Hirdetés
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- Képen feszít az Amazon szörnyen gyors Gravitonja
- 240 Hz-et ígérő, ultraszéles okosmonitor jött az LG gondozásában
- Egy kis ráncfelvarrást kaptak a Gigabyte AERO X16 sorozatú noteszgépei
- Kiegészítette a korábbi Arc meghajtóját az Intel
- Fujifilm X
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- Milyen monitort vegyek?
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autóhifi
- TCL LCD és LED TV-k
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
T. Almeida
senior tag
-
Qasam
aktív tag
Mit szeretnél? Plakátot vagy újságot készíteni?
Mi a helyi újság szerkesztésére Scribust használunk, ez is Open Source.
Füzet kinézetű kiadványt, teljesen egyszerűet.
-
T. Almeida
senior tag
Mit szeretnél? Plakátot vagy újságot készíteni?
Mi a helyi újság szerkesztésére Scribust használunk, ez is Open Source.
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok! LibreOffice 4.0-t használok. Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan funkció benne, mint az MS Office-ban a publisher, illetve ha nincs milyen alternatív program tudná ezt helyettesíteni? Köszönöm!
-
BenJoe80
senior tag
-
kispx
addikt
-
Gubek-Einste
legenda
Én továbbra is maradok a 3.6.6-nál, a 4.0.x nem tetszik, sok bajom volt vele.
-
huskydog17
addikt
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a felhasználói felületet (UI Language) más nyelvűre beállítani, ha nem szerepel a "Beállítások\Nyelvi beállítások\Nyelvek" listában?
A választ előre is köszönöm!
-
robagp
tag
Van egy kis gond:
Most vettem észre, hogy átalakítás nélkül tud számolni a 1,234.56 formátummal, összeadás, kivonás, szorzás, osztás.
De a sum műveletet nem tudja... :-O
Pl ha ezt írom: +d2+d3 az eredmény ott mosolyog
De ha ezt írom: +sum(d2,d3) az eredmény nulla
Írtam így is: +sum(d2:d3) eredmény nullaNem akarok 1500 számot egyesével összeadni.....
Meg lett a hiba: A cella formája nem volt jó /bár érdekes, hogy nem számmal is számolt/
Így oldottam meg:
Kiszedtem a vesszőt, majd a pontot vesszőre alakítottam, majd a vesszőt vissza alakítottam ponttá, és tökéletes lett. :-) -
robagp
tag
Azok szám formátumúak, csak épp a tengerentúl használt formátumban(vessző az ezres elválasztó és pont a tizedes elválasztó)
Azért nem tudsz vele számolni, mert vélhetően az Excel-edben a vessző az a tizedeselválasztó éa szóköz az ezres elválasztó (Európában már csak ilyen)Annyit lehet megpróbálni, hogy azt a 3 oszlopot kijelölöd, majd
1. CTRL+H és a vesszőt lecseréled szóközre
2. a pontot lecseréled vesszőreTalán összejön így.
Van egy kis gond:
Most vettem észre, hogy átalakítás nélkül tud számolni a 1,234.56 formátummal, összeadás, kivonás, szorzás, osztás.
De a sum műveletet nem tudja... :-O
Pl ha ezt írom: +d2+d3 az eredmény ott mosolyog
De ha ezt írom: +sum(d2,d3) az eredmény nulla
Írtam így is: +sum(d2:d3) eredmény nullaNem akarok 1500 számot egyesével összeadni.....
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Azok szám formátumúak, csak épp a tengerentúl használt formátumban(vessző az ezres elválasztó és pont a tizedes elválasztó)
Azért nem tudsz vele számolni, mert vélhetően az Excel-edben a vessző az a tizedeselválasztó éa szóköz az ezres elválasztó (Európában már csak ilyen)Annyit lehet megpróbálni, hogy azt a 3 oszlopot kijelölöd, majd
1. CTRL+H és a vesszőt lecseréled szóközre
2. a pontot lecseréled vesszőreTalán összejön így.
-
robagp
tag
-
Fecogame
veterán
Hello!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy munkafüzetbe bemásoltam adatokat, és három oszlopban a számok nem számformátumúak.
Mind így néz ki 3,456.34 vagy 34.54. Ez a kétféle van, és szeretnék számolni velük, de először át kellene alakítanom őket, viszont több mint 1500-ról van szó, amit nincs kedvem átírkálni egyesével.
Lenne esetleg egy egyszerűbb megoldás?
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!Milyenné kell átalakítani, hogy számolni tudj velük?
-
robagp
tag
Hello!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy munkafüzetbe bemásoltam adatokat, és három oszlopban a számok nem számformátumúak.
Mind így néz ki 3,456.34 vagy 34.54. Ez a kétféle van, és szeretnék számolni velük, de először át kellene alakítanom őket, viszont több mint 1500-ról van szó, amit nincs kedvem átírkálni egyesével.
Lenne esetleg egy egyszerűbb megoldás?
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! -
Gubek-Einste
legenda
Betelt nálam a pohár, elegem van a 4.0-ból. Tegnap csináltam egy táblázatot, elmentettem ods-be és el akartam menteni xls-be is de nem engedte, mindig általános I/O hibára hivatkozva tagadta meg a mentést. Ez volt az utolsó csepp a pohárba, leszedtem a 4.0.2.2-t és ment fel helyette a 3.6.6.2, ezzel már minden gond nélkül ment az xls mentés és ráadásul újra tudom használni a Calendar for Calc-t is. Egyenlőre marad ez.
-
LonGleY
veterán
Win7 x64-en eltoszódott az összes toolbar- és menüikon, pedig már újratelepítettem a 4.0.2.2-t. Mi lehet a baja?
-
ftc
nagyúr
Igen, be lehet, hogy az angol függvényneveket használhasd (értelem szerűen nem csak szum esetén)
Elindítod a Calc-ot, eszközök menü/beállítások/libreoffice calc/képlet és jobb oldalt bebipálod az angol függvények használata lehetőséget, leokézod és kész is.THX ezzel most sokat segítettél, mivel én angolhoz vagyok szokva s nem találtam a beállításokat

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Igen, be lehet, hogy az angol függvényneveket használhasd (értelem szerűen nem csak szum esetén)
Elindítod a Calc-ot, eszközök menü/beállítások/libreoffice calc/képlet és jobb oldalt bebipálod az angol függvények használata lehetőséget, leokézod és kész is. -
ftc
nagyúr
Üdv egy kis segítség kellene.
Be lehet valahol állítani azt, hogy calcban ne szum legyen hanem angolul sum? Szóval átteni az egészet angolra?
-
Qasam
aktív tag
Lehet rá telepíteni is. Nálam a 4.0 telepítése után eltűntek az általam felrakott extension-ök.
Köszönöm a segítséget! Rátelepítettem és kiválóan működik.

-
Gubek-Einste
legenda
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok! LO 3.5.4-es verzióm van, de szeretném felrakni a 4.0.2-est. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e rátelepíteni, vagy a régit uninstall és úgy fel az új? Köszönöm!
-
usbee
veterán
Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy ha LO Calc-ban egy meglévő dokumentumba beszúrok egy képet, akkor az egyrészt nem jelenik meg rendesen, másrészt baromira belassítja az egész LibreOffice-t.
Ha egy új dokumentumot létrehozok, ott ez a probléma nem jelentkezik. De ha onnan át akarom másolni a képet abba a dokumentumba, amit korábban létrehoztam, akkor megint nem működik. Ha az egész munkalapot átmásolom 1:1-be, akkor megjelenik rendesen mindkettő dokumentumban, de abban a dokumentumban, amibe másoltam nem tudom a dokumentumon belül más munkalapokba másolni, úgy, hogy normálisan meg is jelenjen ott.Egyébként mindkét dokumentum .ods formátumú.
Mi lehet a probléma és hogy lehetne megoldani? -
kispx
addikt
Szerintem meg elég ronda, nekem nem kellene. Eddig kétszer próbáltam ki és egyáltalán nem jött be, sokkal jobban tetszik a LO és MSO 2003 menüje.
MS Word 2003-an OKTV-ztem. Az idő alatt úgy megszoktam annak a menüjét, hogy a szakdolgozatomat rohadt sok idő alatt tudtam csak megformázni MSO 2007 szalagos menüjével. Ezek után kerülöm azt a szalagos menüt ahogy tudom.
-
Gubek-Einste
legenda
-
truptik
csendes tag
Azért egy kicsit modernizálhatnák az LO-t. Nekem bejön a a szalagos menü.
-
Gubek-Einste
legenda
Amikor Az Oracle felvásárolta az SUN-t akkor hozzá került az OpenOffice.org is. A fejlesztőknek sok minden nem tetszett az Oracle hozzáállásában így a 2010-es Budapest konferencián létrehozták a LibreOffice-t.
A LibreOffice-t egy teljesen cég függetlenül fejlesztik, egy alapítvány koordinálásával elég nagy tempóban, sok régi bajt kiküszöbölve.
Az Oracle végül átadta az irányítást a Apeche-nek aki tovább viszi a OpenOffice-t a LibreOffice-től függetlenül.
Az utóbbi 2,5 évben rengeteg módosítás történ így már eléggé különbözőek egymástól, több extension nem is kompatibilis a másikkal, estem már ezért pofára. -
atesss
addikt
-
netpeti98
addikt
Üdv netpeti98
-
törölt tag
-
Fecogame
veterán
-
törölt tag
-
erhas01
tag
A táblázatkezelőben találtam egy magyar jellegű elválasztási hibát.
Szeretném bejelenteni, hol lehet magyarul?
Vagy küldje el nekik valaki angolul. Köszönöm előre is.A hiba többször is megismételhető a másik cellában is!
Az oszlop kijelölés. Szűkítéskor, egy bizonyos pontján átvált a szöveg hibásra! Véletlenül, nagyon nehezen vettem észre! Van, ahol megint jó!v.3.6.4.3 (Build az.: 2ef5aff)
Cella formázás:
Elrendezés: visz: alap függ: fel
Automatikus tördelés, elválasztás aktív, pipa mindkettő előtt.
Arial 12 NAGYBETŰKKEL ÍRVA!
Eredeti szöveg:
- FESTETT FAKAZETTÁS MENNYEZET.
Oszlop összehúzása >>>>
- FESTETT FAKAZETTÁS MEyNYEZET.
Ha a szöveg végén nincs pont>>>
- FESTETT FAKAZETTÁS MEYNYEZET.Ilyen lesz ponttal a végén!
- FESTETT
FAKAZET-
TÁS MEy-
NYEZET.Ilyen lesz pont nélkül!
- FESTETT
FAKAZET-
TÁS MEY-
NYEZETKöszönettel: erhas01
Tárgytalan, megtaláltam, elküldtem!

-
erhas01
tag
A táblázatkezelőben találtam egy magyar jellegű elválasztási hibát.
Szeretném bejelenteni, hol lehet magyarul?
Vagy küldje el nekik valaki angolul. Köszönöm előre is.A hiba többször is megismételhető a másik cellában is!
Az oszlop kijelölés. Szűkítéskor, egy bizonyos pontján átvált a szöveg hibásra! Véletlenül, nagyon nehezen vettem észre! Van, ahol megint jó!v.3.6.4.3 (Build az.: 2ef5aff)
Cella formázás:
Elrendezés: visz: alap függ: fel
Automatikus tördelés, elválasztás aktív, pipa mindkettő előtt.
Arial 12 NAGYBETŰKKEL ÍRVA!
Eredeti szöveg:
- FESTETT FAKAZETTÁS MENNYEZET.
Oszlop összehúzása >>>>
- FESTETT FAKAZETTÁS MEyNYEZET.
Ha a szöveg végén nincs pont>>>
- FESTETT FAKAZETTÁS MEYNYEZET.Ilyen lesz ponttal a végén!
- FESTETT
FAKAZET-
TÁS MEy-
NYEZET.Ilyen lesz pont nélkül!
- FESTETT
FAKAZET-
TÁS MEY-
NYEZETKöszönettel: erhas01
-
Taszillo
tag
-
törölt tag
Ez egy hiánypótló topic
Magam is LibreOffice-t használok 
-
Geri Bátyó
addikt
-
Qasam
aktív tag
Formátum/oldal/oldal/tájolás
Köszönöm! Azért eléggé eldugták ezt az alapfunkciót

-
Geri Bátyó
addikt
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom hogyan kell a Libre Office-ban függőlegesről vízszintesbe állítani egy oldalt. Tudna valaki segíteni ebben?
-
szabeska
addikt
-
kispx
addikt
Köszi! Az a gond, hogy levelezőn kérik ezt, órán a kutya sem mondta hogy melyikhez mi kell, mert alig van óraszámunk. És 10 kérdés van, bajban vagyok mert le kell adni ma holnap :S:S:S És nem találok semmi leírást neten, vagy bármit ami segítene...photoshop tutorialból bezzeg annyi van mint a szemét... :S
A feladatok megoldásának többi része inkább logikát/általános műveltséget igényel, mint pl.: hogyan számítunk százalékot. Ezeket tutorial formában nem fogod megtalálni.
-
szabeska
addikt
Köszi! Az a gond, hogy levelezőn kérik ezt, órán a kutya sem mondta hogy melyikhez mi kell, mert alig van óraszámunk. És 10 kérdés van, bajban vagyok mert le kell adni ma holnap :S:S:S És nem találok semmi leírást neten, vagy bármit ami segítene...photoshop tutorialból bezzeg annyi van mint a szemét... :S
-
kispx
addikt
D oszlopba beírod:
= ide_a_beugrót_tartalmazo_cella_jön / összpontszámot tartalmazó_cella
És a cella formátumát százalékra átállítod. Ide nem kell képlet.
-
szabeska
addikt
-
kispx
addikt
Sziasztok! Látom új topk nyílt, nekem webes suliba kell beadandó táblázatot készítenem, amibeen függvényeket is kell használni. Kb 15 függvényt kellene használnom, de annyi van a listában, ráadásul rövidítve, hogy gőzöm sincs melyik micsoda. Szeintetek hogyan szűrjem ki, hogy melyik dolog hogyan van rövidítve? Köszönöm előre is!!!
A rövidítéseket elmondod?
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Látom új topk nyílt, nekem webes suliba kell beadandó táblázatot készítenem, amibeen függvényeket is kell használni. Kb 15 függvényt kellene használnom, de annyi van a listában, ráadásul rövidítve, hogy gőzöm sincs melyik micsoda. Szeintetek hogyan szűrjem ki, hogy melyik dolog hogyan van rövidítve? Köszönöm előre is!!!
-
Geri Bátyó
addikt
Én még Open Office korából ismerem, de az ominózus Oracle incidens óta (természetesen) ezt használom!

Azért váltottam, mert az MS Office valahogy nem volt szimpatikus és az azóta eltelt időben erre még rá is erősített a szalagos menüvel, ami szerintem használhatatlan.
Nem vagyok egy nagy office zsonglőr, de mezei felhasználóként azt tapasztalom, hogy sokkal jobban használható/kézenfekvőbb, mint bármi más. -
Fecogame
veterán
LibreOffice
Ingyenes alternatívája a Microsoft Office programcsomagjának, amely magyar nyelven is elérhető. Kezeli az MS Office dokumentumait. Nyílt forráskódú, így szabadon fejleszthető bárki számára.
Részei:
Writer - Szövegszerkesztő
Calc - Táblázatkezelő
Impress - Prezentációkészítő
Draw - Grafikon és illusztráció készítő
Base - Adatabázis kezelő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- PC Game Pass előfizetés
- Canva Business - 1 év Határtalan AI kreatívitás, FULLOS csomag kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27% - ASUS ROG MAXIMUS Z890 HERO Alaplap
- 5G LTE új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő - Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! 1200W Silverstone Hela 1200R tápegség garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ iPhone 17 256 GB MIST BLUE- www.stylebolt.hu - Apple eszközök - ÁFÁ-s + 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Az egyszerű dolgokat nyilván értem, hülye azért nem vagyok