-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #130551 üzenetére
Szóval amikor a borokat vaktesztelve 18%-os volt annak megbízhatósága vagy konzisztenciája (nevezzük akárminek), akkor a teljesen vakteszt mentes ízlelgetés nyilván precízebb eredményt ad.
Ja, nem.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #130553 üzenetére
Egész nap be se néztem ide, csak most random..
Az égiek is így akarták, hogy az igazság ki legyen mondvaKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
python1
veterán
-
VoidXs
Topikgazda
válasz fererencz89 #130556 üzenetére
Én tudom, mi ez, ez az a bizonyos hiszti.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Ribi
nagyúr
válasz VoidXs #130558 üzenetére
Ez a teszt arra volt kiváló, hogy meg lehessen állapítani, hogy 82% kókler. És sajnos más iparágakban is ez így van. Nagy részük hadovál hogy mennyire profi és mindent is tud és hát a vakteszt megmutatja tű pontosan hogy nem. És valszeg ezért félnek igazán ezek a megmondó emberek a vakteszttől.
-
VoidXs
Topikgazda
Telitalálat. Ahhoz, hogy ezt valaki félreértelmezze, már tényleg durva látomások kellenek. Még a konkrét csalást is leírja, amivel kábeleket szokás demózni (első a gyári, második az olcsó, harmadik a drága, negyedik megint a gyári), és mégse veszi észre, hogy így verték át egész életében. Tényleg erős az a buborék.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Joe123
senior tag
Kommentek is parádésak alatta.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz VoidXs #130560 üzenetére
Vajon ha olvas itt minket, mit érez belül ?
Az agya szerintem értelmes és megérti az összefüggéseket, hogy iszonyú tévedésben van és ennek éllovasa.
Vajon egy iszonyú erős belső meghasonulásban reklámozná és osztaná a nettó hülyeséget, miközben lelke mélyén velünk van,
VAGY
tényleg azt hiszi, amit ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
vadkörte
addikt
válasz Dißnäëß #130562 üzenetére
"Vajon ha olvas itt minket, mit érez belül ?"
Semmit, mert ő kizárólag (zárt) szakmai* csoportokban hajlandó kommunikálni, ahol kizárólag a saját igazát hallja vissza és nem zavarják meg a hitét holmi tények szirénhangjai.
"Az agya szerintem értelmes és megérti az összefüggéseket..."
Szerintem túl optimista vagy.
"VAGY
tényleg azt hiszi, amit ?"
Ha tippelnem kellene, akkor inkább ez.
Azt hittem a kábelwoodoo után nem érhet meglepetés a Hi-Fi világ süppedős mocsarában. Nem is tévedhettem volna nagyobban.
A mai nap szava a zajzáró kupak.Üdv. V. Körte
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent amit ir, az igaz, csak eppen rossz kovetkezteteseket von le.
a 18%os eredmeny a bor vaktesztnel itt azt jelenti, hogy ezen a samplen (amibol nem derult ki, hogy mennyire generalizalhato), csak az itelok 18%a itel konzekvensen.
audio tesztnel egyebkent erre van megoldas, avagy hallasi baseline, par hallhato samplellel. ha ezen a baselineon nem teljesit jol az audio tesztet vegzo, akkor az eredmenyet kiszedik a mintabol, mert a gyakorlatban csak random tippel.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
A nemrég csatlakozottaknak
[link]Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz boroskarcsi #130570 üzenetére
Ez kérlekszépen egy kis koreai tű a kazalban, arany
A Google Translate azt mondja:
A csoport a minyo nevű regionális népi stílust énekli, és a gender-hajlító megjelenés a sámánokhoz kapcsolódik, nem a csillogáshoz. Ahogy Hee-moon Lee énekes írja le: "A koreai hagyományos művészetben a férfi sámánok, akiket baksunak hívnak, férfi testtel rendelkeznek. Médiumként azonban többre van szükségük, mint egyetlen szexuális identitásra, mert férfit és nőt egyaránt közvetítenek. Szellemek Amikor női karaktert alakítok és énekelek, le kell győznöm azt a tényt, hogy férfi énekes vagyok, és mindent meg kell próbálnom, hogy egy semlegesebb, uniszexebb érzést vigyek az előadásba, de úgy érzem segít visszatérni fiatalkorom érzékenységéhez, amikor szerettem Madonnát."
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó reggelt Kollégák !
Miközben Veletek együtt belátom én is, hogy elértük a gödör alját, nincs tovább és egyértelműen megértünk a pusztulása, van pár percünk megpihenni és elővenni a lavórokat, igaz ?
ICE
Cadillac
Cristal & Moyot
AristocratMiközben előadónk pedig műfajt vált.. nem kedvencem a "zúzót", de csak én hallom úgy, hogy ennek marhajó lett a masteringje ? Kb. vannak részletek, egészen magas hangok is.. nem a "homályosba hajló" amcsi style-t hozza. Kifejezetten tetszik..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #130574 üzenetére
Uh, RIP, 2-3 éve fedeztem fel, most látom, hogy itthagyott minket.
Nagyon fini. Imádom a japán jazz-t.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
bikerfun
csendes tag
Sziasztok!
Korábban írtam, és azok alapján amit írtatok az alábbiak szerint szűkítettem a kört.
Szeretnék egy iszonyat tiszta , szép hangú Hi-Fi-en rendszert ez az alaptézis...
Amiket nézegetek Smsl DA 9 ; WIIM Amp és a Denon Ceol.
De még az Smsl és WIIM sem tudom melyik lenne jobb.....WIIM ultra lenne a best de az nem AMP ugye....illetve a Ceol is szóba jött.
Hangfalban sem még nem dőlt el de lehetőség szerint jó lenne ha 3 utas... , kb ezek:
Acoustic energy ae300 ; Acoustic Energy AE309 álló doboz ;Dali Oberon 5 ;Wharfedale Diamond 12.3 ; Wilson Seven ; ilyesmik.
még nem tudom pontosan hogy polc h. vagy álló de szeretem ha van egy dögösség a hangzásban. Inkább Pop-Rock dance és néha elektro v. house zene. Eléggé minden evő vagyok ... de klasszikus semmi esetre sem...Keret max 500 lenne az egészre.
Normál kb 30-40nm max nappaliba szánnám majd.Mi a véleményetek?
-
tranceplanet
addikt
-
bikerfun
csendes tag
válasz tranceplanet #130578 üzenetére
köszi, van egy Canton rendszerem annak a Sub-át erre is tudnám kötni, de egy független dinamikus jó mélyekkel megáldott lehetőleg 3 utas hangfalat szeretnék első sorban élményes zene hallgatásra. Igy a sub-ot annyira nem tenném bele ... hanem egy Önmagában is helytálló rendszert,
-
bta1
őstag
válasz proci985 #130568 üzenetére
"a 18%os eredmeny a bor vaktesztnel itt azt jelenti, hogy ezen a samplen ... az itelok 18%a itel konzekvensen"
De te ennél továbbmész, és bizonyítatlan dolog mentén próbálsz haladni, miszerint a "jól teljesítő" 18% a további tesztek során is megbízhatóbb lenne, a többi pedig (nagyjából) véletlenszerűen tippelne.
-
all6atos
tag
válasz bikerfun #130584 üzenetére
Wiim Apm : #130365 Érdemes más videóit is megnézni.
A másik kettő általad kinézett érzésre mindenben rosszabb annál. Minőség, szolgáltatás, teljesítmény.Dinamikus, dögös hangot keresel. A linkelt dobozok szerintem picik (5-ös membrán).
Én 7-es Oberon-t hallottam, jó szobában.30-40 m^2 nappali az már nekem nagyobb méret. Ha szeretnéd, hogy betöltse a hang, akkor olyan cucc kell, ami szélesen sugároz, és nagyobb méret.
Ha megelégszel azzal, hogy leülsz elé, akkor más tészta.Majd a szakik pontosítanak, de választhatsz érzékenységet( vele dinamikát, alacsonyabb torzítást, akár nagyobb hangerőn is) vagy mély tartományt. Ha mindkettő kell, akkor nagy membrán kell a mélyeknek.
Stúdió monitorok + [link] közül is lehet neked alternatíva, ha itt meg is állnál, árban, kiépítésben. Én a 8 colos membrán felé nézelődnék: https://www.hitspace.hu/, [link] .
Ezek, és az egzotikus és drága nagy méretű "polc" sugárzók nem tudom hogy oldják meg, hogy emberesebben szólnak. DSP tudtommal csak a felső ligában van még mindig.Amihez eddig szerencsém volt: Klipsch RP-150m, RP-260m, Oberon 7, Focal Alpha 80, Wharfdale Diamond 10.1.
A legnagyobb teret és kakas hangot a Focal adta, sub-ot mellé én nem hiányoltam, igaz 20 Hz-et se vadásztam, de rendes 40-50 megvolt. Viszont, az alapvetően egy őszinte munkaeszköz, nem egy folyékony, zsíros, selymes hangot generál, ezért is kell casting-ot tartani a gyártók, típusok között.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
ha van jobb otleted, akkor hallgatom.
De te ennél továbbmész, és bizonyítatlan dolog mentén próbálsz haladni, miszerint a "jól teljesítő" 18% a további tesztek során is megbízhatóbb lenne, a többi pedig (nagyjából) véletlenszerűen tippelne.
Mivel nem tudjak, hogy van egy pre-sample-select step, ezert ezt szerintem feltehetjuk. Azaz van a tesztnek egy elso es egy masodik resze, amirol a resztvevok nem tudjak, hogy ket reszre vannak osztva. Ettol meg a valosan hallhato reszen is a gyakorlatban csak tippelgeto test subjecteket ki lehet (es ki is kell) szedni, mert csak zorejt visznek az eredmenyekbe.nyugodtan linkelj relevans metodikai kutatasi cikkeket, ha tudsz jobbat. Software engineering teruleten a "malmöiek" (pl Wohlin es Runeson) munkassagat ismerem, ugyanugy, ITn belul az elterjedtebb metodikai muveket az utobbi par evbol valoszinuleg lattam. statisztika fele is termeszetesen elmehetunk.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #130579 üzenetére
Nem rossz
Nekem ők is bejönnek, marha érdekes hangzás.. [link]KEXP is olyan, mint a TinyDesk, igényes felvételek és keverés, klassz vendégek, érdemes követni. (Thievery is nagyon állat KEXP-n).
-
Dißnäëß
nagyúr
Esti szállócska.
Hoztam a teremből. Kár, hogy pocsék lepukkant hifiről ment..Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Nu - Man O To
Ambala - Walk with the dreamers (feat. Laid Back)
Sam Shure - Louna
Kermesse - Camomille
Be Svendsen, Kamilla Kovacs - Circle
Alef - Sol
Saubohnen - Hmm Hmm Hmm
Geju - NivKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
bikerfun
csendes tag
válasz all6atos #130587 üzenetére
Szia! Köszi a részletes választ!
Úgy nézz ki akkor q Wiim lesz a befuto többen arra teszik le q voksot. Hangfalakkal meg bajban vagyok tul nagy q kinalat de valószínű az ár lesz döntő. Az obreon 7 nekem már sok közel 500 megy most ellenben q Wharfedale 12.3 270 körül mozog. Na meg persze vannak még sokan ebben a 300 mezőnyben.
Meg nézelődök és elmegyek hallgatozni majd. -
FJC
aktív tag
válasz Dißnäëß #130590 üzenetére
Köszi az ajánlást, jó!
Ezeket ismered:
The War on Drugs: [link]
Khruangbin: [link]
Cannons: [link] , [link] , [link][ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
all6atos
tag
válasz bikerfun #130594 üzenetére
Átszaladva a fórumon az első kérdésdtől több igen jó infót, opciót adtak, ha nem is közvetlenül neked.
Nézelődj (Erin videók, fórum) és informálódj, hallgass meg dolgokat.
Ahogy az elhangzott, erősen ajánlott a használtpiac (3 perces találat).
Látva, hogy lehet csak második rendszer lesz a meglévő 5.1 mellett, kérdés a hallgatói távolság+tér, elhelyezés, ami meghatározza a hangfal jellemzőket.
HDMI létkérdés? Ha nem, akkor a szeparált rendszer is lehet ár/érték bajnok. (Erin videó van erről az erősítőről is).
A hangfal az ízlés dolga is, nem csak technikai paramétereké, kiváltképp ha szép hangú hi-fi a cél, bármit is jelentsen az neked. Technikát tudnak neked ajánlani, ami megéri a pénzt, de neked kell megtalálni, kiválasztani, a hozzád és szobához/igényekhez passzolót.
Ha nem kell sok csatorna és szolgáltatás, az erősítést manapság relatíve kis pénzből meg lehet lépni, max nem fog tudni koncert hangerőt érzéketlen dobozokkal, de minden másban elég jó lesz. Eladni, cserélni is könnyebb, ha kevés lenne.
Szóval, mehet a pénz a hangfalakra, akár az egész is, ha kifogsz egy jó ajánlatot a felsőbb ligából.
Erősítőd most is van, igaz nagyon belépő, de 150k-t arra összedobni könnyebb később, mint jó áron eladni egy középszerű hangfalat és mellé tenni 300-400k-t, mindezt a mai piacon még időben is összehozni. -
tranceplanet
addikt
válasz bikerfun #130594 üzenetére
A WiiM AMP abban az esetben lehet kevés lesz, ha nem lesz subwoofer. Két masszív álló hangfalhoz inkább két monoblokkot vennék: [link] - most 45 ezer darabja aliexpressen, az 90 ropi és veszel hozzá egy WiiM pro+ előerősítőt: [link] - ebben AKM4493SEQ DA konverter van. Ez a kombó még egy érzéketlen Dynaudio-t is meghajt!
--------------------------------------------------------------------------------------
Apropó, ezt láttátok már?: Aiyima A70 mono - [link]
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
avl
senior tag
ehhez mit szoltok ?
"D osztályú erősítő kimenetéről (hangszóró szint) szubot hajtani TILOS!! Mivel nem mindig tudható a kimeneti működésmód (normál- földelt negatívpontú, vagy lebegő kimenetű BTL) szerencsétlen esetben azonnal kinyírhatjuk az erősítőnket ha a BTL kimenetűt összekötjük egy földelt bemenetű szub erősítővel!!"
több mint 3 eve volt nalam vendegsegben egy, a szokasos modon rakötöttük a REL T2-t ...és a D osztalyos erösitö megadta magat, aki hozta, utana otthon is ezt tapasztalta:
"D class – otthon gyorsan bekötöttem, de már megdöglött – 7végén hibakeresés."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest