Hirdetés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsair90
tag
A Krups GVX242 őrlőn kívül van más alternatíva, ami olcsóbb és ugyan úgy kerámia "késes"?
-
Fred23
nagyúr
válasz Sinisi #50702 üzenetére
Kábé török kávé. Apróra őrölt, fűszerezett, úgy kell elkészíteni, ahogyan a török kávét, szóval mondhatjuk rá talán, hogy az. Nekem kissé túl fűszeres, viszont időnként mégis kívánatos; nem tudnék csak ilyet inni, mert számomra nem ez a kávé, de mégis fel tud dobni, és hiányérzetet is tud kelteni maga iránt. Kardamonnal kifejezetten finom, élénk ízű, "boldog" kávé, felhangolja az embert.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz bikebutcher #50691 üzenetére
Bikebutcher...ismerős nekem ez a név bringás körökből. Spec szinterezés, stb...de lehet tévedek...
-
verti1
tag
válasz bikebutcher #50709 üzenetére
Kicsi a világ... Kár érte egyébként, hogy elhalt...a vázon és a villán amit csináltál pont olyan szép még mindig..
-
Xabi78
aktív tag
válasz eesiknes #50714 üzenetére
Szemre nekem egy kicsit túl durvának tűnik az őrlemény, én ennél jóval finomabbra darálok kotyeszba is.
Mai csapolás:
Pacificaffe - Ethiopian Sidamo Aroresa @ Gaggia Baby (Primo Modello)
18g -> 32g - PID: 90°C
Cave canem!
-
soldier2
őstag
válasz eesiknes #50714 üzenetére
Még kis kocogtatással sem tömöríted? Nekem kb 15 g ment bele közepes pörkölésű kávéból. 18g-ot nem mértem soha. A daráló nem Hario véletlenül. Nekem a Mini mill tudott ilyen elképesztő mértékben egyenetlen őrleményt adni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bikebutcher
csendes tag
Kerestem visszafelé hozzászólásokat, de nincs egyértelmű állásfoglalás:
Otthoni "amatőr" kísérleti jelleggel, jelenleg egyedül a Gene cbr 101 gépe alkalmas belépő szinten max 200 ezres összegkeretben kávébab pörkölésre? És amennyiben a Gép vásárlását nem teszem függővé a magyarországi/európai ergo "gyors biztonságos posta" beszerzés tekintetében akad alternatíva?
-
Sinisi
senior tag
válasz bikebutcher #50719 üzenetére
Korábban én is nézegget de a gene ára alatt nem találtam pörkölőt...
-
senior tag
Pacific Rome Eszpresso tegnapelőtti csomagolást érdemes pihentetni, vagy mehet a fagyasztóba szétporciózva?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Sinisi
senior tag
válasz sz.zs. #50721 üzenetére
Kóstázz rá és ha finom jégre vele. Úgy emlékszem én azzal nem vártam pár napnál többet de talán nem is másnapos volt a pöri amikor megérkezett. (nem tudom, hogy a pacifik szellőzteti-e csomagolás előtt, de a lényeg, hogy akkor rakd el amikor már ízlik.)
[ Szerkesztve ]
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz eesiknes #50714 üzenetére
Én 5 évig kotyogóztam, Bialetti Mini Express 1-2, Moka Express 2-4, olasz és román Brikka, amivel dolgom volt. A szűrőt mindig tele tettem, nem púpoztam, de az sem ront rajta. Az alultöltés viszont határozottan. És valóban érdemes szerintem is _picit_ finomabbra őrölni.
-
Sinisi
senior tag
válasz bikebutcher #50723 üzenetére
Ha eljutnék odáig, hogy itthon pörköljek akkor azért valószínű, hogy a genét választanám mert abból már összegyűlt itt jónéhány tapasztalat. Lenne kihez fordulni konkrét fajtáknál is. Persze lehet, hogy ez nem is számít annyit, hogy ez alapján kellene döntést hozni ez ügyben.
-
bikebutcher
csendes tag
válasz Sinisi #50728 üzenetére
Én is jövőre tervezem most van más futó projekt otthon.. a kávé terén pedig még rengeteget kell tanulnom hogy a kísérletezés során pörkölt eredményt egyáltalán használni tudjam vagy fejleszteni csak egy irány kellene amire tudok gyűjteni, és elméleti síkon felkészülni.
-
Sinisi
senior tag
válasz bikebutcher #50729 üzenetére
Ó hát akkor még bőven van idő. Szerintem itt a fórumon javarészt vagy genével vagy egyedi pörkölővel kapcsolatos infókról olvashatsz vissza. Azt meg ,hogy egy általad kinézett típus milyen sajátossággal rendelkezik külföldi fórumonk tartalmából érdemes megérdeklődni. YT-s videókból is van egy jópár ami szintén a segítségedre lehet, akár az alternatívaként szóba jöhető darabokkal kapcsolatos kiindulásban is.
-
krx21
nagyúr
Megjavították a Catler 9010 gépemet. A gőz funkció ment ki belőle, pedig nem is használtam...
Állítólag egy hőkioldő ment ki, amit csak cserélni lehet... -
mdav88
aktív tag
válasz bikebutcher #50731 üzenetére
A kolléga jóvoltából tesztelhetem a reneka szűrőt, köszi!
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Helytálló az a megfigyelésem, hoghy a világosabb pöriket finomabbra kell őrölni? Vagy ez csak véletlen lehet?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
SzuMe
tag
Egy nagy bojlerrel rendelkező gépeknél hogyan oldják meg a gőzölést majd utána a visszahűtést?
-
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz GAgyiXyXy #50737 üzenetére
mit ír a mattperger? mert akkor úgy kell.
mi hiába mondunk bármit, az hiteltelen.viccet félretéve, ez csomó minden függvénye, nem feltétlenül. a kioldódást értelemszerűen befolyásolja a szemcseméret, ám lesznek kávék, amit inkább alulkivonatolni akarsz (különben olyan ízeket kapsz, amit nem szeretnél), másokat meg túlkivonatolni.
jópár világos pörit ittam, ahol inkább picit durvábbra őröltem és gyorsítottam a lefolyást, ellenkező esetben igen barátságtalan (például savanyú) lett.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Simán. A bojler túl van fűtve, és abból megy a gőz, így van elegendő nyomás, és nem is kell visszahűteni.
A klasszikus régi presszógépek, mint pl. a Faema E61 és társai, egy relatíve nagy forgalomra lettek kitalálva, ahol a sűrű cserélődés hűtötte a bojlert. A kávék viszonylag hőtűrők voltak - ha nem, akkor kicsit megkeseredtek."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vTamas35
csendes tag
Ui.: ennek megfelelően nem kell várni semmire, mindkét esetben mehet a gőzölés és a csapolás egyszerre, egymás után többször is, ha több kávét csinálsz (nekem pl. a 2,5 literes kazánba, az a csapolás után beérkező 0,5-1 dl víz nem csinál nagy problémát a hőmérséklettel, illetve a kazán nyomással), mert egyik esetben sem közvetlenül a (gőz)kazánban lévő forró vizet használja, hanem vagy a külön brewboiler vizét (DB), vagy a gőzkazánon utaztatja át a hideg vizet (HX).
De javítsatok, ha tévedek...
O1G
-
vendingo
veterán
Bp-en vagyok, bejártam egy rakat ajánlott kávézót, de még nem volt semmi nyitva. Vicc
Most próbálkozok a többi ajánlott helyen, nyomok egy coffee tourt.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest