- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz Eugene Roe #81651 üzenetére
Már csk azért is, mert a kapcsolási rajzon sok minden nincs rajta. A kivitelezésnél pl. fontos a mechanika (a csövek mikrofóniára hajlamosak!), illetve az árnyékolás.
A kapcsrajzon sokszor még a tápegység sem szerepel, márpedig pl. a zajszűrése kulcskérdés.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Eugene Roe
őstag
Itt egyébként nyákot is lehet venni egy-két egyszerűbb darabhoz
http://tubelab.com/pc-boards/tubelab-sse/
Csak azért, mert szóba került az előbb.
Én egyébként egy ilyenre gondoltam például, de úgy látom ez több átgondolást és más megközelítést igényel
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
bkercso
nagyúr
válasz Eugene Roe #81653 üzenetére
100k-ból ezerszer különb erősítő építhető! Félvezetősben pláne.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
Ear001
addikt
válasz Eugene Roe #81653 üzenetére
Látom triódás, SE erősítőt néztél ki magadnak. Ha van erősítőfajta, ahol a használt alkatrészek legalább annyit számítanak, mint a kapcsolás maga, akkor ez az. És a jó alkatrészek drágák. Ha magadnak össze tudsz legózni egy ilyet, akkor jó móka, de ebből a költségkeretből csak nagyon alapszintű cucc rakható össze.
Nézzük mondjuk a kimenő trafót. Az oldalon írnak két amcsi céget, aminek van hozzá valója. Aha. Egy trafó nagy és nehéz, a szállítási költség simán több lehet, mint a trafó maga. Aztán az olcsó trafónak nincs mélye. Vagy magasa, Vagy egyik sem. Aminek van, az meg nem olcsó, mert jó vasanyag kell hozzá, az meg nem terem minden bokorban. A legtöbb leírás erre nem fordít figyelmet, mert a kis csöves amúgy is csak a közepeket hajtja, vagy a magasakat, széles sávot ritkán. Te viszont ezt szeretnél, nem multiamplifikálást. Itthon is tekernek persze trafót, egész jókat is. Táp, 20-25 a két kimenő 60 000 körül.
Csövek. Már az gyanús, hogy ez az erősítő jól működik 45-el, 2A3-al és 300B-vel is. Papíron ugyan vannak ilyenek, de a valóságban nem igazán. (Ja és mindegyik csőfajtához más és más kimenő trafó lenne az ideális.) Olcsó 45-os nincs. Jó is nagyon kevés, arról nem is beszélve, hogy az a 1,5-2 watt, az inkább 100dB feletti érzékenységű dobozokhoz elég, és teljes frekvenciasávot csak a nagyon optimisták bíznak rá.
2A3. Sovteket meg lehet venni, de csakis szigorúan párba válogatva, és a jó évjáratokat. Néha valahogy nem megy a gyártás, a jobb kereskedők ezt tudják, akkor szünet van a kínálatban. Mondjuk 30000 a pár. A Shuguang szerintem bénán szól, és nem is olcsóbb igazán és akkor innentől csak felfelé visznek az árak, valami pedigrés 2A3 önmagában elviszi a kereted.
300B. Lásd mint 2A3, csak itt még olcsó de egész jót sem mernék ajánlani. Elektro Harmonix? Hát gitárerősítőbe igen, de hifire? JJ? Jaj ne. A prémium csövek meg horror drágák itt is.
Aztán ugyan így végigmehetünk a kondik jó részén, az ellenállásokon, de akár a csőfoglalatokon is.
Én erről az erősítőről lebeszélnélek. Ha már cső és kit, akkor nézd meg az Elekit cuccait. Szépek, minden benne van a dobozban, csak forrasztani meg drótot blankolni kell tudni hozzá, annyi pénzért pedig még egész jók is. Semmi sem csúcsminőségű benne, de ügyesen összeválogatottak az alkatrészek.
Vagy az ANKits cuccait. Ezek az egykor volt Audio Note kitek leszármazottai, de már egy egészen külön cég viszi tovább a cuccokat. A trafók, kondik is egyszerűsődtek/változtak, de a munka nehezét már elvégezték előtted, bevált kapcsolások,egymáshoz illő alkatrészek, neked már csak össze kell rakni őket.
-
bta1
őstag
válasz Eugene Roe #81649 üzenetére
Azok az idők elmúltak, amikor 150 ezerből csövezni lehetett. Ha elég kitartó vagy, akkor óriási szerencsével talán levadászhatsz valami használt, nem tökéletes állapotú, de működőképes ellenüteműt. De ezt sem ajánlom jó lelkiismerettel, mivel ...
- 10W -→ 90dB/W/m jó lehet elvileg, a gyakorlatban azonban (néhány szerencsés kivételtől eltekintve) vérszegény, dinamikátlan, "punnyadt" hang lesz a házasságból → nem minden fajta zene élvezhező egy ilyen rendszeren.
- Egy jó teljesítményerősítő előfok nélkül csak részben tudja megmutatni, hogy mire képes igazából. (SET csövesekre különösen igaz!)
- tisztességesen megcsinált PP erősítő érzetre mindig nagyobbnak hallatszik, mint bármelyik ugyanakkora teljesítményű SE
- Miután a klasszikus SET kapcsolások nincsenek átfogóan visszacsatolva, a használható minőségű kimenőtrafó nem kicsivel drágább. Valószínűleg ugyanezen okból, különlegesen érzékeny az alkatrészek "sajáthangjának" szinergiájára. Megveszed a jó árték-arányúnak gondolt alkatrészeket, és az úgy csak nem lesz rossz... dehogynem! A rulettasztalnál -elvileg- nagyobb esélyünk van
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #81655 üzenetére
Ugyan az a hang elérhető mindkettővel, de ha olcsón kell valami, akkor félv. Erre gondoltam.
Újéveznek a kínaiak, így csak legkorábban márciusban tudom meghallgatni a D-osztályú paneljeimet. Kíváncsi leszek rájuk, annyi jót írnak róluk Diyaudio-n...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
KALLÓS ZOLTÁN
-
bta1
őstag
válasz Eugene Roe #81657 üzenetére
Fantázia az olcsók közül ebben lenne, PSE kapcsolássá alakítva. (Kb. 15W) Az SE kapcsrajz már csak a diyaudio.com -on érhető el...
-
bta1
őstag
válasz Ear001 #81656 üzenetére
"2A3. Sovteket meg lehet venni, de csakis szigorúan párba válogatva, és a jó évjáratokat. Néha valahogy nem megy a gyártás, a jobb kereskedők ezt tudják, akkor szünet van a kínálatban. Mondjuk 30000 a pár. "
Inkább ne mondd Nekem 120000 lenne most egy komplett végcsőcsere. Jövőre valószínűleg több...
Fekete anódos Szvetlana 6sz4sz -ek vannak jóideje. Másképpen szól, nem akkorát, de rossznak nem mondanám (rácsáramos 2a3PP). Talán viccesen hangzik, de én a Sovtek vagy NOS =C= kérdésnél fontosabbnak tartom az egyenirányítócsövet.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Nekem 1db jó állapotú bendix 6080wb beszerzése majd egy évembe telt, mire találtam, és cirka 45rugómba fájt.
Majd hozott annyit, hogy rászántam egy újabb évet, hogy legyen belőle tartalékIgen, azért 1db, mert egyenirányításban dolgozik. Szerencsére a cryozott EH 6h30 nem drága, és könnyű beszerezni, az a maradék.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
maxxxboy
tag
Sziasztok!
Gondolkodom polcsugárzó pár kipróbálásán.
Korábban még csak álló hangfalaim voltak, jelenleg is azok vannak.
Kb 22nm-re kellenének a hangsugárzók.
Kifejezettem a Canton Reference szérián gondolkodom:
-Reference 9.2 DC vagy esetleg az újabb
-Reference 9 K-n.
Van valakinek tapasztalata, hogy ezek között van-e különbség hangban, és ha igen akkor mi az, milyen mértékű? Változott-e az új K-s széria, és miben, milyen irányba "mozdult" el a hangja?
Illetve ha a régebbi szériánál maradnék akkor a:
-Reference 7.2 DC és esetleg a
-Reference 5.2 DC is rajta van még a listámon.
Ezek mivel, mennyivel másabbak mint a kisebb testvéreik? Gondolom mélyben jobbak, mélyebbre mennek le.
Nekem nem célom döngetni, vagy falat bontani, de szeretem most is a teljes hangsávot élvezniEsetleg a KEF LS50 hogyan viszonyul ezekhez a Canton Referencekhez? Vagy nem igazán egy kategória?
Tényleg nem volt dolgom még pocsugárzókkal, ezért vagyok kíváncsi a véleményekre, tapasztalatokra, amit előre is nagyon szépen köszönök!
-
Eugene Roe
őstag
Köszönöm a sok segítséget egyelőre vagy elekit lesz vagy semmi, aztán majd évek múltán visszatérünk a témára!
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Ear001
addikt
válasz Eugene Roe #81657 üzenetére
Ha csövessel akarsz ismerkedni, akkor ott a Tmp Audio Ant. Igen, ez papíron csak fejes erősítő, de akkorát hajt, hogy na, a ráírt 9 wattnál simán többet tud. Hibrid, de benne van a csöves bugi. Kérj egyet otthoni meghallgatásra, hogy egyáltalán ilyet szeretnél-e.
-
bta1
őstag
válasz Ear001 #81667 üzenetére
Félreértesz, nem erősebbnek, hanem nagyobb teljesítményűnek hallatszik. Persze, tudom én: - "Mit ér a nagyobb teljesítmény, ha már az első watt is rossz?" A csöves SET valószínűleg legnagyobb előnye, hogy hiányoznak belőle az első watt talán legnagyobb ellenségei: az előmágnesezetlen vasmag és az AB-osztályú végfokozat kisjelű torzításai, a fázisfordítás...
/Raytheon 5U4GB black plate/
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Annyi szó volt már a kábelstruktúrák hatásáról...:
Proximity effect
Tekercselés[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Ha hallani a tű siklási zaját, mint valami alapzaj, az a túl nagy tűnyomás miatt lenne?
Mondjuk már a kérdés is hülyeség, mert másik lemeznél nem hallok ilyet.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
fererencz89
őstag
válasz #46129152 #81674 üzenetére
Attól függ, mennyire kicsi a helyiség, hogy van berendezve,...
Nekem vannak bajok mély hangoknál (2x3m a szoba). Itt már azt vettem észre, hogy a kevesebb több, vagyis ami papíron gyengébb mélyben, az jobban szól a gyakorlatban.
Egy ekkora álló dobozzal már lehetnek gondok, ha tényleg kicsi a szoba.Vagy nagyon közel ülsz hozzájuk, és alacsony hangerőn használod, de annak nem sok értelme van.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
törölt tag
válasz fererencz89 #81675 üzenetére
2,5 X 4 szoba, a két hosszabb sarokba lenne. Tehát kb. 3-3.2-ra vagyok tőle. Könnyűszerkezetes a ház, belső gipszkarton falak. Pont az lenne a lényeg,hogy ne kelljen túl nagy hangerőn hallgatni,hogy megfelelő basszus is legyen.
Vagy jobb egy polcsugárzó esetleg?[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz #46129152 #81676 üzenetére
Bocsi, 3x4m-t akartam írni, akkora a szobám.
Én a kisebb dobozokra voksolok.
Minél kisebb a szoba, annál nagyobbak a problémák mély hangoknál. Volt álló hangfalam nagyobb szobában 40Hz-ig lement, most 50Hz az alja, és kb mindenféle hangfallal ez az alja. Bizonyos frekvenciák erősödnek, vannak amik meg gyengülnek.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
törölt tag
válasz fererencz89 #81677 üzenetére
Azért gondoltam,hogy jó lehet az álló, mert elöl van rajta a reflex nyílás, így be tudom toli a falra,és az rásegít a mélyhangokra.
-
-
törölt tag
válasz fererencz89 #81679 üzenetére
Köszi,megpróbálom.
-
bkercso
nagyúr
válasz fererencz89 #81679 üzenetére
Lesznek olyan mély frekvenciák, ahol legszívesebben levennél a mélyből.
Magyarul ki kell EQ-zni. Biztos arra is van progi.
(Tudom, egy ideális világban a hifis nem EQ-zik, viszont ideálisan a szobája is nagy.)kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fererencz89
őstag
válasz bkercso #81682 üzenetére
Nagyon sok sávos EQ kell, vagy a paraméteres, vagy mi a neve (ami nem a grafikus). Egymáshoz nagyon közel vannak azok a frekvenciák, ahol mély többlet, vagy épp hiány van. Ezért is problémás
Arra próbáltam csak rávilágítani, hogy ilyen kis szobánál nem a hangfal alapvető basszus-képességeitől lesz "jó a mély", meg hogy nem a "méretre" kell áldozni.Nem szotkam hibázni.
-
törölt tag
válasz fererencz89 #81683 üzenetére
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #81673 üzenetére
Kosz/por a barázdában
-
bajnokpityu
félisten
a 7xx de talán még a 8xx szériát kár volt legyártania, de 900től fölfele sztem jó az ár értékük (aria mondjuk kakukktojás). Sőt, van aaz a piaci szegmens, ahol pl 43milláért én tuti a grandét kérném, mert szerintem sokkal jobban szól, mint a többi 60-70millás
Ugyanakkor a sopra és egyéb újabb szérián erőlködés jelei látszanak.
eladó topping dac
-
ozzy711
őstag
válasz bajnokpityu #81687 üzenetére
Te ezt tapasztalatból mondod vagy teszteket olvastál?
A 7-8 as új szériákra gondoltál vagy a régebbiekre is?
Az mit jelent, hogy erőlködés látszik? Nem tudnak fejlődni? ( egyébként nagy Focal fan vagyok nem titkolom ) -
Mezga Aladár
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #81689 üzenetére
ennyire örülsz, h újra látsz?
ozzy711: történelmileg én rohadt nagy útálója voltam a fokálnak, és a jmlabnak. mindegyik ideges, közben dünnyögős, fárasztó izé volt. nagyokat se szerettem, de azokat legalább nem útáltam, mert találtam bennük egy kiváló közepet/szinpadot.
aztán hallottam egy kiválóan felépitett láncban egy elég nagyot, és 2 napra rá akartam egyet. szóval nem szeplőtlen a viszonyom a márkával, de ma már szeretem őket.
erőlködés: hát sztem nézz meg egy soprát élőben, és esetleg hallgasd is meg. Nem rossz, félre ne érts, de mig a 900asokban/1000esekben mindig érezni lehetett egy jókora tudatosságot, mintha előre kitalálták volna, hogy mi ebben engedni akarunk, abban meg nem, és egy kerek egész lesz belőle, addig a sopránál azt éreztem, hogy hát legyen valami olyasmi, mint az utopia, de ócsósitsuk, aztán hátha kiadja. sztem nem adja ki. a 900asok felnőttebb hangúak, egészebbek, még ha nincs is olyan felbontásuk, meg terük, és teknikailag is jócskán elmaradnak a soprától. nomeg a kidolgozási minőség? 2mm pontosan találkoznak az élek? ilyet nem látsz egy 900on.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bta1
őstag
válasz MasterMark #81673 üzenetére
Mivel nem tudjuk, milyen állapotú lemezekkel tapasztaltad, mióta van lemezjátszód, milyen hangszedőt használtál előtte... a sérült tűhegytől a lemezzajt forszírozó, csapnivaló hifiig sokminden elképzelhető, a tűnyomó erő (röviden tűerő, _nem_ pedig tűnyomás!) kivételével.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #81690 üzenetére
Nevettem az első kérdésen amit ozzy711 feltett neked.
Azonkívül örülök, hogy megint itt vagy, mert itt egyre kevesebb a valódi tapasztalattal rendelkező és egyre több az elméleti hifista. -
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #81692 üzenetére
meglátjuk, mennyi időm lesz.
az eredetire visszatérve, a 700es fokált max ellenségemnek ajánlanám. nem létezik, h azonos áron ne találjon az ember jobbat.eladó topping dac
-
Quarell
tag
Egy elméleti kérdés... digitális erősítőnél is van jelentősége a speciális tápkábelnek vagy csak az analóg készülékeknél van ráhatásuk a hangminőségre? Elsősorban valamilyen "all in one" megoldásra gondolok.
-
bkercso
nagyúr
válasz Quarell #81694 üzenetére
A D-osztályú erősítők igazából nem digitálisak, hanem analógok, csak az elnevezésük alakult így, mert négyszögjellel dolgoznak. De a bemenetük analóg, a négyszögjel modulációja szintén, így az áramfogyasztásuk is. A tápzajelnyomásuk hasonló tartományban mozog, mint a hagyományos erősítőknek (elég széles tartományban).
Vannak ún. power DAC-ok, amik vaóban digitális bemeneti jellel dolgoznak, de a kimenetük analóg, vagyis ezek is analóg eszközök.
(Ha semmi analóg nem lenne ezekben az eszközökben, lehetetlenség lenne rajtuk zenét hallgatni.)Magát az erősítőt ugyebár nem 230V táplálja, vagyis a betáp és az erősítő között van egy tápegység.
A tapasztalat szerint ezen általában "átlátszik" a betápkábel minősége.
Azt gondolom, szűrőkkel meg lehet oldani, hogy ez ne így legyen...[ Szerkesztve ]
-
maxxxboy
tag
Keresek olyan megbízható, precíz szakembert aki vállal hangváltó modernizálást, korszerűsítést. Netán készít egy teljesen új magasabb kategóriásat, jóval minőségibb alkatrészekből mint a meglévő. Elérhetőségeket, ajánlásokat privátban várok. Köszönöm!
-
Ribi
nagyúr
válasz maxxxboy #81697 üzenetére
Ezt inkább a Házi hangfal építés topikba írd be.
-
LW
őstag
Sziasztok!
USB->SPDIF(coax)->Decoder megoldást szeretnék.
Utánaolvastam a gyakorta használt M2Tech USB->SPDIF átalakítóknak, több helyen írták, hogy AC3 és DTS nem megy át rajtuk. Arcam IrDac-cal próbáltam, sajnos az is csak a PCM formátumú, sztereó anyagot adja ki a coax kimenetén.Ismertek 100e alatt eszközt, ami jó minőségű coax-ot tud előállítani USB-ről táplálva és átmennek rajta a többcsatornás formátumok?
Üdv,
Dani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest