Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    Sziasztok ismét!
    Mostanában a szervó motorok hajtásáról olvasgatok, és érdeklődve figyeltem fel erre a kommentre, hogy a régi L298N driver-t nem ajánlják (se az A4988-at), helyette inkább a 30543-ast.

    Az indoklás a motorok belső ellenállását említi, amit nem igazán értek.

    "The L298N is old and very inefficient technology and and won't work with high current, low resistance motors like yours, as it does not offer current limiting."

    Valahogy segítsetek ki kérlek, hogy a motor belső ellenállása milyen hatással van a vezérlőre?
    (meg amúgy azon is agyaltam, hogy stabkockákkal nem lenne olcsóbb megoldani az ilyen motorok vezérlését? Állítható feszültség (előre beállított) (nem tudom mekkora áramot engednek a kockák, de biztos van elég erős), és kijövök 500 forintból (plusz kondik)... Valamit nagyon nem látok át, mivel biztos vagyok benne, hogy itt valami más is van, ami miatt nem használják mások a stabkockákat erre a célra. (de ez már csak túlgondolása az első kérdésemnek, mint alternatíva)

    Persze azt se értem, hogy mért van pl a 4988 esetében minimum 8V (nem tudom mennyi Amper) igényű input Vcc, ha a motor, amit vezérel, csak 1-2V (1A) körül venne fel? A többlet energia hővé alakul?

    Elnézést, ha nagyon nagy butaságot kérdeztem! Bátran hurrogjatok le, építő kritikával! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák