-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncsi
aktív tag
válasz Core2duo6600 #47150 üzenetére
-
törölt tag
-
Ekkosh
tag
Még egy kérdésem lenne: A Marantz PM6004 dupla stereo hangfal kimenetét (A+B) használhatom Bi-amp ként? Mivel a házimozi setup-ból megvan a biamp kábelem, és a Tannoy v4 is biampos, minden adott, csak nem akarom elfüstölni. És erre esetleg valaki? Vagy ugyanaz, és vegyem azt amelyiknek szebb a színe? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Ekkosh
tag
válasz blattida #47158 üzenetére
Akkor valamit biztos félreértettem. Azt gondoltam hogy benyomom az ÉS b gombot is, és ahelyett hogy 2 pár stereo hangdobozt kötnék be, az A csoport jobb oldali vezetékpárját bekötöm pl magasnak, majd ugyanabba a hangdobozba a B csoport jobb oldali párját pedig mélynek. Majd ugyanezt a bal oldallal is. Hol hibádzik az elméletem?
-
blattida
nagyúr
válasz MasterMark #47159 üzenetére
Mert az A+B azt jelenti, hogy két pár hangdoboz egyszerre történő használata, nem azt, hogy a magas és a mély szekció külön kerülne meghajtásra, ahhoz ugyanis négy csatornányi erősítésre van szükség, azaz két sztereó erősítőre.
Ekkosh
Az a kettős kábelezés, de az nem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Ekkosh
tag
válasz blattida #47161 üzenetére
Azt értem hogy nem lesz lehetsőgem aktív bi-amp-ra, mivel nem tudom kiiktatni a doboz hangváltóját, és az két csatorna erősítése előtt sem lesz hangváltás. De a passzív (ami ha jól tudom a házimozi erősítőknél is van) az attól még mehet? Tehát teljes frekvencia tartomány dupla erősítése + hangváltás a dobozon belül. Vagy ennek nem sok értelme van?
-
Ekkosh
tag
válasz blattida #47165 üzenetére
Értettem. Ötlet elvetve. Már csak RCA ügyben segítsetek légyszíves, melyiket vegyem? Alig várom hogy szóljon az új rendszer.
-
Polllen
nagyúr
Szia,
igen, ezt is meg ezt a két qed bronze + qed original kábeleket is néztem.
Igazából 2x 1,5 méter kellene, nem több.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
gyurczy
őstag
válasz MasterMark #47166 üzenetére
Nem teljesen, illetve ugyanazon végfok más csatornáját. A már külön csatornával hajtod meg a magasat és a mélyet, az már biamp.
-
D@ve89
tag
Sziasztok, egy viszonylag "kicsi" hangsugárzókból (leginkáb polcsugárzók érdekelnének azt hiszem) álló szettet szeretnék összedobni, ha éppen pénzügyileg úgy jönne ki, hogy valami nagyon megéri. Kizárólag használt eszközökben gondolkodom, maximum 40 ezer Ft körüli kerettel. Nem igazán értek hozzá, hogy milyen hangfalhoz milyen erősítő kell, de amiket találtam és szerintem jók lehetnének:
Mission M30i
Technics SU-610
Véleményeznétek kérlek, hogy ezek így együtt egyáltalán életképesek-e, valamint esetleg ezeknél lehetne jobb ár/érték arányúakat vagy olcsóbbakat találni? Köszönöm! -
törölt tag
válasz D@ve89 #47172 üzenetére
Az a hangfalpár surround(háttér sugárzó). Az erősítő sem a legjobb választás, elégnek elég a teljesítménye, de nem a legszebb hangú darab.
Itt is nézelődhetsz, vagy az AVX oldalán is találni ennyiért. Erősítőből pl Denont, Luxmannt, Marantzot, Philipset, Yamaha-t, (Onkyot, Sony-t, Pioneert ne, hogy az általánosan kerülendőket említsem Techniccsel együtt) Hangdobozból meg ami árban és kinézetben megtetszik, illetve ami az erősítő vétel után marad.( Nézhetsz KEF, C.A, Dali, Tannoy pár példának, ne nézz általánosságban Magnatot, Jamo-t, Missiont pl, kivételek mindkét táborban vannak). Az sem mellékes, hogy milyen zenét hallgatsz.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Erről mi a véleményetek:
Heco Superior 730
Heco Superior 800Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
robi-k
őstag
válasz Core2duo6600 #47174 üzenetére
Ha Heco, akkor Celan/Celan GT vagy a The Statement/The New Statement
-
törölt tag
válasz Toobee #47177 üzenetére
4-5 hangsugarzot, bar mindegyiket persze mas-mas kornyezetben. Volt koztuk Dali, Tanoy, Jbl a tobbire nem emlekszem. A Dali amit probaltam elerhetetlen arban volt. Azutan rogton ez jott es bar nem szantam ra ennyit, de meg kellett vennem. Szerintem jo hangja van, nem tudom miert van a nem ajanlottak kozott. Hangszeres zenevel probaltam oket (ahol lehetett) Nalam a nagybogo hangja volt a teszt. Ezen szep reszletesen hallom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #47179 üzenetére
Es tenyleg. Remelem a fulem jobb a szememnel.
-
Core2duo6600
veterán
A Schneider/Dynavox/ (200 W-os) -ról mi a vélemény ?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
MasterMark
titán
válasz Core2duo6600 #47181 üzenetére
Direkt nézegetsz ilyen óriás mutáns hangfalakat sok-sok hangszóróval?
Mert szerintem nem ez a jó irány.
Switch Tax
-
Core2duo6600
veterán
válasz MasterMark #47182 üzenetére
Ez csak ellenörzés volt
Ezt hajtotta korábban az erősítőm a korábbi tuilajnálMi a jó írány ?
Max 3 hangszoros doboz ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
D@ve89
tag
válasz #10726912 #47173 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Zenei téren nem tudok olyan stílust mondani, amit kifejezetten hallgatnék vagy ne hallgatnék, teljesen vegyes lenne a felhasználás valamint PC-s filmezéshez is használnám.
Erről a két erősítőről mik a vélemények? Yamaha A-520 , Philips FA561A Tangent EVO4 -ről, egyáltalán a Tangentekről mit lehet tudni? Érdemes velük foglalkozni? (Tudnék örülni egy ilyen viszonylag kisméretű doboznak, ha elfogadható hangminőséget produkál az áráért.) Celestion hangfalak (Celestion 3 MKII) milyenek? A fórumban rákeresve nekem úgy jött le, hogy ajánlott márka lehet ez is.
-
MasterMark
titán
válasz Core2duo6600 #47183 üzenetére
Jaj nenene. Nem erre gondoltam.
Ez a Canton Ergo 80-an esetleg? (Ha meg van még egyáltalán.)
Nem tudom mi a kereted, mi az igényed?Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
félisten
Van valami beteges vonzodasom a 80-as evek vegi, 90-es evek eleji japan erositokhoz. Volt mar regebben Pio M-90-em:
Most meg nezegetem az ebayen:
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
-
félisten
válasz #68216320 #47188 üzenetére
A Pio M-90-em korulbelul azt tudta, mint a Parasound HCA-1200, amit lecsereltem ra. Illetve nekem szemely szerinte a Para hangja kicsit jobban bejott.
Az egyik legkellemesebb (es legjobb ar/ertek aranyu) rendszerem volt kb. 10 eve a Parasound HCA-1200 + Audioplan Kontrapunkt.
while (!sleep) sheep++;
-
nuke7
veterán
voltam a hangcenter.hu-nál és rá kellett jönnöm, hogy tök jó rendszerem van - legalábbis sztereón
(és kéne egy hd-hangos, 3d-s hm erősítő viszont… meg ha itt vagyunk akkor már egy main-in-es sztereó is )https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
Csak egy általános kérdés:
Miért csinálják a bass-reflex hangsugárzóknál, hogy csövet némelyiknél előre, másoknál hátrafelé vezetik ki?
Gondolom előrefelé volna értelme nem? Úgy értem, ha hátrafelé vezetik ki és egy fal közelében áll a hangsugárzó, akkor a falról visszavert hanghullámot hallom csak fáziseltéréssel az eredetihez képest. -
andorra
őstag
válasz #68216320 #47193 üzenetére
Jogos kérdés. Az téveszt meg, hogy a reflexnyílásnak sugárzó szerepet tulajdonítassz, pedig alapvetően nem azt a célt szolgája, hanem hangolási szerepe van. Visszavert hangok pedig a valóságban is keletkeznek. Tény, hogy a faltól való távolsággal is hangolsz, de ez akkor is így van, ha nincs reflexnyílás. Képzelj el egy zenekari tubát, vagy fagottot, azoknak gyakorlatilag a menyezet felé van a nyílásuk. Egyébként pedig általánosságaban is elmondható, hogy a hangdobozok elhelyezése, állványozása, az akusztika módodsítása hasonlóan nehéz és bunyolult feladat mint egy hangszer építése. Az sem egy tervezőasztalon készül. Rengeteg kísérletezés és meghallgatás eredménye egy jó hangszer, de egy átlagosnál jobb rendszer is.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
A fagottról jut eszembe a TV maci zenéje nem érhető el valahol jó minőségben?
Switch Tax
-
Core2duo6600
veterán
Melyik hangfal felujító (k) dolgozik rendesen ?
Úgy tünik, hogy tudok venni egy "0 kilométeres" idős hangfalat, és hát, az idő muláása miatt bizonyos részek cserére - javításra szorulnak.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
andorra
őstag
válasz Core2duo6600 #47196 üzenetére
Ilyet ajánlottunk volna?
-
törölt tag
válasz andorra #47194 üzenetére
Valóban, hangsugárzóként gondoltam eddig a reflexnyílásra. Hogy őszinte legyek picit aggódtam amiatt, hogy a reflexnyílások (dobozonként 2db, gondolom mindegyik mélyhez 1-1) a panelház falai felé vannak irányítva. Bár előre vannak húzva a dobozok a faltól amennyire lehet, de mögötte sajnos egyelőre üres fal van, semmi csillapító vagy diffúz felület, csak a fal. Ha teszek majd oda csillapító panelt, akkor gondolom minden hátrafelé irányuló hang amplitudója erősen esik majd. Nem tudom ez mennyire fogja megkavarni az összképet. Persze, tudom, ki kell próbálni, de feleslegesen kidobni sem akarok rá pénzt, ha eleve problémát jelenthet ilyen esetben. A lényeg annyi, hogy nem tudom jelent-e igazán problémát a hangsugárzóm hátsó reflex nyílása az adott környezetben most vagy a panel beszerzése után.
Más: Gondolkodom egy egyelőre relatív olcsóbb CD lejátszó beszerzésén. Biztosan furának gondoljátok a dolgot, most amikor mindenféle médialejátszó/PC zenegyűjteményekből dolgozik mindenki külső DAC felhasználásával. Én is megrendeltem a "kiskínai"-t éppen ma, de valahogy van pár olyan "örökzöld" CD album, amit szívesen hallgatnék korongról. Kényelmes is volna számomra ezeknél, hogy nem kell a TV-t bekapcsolnom a beállításhoz/lejátszáshoz. Aztán érdekelne a hangzásbeli különbség is a pc-cd között. Harmadrészt számomra hangulata is van CD-zésnek. Ha nem borítom fel nagyon ezzel a topic-ot akkor esetleg olyan 10-15k-s kategóriában szívesen vennék pár ötletet, hogy mi alapján válasszak.
Core2duo6600: Csak én érzem úgy, hogy egyre vadabb ötletekkel állsz elő?
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz andorra #47197 üzenetére
Nem, de attól fuggetlenül mindegyik hangfalnak szüksége lehet szervízelésre, már csak azért is, mert lehet, hogy baromi jü a hangdiboz, csak az idióta tulhajtottam vagy levált a perem stb...
A kérdés arra irányult, hogy imsertek - e jól dolgozó szervízt ill. mestert ?
(#47198) PeachMan v
Miért lenne olyan vad ötlet ?[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Core2duo6600 #47199 üzenetére
Esetleg ez, de valami diszkó csodát nem biztos, hogy elvállalnak.
PeachMan: Nem csak te.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest