Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neumanki

    tag

    Sziasztok!

    Használ valaki közületek VST dupla szűrőt az espresso gépébe?

    Pár éve valahol olvastam fórumon, hogy VST szűrőbe a kommentelő szerint túl finomra kell darálni a kávét, hogy jó lefolyás legyen, és mintha most én is erre gyanakodnék.

    Egy 20g-os perem nélküli VST-m van. Azért kezdtem el gyanakodni, mert most cseréltem a Variomban késeket, hátha attól jobb lesznek a dolgok. Viszont a késcserével eléggé elállítódott az örlő beállítása, és kb 5-10mp alatt lefolyt az espresso, viszont sokkal finomabb volt. Mire beállítottam megfelelő lefolyásra, megint ugyanolyan "unalmas" lett az adott kávé. A gép egy Grimac Mini, amiben pár éve cseréltem OPV-t, akkor be lett állítva 9barra, nem hiszem, h az nagyon elmászott volna. Ráadásul 20-21g kávét szoktam használni, és a 21g kávé simán belefér a 20g-s kosárba, még akár 22g is simán beleférne.

    Szóval arra gyanakszom, hogy ha valami nagyobb ellenállású szűrőt használnék (Természetesen nem nyomásfokozóst), és durvábbra tudnám állítani az örlőt, akkor sokkal jobb lenne a kávé. Mit gondoltok? Lehet ez a gond? Más tapasztalt már hasonlót VST szűrővel? Esetlet ismer valakai más, jó minőségű szűrőket, amivel még lehetne próbálkozni?

    A kávé kb 2-3 hetes pörkölésű HasBean, és nem csak ennél tapasztaltam, ezért azt is kizárnám az okok közül.

Új hozzászólás Aktív témák