- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egyébként elég furi hogy ennyire hangos a cucc pedig az erősítő potija csak max 8órán áll ha windozon 95%-on van a hangerő. Gondolom azért az erősítőnek is kellene egy legalább 10 11óra hogy rendesen kifussa magát. Ha meg a pc-n veszem lentebb a hangot akkor meg a dinamikának annyi.
-
törölt tag
válasz Just486 #82479 üzenetére
Pedig ne tudd meg, hogy milyen vacak lemezjátszók kikerültek Denon, illetve Pioneer név alatt is, pl. Denon DP200, vagy ott a Pioneer PL-990. Ezek között nincs is nagy különbség, mintha egy üzemben csinálnák mindet.
Ilyenekért nem szabad pénzt kiadni, pláne nem 70-80 ezret, ezeket maximum 20 ezerért kellene, hogy adják. És igen, ezek az ipari hulladék kategória. Nem azért, mert sznoboskodni akarok, hanem mert az első lemezjátszóm, egy (szintén újonnan vett) Lenco L3806 is tudta ugyanazt a minőséget töredékáron.
Ezek maximum arra jók még továbbra is, hogy a régi meselemezeket vagy Hofi kabarékat meghallgassa rajta az ember.[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
Köszi az ötleteket, holnap lesz időm átnézni őket érdemben.
Nincs 200 lemezem otthon, 4 db van összesen, de nem sajnálok havi 15 rongyot lemezre a későbbiekben.
Egyben kiadni 200at az más.
Nem érdekel az usbs szarakodás, tojok a losslessre és hifire, a fíling van elöl.
Persze nincsen kőbe vésve semmi még.
Röviden ennyi, no offense
-
törölt tag
válasz seadrone #82504 üzenetére
Ha ennyire egyszerű, nézel vateráról egy tetszőleges lemezjátszót, aztán jó napot. Persze előfordulhat, hogy olyat fogsz ki, amin semmit nem lehet állítani és szépen legyalulja a szép új lemezeid pár hallgatás után, szóval azért nem lehet teljesen mindegy a minőség. Vagy pl. ha ráteszel egy használt lemezt, amit már sokszor lejátszottak, nem olyan jó állapotú, esetleg megvetemedett, képes-e ugrálás nélkül, gond nélkül lejátszani. Egy jobb mechanikájú, hangkarú lemezjátszó (helyes beállítással) nagyobb eséllyel képes erre a mutatványra, mint egy túlontúl egyszerű gép.
Vagy, hogy milyen hangszedőket tudsz beletenni, mert idővel új hangszedőre/tűre is szüksége lehet az embernek.Adok egy másik tippet is, amennyiben bp-i vagy. Bródy Sándor utca 11-ben van egy használt hifi bolt, elég korrekt árai vannak szerintem, oda érdemes elnézni.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Üdv mindenki! Jelenleg egy Sony LBT-D709 Hifi Rendszer használok, ez mennyire számít minőséginek?
Erősítőről egy kép mi van benne Amúgy ilyen cuccnál milyen élet tartalomra számíthatok? Mennyire tartosak a régi Sony hifi rendszerek?Egy Harman Kardon Hifi jobb mint az én Sonym? A helyzet hogy én nem 2 évre tervezzem a vásárlást.
Kímélem de egy 10 évet tuti lehúzok vele. Bár mondjuk kímélem is, teljes hangerőn szinte sose használomHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
bkercso
nagyúr
válasz carl18 #82508 üzenetére
Nehéz megmondani képről, inkább a tapasztalatok az érdekesek az adott készülékekről. Az STK hibridek (ugye nem IC-k) elég jók, a körítésen azonban sok múlik, ugyanakkor nem feltétlen drága dolog jól megcsinálni. Szóval kérdés, milyen szemlélettel/tapasztalattal tervezték, illetve, hogy hogyan sikerült.
A kondik elég meggyőző minőségnek tűnnek, és nm is púposak, tehát minden bizonnyal nem kell őket cserélni. (Szép tiszta is belül egyébként. ) Ha nem hajtod, akkor nem várható, hogy tönkremegy, inkább a potméter és a kapcsolók tudnak érintkezéshibásak lenni, recsegni, pattogni idővel.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-vitya-
őstag
válasz -vitya- #82327 üzenetére
Sziasztok,
az új rendszer előhozott egy kis anomáliát , mivel a hangokhoz továbbra sem értek, így segítséget kérnék, még egyszer, remélhetőleg utoljára.
Nos a probléma, hogy a régi sony f470-el nem hallottam csipogást, volt persze alul sistergés, de annyi. Most összetettem a BC Acoustice-ot, minőségi kábelekkel (hangfal a JBL studio 130) és csiporgást, furi alapzajt hallok. Persze sistergést meg nem, tehát a fehérzaj mintegy megszűnt. Összességében, mintha túl tiszta lenne a rendszer hangja, és a PCt hallanám már ki.alaplapi hangkártya van, sima jack -> rca-val rávezetve.
Gondolom, a minőségi cuccok miatt hallom a nagyon csendes vacakolást a gépemből, onnan jön a csiporászás.
Ilyenkor mi a teendő? Lehetőségek:
1.: alaplap csere, minőségibb alaplapi hanggal
2.: hangkártya beszerzés. csak sztereoban hallgatom ami a gép kiad, így a 7.1es csodák helyett mi legyen, ami nem is túl drága?
3.: lehet hogy ha S/PDIF-en küldeném át a jelet nem csiporászna? szóval kábelcsere
4.: egyéb, eszembe nem jutott megoldás?Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-=Витя=-
-
s4tch
veterán
válasz -vitya- #82510 üzenetére
Látatlanban vélhetően nem fog tudni senki 100%-ig pontos választ adni. Valószínűleg arról van szó, amire te is gyanakszol: a fölösleges hangok a pc felől érkeznek. Első körben meg lehet próbálkozni egy optikai összeköttetéssel (tuti, hogy ha elkiáltod magad, hogy kell egy optikai kábel kölcsönbe, valamelyik szomszéd ki tud segíteni). Egy külső dac ennél lényegesen drágább megoldás lenne.
-
AMDFan
addikt
Semmiképpen sem új alaplap a megoldás.
Egy viszonylag normális, külső hangkártyát kellene venned, az megoldaná ezt a problémát.
Én egy ilyet használok: https://hitspace.hu/m-audio-m-track-hub.html
Számomra megfelelő a hangminősége, és gyárilag adnak hozzá ferritgyűrűs USB kábelt amivel még jobban szűrve vannak a tápellátásból eredő zajok. Ha nagyobb kereted van rá, akkor olyan külső DAC-ot érdemes választani aminek saját tápellátása van, nem az USB-ről veszi az áramot. -
fehér_ember
addikt
Így hallatlanba nehéz megmondani hogy mi okozhatja azt a valamit. Azt írtad minőségibb kábelekkel tetted össze őket; az jó, mert akkor a gyengus kábel miatt nem lehet (sőt kis hossznál még a linkelt se okozna hasonlót).
Az optika összeköttetés biztosítaná a teljes elszigetelést, azzal nem kellene hogy gond legyen. Legalább egy átmenetei próbát megérne (ha nincs a pc-n optikai, akkor a tv-vel ki tudod próbálni, azon valószínűleg van). Így ki tudnád szűrni hogy nem az erősítő-e a ludas. De persze ha átdugod a jack-et a hangkariból pl. a telódba, akkor szintén le tudod tesztelni a BC Acoustique-t.
Födhuroknál "búgás" szokott lenni, nem azt írtad, de azért ha van kedved olvasgatni akkor átnyálazhatod ezt. Sőt, ha van kábeltv, akkor legelőször annak a koax-át húznám ki a beltériből, próbaként.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz fehér_ember #82518 üzenetére
Ilyesmiről lehet szó, mint ami itt az elején van a videóban: [link]
Switch Tax
-
fehér_ember
addikt
válasz MasterMark #82519 üzenetére
Lehet.
De azért nem árt ha az új szerzemény hibáját kizárja egy optikai vagy egy elszigetelt forrásról való teszttel. -
carl18
addikt
válasz bkercso #82509 üzenetére
Oké kösz a választ! Hát nem nagyon van nyomogatva, számítógépen keresztül használom Auxon.
Már minden be van rajtva állítva, csak a hangerőt állítom ha szükséges.
Oké akkor szerintem marad még ez is egy darabig, lehet nem olyan nagy dolog az a harman kardon akkorHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
többé-kevésbé off. Van egy 2 utas hangszóró szettem kocsihoz, amihez vettem nemrég egy jobb erősítőt. Az erősítő elég combos volt, és úgy néz ki, hogy sikerült túlhajtani a szettemet (pedig direkt figyeltem is rá). Elkezdtek recsegni a hangszórók. Mivel nem olcsó szett, emiatt nem dobnám ki. Érdemes, lehet őket javítani? Leégni tuti, hogy nem égtek le. Halkan hallgatva nem recsegnek be.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MasterMark
titán
válasz Speeedfire #82522 üzenetére
Ha nem égtek le, akkor mitől recsegnének?
Ugye minden más hibát kizártál?Switch Tax
-
Speeedfire
félisten
válasz MasterMark #82523 üzenetére
Szerintem nem égett le a tekercs. Igazából csak erősítő csere volt, az elején még szépen szólt vele.
Átnéztem a kábelezést amennyire tudtam.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Just486
senior tag
válasz Speeedfire #82522 üzenetére
Valahol szétmehetett a ragasztás (akár több helyen is): vagy a porsapka vált fel, vagy a pille a csévrtestről, de az is lehet hogy a tekercs vált le a hordozóról, hiszen a legtöbb hő ott keletkezik ilyenkor.
That unconquered country we call the future.
-
AMDFan
addikt
válasz fehér_ember #82518 üzenetére
Az összes alaplapi hangkártya ezt csinálja amit leírt. Arról van szó, hogy az alaplapi hangkártya összeszedi az elektromos zajokat a pci buszokról, így tökéletesen lehet hallani ha nagyobb I/O művelet van (aka. darál a vinyó), vagy a VGA-t terheled. Ezt nagyon nagy részben eliminálja egy USB hangeszköz, szűrős USB kábellel.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz bkercso #82509 üzenetére
Azok a kondik, nem meggyőzőek, hanem szinte a máig kapható majdnem legjobbak (ELNA Silmic + Nichicon KG a tápszűrésre), amiknek sokan örülnének itt a fórumtársak közül, ha a cuccaikban olyanok lennének! Egyébként mindennel egyet tudok érteni amit írtál!
[ Szerkesztve ]
-
-vitya-
őstag
válasz MasterMark #82519 üzenetére
igen, ez az a zaj
azannya, de én azt a forrasztásos vacakolást tuti nem fogom megcsinálni.
Megoldás a külső, USB hangkártya?
-=Витя=-
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #82526 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy elég sok eső volt és a közepek alja nedves volt. Szivárgott át a víz. Lehet, hogy megszívta magát a memrán, meg a ragasztás is kapott.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bkercso
nagyúr
válasz carl18 #82521 üzenetére
A korrózió nem nagyon függ a nyomogatástól. A poti kopása viszont függ a csavargatástól, ez igaz.
AMDfan: az én alaplapim nem csinálja. Egyébként a hangfrekvenciás zaj összeszedése a NYÁK-on szokott történni, ahogy a videóban is van.
PrinceHerceg: A szűréshez viszont soros tag is kell!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ribi
nagyúr
válasz MasterMark #82534 üzenetére
Én ha direktbe dugom a fülest az alaplapiba akkor csúnyán zúg, de ha füles erősítőn keresztül akkor nem.
Illetve füles erősítőn eredetileg nem volt védőföld. És akkor is kicsit csinálta kicsit. Emiatt utólag a házra rávezettem a védőföldet és így teljesen csöndes lett.
Szóval?Az egy más kérdés, hogy a házból kihallani ezt a csipogást, húzom az egeret vagy flash megy akkor csinálja. Nem tudom az alaplap vagy a táp öregedett el, de nem emlékszem, hogy régen csinálta volna.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz MasterMark #82534 üzenetére
Miért olyan hihetetlen? Rég elmúltak már azok az idők, hogy minden lap zizegjen, ciceregjen, zúgjon, akármi.
Az enyém se egy hájend darab, valami 40k körül volt újonnan, aztán kussba van.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #82539 üzenetére
folyt.: Vagy hogy az a minőségi jack-rca, nem is minőségi, és piszok hosszú.
-
-vitya-
őstag
-
AMDFan
addikt
válasz MasterMark #82543 üzenetére
Mind a kettő noname USB kábel, és a zene mindkettővel ugyanúgy szól
Annyi a különbség, hogy ha nem szól semmi, és kitekerem maxra a hangerőt a DAC-on, akkor a ferritgyűrűs kábelen halkabban jön át ugyanaz a zaj a PC-ből, mint a ferrit nélkülivel. -
Bodz
nagyúr
válasz fehér_ember #82539 üzenetére
Nem kell ilyentől tartanod. Ez még mindig az adott alaplaptól függ, nem lehet általánosságban kijelenteni semmit.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz seadrone #82474 üzenetére
+1 a használt DUAL-oknak.
Szerintem 100e körül összerakhat az ember egy belépő szintű hifit, egy lemezjátszóval.
~30e körül a Ba cy lus által felsorolt Dual-ok közül ki lehet fogni egyet.
~25e körül már van a Denon PMA-320 nagytesója az 520
~50e meg egy Zsolt Audio Standart 1, vagy ha álló nem fér el, akkor 35e körül van JPW Sonata, esetleg 20e körül Grundig Box 5700.
A kábelekkel pedig vagy túlszaladtunk, vagy ha ügyesen alkudott a kérdező, akkor akár bele is férhet a keretbe.[ Szerkesztve ]
-
-vitya-
őstag
válasz Kölönte #82547 üzenetére
Úgy hiszem, hogy valóban erre tereltek a javaslataitokkal. de persze nehezebb megoldani. Tesztelni is. Az alaplapon nincs kivezetve az S/PDIF, szóval legalább tesztelésre kell majd szereznem masikat, netan hangkártyát.
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek. Próbálok tesztelni, majd megveszem ami kelleni fog. 1-2 hét, és visszajelzek, hogy mi oldotta meg a problémámat.
-=Витя=-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bitcoin topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- World of Tanks - MMO
- Netflix
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asztalos klub
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Számítógép eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs