Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Zen42 #107127 üzenetére

    "Szabad kérdezni, hogy mi ezzel a célod?"

    Persze. Első és legfontosabb a kíváncsiságom kielégítése. Mire vagyok kíváncsi?

    1. Az EK-t rengeteg kritika érte/éri mindmáig a kések/késtartók állítólagos szabályozatlansága miatt. Ezt talán (lehet, hogy tévedek) Frank Durra (Titusgrinding) járatta csúcsra, és adott el hozzá saját késtartót, mérőeszközt és egyéb tuning kiegészítőket. Meglehet, hogy egyszer a múltban erre szükség is lehetett. Frank egy elég harsány, meglehetősen magabiztos figura, aki egy levelében anno, amikor szűrőtartót akart tőlünk venni, menten azzal nyitott, hogy mennyit engedek az árból :-). Jót röhögtem. Fingom se volt, kiarák az a Frank Durra, de találtam a youtube-on tőle egy videót, amin épp egy 911-est űzött fel vagy le egy szerpentinen, és jobbnak láttam, nem engedni egyáltalán az árból. Azóta több vásáron is találkoztunk és beszélgettünk, és kétségtelenül ért ahhoz, és nagyon jól megél belőle, amit csinál. Azóta, már nemcsak Porsche 911-est hajt. A közel keleti sejkek jachtjain, sokszor párban vannak az általa tuningolt/gyártott őrlők és kávégépek.
    Bocs, elkalandoztam :-).
    Ehhez képest van a HEMRO svájci őrlőgyártó iparóriás, akikhez többek közt a Mahlkönig is tartozik, és aki telibetojja az egyik ikonikus terméküket érő kritikát, és nem változtat minimálisan a gyártásán, hogy ne adjon ekkora nagy felületet a támodásra a Frank féle okos "törpék"-től. Mi több, fogalmuk sincs róla, hogy hol a hiba. Na, ezt nekem valahogy képtelen volt bevenni a gyomrom. Milánóban a HOST-on (2019 október) a Hemro Kutatás-fejlesztési főnöke toppant be a standunkra és vettek tőlünk a laborjukba SEP-et. Legutóbb decemberben volt köztünk levélváltás, és akkor kértem tőlük ajánlatot egy EK-ra. Kíváncsiságból szintén. Pechhemre olyan árat adtak, hogy nem szabadott otthagyni. Nem nyúltam az őrlőhöz, megtehetném, hogy totál precízem bemérjem, csak a szomszédos CNC muhelybe kellene átugranom. Elsőre tökéletes eszpresszót húztam, és azóta is totál elégedett vagyok vele. Valszeg meg is tartom. Le fogom mérni előbb-utóbb.
    2. Hozzám került még egy Fellow Ode illetve nem titok, hogy forgalmazom az Orphan Espresso Apex filter őrlőjét, amiknek a teljesítményére szintén nagyon kíváncsi vagyok. Ergo amikor belefér ugyanezt a kínkeserves procedúrát/szitálást/méricskélést végig fogom játszani azokkal az őrlőkkel is. Rettenetesen érdekel. Az Fellow az 1/10-ébe, az Apex a hatodába kerül az EK-nak...

    Jól fotózható, izgalmas téma ez a kávé-geek social médián. Remélhetőleg, az ár/teljesítmények a helyükön lesznek, és senkinek nem lépek a tyúkszemére, ha egyszer végre végzek a mérésekkel, publikálni merem az eredményeket.

    Ennyit a motivációmról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák