-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
FJC
aktív tag
válasz lapalapa #130097 üzenetére
A csengettyűd az -40-50 dB mélységben van (7-10 bit). A DAC, még a 16 bites is lemegy -96 dB -re (ditherelve -105 dB -re is akár).
Szerinted hova tud, a tudatodon kívűl eltűnni?"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
VoidXs
Topikgazda
válasz lapalapa #130097 üzenetére
A pszichológia ezt úgy hívja, hogy perceptual learning. Minél többet hallgatsz egy zenét, annál több részletet veszel észre. Ez tökéletesen ugyanolyan rendszeren is működik, például hívj meg valakit, és játszd le neki kétszer ugyanazt, majd kérdezd meg, milyen különbséget hallott. Azt fogja mondani, hogy a második részletesebb. Amiket így észrevettél, ha figyelsz rá, más, jelentősen rosszabb rendszeren is hallani fogod egyébként. Ilyenkor próbáld meg visszatenni a régi dolgaid, ugyanúgy hallani fogod. Hoppá, spóroltál is egy kábelnyi pénzt.
#130100: Az egy elfogadható vélemény, ha te átverve akarsz lenni. Viszont akkor ezt ebben a köntösben érdemes találni, mert ha mást ennek tudatában veszel rá kábelezésre és egyéb placebókra, akkor remélem, tisztában vagy vele, hogy ez mennyire nem etikus.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
FJC
aktív tag
válasz lapalapa #130105 üzenetére
Nem kell saccolni, sem foglalkozni vele, de jó vele tisztában lenni, hogy mik a zene keretei.
Ezek a keretek határozzák meg a lehetőségeidet...
Én, pl soha sem foglalkozok ezekkel a hifista baromságokkal, csak élvezem a zenét -még sokszor a minőségtől függetlenül is."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #130011 üzenetére
A stúduófelvétel és a zűrös jóóóóóók !!
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #130079 üzenetére
Persze erre az egyik oldal azt mondja, hogy azért nem hallani vaktesztelve, mert nincs hallható különbség, a másik oldal meg azt, hogy a vakteszt alkalmatlan a különbségek kimutatására. Never ending story.
A harmadik meg azt, hogy nem elég jó a rendszered hozzá.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dißnäëß #130110 üzenetére
Vagy a füled, vagy nem játszottál hangszeren hozzá, vagy nem tetszik neki a zenei ízlésed. Amikor minden próbán átesel, akkor bújik ki a szög a zsákból, és csak nyers anyázás volt mögötte.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
turho
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz turho #130114 üzenetére
- És most ?
- Hát ez most határozottan jobb..
- Most ?
- Hmm, semmi.
- Most ?
- Most mintha megint összeesett volna a tér..
- Most ?
- Na most tuti cserélted, ez aaaz, eeez egyértelmûen jobb.
A Mortal Kombat-ban ez nem sima kivégzés.
Ez Fatality.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Fercsa
senior tag
Ajanlom ezt az interjut, kulonosen a part2 elso reszet amiben feszegetik az audiophile temat.
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
turho
addikt
válasz Dißnäëß #130115 üzenetére
Most írtad le a vakteszteket élből elutasítók legbelső pszichés párbeszédeinek egyik lehetséges változatát
(Mondjuk az se korrekt, mikor a félművelt amatőrök agyon eq-zott zenével mutogatják az eladni való "hankfalat" )
Igen, olyan fatál error, hogy nem szívesen szenvedi el senki[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
bkercso
nagyúr
válasz VoidXs #130081 üzenetére
miért vagy olyan biztos abban, hogy az optikai csalódások és a kábelek vélt hatásai közül az egyik létezik, a másik nem?
Mire gondolsz? Egy Vazarellit mindenki ugyan úgy lát, ezért elismert művész. Vannak elismert kábelek is, ez kétségtelen.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bkercso #130119 üzenetére
Egy Vazarellit mindenki ugyan úgy lát
ez sem igaz. reszben bejonnek a szemuvegesek, reszben pedig a szintevesztok es szinvakok. szintevesztok kb a populacio 10%at jelentik.impresszionistaknal mondjuk megvan, hogy par kozuluk nagyon gyanusan piros-zold szinteveszto volt, ha elnezed a hasznalt palettat. az abszint is ott van ha occam borotvajat nezzuk, meg a fenykepezogep is, de azert gyanus.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz turho #130118 üzenetére
Persze, diszkómosolyt "kalibrálni" ugyanolyan szégyen, mint gyanútlan vevőnek magyarázni, hogy vigyen drága USB-t, mert jót tesz neki. Csak hát ugye az egyik legalább csinál valamit.
bkercso: Tehát azt mondod, hogy Vasarely alkotásai fizikailag kiemelkednek a falból? Ha megkérdeznék egy CMM-et, mit mondana erről? Látod, te is párhuzamot vonsz két olyan dolog közt, amit mindenki észlel, de valójában illúzió.
-
fererencz89
őstag
Inkább fejhallgatós, de akkor is:
Neutron HiFi DAC V1
ReviewFine-tune your listening experience with DAC V1's powerful 20-band per-channel Parametric EQ (PEQ).
DAC V1 combats frequency inconsistencies in headphones with advanced correction. It utilizes a massive database (AutoEq) containing thousands of headphone profiles to automatically tailor the sound for your specific model. This ensures a balanced, accurate listening experience across all frequencies.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #130123 üzenetére
Ahogy az egyik kommentelő írja a teszt alatt, a készülék előfok feladatokra is alkalmas (és a PEQ, illetve a nagyon alacsony zajszint végett kiváló), mert 2V kimegy rajta. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #130123 üzenetére
Köszi, klassz, remélem, Amirék lemérik hamarosan.
Jönnek a feature-ök, extrák az asztalikba is, ide is.. jó az irány.
-
turho
addikt
Én csak egy Bt-s (meg mellette nem baj ha van más bemenet is) füleserősítőt vadásznék, olcsót, ami meghajt 600 ohmost is. Nincs tippetek?
Elvileg ez is jó 600 ohmra a reklámanyag szerint....szimpatikus, hogy jönnek az ilyenek is.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
lapalapa
senior tag
válasz VoidXs #130084 üzenetére
"Te passzív digitális elemek hatásáról zengsz ódákat"
Az 5V-al menő reklokkerre gondolsz, vagy az analóggal megtápolt (és tovább szűrt, ez a legújabb észlelet, érdekes hatása van) access pointra?
A ferritek és a rögzítés az nem használ tápfeszt valóban.
Neked mérési eredmények kellenek bizonyítékként, én meg a saját fülemnek hiszek, még akkor is ha szerinted az semmit nem ér. Asszem nem vagyunk mindenhatók, vagyis talán a fizikának (is) vannak olyan részei, amit egyáltalán nem, vagy nem úgy ismerünk, ahogy az ténylegesen működik. Értem, hogy amit nem tudunk mérni és bizonyítani (még), az "nem létezik", de ez engem bekorlátozna, és ha hallom hogy "úgy jobb", hát pont lesz..om a hivatalos tudományt, mert csupán zenét szeretnék hallgatni úgy, ahogy nekem jobb. Az, hogy ezirányú élményeimet leírom, az lehet, hogy félreértelmezése a fórumnak, de alapvetően ötletszerzésre használom, és azt gondolom, hogy más is.
Persze az, hogy ki mit hall, az sok mindentől függ. Szerintem alapvetően a szerkó felbontásán és skálázódási képességén múlik, mit tud megmutatni és mit nem. Nagy különbség van szerintem fejhallgatós és szobai lehetőségek között is ebből a szempontból. A Rezsősókon mindig csodálkozom, ahogy áhitattal hallgatja a nyájas közönség ahogy össze vissza döng, csörög-zörög a szoba, mindenhol. (Egy kivétel volt, az nagyon tetszett hangilag, de ott sem a hivatalos tudomány volt a szempont, és nagyon tudta az ember, hogy mit lehet és mit nem.) Bár a csúcs baromság a Sennheiser HE1bemutatóhitelrontás volt..
Ami ma vudu, az holnap ..., össze lehet szedni pár példát, ha visszamegyünk az időben.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
VoidXs
Topikgazda
válasz lapalapa #130129 üzenetére
Reclocker: egyenesen átverés termék, amiket eddig láttam, csak földpontokat kötött össze, az áramkörben a régi kristály volt = semmi értelme. Tudtad amúgy, hogy minden oszcillátor atomstabil, és a hangolási hibáik konzisztensek, nem pedig jitteresek, ilyesmit rossz bekötéssel lehet csak elérni? Na, a reclock baromságok általában pár random dróton lógnak, szóval ha tényleg be lennének kötve, rontanának.
Ferrit: arra van, hogy ha a jel már a linkelt írásban említett zajt is bőven meghaladná, behúzza használható szintre. Egészséges jelútban felesleges, mivel tudjuk, hogy annak mindegy, vagy működik, vagy nem.
Mérési eredményekről, felfedezetlenről: a hang a levegő változása, nyomást tudunk mérni. Tegyük fel, hogy van egy olyan jelenség, amiről nem tudjuk, hogy micsoda, de befolyásolja a hangot. Mivel a hang változását tudjuk mérni, látjuk, hogy valami más, hiába nem tudjuk, hogy miért.
A füledről: tegyük fel, hogy elhiszem neked, hogy jobb egy mikrofonnál. Merthogy ezt állítod. Ki mered próbálni a vaktesztet, ami kiköp egy bizonyítékot, vagy továbbra is bizonyítékok hiányában is emberfelettinek nevezed magad?
Vuduról: van, ami ma vudu, holnap is vudu, és később is. Az ezotéria és homeopátia minden formája ide tartozik, ezek egy kategóriák azzal, amit te csinálsz.
-
lapalapa
senior tag
válasz VoidXs #130130 üzenetére
Bámulom a tudományos magabiztosságodat, tényleg !
Tripla leszúrt Rittberger?
A tudomány feltérképezte az emberi test idegpályáit, sőt még az egyes idegpályákon terjedő ingerület sebességét is meg tudják mérni pontosan. Egy bibi van, a tripla leszúrt Rittberger olyan összetett és időben gyors mozdulat sor, amit a jelenlegi ismereteink szerint ezek az idegpályák sem mennyiségben sem sebességben nem tudják vezérelni, vagyis a hw erőforrások nem teszik lehetővé..
Aztán meg mégis megugorják, viszonylag sokan. Vagy nem, csak optikai csalódás?
És akkor jön a vudu, aurában terjedő időben és mennyiségben nem korlátozott parancsolat átvivő zagyvaságokról, amik egyéb, nem magyarázható jelenségekre is megadnák a választ.
Meg mostanában már ugranak négy fordulatosakat is...[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz VoidXs #130130 üzenetére
"A füledről: tegyük fel, hogy elhiszem neked, hogy jobb egy mikrofonnál. Merthogy ezt állítod."
Ezt miből gondoljuk? Amit próbálok hallhatóvá tenni, az a felvétel része, vagyis mikrofonnal vették fel (többé kevésbé). Vagyis a mikrofon által felvett anyagot, vagy annak minél több részét szeretném hallani, ehhez miért kellene mikrofonnál jobb fül. (?)[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #130131 üzenetére
- Edző, ugrok egy triplát jó?
- Nem, nem ugrasz!
- Miért nem?
- Mert a tudomány szerint nem lehet, tehát nem ugrasz!
- Na ugrottam egyet, látta?
- Láttam, optikai csalódás, a tudatom megtréfált. Triplát ugrani nem lehet, nem érted !?
- Há mindegy, akkor ugrok egy kvadrát..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
denesdr
addikt
válasz lapalapa #130132 üzenetére
Mert olyanokat állítasz, amit még senki sem tudott kimérni semmilyen eszközzel vagy a létezését bizonyítani mondjuk humán kísérletekkel. Tehát szerinted jobb a hallásod, mint mondjuk egy mikrofonos mérőrendszer. Ha tényleg ilyen jó a hallásod, azt bizonyíthatod, ha végigmész a már korábban is említett teszten: [link]
A tesztben minden tömörítési eljárás hatása mérhető, de a komolyabbak a legtöbb ember számára érzékelhetetlen szinten vannak.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz lapalapa #130137 üzenetére
Ha rákeresel a nevemre, rengeteg agymenésem volt de röviden, ösvény, elosztók, kábelek, biztosítékok, ferritek csak a szokásos a legfájdalmasabb az volt mikor, a hifiösvényemet és a készülékek előtt levő kondo színezüst kábeleket, kicseréltem fűnyírós sárga hosszabító + pc tápkábel kombóra, és a fejlesztéskor hallott brutális javulásból később nem hallottam semmit
[ Szerkesztve ]
-
momcrew
tag
válasz vadkörte #130095 üzenetére
Ha jó felvételről van lekódolva, akkor nekem még a 256 is fejvakarós. Egyedül a 192-t tudom 100%-al kiszúrni, de azt kiveszem minden közül, mert az valahogy számomra kellemesen szól.
Pakoltam CD-ket, DVD-ket és megtaláltam egy elveszettnek hitt DVD mentésemet régi mp3-aimról. Ezek 90 évek végi zenék mp3-ban, zömmel 128, de akad 256 is. Hát valami ordenáré ocsmányul szólnak. Emlékeztem, hogy a hangszínszabályzó minden számnál aktív volt, de mai füllel katasztrófa. Persze abban az időben ismeretségi körben bevett gyakorlat volt, hogy mp3-at írtunk ki CD-re, majd az kölcsönadva mp3 lett, majd válogatás után ismét valakinél CD formátumban kötött ki, és így tovább. Egy mostani mp3 minőségi ugrás azokhoz a közel 30 évesekhez képest, pedig elvileg a codec nem változott.ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
VoidXs
Topikgazda
válasz lapalapa #130131 üzenetére
Ez valami olyan, egyetlen random Somogy online kaliberű forráson olvasott, és mindenhova elterjedt tévhit, mint "a méhek szárnya nem tudná megemelni a súlyukat"? Az idegpályán 100 m/s körüli sebességek történnek, ami azt jelenti, hogy a tökéletes emberi reakcióidő kb. 20 ms. Nyilván senki nem éri el. Ez sehol nem befolyásolja a mozgás sebességkorlátait, függetlenek a cselekedeteink egymástól, az agy több parancsot is útjára tud indítani, egymás után utazva, valamint a mozgásunk kiindulópontja nem csak az agy, szabályozni helyi rendszerek is szokták. Ehhez nem kell egészségügyi végzettség, de szerencsétlenségedre van olyanom is, szóval ez megint mellé. Ebben a témában a fél évfolyam az én összefoglalómból tanul, csak úgy mellékesen.
#130132: Azt állítod, hogy hallod a nem mérhetőt. Ez jelenleg emberfeletti, és teljesen jogos, hogy a bizonyítási kényszer rajtad van. Ezért esne jól a buborékodnak egy vakteszt, meglepődnél.
#130141: Á, a klasszikus kábeles kapumozgatás. Ha otthon kell hallgatni, az Akai rádión is halljátok, sőt, az asszony is a konyhából, bezzeg ha más kipróbálja, akkor neki tuti valami olcsó szar van, bármit is mond. A többi kör is ezerszer volt már itt.
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz lapalapa #130141 üzenetére
Annyit azért nem, csak próbáltam minél jobbakat vadászni nehogymár az legyen a szűk keresztmetszet egyébként nincs itt ellenség, épphogy segíteni akarnak neked, én csak azért szóltam bele, mert én is átéltem ezt amit te, minden fejlesztésnél olyan változásokat hallottam, kb. mintha készüléket cseréltem volna, aztán jött a józanító pofon, és pont az itt olvasottak miatt kezdtem el visszaellenőrizni magam, itt én be is fejeztem, mert nem akarlak megtéríteni, csak leírtam a saját tapasztalatomat
-
VoidXs
Topikgazda
Mindenki így kezdi, aki placebót fogyaszt. A klasszikus érvekre leírod huszadszor is a cáfolatot, majd jobb esetben egyszer eljön a vakteszt. Megéri, ha segíteni akarsz valakin.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz lapalapa #130148 üzenetére
Elég érdekes kvantumfizikát tanulhattál, ha sejtműködéshez kötötték. Ugye a kvantum jelentése legkisebb, a sejt közel nem az. Engedjük el ezt annyival, hogy olvastál egy rossz cikket, és térjünk vissza ahhoz, hogy miért nem szeretnéd bizonyítani, hogy képes vagy hallani olyat, amit más ember nem? Nincs 2 perced vaktesztelni? Nem indul el a program? Vezessünk végig rajta? Ha van eredményed, ígérem, összekötlek egy biológussal, aki napestig magyarázza neked a lótetvek nemi életét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Microsoft Excel topic
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest