- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
Van valami gond az Onkyo-val? Miféle hiányérzeted, illetve elvárásod van a hanggal kapcsolatban?
Vannak a klasszikus sztereó erősítők, amik állítólag jobbak, de nem kezelik a sub-ot (itt kellene pár egyéb kütyü). Aztán van az, ami már kicsivel okosabb, de lényegében egy "kiherélt" AVR, csak drágábban. Elvétve akad néhány prémium sztereó, ami már nem egy szimpla herélt AVR, de kezeli a sub-ot, cserébe jó drága. Vagy van a Wiim Amp, ami olcsó és sokat tud. Én hagynám az Onkyo-t, ha nincs gond vele.
Nem szotkam hibázni.
-
TCr
veterán
válasz fererencz89 #130901 üzenetére
Nincs gond az Onkyo-val, nagyon szeretem a hangját.
Viszont ha kiesik a rendszerből 3 hangsugárzó, úgy gondoltam, hogy egyrészt:- nem lesz szükség az általa nyújtott (ténylegesen magas, kb. 24 kg a vas) maximális teljesítményre
- régről az van a fejemben, hogy a sztereó erősítők "szebb"/muzikálisabb hangot tudnak produkálniLátatlanban (hallatlanban ) ilyen Marantz PM6007 körüliekre gondoltam.
Visszalépés? Ez is a kiherélt AVR kategória? Tartsam meg inkább a 805-öt?Ezt a Wiim Amp-ot nem ismerem, de első nekifutásra szimpatikusnak tűnik.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
fererencz89
őstag
Itt többen elfogadjuk azt a nézetet, miszerint az erősítők úgy 30 (40-50??) éve már elérték azt a szintet, hogy transzparensnek tekinthetőek az emberek 99,9%-ának (a maradék 0,1% az nem az audiofil kemény mag ). Függetlenül attól, hogy "mozira", vagy "zenére" szánták a gyárban. Alap esetben, néhány szélsőséges kivételtől eltekintve.
Az a Marantz nem a kiherélt AVR kategória, nem is nagyon lép túl az alap sztereó erősítő képességeken. Erre gondolok: [link]
A méret és fogyasztás logikus indok, így pl a Wiim is észszerű választás (főleg 2.1 rendszer, érzékeny dobozok esetén).
Nem szotkam hibázni.
-
TCr
veterán
válasz fererencz89 #130903 üzenetére
Világos, köszi.
BTW melyik erősítők van megbontva az AVX-es linkeden?
Valamelyik 7000-es mozi, meg a PM7000N?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz fererencz89 #130905 üzenetére
Egyébként most elolvasva a PM7000N av-online tesztjét nem tudom eldönteni, hogy fizetett hirdetés, vagy tényleg ennyire jó a készülék?
Vagy ezt tudja a közel harmadannyiba kerülő Wiim Amp is?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
fererencz89
őstag
Biztos, hogy egy jó készülék,
biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ilyen "teszt" fizetett.
Hogy tudja-e ezt harmadáron valami? Objektíven elvileg igen (sőt többet is, funkcióban, és a PEQ segítségével hangminőségben is), szubjektíven már jó kérdés.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
python1
veterán
Üdv iraim!
Valami jó PC tápit tudtok ajánlani? -
-
fehér_ember
addikt
Ez a Teac AP-505 egész kedvező áron van feltéve (230k), ha valaki erősítőt keresne.
[https://www.av-online.hu/hifi/teac-ap-505-sztereo-vegerosito-teszt_2901][ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz tranceplanet #130915 üzenetére
Köszi!
Jelenleg 2 Seasonic tápom van, vagyis ezek a meodellek amik nekem vannak nagyon zajosak, mozi PC-ben EVGA van, az valamivel csendesebb, volt még tegnap, aztán lehet mára meggondolta magát. -
Joe123
senior tag
válasz python1 #130916 üzenetére
A fentebbi kommentembe beraktam még utána egy cybenetics-es linket. Ott nagyon sok tápot alaposan lemérnek, hogy mekkora terhelésen mennyire zajosak (meg még csomó egyebet is). Felső polcos félpasszív Seasonic-ok is jók szoktak amúgy lenni. Engem tavaly kért meg egy barátom, hogy segítsek neki, akkor az említett rmx-et túrtam ki, neki is azt javasoltam. Japán kondik, rendesen megcsinált elektronika, félpasszív. Azóta mondjuk nem követtem a témát, hogy van-e jobb ajánlat.
-
Golota
aktív tag
válasz Fercsa #130820 üzenetére
Igazad volt. Tegnap szabin voltam és rászántam magam, hogy összedugjam a cuccot.
Szokásos lánc: WIIM pro plus + NAD 357(tone defeat) + Polk ES50
Teszt: laptop, Centrance Dacmini (fejes erősítő, de most DAC-lént) + NAD 357(tone defeat) + Polk ES50
Úgy kötöttem be, hogy egyszerre tudjam lejátszani ugyanazokat a számokat a WIIM-ről és a laptopról, így gyorsan váltva a bementek között jobb képet kapok a különbségről.
Az APO EQ-n a már bevált, fejeshez igazított EQ görbét használtam kiindulási pontnak.
Azonnal hallható volt a különbség. Megjött az a basszus tartomány, amit kerestem. Gyors, ütős, dögös hangja volt, teljesen életre keltette a hangfalakat és úgy szóltak, ahogy reméltem és ahogy ezek a Polkok egy kisebb szobában már megmutatták.
Kis játszadozással rájöttem, hogy valszeg elég lenne 36Hz és 150 között korrekciózni, meg egy kicsit 8K körül a hallásom miatt.
Megpróbáltam kézzel lemásolni a WIIM EQ-ba a beállításokat. Jobb lett, mint volt, de nem olyan, mint az APO. Most azon agyalok, hogy vajon elértem a WIIM EQ határait, vagy csak molyolni kellene még vele. Már az is eszembe jutott, hogy bekötök egy RPI-t, de tudtommal Linuxra nem létezik APO EQ (mondjuk nem is vagyoknagyon képben PI témában)
Szóval a mélyláda kilőve, nem a hangfal a szűk keresztmetszet itt.
Még 1x köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Üdv!
Megnéztem a Marantz manualjában az XLR kimeneten 2,4-ot ad ki, én 1,4 V-ra állítottam a végfok bemenetét, akkor simán sok lehetett neki a 2,4V, hangerőt félnél kicsit feljebb tekerve teljesen halk lett a zajosodás.
Optikai összekötéssel viszont semmi. -
Fercsa
senior tag
válasz python1 #130921 üzenetére
Ugy latom meg mindig szenvedsz.
Eredetileg coax-szal volt osszekotve nem? Ha az eredeti PC-den nincs optikai kimenet akkor lehet kapni coax-optikai atalakitokat fillerekert, az mindent megoldana.#130920 Golota Remek!
Nem tudom mennyire melyviz, de az EQ-k vegeredemenyet -akar APO akar WiiM- le tudod ellenorizni spektrum analyzatorral es egy sinus sweep-pel vagy pink noise-zal. Hasznalhatsz REW-et vagy akar egy DAW-ot VST-vel. Igy garantalni tudod, hogy ugyanaz legyen az eredmeny mindket esetben.[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
-
z123456789
addikt
válasz fererencz89 #130775 üzenetére
Kösznöm szépen a segítséget, átadtam az ajánlásokat, azóta nem kaptam választ a fenti kérdésekre, innentől majd eldönti mit akar.
Köszönöm mégeygszer. -
python1
veterán
Hú srácok, most nagyon összeállt a hang a felállás 2.4, ütős mélyek és az OB-tól elvárt nyílt középtartomány, egyelőre a többi sugárzót hozzá kell építenem.
-
fererencz89
őstag
Az Audio Expo-ra negy valaki?
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
https://www.phonestar-hangszigeteles.hu
Ismeri vki ? Állítólag nagyon jó. Panelba szemezget vele ismerôsöm.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
robi-k
őstag
válasz Dißnäëß #130928 üzenetére
Ez a hangszigeteles nem az, amit mérések alapján egy mozi/zeszobában almaznék. Oda más kell.
De amennyiben a gond a kívülről érkező zaj csillapítása, akkor egy alternatíva lehet. Bár pl. egy korszerű hőszigetelés (pl. közetgyapotos) is nagyon jelentősen csökkenti a lakásba bejutó külső zajt.
-
Dißnäëß
nagyúr
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Na jó, még egy. Nem bírom ki, ezt hallani kell.
Állat. (Borult nemkicsit).
-
Dißnäëß
nagyúr
Kapja a DT770 a fejemen.. [link]
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #130934 üzenetére
Szerintem pirosat. Jön a hideg, az utcán ha kimész kocogni, sétálni, ez ellensúlyozza és nem fagy le a hang olyan gyorsan.
Szobába inkább a semleges zöldet ajánlanám.
Szaunába, tengerpartra kéket.A fehéret ûrutazásokhoz ajánlják, amikor sokkal több kozmikus sugárzás éri az embert, ez azt is megfogja és segít megôrizni a hang integritását, szóval ûrsétára én pl. csakis fehérrel megyek ki, egyértelmûen mindent visz.
Azt vedd, ahol a legtöbbször megfordulsz sztem.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz momcrew #130937 üzenetére
Wow ez ma is zseniális tipp lenne, ha a 3 méretű szilikon bogyókat (in-ear esetén) 2 színben is adnák..
turho: nekem szar jutott abból nagyon, egyiket sem szerettem. Pana jó volt, de nem bírta a hangerőt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz johnywalker #130939 üzenetére
de olyan nincs !! Ez nem egy inkluzív gyártó.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #130943 üzenetére
Mmm de fini.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz btraven #130944 üzenetére
Általában azon az elevált kognitív szinten szokták az utolsó csavar hatását is hallani, ahol műanyagot esznek, szóval lehet meg kell kóstolnod a megváltáshoz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #130948 üzenetére
Biztos, hogy nincs köztük eltérés anyagban.
Én egyébként in-ear hívő vagyok. Az a hallójáratba becuppan a szilikon külsejével és gyönyörűen izolálja a külvilágot, ami azért egy minőségibb zenehallgatás feltétele. És mást sem zavarok vele, lehet vele futni, edzeni, stb.
A nagy bumszli fejesek a másik kedvenc liga, de azt inkább csak házon belül, itthon, amikor mást nem zavarok.
-
momcrew
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest