Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moha21

    addikt

    válasz tornas #29243 üzenetére

    "Én azt tapasztaltam hogy az egyenfeszültséggel (48 x 0,9 V) hajtott porszívómotor jóval gyorsabban forog, mint váltófeszültségnél (48 V)."

    Gondolom azért, mert egyenáram esetén a tekercsnek megszűnik a reaktanciája így sokkal nagyobb áramot képes felvenni, ami nem megfelelő méretezésnél káros is lehet!

    "A kvázi-szinusos UPS által szolgáltatott négyszögjel "úgy néz ki", hogy a két pólusváltás között "hosszabb" idő telik el, így lényegében fix feszültségű egyenfeszültséget ad, csak ütemesen és szaggatva változtatja a polaritását. Nincs fel- és lefutás, csak polaritásváltás. -"

    Ez részben igaz, de azért nem négyszögjelet adnak le ( legalábis ami nálam van az semmiképp, hanem ilyet. :

    Ha négyszögjel lenne, akkor a csúcsérték megegyezne az effektív értékkel, tehát ha én 230V-ot mérek rajta Trms mérővel, akkor valószínűleg oszcilloszkóppal is a Up = 230 V lenne. Tehát 325 V közelébe sem érhetne.

    "Négyszögjelnél a csúcsérték hosszabb ideig tart és ez okozhatja a túlterhelődést. "

    Erre gondoltam, hogy ott a csúcsérték viszont nem 230 V nem?

    (#29252) mezis: Persze ebben van igazság, de én gyakorlatban használok több eszközt szünetmentesről és működik remekül. Persze lehet nem bírja a ráírt 10k órát, de szerintem nem is ez a kérdés :-)

    [ Szerkesztve ]

    Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

Új hozzászólás Aktív témák