Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Tudom ez már kissé specifikusabb kérdés, de mivel nem nagyon mozognak az adott topicok, a mini-itx topikban meg nem tudnak biztosat írni, gondoltam ide is beírom, elvégre szoktatok Ti is PC-ket építeni, hátha titeket is érintett hasonló korábban:

    Eddig a háziserver egy Inter-tech 200W nas pico-psu + led traforól üzemelt.
    A server: Asus H310m, i3-8100, 2x4GB ram, igpu, PCIe slotban 1 db 2,5G lan kártya, M.2 rendszer NVME, meg pár SSD-HDD. 30-80W közötti terhelés.
    Szereztem egy 250W HDplex HIfi DC-DC 19,5V--ról 12V (meg persze 5V, 3.3V, etc) átalakítót, meg hozzá 230W Hp laptop AC 230 -> DC19.5V téglát egyéb projekt miatt, de leakartam ellenőrizni így beszereltem a fenti szerverbe.
    Elsőre tettszik hogy csendes, a fenti LED trafó coil whineol...dulván.
    Aztán feltűnt hogy a BIOS szerint (és HWinfo szerint) is a 3.3V ágon 3.648V értéket mér, ami kívül esik a hivatalos tűrésmezőn.
    Szétszedtem, visszaraktam az Inter-tech teljes összeállítást (mert az 12V tehát nem köthetem a 19.5 V ACDC téglára, kell a saját LED trafója), arról járatva 3,408V-ot kapok, ami határok között van(legalább is én inkább szeretem 5%-on belül).

    Mit tehet így tönkre ha egyáltalán tönkre tesz valamit a HDplex használata során a 3.3V ág "magasabb fesz" értéke számítógép esetén?
    Hogyan tudnám ellenőrizni hogy lesz-e ebből bajom-esetleg javítani?
    Lehet hogy nem jól érintkezett a 24 tűs kábel?
    Még lehet megnézem majd hogy a rövidebb 24 tűs esetén is ilyet produkál-e(ugye két hosszat is adnak ami jófej HDplextől), csak 2 szétszedés este elég volt.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák