- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz fehér_ember #82399 üzenetére
A lereszelt részt, meg a kábel elejét le lehetne zsugorcsövezni, akkor jobban nézne ki.
De egyébként jól néz ki. Milyen kábel ez? Illetve pontosan milyen dugók?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #82400 üzenetére
Tény, hogy a legfiatalabb ampom is 2007-es
Azért a banán helyét csak ne vegyék már el (vagy akkor olyan csati amiben folyáshatárig lehet húzatni a rezet, vagy ezüstöt) hisz most is azért vetemedtem rá a forrasztásra hogy a vastagabb tömör erek és a középen lévő vékonyabb szálak is tutira jól kontaktáljanak.(#82401) MasterMark
Acoustic Zen - Satori
Furutech FP-200BG[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz fehér_ember #82399 üzenetére
Ahol lehet használni,arra gondoltam konkrétan.
Lehet keverve is használni dugó-villa felállásban.Csak azért írtam mint alternatívát,mert itt még nem láttam ajánlást pl villára. -
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #82402 üzenetére
Őszintén nem értem gyerekek, mi a baj a forrasztással. A végtranyók és az emmiterellenállások is forrasztva vannak egy erősítőben. Meg a hangfalon belül a vezetékelés. Tényleg a hangfalkábelnél ennyit számít?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fehér_ember
addikt
válasz bkercso #82404 üzenetére
Nekem sincs bajom vele de ha nem feltétlen szükséges nem "bajlódom vele" . Sőt most direkt azért vettem forraszthatót, mert ebben a speciális esetben (vastagabb és vékony erek vegyesen) így a legbiztosabb a kontakt a banándugóval.
Pl. vandamme-hoz elég lehet a csak csavaros is. Ha van egy jó présszerszámunk (nem krimpelő fogó) akkor meg biztos tuti a préselhetős is; mindenre.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #82406 üzenetére
Persze, de az ipar, nem otthoni.
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! .cue hanganyagból milyen programmal tudnék kiszedni FLAC fájlokat?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz xxxxxxxxx #82409 üzenetére
A cue csak egy leíró mellette kell lennie egy nagy hangfájlnak. A cue alapján ez tudja darabolni.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz MasterMark #82411 üzenetére
Azt értem. Foobar2000 szépen megnyisa. Viszont én mappánként szeretném tagolni albumból csak 1 szám kellene.
Benéztem mert .mka fájltípus.[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Használ itt valaki USB Isolatort? Mik a tapasztalatok? USB-SPDIF transport elé téve javít valamit?
Bérelhető reklámfelület
-
bkercso
nagyúr
eBAy-es ADUM4160-at használok, többféle USB-SPDIF előtt is javít, pl. XMOS.
Csökkenti az 1kHz-es data pocket related jittert. De egyes HUB-ok is képesek erre.Viszont az ADUM-mal csak max. 96kHz-es sztereó anyag játszható le - nem mintha kellene több, mert a 192-esek is lekonvertálhatóak real time.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz bkercso #82416 üzenetére
Látom, hogy széles a választék. Farnellnál ~20K Huf, de Ebayen olcsóbban is van szimpatikus panel. Egy ilyennek gondolom megint kell egy jól szűrt táp.... De már a transportnak meg az erősítőnek is kellett.
Ám rájöttem miért éjszakai hobbi a hifizés. Sokan már csak éjjel merik hazavinni, amit vettek, nehogy az asszony észrevegye. De foghatjuk a csöndre és a tisztább áramra isBérelhető reklámfelület
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Yamaha HTR-4071 5.1 erősítőnél lehet a hangfalat Bi-amp módra kötni?
Ha igen, ezzel az erősítővel van értelme, vagy csak magasabb kategóriájú erősítővel érdemes?
CAV Fi-EX frontokról lenne szó. -
xxxxxxxxx
tag
válasz #46129152 #82421 üzenetére
Véleményem szerint mindig van értelme a dupla bekötésnek.
Az viszont egy másik dolog, hogy ez anyagiakban megéri e mint 1 ugyanazon áron vásárolt jobb minőségű kábel beszerzésének. De ez csak az én véleményem!
Nem tudom mi a fórum által elfogadott vélemény lehet megköveznek érte.szerk: Feltett kérdésemben köszönöm a segítséget. Végül is nem jutottam semmire. Tuti én vagyok a b@lf@sz, de mind1 így marad nem lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xxxxxxxxx #82423 üzenetére
Itt most nem is igazából az anyagi része a kérdés, Inkább csak megerősítéseket várok,hogy érdemes-e vagy sem.
Most várom a visszajelzést a kábelra, ami szintén CAV , tehát a jó minőségű kábel mindenképpen lesz, csak ebben a Bi-amp részben vagyok járatlan. (jó, sok mindenben is még... :-) )
Tegnap pl. egy érdekes eset történt.
USB-ről hallgattam az erősítővel két azonos zenét, Yello- Touch Yello albumot. Mind a kettő FLAC formátumban van, az egyik 192.000 Hz, 24 Bit. a másik 44.100 Hz 16 Bit.
A 16 bit-est szebbnek hallottam, szebb volt a magas amit elsőre észrevettem.
Ez érdekes volt nekem.... -
moltam
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy KEF IQ3 hangfalhoz ezüst vagy réz kábelt válasszak?
Esetleg van valami ajánlás? Milyen árkategóriában érdemes nézelődni?
A lánc nem túl bonyolult: Forrásnak FLAC USB DAC-kal, CD, és néha analóg hanglemezek. Az erősítő egy Denon UPA-F88, anno felső kategóriásnak szánt mini toronyból.
Szeretem a hangszeres zenéket és az élő felvételeket.
Jelenleg Inakustik Premium 2,5 mm2 réz hangfalkábelt használok és tetszik a hangja.
Esetleg van értelme a kettős kábelezésnek vagy felesleges időt szánnibrá?
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz moltam #82425 üzenetére
Az ezüst nem valami olcsó (ezek pl. csak natúr szálak). Úgyhogy elképzelheted, ha ilyenekből készítenek hangfalkábeleket, akkor azok mennyibe kerülnek. Persze ha ennyire kábelfanatikus vagy, nem én foglak lebeszélni róla .
Hangfalkábel ajánlásom amúgy a szokásos: vandamme 268-504-000
De egy jó készülék összekötő madzag legalább annyira fontos.Még soha nem próbáltam kettős kábelezést, úgyhogy arról fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Amúgy elég esélyes hogy ezüstözöttről akart szó lenni, nem gondolnám hogy a doboza többszöröséért akarna hangfalkábelt venni. Személy szerint azt viszont nem erőltetném.
Ha valaki esetleg szánna ennyit készülék összekötőre, valószínű megérné. (szorító hiánya talán nem akkora gond).
Sőt ha valakinek több darab ic kellene vagy esetleg nem egyedül venné akkor ezen a HT-n is érdemes lehet elgondolkodni. Pár db. zseniális kábel kijön abból a hosszból. -
python1
veterán
Bicon ezüst összekötőt használ itt valaki?
Mozihoz használnám,de hátha valaki használ itt ilyet zenére is.
-
Dorian
félisten
válasz python1 #82431 üzenetére
Én próbáltam. Elsőre impresszív: csillogás, meg milyen levegős, sok részlet. De a hosszan hallgatós teszten elbukott. Az 5000 Ft-os ezüstözött VDC IC jobb. A Hivox által szintén olcsón adott vékony koax felépítésű ezüstözött IC meg még a VDC Silver Session-nál is hajszállal jobb, pedig az igazán jó kábel.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
válasz python1 #82431 üzenetére
Csak halkan jegyezném meg hogy a linkelt Pro Silway II két nagytisztaságú monokristályos ezüst vezetőt és két nagytisztaságú monokristályos réz vezetőt tartalmaz. Tényleg zseniális kábel , ha valaki megveszi azt az 5 méteres párt, és kivág belőle két 1m-es darabot akkor arra vevő vagyok (~arányos áron).
-
moltam
tag
válasz fehér_ember #82430 üzenetére
Igen, ezüstözöttre gondoltam természetesen. Nem vagyok egyáltalán kábelfetisiszta, csak úgy gondolom hogy jelentős javulást érhetnék el egy jobbal.
Az említett Van Damme-t megnézem és köszönöm a válaszokat!
-
fehér_ember
addikt
válasz python1 #82436 üzenetére
Azt nem írtad hogy hány darabra illetve milyen hosszra volna szükséged, de az elő-végfok közé vehetsz a 0,5-ösből (a pro silway-ben kicsit vastagabbnak tűnik, szemre úgy 0,8 ) + hozzá teflon csövet burkolatnak/szigetelésnek + tetszés szerinti rca-k.
(#82435) moltam
"Nem vagyok egyáltalán kábelfetisiszta"
A hangzásnak nem árt, csak a pénztárcádnak[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz fehér_ember #82437 üzenetére
fejhallgatókábelt csináltam ilyenből. gyári az mogami réz mikrofonkábelből volt. Valóban élvezetesebb az ezüstözött, de nekem nem tűnik lineárisnak, kicsit meghúzza a magasat, de persze lehet, h a mogami mossa el, az meg normális.
viszont útálatos kábel, mert törékeny, ha 10x nem forrasztottam újra 2 év alatt , akkor egyszer se.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #82438 üzenetére
Annál az egy-két ezüstözött kábelnél amit próbáltam az énekhangoknál és a pl. a zongoránál azért mutatkozott némi előny is. Úgyhogy főleg emiatt, meg mert itt is arra biztattak hogy ne mondjak le az ezüstről, szereztem olyan ic kábelt amiben már tiszta ezüst szál is van, és nagyon nem bántam meg.
Persze hangfalkábelem lehet hogy soha nem lesz olyan, de a jelenlegiekkel is jól elvagyok. -
python1
veterán
Lehet az lesz a vége,hogy rendelek valami jobb kábelt méterre,és én fabrikálok belőle összekötő kábeleket.
fehér_ember
Zenére nálam egyértelműen az ezüst hozott a legtöbbet,de mozira pazarlás lenne ennyit elszórni összekötőkre.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #82438 üzenetére
(#82440) python1
Annyit beleöltél már, hogy ez már nem oszt nem szoroz
De ha zene tényleg abszolút nem megy rajta, akkor ne gondold túl. Bár a hifistát tuti zavarja, ha nem a jobb kábelt veszi; főleg ha megtehetné.
Amúgy hány db. kellene 5, 7, 9 ...?[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz fehér_ember #82441 üzenetére
-
Just486
senior tag
Üdv!
"Integrált" sztereó erősítők közül az Onkyo TX-8250 mennyire kerülendő holmi? Egy képet láttam róla belülről, az alapján nem lettem kimondottan lelkes.Még ezek vannak a listámon egyébként:
Yamaha MusicCast R-N602
Harman Kardon HK 3770That unconquered country we call the future.
-
Sani
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel az IKEA-s Aptitlig bambusz vágódeszkával mi a tapasztalat?
http://www.ikea.com/ch/de/images/products/aptitlig-hackblock__0244577_PE383994_S4.JPG
Készülékek alá téve látom sokan használják, érdemes lenne még berakni polcsugárzó állvány tüskéi alá is?
Jelenleg laminált padlón van az állvány tüskealátéttel. Ha ez a bambusz kerülne alá elhagyható lenne az alátét.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
mirike
újonc
Tisztelt fórumozók
Érdeklődni szeretnék hogy valaki feltudna e világosítani egy AMSEN A 5000 erősítő adatairól/hány watt, ohm stb.../. Ugyan is kaptam ezt az erősítőt de mivel nincs rajta csak a márkajelzés,semmi más, a hangfal kivezetés is RCA történik így ha valaki tudna segíteni megköszönném, ha nem jó helyre írtam akkor elnézést, de még ki kell igazodnom az oldalon mivel új vagyok, köszönöm mirike
-
őstag
Sziasztok!
Van egy JBL TLX 181 hangfalam, sokáig nem volt használatban, a membránok pereme elfáradt.
Érdemes ezzel még foglalkozni, javíttatni, esetleg nem csak a membránokat, hanem a hangszórókat is kicserélni benne, vagy nézzek valami újabb hangfalakat?Egy 30nm-es szobába menne, keresnék valamilyen erősítőt is hozzá...
-
migabi24
nagyúr
új erősítő bejáratására van valami szabály vagy csak használjam😀
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest