Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery0505

    tag

    Sziasztok!
    Nagyjából elkészült a Rocket R58 felújítása, már csak két dolgot kellene rendbetenni benne, az OPV szelepet nem tudom milyen nyomásra kell beállítani, illetve az E61 fej tömítéseit kellene még felújítani.

    A gépet atomjaira szétszereltem, és az összes réz alkatrészt megtisztítottam. Muszáj volt megcsinálni, mert retkes és vízköves volt a belseje. A meleg víz csőben szőrt! és koszt találtam. Ebből nem iszunk, a víznek egyébként is vízkő szaga volt. A Whole Latte Love-s srácok videójában mondja is a technikus, hogy a forró víz csőben, illetve a perlatornál lévő dzsuva jó indikátora a gépben lévő állapotoknak.

    E61 head maintenance

    A bojlerek belseje fekete volt az oxidtól. Az OPV szelepben kék trutymó, vagy vízkő volt. 20%-os ecettel szépen kiáztattam, majd mosogatószeres vízzel elmosogattam az összes réz alkatrészt. Az E61 fej is tiszta, mert azt meg kimostam kávézsír oldóval, Terso Clean-nel. A következő lépés az E61 fej tömítéseit kell még rendbehozni, és az OPV-t beállítani, bár még nem tudom milyen értékre.
    Mutatok néhány képet is a felújításról:
    Még az ecetezés előtt:

    Áznak az alkatrészek:


    Csövek készen:

    Bojlerek készen:



    Gép összeszerelve, megy a próbaüzem, sehol nem ereszt:


    Újra hadrendben a masina:

    "Failure is always an option." Adam Savage

Új hozzászólás Aktív témák