-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz HUNNIA1920 #47100 üzenetére
Nekem van ilyenem, es rakotheto, van normal line out.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
MasterMark
titán
Ha jól látom van rajta Line out, arra rá lehet dugni szerintem.
Switch Tax
-
HUNNIA1920
őstag
Annyit kérdeznék még, hogy a gépben lévő hangkártya mennyire befolyásolja a hangminőséget? Mondjuk számít az valamit, hogy nem egy integrált HD Audio hangkártyát használok, hanem egy Audiotrak X-fi Prelude 7.1, cserélhető műveleti erősítős hangkártyát? Vagy ehhez totál felesleges ilyen DAC?
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Gelak
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék valami hangcuccot otthonra, először házimoziban gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy a büdzsémből nem tudok olyat összerakni, ami használható, esetleg még zenére is alkalmas.
Most megpróbálkozom sztereó fronton gondolkodniAmire használni szeretném: Zene elfogadható minőségben (messze nem audiofil dolgokban gondolkodom), főleg rock, és digitális forrásból. Ezen kívül azt szeretném, ha egy film is megszólalna valahogy. Az is előfordul, hogy mp3-at hallgatnék a tv-t használva dlna lejátszóként.
Az egész mókára kb. 250-300 eft áll rendelkezésemre.
Az Onkyo A-5VL erősítővel szemezgetek, van benne DAC, a tv-re is rá tudom dugni, vagy laptopra is.
Mi a véleményetek erről? Használható? Vagy jobban járok ha valami olcsóbb erősítő + DAC párost keresgélek? Azt ki lehet hozni ennek az árából? Tudom, hogy nem a legjobb minőséget hozza egy ilyen egybeépített cucc, de ha pl. mp3-ról van szó, van érezhető különbség ez és egy külső DAC között?
Tudtok esetleg mást ajánlani hasonló árkategóriában beépített DAC-cal?
Ha szerintetek az onkyo egy járható út, milyen dobozokat tennétek hozzá? Álló frontban gondolkodom, itt a Dynavoice Definition DF-5-tel szemezgetek.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dorian
félisten
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mp54
senior tag
Én sem értek/értettem hozzá, mégis szinte mindenem használt! Szoktasd magad a gondolathoz, mert ennyi pénzért, nem vájtfülű ember számára, jó sztereó rendszer összejön használtan!!! (adott pénzből, használtan, lényegesen jobb hangminőséget kapsz...) Itt a fórumon majd segítenek: mit, mennyiért, kitől/kitől ne, mit nézzél, stb.
Egyébként: erősítő+DAC.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Tisztáznod kellne önmagaddal, hogy mit is szeretnél. A hangminőségről kérdezel, miközben érzékelteted, hogy az neked nem a legfontosabb szempont. Ha mégis úgy gondolnád hogy az a fontos, akkor se konkrét tanácsokat várj, legfeljebb azt, hogy mindenről lebeszélünk, amit eddig terveztél.
-
KisTücsök
addikt
-
Gelak
csendes tag
válasz andorra #47110 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy 10 éves fizetésemet is elkölthetem hangtechnikára. Igazából abban szeretnék segítséget kérni, hogy valamilyen irányba elindítsatok. Ez a keret áll rendelkezésre, ebből szeretném a legtöbbet, a legjobbat kihozni.
Mit mondtam, nem nagyon értek ezekhez, ezért kértem a tanácsotokat.
Nem tudom, hogy ezen a szinten hol vannak a határok, mi okoz érezhető különbséget. Csak feltételezések vannak a fejemben...azt feltételezem, hogy a tv konverterénél vagy egy notebook integrált hangkártyájánál egy erősítőbe integrált DAC is jobb...nem tudom, valóban így van-e...nem tudom konverter és konverter között mi a különbség...külsőt látok 10eft-ért is meg 100-ért is. Azt sem tudom, hogy ha pl. mp3-ról van szó, akkor egy ilyesmi kategóriás erősítő és hangfal mellett hallható-e különbség a csilliárdos konverter meg az erősítőbe épített, vagy a notebook hangkártya között. Ha nem, mert a tömörítés eleve szűk keresztmetszet, akkor nem biztos, hogy van értelme beruházni...
Ezért nem tudom, merre induljak -
törölt tag
Mindenképp használtban gondolkozz, ha valóban jó minőséget akarsz elérni. Ennyiből vehetsz jó állapotút bőven. Akár garanciális egy éves hangdobozokat. Nézz körül alaposan, kezdj el mazsolázni, olvass itt vissza, mik az ajánlottak erősítőből, hangdobozokból, sokat és sokszor írtak már. Egy alap ismeretet muszáj szerezned. A használtaktól való félelmed pedig tedd félre, a HIFI világa nem olyan ördögtől való ilyen téren, mint pl az használt autó vásárlás: hallod, látod az állapotát, nincs "rejthető" hiba, mint a verdáknál: ha valami nem jó egy erősítőben (nem jó=hibás), hangdobozban, azt hallani fogod. Érdemes külön erősítő/DAC-ban gondolkoznod, mert ha nem tetszik a DAC, akkor tudod cserélni, erősítőre mindez megint igaz.
Jó olvasgatást, ha megjönnek kérdéseid, akkor hajrá
U.i: A hangminőség megléte mindig előny, az MP3 hallgatás is változhat idővel, s az MP3 is tud olyan minőséget adni, ahol kihallod a rendszer gyengeségeit.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Én is hozzád hasonlóan kezdtem el keresgélni.
Elösször azt szerettem volna, hogy legyen egy olyan 5.1 es rendszer, nem a teljesítmény volt elsődleges, mert kicsi a szoba, amin lehet rendes stereo zenét rádiót kazettát akármit hallgatni, de ha kell akkor a játékok is jöjjenek 5.1 ben.
Aztán ahogy keresgéltem rá kellett jönnöm, és itt is tanácsolták, hogy amit keresek, az vagy nem létezik, vagy irreálisan drága még a HI-Fi n belül is.Mostanra eljutottam oda, hogy van egy Marantz erősítőm, és egy Marantz tunerem, a deck az majd talán a héten jön meg, ha megnyerem az auckiót ...
Tehát én is azt az írányt követtem, amit itt is tanácsoltak.
Elősször vettem egy erősítőt, majd egy tunert, hangfalat azóta is keresek, eddig még nem találtam olyat ami igazán tetszene.Eddig 40 000 HUF ot költöttem.
Szóval biztosan bele fér az általad megjelölt keretbe, de nem is kell feltétlen elkölteni mind a 300 000 HUF ot.
Ha nem akarsz kazettát, bakelitet stb hallgatni, csak a gépről és a tv ről, akkor jó eséllyel sokkal kevesebből is kijöhet, persze tudni kéne, hogy mekkora teljesítmény szükséges számodra, ebben is tudnak itt a fórumon tanácsot adni, mekkora szobába kell stb.. ezt össze kellene foglalnod.A hangfalak esetében csak a füledmek higgy, ne a ráirt adatoknak.
És a pénzt inkább érdemes a hangfalakra költeni, mint erősítőre, mert egy "jó" hangfal egy kevésbé "jó" erősítővel is "jobban", "szebben" szól, mint egy abszolut felső erősítővel egy nem annyira "jó" hangfal.
Nem véletlen vannak "" jelben, hiszem igencsak szubjektiv tulajdonságok, kinek mi tetszik, abban a kategóriában ahol te is én is keresgélek biztosan igy van.Mindenkihez
Mik a tapasztalatok a Videoton hangdobozokkal ? ill. az Orionokkal ?
Aki ismeri őket, leírhatná a legfontosabb tulajdonságaikat a típusuk alapján !!!
Impedancia, méret teljesítmény, stb..
Nekem formára bejönnek.A bass relfex megléte /nem megléte / milyen hatással van a hangra ?
Ha már hangfalak, van valakinek tapasztalata a következőkkel ?
MISSION 704
JAMO D-165 H
Pioneer HPM 700
Pioneer HPM 70MK Discotechnika
Skytec SHFT60B ? ill. MK Audio PRO-15 típusó hangfaláról ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
andorra
őstag
Ha nem, mert a tömörítés eleve szűk keresztmetszet, akkor nem biztos, hogy van értelme beruházni...
Így valóban nincs sok értelme. Nem azért, mert nem szólna jobban az mp3-as hanganyag jobb rendszeren, hanem mert értelmetlen jó minőségre törekedni az egyik oldalon, ugyanakkor lerontani a minőséget tömörítéssel a másikon. Szemléletváltásra is szükség van, ha tényleg jó hangminőséget szeretnél. Amúgy pedig el kell menni meghallgatni rendszereket, erre szakosodott bemutatóhelyekre, hogy valami fogalmad legyen a lehetőségekről és a számodra kívánatos irányról. -
andorra
őstag
-
Ekkosh
tag
Marantz PM 6004 és Musical Fidelity v90 DAC közé keresek angiában beszerezhető jó ár-érték arányú RCA kábelt. Első körbenézés után Audioquest Evergreen, QED profile és QED Performance Graphite Audio kerültek a látótérbe, mindhárom £20 / 1m körüli áron, ami nekem megfelelne. Mit gondoltok ezekről, illetve ebben a ketegóriában van-e értelme feljebb menni, és ha igen, mik az ajánlottak? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erről van valakinek infója? Mennyire jó vagy rossz DAC? Egy alaplapi hangkimenet helyett lenne.
-
andorra
őstag
válasz bajnokpityu #47121 üzenetére
A Te és Xtremtuning ajánlataival összevetve, ez is jobb mint a semmi. Nem vásárolni küldtem, hanem rendszereket meghallgatni. A bemutatóhelyeken mindenhol kereskedők dolgoznak, mindegyik el szeretne adni, egyik sem jótékonysági célból jött létre.
-
xtremetuning
addikt
válasz andorra #47125 üzenetére
"mindegyik el szeretne adni" - jah csak nem mindegy, hogy hogyan.
Akkor StreamAudio - ez az én ajánlásom. Most örülsz papagáj ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Core2duo6600
veterán
Találkozott már valaki eme hangdobozzal ?
Videoton Sonus C100ezekről valaki ?
MISSION 704
JAMO D-165 H
Pioneer HPM 700
Pioneer HPM 70MK Discotechnika
Skytec SHFT60B ? ill. MK Audio PRO-15 típusó hangfaláról ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
MasterMark
titán
válasz Core2duo6600 #47127 üzenetére
Ilyeneket ne is nézz szerintem.
Talán a Mission elfogadható lehet.
Diszkóteknika már a neve is rossz.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
andorra
őstag
válasz xtremetuning #47126 üzenetére
Igen, örülök, hogy sikerült kikeresned a nevet. Nekem sem volt könnyű.
-
Core2duo6600
veterán
válasz MasterMark #47128 üzenetére
A Mission már nem lesz, mert elvitték mire odaértem, láttam hogy valaki teszi be a kocsijába, csak akkor tudnám, hogy minek mondta, hogy megvan neki még .....
Az ilyenek miatt nem szeretem az aprohirdetéseketDe valahogy úgy vagyok vele, hogy valahol el kell kezdeni.
És szerintem annyira nem lehetnek rosszak a Vidi akár az Orion hangdobozai, mindenképpen jobbnak gondolom, mint a nevesincs müanyag dobozos történeteket.Anno egy Beag HOX talán 41 es volt, 3 utas bass reflexes 40 w os 8 Ohm os.
Ha még lenne, az jó lenne, mert úgy tudom, hogy ritka, és annó is igen drága volt, persze kisebb a teljesítménye mint a marantz erősítőmnek, de akkor meg voltam elégedve vele, és egy semmi nevű eszköz hajtotta, ami akkor is nyilvánvaló volt hogy nem volt HIFI minőségű, sőt.... úgy 15-20 éve.A JBL LX-44 - ről mik a tapasztalatok ?
-
törölt tag
válasz Core2duo6600 #47130 üzenetére
Nekem van 1pár Videoton 3utas zárt dobozom, hát azzal szívtam rendesen. A magas egyszerűen nagyon gáz benne. Semmi tere nincs és nagyon kevés a magas, pedig cseréltem már az összes hangszórót benne sőt hangváltót is. Lehet a többi jó, de a zárt 3utas (nem tudom most a típuszámot) az nagyon nem jó. Orionom viszont volt. A "kékmembrános" típus. Na, azzal sokáig kihúztam és relatív szépen szólt szerintem.
-
MasterMark
titán
Nem olyan rosszak, de ugyanannyiért vagy picivel többért sokkal jobbak vannak.
Switch Tax
-
andorra
őstag
csak akkor tudnám, hogy minek mondta, hogy megvan neki még .....
Bizonyára azért, mert mindaddig megvan, amíg valaki ki nem fizette. -
törölt tag
Használt DAC-okat milyen oldalakon érdemes keresnem?
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #47142 üzenetére
Csúnya barna. 9V-os ága is van ha nem tévedek, az kell a DAC-hoz.
Én kicseréltem... eleinte belelkesedtem, hogy jobban szól, de valószínűleg nem volt jobb. Jó eséllyel "hamis" opát is vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #47145 üzenetére
Input Voltage: AC 9-12V, 0.5A kell neki azt írja az ebay-es hirdetés.
-
dabadab
titán
válasz MasterMark #47142 üzenetére
"Pontosan milyen C64 táp kell hozzá?"
Alapvetoen mindegyik ugyanolyan volt, ami a lenyeg, hogy 9 V-os valtoaramot is adott le (max 1 A-t) - persze a DIN csatlakozojat le kell cserelni olyanra, ami belemegy ebbe.
DRM is theft
-
Polllen
nagyúr
Üdv,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Denon PMA-360 és Philips Legend közé szeretnék valami nem túl drága (1-2k/m) hangfalkábelt. Most valami noname van.
Audioquest type 2-t néztem ki + 4 db 400huf-s banándugót.
Ez így jó választás lehet vagy túlzás? A másik az X2 lenne, feleennyiért.
Mit gondoltok?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Core2duo6600
veterán
válasz MasterMark #47132 üzenetére
Ebben az esetben gyártókat, típusokat kérnék szépen, hogy elkezdhessem kigyüjteni, és kiválógatni őket, hogy külsőre, esztétikailag melyik az amelyik talán érdemes arra, hogy megvegyem, persze hallgatás után.
Az a helyzet, hogy a feljebb lévő hangfal márkákkal abszolut nem vagyok tisztában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest