-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #47198 üzenetére
Szerintem emiatt, biztosan nem kell csillapítanod.
A CD játszók tekintetében nincs egységes álláspont a fórumon, szinte mindenki mást ajánlana. Stabil kínálat sincs a piacon, hol ezt, hol meg azt lehet találni.
A CD játszóval egy DAC-ot is veszel, ami vagy jobb vagy gyengébb lesz mint a külső DAC-od. A futómű minősége, a készülékállvány minősége, az IC kábelek is rengeteget számítanak, tehát olyan megállapításra nem lesz alkalmas, hogy (úgy általában) melyik szól jobban: a PC-s rendszer, vagy a CD játszó. Ideális esetben persze a CD játszó nyerne.[ Szerkesztve ]
-
laza2310
újonc
Segítség! Ki melyiket ajánlja? Kisebb-nagyobb kültéri rendezvényekre?
-FS Audio - NUX 122
-VoiceKraft - LK-618-15-Hangfal-15-300W-8Ohm
-http://aprod.hu/hirdetes/reflex-mega-r400-ID1L6l1.html
-http://bolthely.hu/piramistechnika/id/01878_TOP_hangfal_01
Max keret olyan 100.000 körül lenne!
50 fős kül és beltéri rendezvényekre egyaránt használnám!
Ha van valakinek valami jobb ötlete nyugodtan írja le ilyen árba és ilyen teljesítmény körül! -
Core2duo6600
veterán
válasz MasterMark #47200 üzenetére
Köszi, majd beszélel velülk.
Időközben úgy tünik, hogy a Deckem megérett a felujításra ami remélhetőel a sziijjak ill. kopoalkatrészek cseréjénél megáll.
Erre van -e valami tippetek ?(#47203) laza2310
Vedd fel a kapcsolatot az MK Discotechnikával, nekik szerintem van erre megoldásuk.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Terminator17
senior tag
üdv
egy Heco Vitas Center 2 néztem ki, vélemény? centernek perszeTerminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
MasterMark
titán
válasz Terminator17 #47207 üzenetére
Szép.
Egyébként a frontokkal egyező márkából, és családból kell lennie.
És amúgy eltévedtél.
Switch Tax
-
törölt tag
-
Terminator17
senior tag
válasz MasterMark #47208 üzenetére
front az más lesz, az épített cucc. csak úgy mint a hátsóak is. egyedül a center "gyári"
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
MasterMark
titán
válasz Terminator17 #47210 üzenetére
Hát akkor csak úgy tudod eldönteni, hogy kipróbálod, hogy mennyire illeszkedik.
lancerboy: Nem tudom, ilyesmi a HM topikban szokott lenni, csak azért.
szerk.: Ja másra gondolsz. Azért kell a frontokkal egyeznie mert különben el fog ütni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Terminator17
senior tag
válasz MasterMark #47211 üzenetére
értem, hát ha nagyon elütne tölle akkor eladom a hekit max.
ezt szánom frontnak [link] vélemény? az erősítőt is elviszem hangfalastúl.Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
andorra
őstag
Addig is, amíg a "nagy témaösszefoglaló" beváltatlan ígéret marad, megtaláltam azt az egy félmondatot Blattida tollából, amely rendkívül frappáns és jól használható addig is, minden kezdő-kérdező és örök-kezdő- kérdező számára, a 47001-es hozzászólásból ollóztam:
Vitára sem bocsájtanám, hiszen vitán felül áll, legyen ez tehát az ideiglenes témaösszefoglaló:"azt válaszd, amelyiknek a hangja jobban tetszik"
-
t-bali3
senior tag
válasz Core2duo6600 #47199 üzenetére
Nekem Hivox-szal volt dogom. Elégedett voltam velük.
-
Terminator17
senior tag
válasz MasterMark #47215 üzenetére
nem tudom mennyire ismeritek "lalikirály" fórum társat. Ő elég penge ebbe a témába így együtt "kukáztuk" ki a hangfalakat netről. A gond csak az hogy lehetőségem nincs kipróbálni egyik hangfalat se , csak ha már össze rakom őket Egy olyan kérdésem lenne hogy tulajdonképpen, megéri ilyen dromedár hangfalakból építeni 5.1 et + erőlködővel? Vagy a mostani szettben kapható 60-70 k körüli rendszerek is tudják azt amit ezek a nagy cuccok?
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
MasterMark
titán
válasz Terminator17 #47217 üzenetére
Mennyi a kereted?
Bár ezt én még itt mindig offnak érzem, de nekem mindegy.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #47211 üzenetére
Szerintem nyugodtan választhatunk eltérő dobozokat, hiszen amúgysem igen szokott azonos hangszórókészletű és méretű lenni a center, s mivel általában ugyanazon hangerő mellett mozizunk, így a szintek beállíthatóak, s nem lényeges az eltérő érzékenység. Persze, a "nagyok" tán nem osztanák a véleményem...
-
blattida
nagyúr
válasz Terminator17 #47212 üzenetére
Ha csak buliznál vele, arra jó lesz, de zenét ne várj tőle, mert az nem fog jönni belőle.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Terminator17
senior tag
válasz MasterMark #47218 üzenetére
60 k kb
blattida Mire gondolsz? milyen zene? én a nagy tv miatt gondoltam, főleg háborús filmekhez[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Terminator17 #47221 üzenetére
Első ránézésre hallgathatatlannak tűnik, meg másodikra is. Én kiverném a fejemből ezt a rémséget és keresnék egy olyan dobozt, ami nem csak csörömpölésre való.
-
Terminator17
senior tag
válasz MasterMark #47222 üzenetére
igen, kb ki is jött mert amit linkeltem az ugye 45 + heki volt 10 + és a hátsókat megkaptam ingyér egy kolegámtól. Az elött egy zenegép hajtotta azokat a hangfalakat egy étteremben. Nekem ők lesznek a hátsók. a frontba van beépítve mindkét hangfalba olalt is lehet látni egy mély így külön ládára nem kell költenem. belűl a a többi résztől elvan szigetelve.
Toobee egy orion hs500 ra gondoltam elösször, de lebeszéltek róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #47225 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy az ES széria előtti Sonyk, de azokból a felsőbb kategóriával nem lőnél mellé, pl.CDP-997 (én ezt használom) vagy efölött, esetleg néhánnyal alatta.
Annál is inkább, mert nagyon sok gyártó Sony mechanikát és olvasó fejet használ, csak éppen butítva. -
törölt tag
válasz MasterMark #47222 üzenetére
Most igazából elméletről vitázunk, ha ugyan vitázunk. Mitől lenne egyforma hangkaraktere két eltérő kivitelű doboznak? Max a kinézete... De béke...
-
törölt tag
válasz #68216320 #47230 üzenetére
Dilemmában vagyok.
Marantz CD-38 - cdm12.1 futómű - van távirányító
Marantz CD-41 - cdm4 futómű - nincs távirányítóNem tudom mennyit számít a futómű. Ahogy olvastam a cdm4 lengőkaros. Ami lassú, de pontosan.
A cdm12 a cdrom-hoz hasonlít. Gyorsabb és 3 lézer sávval pozicionál a megfelelő körre a szélsők beolvasása alapján. Csere esetén is jóval olcsóbb, mint a cdm4. -
blattida
nagyúr
válasz #68216320 #47225 üzenetére
Az is jó, annak ellenére, hogy újabb.
Tapaizo
Senki nem butított le sony futóművet/mechanikát, maximum javítottak rajta mechanikusan, maga a lézeregység minden esetben változatlan maradt, csak a sony-nak is nagyon sok lézere volt, az olcsótól a nagyon drágáig, a teljesen műanyagtól a mágnespályás öntvényig bezárólag, ám már régóta nem gyártják, a még kapható utángyártottak mondhatni szarok, a még élő eredetiek pedig ritkák és drágák, ám valóban vannak a sony-k között is jó, használható darabok.A cd41 pont nem ajánlott annyira, alapvetően a dac chipje miatt.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Core2duo6600
veterán
A következő Marantz cd pörgetők közül mi az am jobban, avagy kevsébé ajánlott ?
Marantz CD 32 ?
Marantz CD 42 ?
Marantz CD 63 ?
Marantz CD 43 ?
Marantz Cd 53 ? táv
Marantz Cd 63 SE táv, igen drága
Marantz dr700 nuku táv lehetőség 25 000 ért, Fel is vesz
És a Marantz CC-4300, cd váltó ról mi a tapasztalatok ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
törölt tag
válasz Core2duo6600 #47237 üzenetére
Itt, ha lefelé görgetsz látni fogod melyik CD játszó milyen mechanikával készült. Cdm4 és Cdm9 a lengőkaros, ha szempont lenne.
-
törölt tag
válasz blattida #47240 üzenetére
Oke, igaz. Akkor ezek az altalad javasoltak. Amugy ezekkel van is tapasztalatod, h jobbak valamiben? Mert picit meg ragodok a cdm12-n, de nagyon csabit a tavkapcsolo es az, h sokkal olcsobban potolhato hiba eseten. Holnap delelott meg is veszem. Aztan vagy bejon, vagy nem. Szerencsere nem egy nagy osszeg.
-
blattida
nagyúr
válasz #68216320 #47241 üzenetére
Futóműnek ugyan jobbak a lengőkarosak (relatíve nagy tömeg, mágneses mozgatás), ám a mostani csúcsgépekben már régóta a 12-es variánsai kerülnek (mivel a korábbiakat már rég nem gyártják), ami ugyan nem lengőkaros,de az elérhető legjobb, de a 12.1-es sem rossz, igaz, műanyag, de nagyon pontos és nagyon gyors, mindent lejátszik, ráadásul, ahogy írtad is, olcsón pótolható (ez mondjuk még a cdm 4-re is igaz).
Biztos be fog jönni, egyáltalán nem rossz a kis marantz.
-
törölt tag
válasz blattida #47242 üzenetére
Csak az ebay-en néztem utána az áraknak. Cdm4 nincs 10k alatt, míg a cdm12.1 picivel 3k felett van. Pont azon gondolkodok, ha beválik a Marantz, akkor rendelek 1-et tartalékba.
Biztos be fog jönni, egyáltalán nem rossz a kis marantz.
Délután már ki is derül.
Fene ebbe a hifizésbe. Már teker az agyam egy új, komolyabb erősítőre. Ehh...
-
Core2duo6600
veterán
válasz #68216320 #47243 üzenetére
Na igen.
És én még nem is üzöm olyan magas szintem mint Te, a többiekről nem is beszélve...Nálam nagy valószínűséggel a hangfalak lesznek a gyenge láncszemek, persze idővel akár ezen változtatni is lehet majd.
De ha azt nézem, hogy forrásként a régi kazettáim, /innen indult az egész erősítő vásárlás, és utána minden/
Akkor nem biztos, hogy a kinézett hangfal annyira mellé lővés lesz.
ill a PC ről és a tuner lesz a forrásom, riktábban CD , az valahogy kimaradt az életemből, bár van egy pár lemezem.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
oleee
tag
Üdv!
Mit lehet tudni a StreamAudio és a Netdepo bemutatótermeiről? Náluk tűnik a legszélesebbnek a választék, amiket meg szeretnék hallgatni, azt ez a két hely lefedi. Kezdőkkel segítőkészek? Illetve pontosan hogyan is szokott egy ilyen hallgatózás kinézni?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Bizonyára segítőkészek, mivel el szeretnének adni. A vevőik jelentős része kezdő, ezzel nincs probléma. Általában úgy néz ki, hogy kikérdeznek, mire van szükséged és felmérnek, mennyire vagy tájékozott és vajon mennyi a kereted. Azután, ha van valami konkrét elképzelésed, azon a vonalon indulnak el, vagy ha semmi sincs, a saját elképzelésük szerint bemutatnak valami láncot, ami nagyon meggyőzően fog szólni - náluk. Különösen, valami 3-4 hangszeres bemutató CD-vel, ami minden kezdőt lenyűgöz és ami mindent elad. (Ez olyan mintha egy versenylovat árulnál és bemutatásképpen egy lejtőn futtatnád, hogy lássák, milyen gyors.) Azután, át kellene venned az irányítást, ha képes vagy rá.
(A StreamAudio persze ez alól kivétel lehet, majd Xtremetuning leírja neked, hogy ott miben különbözik a helyzet.)[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz andorra #47246 üzenetére
Annyiban kiegészíteném a dolgot, hogy célravezető előre időpontot egyeztetni, illetve nyugodtan vihetsz zenét abban a formátumban, amiben később otthon hallgatni szeretnéd. A lenyűgözés rész így is meglesz, de ehhez nem kellenek speckó zenék, max megfelelő minőségű felvételek. Az is igaz, hogy nagy valószínűséggel nem fog úgy szólni a motyó otthon, mint ott, de ez nyilvánvaló is, hiszen a bemutatóterem ki van találva akusztikailag, az otthoni terek viszont általában nem, és méretben is ritkán egyeznek.
Netdepo-t nem ismerem, de a Stream Audio-t bátran merem ajánlani, ők nem fognak olyat eladni neked, amire nincs szükséged, vagy ami nem az, amit keresel.
-
Warter
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest