Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moha21

    addikt

    válasz atesss #18762 üzenetére

    Ha PFC-s és egyéb cuccokat méregetsz akkor azért bele kell számolni, hogy nem tiszta szinuszos jel lesz a mérendő jelalak, valódi effektív értéket mérni tudó eszköz kell oda.
    Enélkül egy mezei multiméter is pl a 230V-ra kiír 180 V-ot..ami már azért elég nagy hiba ( vagyis nem hiba csak szinusznál gyok2, fűrészjelnél gyök3, négyszögjelnél == )

    20k alatt nem találsz ilyen eszközöket, sajnos én is idáig halogattam a dolgot, de megfelelő mérőeszközök nélkül semmit nem lehet kezdeni. És a 20-30k multik és lakatfogók még elég visszafogottak tudásra, utóbbit én is nemsoká rendelek, mert inverteres hegesztők nézegetésénél nem árt. :-)

    ON:

    Autó aksiról meg kell nézni, hogy mekkora a csúcsáram amit felvesz az a relé, illetve mennyi ideig és utána mi is történik. Ezután lehet gondolkodni, hogy mi is legyen esetleg aksi helyett, bár Lompos48-al egyetértve én is a kikukázott aksinál maradnék.

    [ Szerkesztve ]

    Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

Új hozzászólás Aktív témák