Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz mbazsi #108182 üzenetére

    Mivel kereskedés, így talán nem "fellelt" állapotban kapod meg őket, meg tudsz reklamálni ha valami nem kóser.

    Ezek nagyon régi kerékpárok, szerintem öregebbek mint itt jó néhány fórumozó. :)
    80-as évekbeli technikáról beszélünk. Még kerékpár szervizekben sem feltétlenül lesz olyan szerszám, amivel pl ezekről leszedsz egy fogaskeréksort, mert annyiféle szabvány volt akkoriban.
    Nekünk is van egy kupacnyi sor leszedő szerszám, de már jó párszor találkoztam olyan régi bringával, hogy egyik sem volt jó. Aztán egy fogaskeréksor csere hozta magával a kerékcserét is.
    Ha valóban szép állapotban vannak, akkor még ma is használható bringák ezek, de nagyon nehéz olyan példányt találni, ami tényleg rendben van és nem rág egyik csapágya sem.
    Én inkább valami modernebb bringát ajánlanék, sok problémától tudod magad megkímélni,
    de ha olyan fajta ember vagy aki szeret foglalkozni a bringákkal, bütykölgetni, kutakodni régi alkatrészek után, akkor végül is megveheted.

    Egyébként városi használatra pont nem annyira ideálisak ezek. Én akkor már több értelmét látom, egy 90-es évekbeli retro montinak. Az sokkal masszívabb, nem kell úgy félteni a szar utak miatt. Aszfalt külsőt azokra is tehetsz. Kényelmesebb az üléspozíció is, városi forgalomban ideálisabb.
    Persze soha nem árt ha van veled olyan ember aki ért a bringákhoz, különben sok turpisság felett átsiklasz könnyedén.

    Egyébként ha jó technikával viszed fel a bringát a lépcsőn, egy 20 kilós bringát sem nagy kaland felvinni a 4.-re.
    A titka annyi, hogy nem emelni kell, hanem feltolni. Egyik kezeddel megfogod a kormányt, a másik kezeddel meg a nyeregvázcső hátulját, és simán feltolod a lépcsőn. Sokkal könnyebben felviszed így mint cipelve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák