Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz SindaNarmo #38 üzenetére

1 igen lemaradtál róla: [link] [link] és ez volt a kommentem lényege. :F

A "legjobb" és "mindegyiken megy" két különböző fogalom.
    Ezzel hátrányba részesítik az Nvidia kártya használókat, pedig az az AMD kártya tulajdonosaikat ezzel nem éri semmi hátrány.
    Nvidia szponzorált címekben beépíthető bármelyik eljárás szabadon.
    Nvidia létrehozta a a nyílt Streamline-t amiben Intel benne van, AMD nincs. https://www.tomshardware.com/news/nvidia-streamline-aims-to-simplify-developer-support-for-upscaling-algorithms
    Nem tudom miről írtál volna általánosan mikor kiemelted az én hozzászólásomat arra hogy az AMD korlátozza a DLSS-t a saját szponzorált címeiben. Hogy lehet erről általánosan beszélni? Én erről beszéltem konkrétan, nem másról, általánosan.

Nvidia kihozta a NIS-t [link]a ami a GTX 700 sorozatig Minden GPu-n támogatott. Egy NIS x % és mellé x % sharpening mellett nehéz különbséget tenni egy FSR 1 és egy NIS között, FSR 2 már jobb a NIS-nél, de cserébe a NIS-nél egyáltalán nem vagy rákényszerítve semmire, mert minden játékon és GPU-n működik Nvidiánál...a DLSS pedig magas minőségben és színvonalon megmaradt minden RTX kártya tulajdonosnak.
    Nincsen rákényszerítve senki hogy FSR-t használjon.

2 De igen, nagyon is észreveszed.[link]
    Még az utólag belehekkelt DLSS is jobb RE4 ben. [link]

3, Egyszerű beépíteni ha az egyik gyártó eljárására már meg van a temporális eljárás. Állítólag pár óra alatt tették bele RE4 be a modderek a DLSS-t, a Nixxes fejlesztő szerint is minimális munka [link]

Igen már vártam hogy ez lesz az ultimate érved, a fanboy titulus, gratulálok, legalább tudom most már hogy értelmetlen neked érvelni.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

• Busterftw

nagyúr

válasz SindaNarmo #38 üzenetére

Azért mert valami "megy mindenen" nem lesz jobb minőségű.
    Most olyan megoldást akarunk ami jól működik, azt hozza amire ki lett találva, vagy jöhet bármi de menjen mindenen?

A vga piac kb 80%-a Nvidia, milyen "ipar" döntsön itt?
    Minőségben egyértelműen a DLSS a jobb, nem kell ezen már mit el dönteni.

És éppen ezért lenne öngól a lekorlátozott "hardveres FSR" AMD-nek, mert a piac szűk szeletét mégjobban elhatárolná.
    Az a maradék AMD tulaj vált Nvidiára vagy konzolra. (hard fanokon kívül)

• b.

félisten

válasz SindaNarmo #32 üzenetére

Nem keverek semmit semmivel,te kevered a szándékos korlátozás fogalmát valami marketing maszlaggal.Semmi nem hátráltatja úgy a fejlődést,mint az ha egy stúdió kezét megkötik azzal,hogy nem építhet be konkurens eljárást.Ha 3 eljárás közül ha az egyik be van építve a másik kettőt gyerekjáték beépíteni.
    Az FSR 2 nem olyan minőségű,mint a DLSS ez AMD fanboy érv,hogy a majdnem olyan jó az elég.DLSS a legjobb,az FSR a 3 közül a leggyengébb.
    Míért dönti el AMD hogy a fejlesztő nem építhet be az övénél jobb eljárást?
    Birkaság ezt éltetni.Mit nyersz te azzal ha nincs benne DLSS az FSR mellett?És mi mit nyerünk vele ,mit vesztünk vele?
    A DLSS már a 3.generácíót támogatja.Tök jó hogy megy az FSR Pascalon,csak azóta már 3 generáció van a piacon, a Pascal kihaló gen és akik használhatnák a jobb eljárást és amiben van DLSS abban gyerekjáték az FSR-t is beépíteni és forxítva is.Nem baj,a modderek megoldottak RE4 esetén is.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

• direwolf

őstag

válasz SindaNarmo #34 üzenetére

A hw specifikus dolgok mindig is ártottak a piacnak. Az NVidia alapítása óta ebből él. Ahol tudják korlátozzák a konkurenciát. AMD meg próbál mindenki által szabadon használható megoldásokat fejleszteni. Én személy szerint ezért szimpatizálok velük, és támogatom ahol tudom.

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

• direwolf

őstag

válasz SindaNarmo #32 üzenetére

És tegyük hozzá, a DLSS NVidia exkluzív, míg az FSR-t bárki használhatja nulla pénzért.

"I've seen things you people wouldn't believe"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés