Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz #56474624 #15908 üzenetére

    Ma adtam el az RB-51-eket, így hallgattam egy kicsit mielőtt jöttek érte. Szerintem fekete fehéren látod kicsit a dolgokat. A térleképezés az nem bináris dolog. Nem az van, hogy vagy van vagy nincs. Egyrészt ugye nem csak a hangfalaktól függ, hanem a szobaakusztikától is. Ebben is nagyot léptem előre, de visszakötve a kis Klipscheket egész más volt a hangzás. És annak sincs rossz tere, sőt egész jó.
    Az RF-82-nél a zenének sokkal nagyobb része válik le a hangfalakról, szinte külön életet élnek a hangszerek, ilyet az RB-51 nem tudott, egy Geniusról nem is beszélve. Persze a Geniuson is középről hallod az énekest, de itt nagyjából ki is merül a tudása. De hallottam állóból Swans D3.2B-t és hát az sem a térleképezés királya én úgy vettem észre. Persze mondom, ezek szobaakusztikai kérdések is, de ugyanott a Sound Art W2 sokkal "teresebben" szólt. Nekem térérzetben eddig a W2 adta a legnagyobb élményt itthon eddig, de most már gyakorlatilag minden szempontból az RF-82 viszi a prímet.

    "De azokon a hangokon kívül, amelyről csak egyik csatorna tartalmaz információt, minden leválik szerintem"

    Ez is bonyolultabb ennél szerintem. Van olyan hang ami kifejezetten csak az egyik oldalon szól, és annál is meg lehet csinálni olyanra, hogy úgy halld, hogy 1 méterrel odébbról szól. Viszont a legtöbb hangnál csak azt hiszed, hogy csak az egyik csatorna tartalmazza, pont itt van a kutya elásva. Egy Geniuson elkönyveled úgy, hogy oké ez csak az egyik oldalon szól, egy komolyabb hangfalon pedig rájössz hogy bizony az nem csak onnan szól, vagy legalábbis nem olyan mintha a hangfalból jönne a hang.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák