Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Cathfaern #114925 üzenetére

    "ha bármi "mérgező" tartalma lenne a víznek, akkor nem lehetne desztillált víz"
    Miért ne lehetne? :F A desztillációs eljáráson átesett víz utána egyáltalán nem biztos, hogy az emberi fogyasztásra is megfelelő higiéniai körülmények között folytatja az útját.

    #114926 koxx: Ha már a túlélést írod, én ugye erre írtam legutóbb, hogy szerintem mindenkinek túl kéne élnie egy ivásra is alkalmasnak hirdetett kutyulnivaló víz felárát. Pl. az általam választott ~200Ft/L árú víznél 2*25ml-re számolva napi 10Ft, a másik szélsőértékeddel 3*60ml esetén 36 forintról beszélünk. :DDD
    A filterezőket most nem számoltam bele, ott nincs sok haszna kímélni a felszerelést a vízkőtől.

    #114929 hogyaza : "ráadásul az Ő verziója úgy működik,hogy nincs összefüggésben a nyomással"
    Szerintem itt van egy kis képzavar, valószínűleg abból fakadóan, hogy pontosan hol mért nyomásról és pontosan hol mért vízhozamról beszélünk....

    #114941 general : Kérdés, eléggé lelágyítja-e. Elég vegyes tapasztalatokat lehet erről olvasni.

    #114806 bluesfan: Ami nálam még napi gyakorlatban bevált, hogy a Glenda-val főzés előtt felrakom a szűrőtartót a már előkészített kávéval, és nem egyből indítom, hanem várok pár percet (~2), amíg picit átmelegszik a kosár. A túl sok ebből egyértelműen rossz eredményt hoz, de eltalálva jók a tapasztalataim.

    #114942 Peti...(16v) : " ha jó egy kávé, akkor az mindenhogy jó, gyorsan, lassan, eltalálva, elrontva, kotyogóval és Flairrel is"
    Áhh, nekem más a tapasztalatom. Nagyon rosszul lefőzve a világ legjobb kávéjából is lehet főzni egy egyszerre savanyú és keserű szörnyűséget. :DDD Nem megfelelő felszereléssel pedig főleg. Az tény, hogy a rossz alapanyagból viszont a drága felszerelés és a tökéletes technika sem fog jó presszót hozni.

Új hozzászólás Aktív témák