-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz Core2duo6600 #47398 üzenetére
Milyen a meleg hang, ill. hideg hang ?
Az olyan, ahogy a menyasszonyod beszél hozzád, vagy az anyósod.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az otthoni pc alapú médiacenteremben ez az alaplap van. Elméletileg csak optikai és analóg audio kimenettel rendelkezik, de a leírásokat böngészve találtam egy tüskepárt, amire spdifo van írva. A képen a bal-alsó sarokban van egy zöld tüskesor. Az előlapi audio kimeneteket tartalmazza. Ennek a folytatása a 2db fekete tüske. Lehetséges, hogy ez coax kimenetet takar?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Reflexes doboznál van értelme passzív membránnak? Mission mv8-ról van szó.
-
törölt tag
Hogy nézzek utána? Megmérjem multival esetleg? Ezen doksi 68. oldalán mutatja egy kép, hogy win alatt van Realtek Digital Output és Realtek Digital Output (Optical) választhatóan. Nekem ugyan linux van rajta, de gondolom attól még működhet, ha az optikai működik.
(#47407) MasterMark: Jó lenne
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #47409 üzenetére
Ja, ott írják is. A 68.-on van külön beállítása. Linux alatt HDMI, Analóg, Optikai kimenet jelenik csak meg. Kíváncsi vagyok melyikkel szólal meg, ha megszólal. Lehet az optikaival van párban.
-
blattida
nagyúr
válasz MasterMark #47396 üzenetére
Bizony, a vidi sokkal jobb, inden szempontból, ráadásul hazai.
andorra
Ki vagyok én, Voldemort?Core2duo6600
Elton John vs Zámbó jimmy, egyébként a magas és mély hangok arányához valamint a torzításhoz van vastagon köze.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz Core2duo6600 #47388 üzenetére
Te jó ég!!! 2550-es 25k-ért, és még javíttatni is kell??? (Mondom ezt én, aki állítólag a Vidik mentora...) Senki sem beszélt le róla? Ha Videoton, akkor Prelúdium, kis keresgéléssel ennyiből az is kijött volna. Esetleg a 2050-es, feleennyiért, de erős kompromisszumokkal, csakis állványon, lehetőleg közel a falhoz... A 3110-est már nehogy megvedd! Legfeljebb bulidoboznak...
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
blattida
nagyúr
Az, hogy a lengőcséve is rajta van, még nem jelenti azt, hogy az egy selejtes hangszóró, ez a megoldás is egyfajta mozgó tömeg növelése, ami igen nagy hatással van a membrán működésére, rezgésére. rezonanciáira.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
Találtam itthon Cat5 és Koax kábeleket. Esetleg érdemes lehet valamelyiket kipróbálnom hangfalkábelként? Feleslegesen nem akarom darabolni, de ha jó lehet valamelyik, akkor kipróbálom. Cat6 kábelról volt már szó a fórumon. Cat5 is jó lehet esetleg?
-
ozzy711
őstag
válasz Core2duo6600 #47398 üzenetére
aztán ki tudja, lehet, hogy egyaltalán nem fogja szeretni a maranzt erősítőt
Szerintem inkább az erősítő nem fogja szeretni a Vidit!
-
blattida
nagyúr
-
törölt tag
válasz #03969024 #47430 üzenetére
Oke, de ezeken az oldalakon mondjuk 10-15 eves hansugarzokrol nincs info. Amiket linkeltem listakat, peldaul csak a masodikon talaltam meg a sajatomat is, mivel az ugy nezem 2003-as lista. Amikor valasztok mondjuk elado dobozok kozul valamit, h meghallgassam majd vagy ne, jol jonne egy lista, h erdemes vagy nem. Eleg sok szamomra ismeretlen gyarto van es a szoras is eleg nagy a termekeik kozott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fene, a cd jatszom idonkent hibazik lejatszas kozben, de visszatekerve nem csinalja ugyanott. Gondolom akkor nem a lemez lehet hibas.
-
törölt tag
válasz eclipse006 #47434 üzenetére
cdm12.1 mechanikás Marantz. Lehet szétkapom és ránézek az optikára és a mozgó alkatrészekre. Nagyon ritkán csinálja, de akkor is. Kb. 10 óránként pici ugrás. Lehet tiszta kosz belülről Ha nagyon gáz 3.5k-ért lehet rendelni e-bay-ről újat. Persze lehet nem éri már meg, annyira alap a lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz #68216320 #47435 üzenetére
Nekem is ilyen mechanikás Malacom van, CD 67 SE. Volt nálam korábban egy alap verzió, ami hasonlót művelt, ott a fej volt a ludas. Van egy "szétmoddolt" Philips CD750-em amit nem használok, szintén CDM 12.1-el, ha gondolod eljuttatom valahogy a fejet.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz eclipse006 #47436 üzenetére
Köszi. Ránézek a belsejére és meglátjuk mi sül ki belőle.
-
-
andorra
őstag
válasz #68216320 #47429 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés. Azt kell elsősorban eldöntened, hogy kinek, illetve kiknek hiszel?
A következő rangsort állítom fel arra vonatkozóan, hogy minek alapján szűrjünk ki szóba jöhető készülékeket:1 Kellő számú és merítésű, saját meghallgatási tapasztalatok és ízlés szerinti választás: 85 pont
2. Hifi foyóiratok, teszteredményei (egymással, és más internetes tesztekkel is összevetve): 65-75 pont
3. Általunk nem ismert ízlésű, pl. itteni fórumozók, bloggerek, stb. tanácsainak elfogadása: 50 pont[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz andorra #47439 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is. Mivel az első pontban szerepelt tapasztalat (még) nem áll rendelkezésre kiindulás lehet számomra a második. Bár (#47440) Tamoo válasza is illik a képbe. De mióta olvasgatom a topic-ot (visszamenőleg is, ha időm engedi) és egy ideje kérdezgetek is tőletek, megtanultam két dolgot a választással kapcsolatban azt hiszem.
1. Az izlésről nem érdemes vitatkozni.
2. Bármit is mutatnak a számok, a legfontosabbat tapasztalni kell.A listát csak amolyan "merre és mit keressek" támpontnak gondoltam. Persze használt termékben gondolkodva igazából borul az egész mert abból lehet válogatni ami eladó éppen és meg kell hallgatni, hogy éppen milyen állapotban van mert lehetnek meglepetések.
Régen volt egy hifi őrült haverom. Ő egyszerűen kijelentette, hogy amit meg lehet a hifiben mérni műszerrel az nem számít. Kicsit sarkos, de már el tudom képzelni akkor mire gondolhatott.
-
xtremetuning
addikt
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
andorra
őstag
Természetesen, sok minden más is kimaradt. Általunk ismert, tapasztalt fórumozó, akivel azonos az ízlésünk, természetesen előkelő helyen állhatna, de az itt kérdezők esetében, ez általában, egy ismeretlen kategória. Aki veszi a fáradságot, hogy ilyen kapcsolatokat létrehozzon, az az első kategóriával is megbirkózik. Nemde?
A marketingre vonatkozó megjegyzésed, itt nem helyénvaló, hiszen felhívtam a figyelmet, a különböző más forrásokkal való egyeztetések fontosságára. Részben, éppen emiatt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #47442 üzenetére
Az rögtön látszik, hogy a designerek túlórában nyomják
-
nuke7
veterán
válasz xtremetuning #47442 üzenetére
wow…
asszem kellene egy házat építenem / vennemhttps://youtube.com/user/nuke7
-
HUNNIA1920
őstag
Lassan rászánom magam és veszek egy erősítőt, hozzá 2db hangfalat.
Amit kinéztem, az egy belépőszintű Denon PMA500AE sztereó erősítő. Olvastam róla hideget, meleget, tudom nem mások véleménye vagy a gyártók ismerete alapján kell választani, de nekem nincsen rossz tapasztalatom a Denon márkával (talán másnak se).
Ehhez gondoltam 2db hangfalat, lehetőleg asztalon használva (nem álló, fél szobát elfoglaló szörnyeteget).
Esetleg tudna valaki ehhez az erősítőhöz "passzoló" ár/érték arányban megfelelő hangfalat ajánlani (zene, film)?
Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
oleee
tag
Abból, hogy egy hangfal hány utas kialakítású, milyen (feltételezem nem messzemenő) következtetéseket lehet általánosságban levonni?
Remélem nem kérdezek túlzottan triviálisat. Köszi előre is! -
MasterMark
titán
válasz HUNNIA1920 #47447 üzenetére
"asztalon használva"
Nem szabad. Felejtsd el.
oleee: Olcsóbbnál inkább legyen kevesebb szerintem.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Ekkosh
tag
válasz HUNNIA1920 #47447 üzenetére
Mielőtt a tipusokat jobban ismerő fórumtárs ajánlana, azelőtt annyit hozzátennék, hogy olyan hogy "asztalon használható" hangdoboz nem létezik. A kissebb méretű dobozokat erre a célra épített / gyártott masszív állványra kell helyezni, aminek következtében ugyanannyi - ha nem több - helyet foglal. Enélkül nem fogják a valódi hangjukat átadni, mert az asztal nem nyújt megfelelő alátámasztást illetve beleszól hangképbe. A minőségi zenehallgatáshoz, még belépő szinten is szükséges alapvető akkusztikai szempontokat figyelembe venni: dobozok egymástól, faltól való távolsága, magassága, szobaakkusztika, illetve a hallgató pozíciója hozzájuk viszonyítva + az állvány kérdése. Ezek még az én keveset tapasztalt fülemnek is könnyen kihallhatóak, a különbség egyből észrevehető volt a dobozokat levéve az állványról. Ezen kívül az álló dobozok mellett legyen szólva hogy manapság már sok egész kis méretű és jó minőségű álló közül választhatsz. Az ajánláshoz még biztosan szükség lesz a rászánt összegre és a zenei stílusra a mit hallgatnál rajtuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest