nem tudok dönteni melyik legyen a háromból, grand prix 4000SII, 4 season, vagy gator hardsell?
Érdekességképp, épp jubiláltam csak más típussal: [link]
-
varsam
őstag
válasz jjeahh #116279 üzenetére
Nézd meg ezt a két videót, hátha segít kicsit:
Schwalbe gumikról
Maxxis gumikrólNézd meg a Hans Dampf-ot, Magic Mary-t, vagy Maxxis Aggressort, Minion-t.
Vagy menj rá a Conti gumikra, azokat is használják itt páran megelégedettséggel.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz varsam #116281 üzenetére
Kösz! Már átnéztem a kínálatot, legalábbis schwalbe fronton, de még mindíg nem tudom mit kéne vennem, no meg persze az ár is számít . A maxxis-ok szélességben a valóságban is azt hozzák, amit egy schwalbe? Mármint egy 2.25-ös maxxis ugyanolyan széles lesz, mint egy 2.25-ös schwalbe? Agressor, minion tudtommal nincs 2.25 szélességben, de Ardent van, az vajon milyen lehet? Annak még nem vészes az ára annyira... Maxxis gumit melyik külfödi webshopból érdemes rendelni? Ahogy elnézem a rosebikes-on nincs. Rocket ron-t meg hol lehet kapni olcsón?
Persze ezek a kérdések nem csak neked szólnak, ne ijedj meg
szerk: az ilyen magic mary stílusú gumik amúgy már úgy érzem túlzások egy xc-re, főleg ahogy én használom . A contival meg az a bajom, hogy 2.25 nincs belőlük, csak 2.2 és az szemmel láthatóan cingárabb.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
-
Zsohi
őstag
válasz jjeahh #116282 üzenetére
A Hans Dampf mehet előre a Nobby pedig maradhat elöl.
A Schwalbe túlméretezi a külsőit, a 2,35 inkább 2,4-45 körüli a valóságban. A Contiból, pedig a 2.4 meg inkább 2.3-nak felel meg. Maxxis-sal meg zéró tapasztalatom van, túl drágák és nem is igen akciózzák a csúcs külsőiket, így még nem volt ilyen.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zsohi #116284 üzenetére
Hans Dampf-ból sincs 2.25-ös . A Nobbyt meg sem elöl sem hátul nem akarom rajta hagyni, mert zúzott köves úton életveszélyes, így inkább félreraknám télre, hóba. Lehet, hogy mégiscsak kipróbálom azt a Rocket Ron-t... bár picit félek, hogy rosszabbul tapad mint a Sam/Nic. Netes vélemények szerint ahogy elnézem a Maxxis-ok a Schwalbe-nál is túlméretezettebbek, így lehet egy 2.25-ös Ardent már súrolná az első váltót...
Rosebike-os kérdések: ha Paypal-el fizetek, átvételkor már nem kell semmit fizetnem? Tehát úgy működik mint pl. az Ebay, hogy online fizetek és csók? Ha több cuccot veszek egybe csomagolják és az összesre egy postaköltség van? Honnan küldik melyik országból, mennyi idő alatt jön meg a csomag, mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz zoli03 #116278 üzenetére
Olyan átalakító szett van, ami csak 1 kerékre való?
Először csak egyet néznék meg tubeless, ha beválik, akkor megcsinálnám a másikat is.Nézegettem a Scwalbe, Conti és Maxxis gumikat, de annyiféle alvariáció létezik, hogy agyvérzést kap az ember tőle.
Ezt találtam, amiből van 8 ezerért TL-ready: Maxxis Crossmark 2.1 (53-559)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
-
varsam
őstag
válasz jjeahh #116282 üzenetére
Nézz körül bike-discount.de-n, ott a Schwalbe gumik jó árban vannak
Rocker Ron pl
Vagy Mountain King
Itt kapható Maxxis is, igaz az árban kicsit más kategória már sajnos
Aggressor
Ardent
De keresgess, mert többfajta van mindegyikből, más árakon, más méret és típus[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz varsam #116292 üzenetére
Kösz! A Rocket Ron mondjuk a rosebikes-on olcsóbb ha a postaköltséget is beleszámoljuk, a Conti meg tetszik, ezt a mintázatot valszeg nekem találták ki, viszont félek, hogy az első váltót ledarálná... jó lenne megmérni a szélességét, de erre online nincs lehetőség
-
Zola007
veterán
válasz bringasisti #116290 üzenetére
az tudom
de MTB gumiknál az emberek gyakran elkövetik azt a hibát, hogy a mintaszélességet mérik (teljes szélesség), nem a gumiszélességet (névleges, gyártó által megadott)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zoli03
őstag
válasz lsebestyen #116298 üzenetére
eBikeon galvanizált acél van. Jagwire honlapja alapján van belőle rozsdamentes verzió is 100 db-os kiszerelésben. Nem hinném, hogy nagyon árulnának ilyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest