Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moha21

    addikt

    válasz darvinya #56700 üzenetére

    "Egy idézet az MSZ HD60364-5-54:2012 szabványból
    (Villamos szerkezetek kiválasztása és szerelése. Földelő berendezések és védővezetők.)
    543.3. pont A védővezetők villamos folytonossága.
    A szabvány 543.3.1.
    A védővezetőket megfelelő módon védeni kell a mechanikai sérüléssel, vegyi vagy elektrokémiai károsodással, valamint az elektrodinamikus és termodinamikus erőkkel szemben.
    A védővezetők közötti vagy a védővezető és más szerkezetek közötti összes csatlakozás biztosítson tartós villamos folytonosságot és megfelelő mechanikai szilárdságot, valamint védelmet.

    A kötéseket nem szabad forrasztással készíteni.

    Lassan visszatérünk az MSZ 172/1 szabványhoz, már csak a lágyforrasztás elnevezést hiányolom. Gondolom ez az idézet megerősíti a forrasztásos kötések támogatóit és ellenzőit. "

    Az MSZ 2364-520:1997 szabvány 526.fejezete foglalkozik a villamos kötésekkel. (hogy ez még érvényes-e, azt megtudjuk nézni)
    Ebben az áll:
    "A nem hegesztett vezetékkötéseket továbbra is csak szerelvénnyel szabad megoldani, a csupán vezetékek összecsavarásával készített kötések alkalmazása nem megengedettek. A lágyforrasztások mechanikai igénybevételnek (nem csak húzásnak és hajlításnak, de nyomásnak sem!) nem ellenállóak, ezért alkalmazásuk kizárólag mechanikai tehermentesítésük mellett megengedett. A lágyforrasztás ezen túlmenõen (mechanikai tehermentesítés esetén is) csökkenti a vezetékek terhelhetõségét és fõként a zárlati áramokkal áramokkal szembeni ellenálló képességét is!"

    "Érvég hüvely nem stabil kötésnek számít, mivel két fém felületi préselés történik.
    Két fém hőtágulása különböző."

    Ez honnan jön?

    (#56705) darvinya: Ja csak 6-os tömört elég kevés helyen kapni, a másik meg, hogy azzal már bánni is sokkal nehezebb, mint az mkh-val.

    [ Szerkesztve ]

    Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

Új hozzászólás Aktív témák