- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Joe123 #120800 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy egy apró pontgyűjtő matricát filctollal besatíroztam feketére, s azt ragasztottam a LED-re. Nálam fekete alapra került, így nem látszik, de ha nálad nem fekete az alap és méretre vágod, akkor egy fekete pötty talán nem fog olyan rosszul kinézni. Szigszalag gondolom azért nem játszik, mert sok benne a ragasztó. Post it papírkával is valószínűleg működne a dolog.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Joe123
senior tag
Köszi mindenkinek! Főleg kutyeknek, az a tuti megoldás.
Ezt a postites vagy pontgyűjtős trükköt megpróbálom majd. -
denesdr
addikt
Hogy jól induljon a hét : [kép]
Csak ki kellene már próbálni! Valaki vakteszt?
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz denesdr #120807 üzenetére
Puffant?? Nem szólt messzire??
Én is kikértem/kikérem az asszony véleményét, többször hatott rám valamilyen szinten, hittem is a fejlettem női érzékelésben. Aztán 1x megmondta, melyik jobb és miben (ekkor csalódott voltam), aztán kicseleztem, "becsaptam", és ekkor a másikra mondta ugyan azt, mert rosszul tudta, melyiket hallja.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
ozzy711
őstag
válasz fererencz89 #120808 üzenetére
Nem szólt messzire??
Klasszikust csak szó szerint: " nem szálltak messzire a hangok ". Érted? a Közelben maradtak, Switch-nél meg messzire szálltak ( arról mondjuk nincs infó, hogy milyen messzire )
Ehhez nem értek annyira, de nem pont akkor kéne a " hangoknak szárnyalni " , ha kevesebb eszköz van beiktatva? -
Smiley
addikt
válasz ozzy711 #120810 üzenetére
Erre amúgy nehéz mit mondani... Főleg nekem akinek a melóm egyik része, hogy hálózatokat építünk. Amúgy tényleg az van, hogy az analóg világot még csak-csak el tudták képzelni esetleg megérteni, és ehhez próbálják fejben igazítani a digitálisat. Vissza kéne kérdezni hogy miért nem rak be még 4 switchet hátha mégtovább javulna.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz fererencz89 #120812 üzenetére
Kepzeld csak el, ha a parasztja mondjuk smart switch-ket hasznalna es tudna hogy ott mennyi dolgot lehet kapcsolgatni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Smiley #120811 üzenetére
o jaj, ne adj otleteket
itt a forumon is lattam switch pogacsat, negy belepo DLink, ezoterikus patch kabelekkel (CAT?). belepo DLinkek legjobb featureje, hogy aramszunet utan altalaban manualis reboot kell, mert csak bizonyos sorrendben hajlandoak felallni.
50ezer csak a Dlinkekre, plusz a kabelek. kidobva az ablakon.
egyebkent volt a forumon egy magat audio ujsagirokent jellemzo szemely aki kozolte, hogy tuske rakta a routert es jobban szolt. mert hangjel. egy IT forumon. gondolod mi lett az eredmenye
btw en rakerdeztem, hogyha a kabel ennyi mindent felszed, akkor jobb-e a wifi, mert ott ugye nincs kabel. na erre nem kaptam valaszt .
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Érik az erősítő és a DAC cseréje is a rendszerben (hiába hessegetem azt a rohadt bogarat ). Hajlok egy olyan integrált erősítő vásárlására, amiben van D/A átalakító is, de kissé aggódok annak minősége miatt. A jelenlegi egy Sanskrit 6th verzió(lásd adatlapom), gondolom ezt a szintet megugorja egy átlag beépített is.
Illetve a másik ide kívánkozó kérdésem:
Mi az a szint, amire érdemes váltani a kis Primare-ről? Mi lenne az árkategória? (2000 környékén volt kb.200e Ft) Teljesítmény is érdekes lehet a hangsugárzóm miatt (6 Ohm, 92 dB érzékenység) Elvileg nem kellene hozzá sok kraft, de olvastam olyat, hogy érdemesebb erősebbet, mert különben nem "futja ki magát" (már nem melékszem ,hogy az impedanciamenete miatt ,vagy miért is). Oldalra lépkedni nem szeretnék, és legyen távvezérelhető. Lehet használt is, nem zavar, sőt, ár/érték aránya miatt jobb is lenne."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
fererencz89
őstag
válasz belashx #120816 üzenetére
Szia!
Itt is "vita" tárgyát képezi a DAC-ok (emberi hallás által felfogható) hangja közti különbség. A kicsit is értelmes- és afeletti DAC-ok esetén az eltérés nüansznyi, jó esetben nem is minőségi, inkább karakterbéli. Talán. Vagy nagyon is?? Mondom, nincs egyetértés. Én az erősítőket is ebbe a kategóriába sorolnám (persze egy alap szintet elérve, azért a Tiéd bőven benne van).
Viszont van egy mikrofonod, azzal jutottál már valamire?
Nem szotkam hibázni.
-
belashx
senior tag
válasz fererencz89 #120817 üzenetére
És te mire jutottál?
Eddig két DAC-kal hallottam a rendszerem, és karakterbéli különbségen túl is volt eltérés. (tér pl.)
Igazából a karaktere az elsődleges, ami miatt próbálnék másikat, mert a jelenlegi rendszer olyan puhán szól(főként a Phonar az oka - szerintem), jó lenne egy kis ütősség és dinamika.
A nünaszok is számítanak. Sok kicsi sokra megy.Méricskéltem, de amíg nincsenek meg a panelek a dobozok mögé, nincs mit méregetnem - a hallgatói pozícióval nem sokat tudok játszani. Akkor majd belelendülök, kipróbálom így, úgy, amúgy, mindenhogyan.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
fererencz89
őstag
válasz belashx #120818 üzenetére
Nem mondom, hogy igazam van, vagy helyesen ítéltem meg a dolgokat, de én arra jutottam, hogy eladtam a dedikált DAC-ot és az alsó audiofil sztereó végfokot, és vettem egy használt AVR-t, amivel jól lehet pl egy mélynyomót illeszteni. A mikrofonnal mértem egy jó párat, és nagyjából kisimítottam a mély-átvitelt.
Ez így többet hozott érzésre, mint az ősrégi Proton erősítőtől (közben sok különböző erősítő) a Myryad-ig vezető út. Szóval, én most örülök, hogy nem ebben az irányban haladtam (még) tovább.
Azt viszont megint hangsúlyozom, hogy ez az én saját tapasztalatom, amit nem kell általános érvényűként kezelni.
Szóval, mérések alapján EQ-val még nem próbálkoztál?
Nem szotkam hibázni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fererencz89 #120820 üzenetére
en is meresekkel probalkoznek. vagy szamitogeppel, vagy AVRrel.
nalam a main mozis setupnal az uj AVR egy jobb processzorral segitett vegul.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
avl
senior tag
válasz fererencz89 #120820 üzenetére
öszinten:
becsülöm a magunk preferenciainak megkérdöjelezeset, vállalását a saját útnak
(...annyira, hogy bennem is felmerülget egy ilyesmi; több év óta 2.1 -ben hallgatok [Kolibri vagy masik Dragonweed doboz + REL T2; korabban volt vagy 6-7-8 par masik hangfalam, de ezek nekem jok, maradnak, vannak pár éve], de sztereo erölködövel, igy noha a melyben abszolut ad a REL, a hangsugarzok tovabbra is a teljes frekipektrumot kapjak, esetleg torzitas javulhatna, ha nem ez lenne [?] ...bár tényleg: nekem teljesen jo így [is])a fentebbi kerdezés (az ütösebb miatt, ne legyen "puha") kapcsan es igy a Te irasod meg korabban betett frekigörbeid kapcsan merül fel bennem:
milyen az idöbeli viselkedés ? felfutas gyorsasaga, lecsenges gyorsasaga ? szerintem a "puha" ilyenben is meglelhetö lehet talán; vagy egy rosszabb szub ilyenben elverezhet egy jo szubhoz, "gyors" hangsugarzohoz kepest; ...esetleg ebben is a szoba szerepe nagy ?ilyenre is mertel ? impulzusválasz, ugrásválasz (step-response) ? sub-bal, anelkül, ilyen szobaban, olyen szobaban, igy-ugy kezelt szobaban, szabadban, hifi vs. AVR, ...
-
belashx
senior tag
válasz denesdr #120819 üzenetére
Többieknek is szól vegyesen.
Elmélkedtem ezen mostanság AVX-en, amire írtál is.
Tudom, főként a Phonar az oka, de nem tudom, merre mennék helyette, mert az ott írtak igazak. Vannak hibái, de vannak számomra fontos erényei, amikből nem szívesen engednék.
Ezért kezdek az akusztikával, mert tudom, hogy azon sokkal több megy el, mint a DAC-csere által okozott nüanszok. Erősítőnél inkább a megfelelőbb párosítás, kiszolgálás lenne a lényeg(műszaki/technikai értelemben).Kicsit ódzkodom az EQ-tól. Lehet sokkal többet hoz a konyhára, mint amit veszíthetnék vele máshol, de mégis. Amit olvastam viszont, hogy a frekimenetben lévő beeséseket nem érdemes megpróbálni orvosolni; max a kiemeléseket lehet visszavenni. Ezért az akusztika az első.
Majd azért jobban ránézek a dologra.
Félre ne értsétek, nem vagyok sznob, nem is a milliós hifi cuccokban látom a megoldást, de a DAC elég alapszintű, érzek potenciált a cseréjében (úgy en bloc).Nagyon sok dolgot tudnék még írni, de munkahelyen vagyok, szóval bocs, ha nem vagyok elég összeszedett, vagy következetlenségek lennének a hsz-aimban.
AVR-t nem szeretnék, szeretem a sztereót. Nincs igényem a "sokpontsok"-ra.
Azért köszönöm, hogy próbáltok segíteni!
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
avl
senior tag
-
fererencz89
őstag
Lehet, hogy egy enyémtől ideálisabb szobában más lenne a véleményem, más hozna többet. Az átvitel mélyeknél hullámzó, utózengés magas. Szerintem ez az utózengés jelentősebb, mint hogy a sub mennyire gyors, vagy lassú. Sub-ok terén nincs nagy tapasztalatom, még nem foglalkoztam velük eleget, csak kétféle volt nálam, egyik sem túl magas polcról.
ilyenre is mertel ? impulzusválasz, ugrásválasz (step-response) ? sub-bal, anelkül, ilyen szobaban, olyen szobaban, igy-ugy kezelt szobaban, szabadban, hifi vs. AVR, ...
A méréseknek sem vagyok nagy tudója, alap REW méréseket követtem el. Lefut a sweep, jönnek a grafikonok. Nagy részét még nem is értem eléggé, de volt AVR (pure direct is) kontra sztereó, mindenféle varázslat és sub nélkül. Mindössze annyi különbséget láttam a kettő között, hogy a Myryad egy kicsit lekerekíti a magasakat (kb érzékelés határa alatt/közelében).
Szóval, tényszerűen nem tudom alátámasztani a véleményemet, csak érzésre.
#120823belashx:
Én sem a sokpontegy miatt vettem az AVR-t, alpból én is a puritán sztereó pártján lennék. Van viszont pár funkciója, ami miatt kézenfekvő megoldás lett, sőt, azóta meg is tetszett!
Az EQ tényleg tud rontani, de sub tartományban kevésbé vagy érzékeny a rontó hatására.Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
válasz belashx #120823 üzenetére
A beszakadásokat valóban nem EQ-val célszerű kezelni, de multisub (vagy akár 1db sub), jó elhelyezés és megfelelő EQ segítségével, akár több paraméterben is jobb eredményeket lehet elérnei az akusztikai elemekkel való operáláshoz kepest, főleg 100 Hz alatt.
Lehet, hogy írtam már, de szerintem ha egy hangsugárzónak (tehát nem a szobának) puha karaktere van, azon csak hangsugárzócserével (esetleg kiegészítéssel, pl sub) lehet változtatni. Volt, hogy én is ennyire ragaszkodtam hangfalakhoz, nem hittem el, hogy csak ilyen puhány módon tudnak szólni, de hiába bármilyen EQ, tologatás, erősítő, DAC, az alapkaraktere mindig megmaradt. Figyelendő paraméterekkel ez ügyben sajnos nem tudok szolgálni, csak sejtéseim vannak.Szerk.: egyébként a beszakadásokat legelső körben érdemes hangfalelhelyezéssel minimalizálni, a kiemeléseket könnyen ki lehet EQ-zni. Szerintem már ez is nagy változást tud előidézni, ami sokaknak akár végállomás is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz fererencz89 #120825 üzenetére
Nem azt akartam mondani, hogy AVR-t vegyen mindenki. Csak azt, hogy nálam, az én szobámban, az én hallásomnak nem az erősítő cseréje (lényegtelen miről mire) hozott pozitív változást, hanem a mélyek célirányos kezelése. És tényleg, egy "jó" szubtartomány kihat az egész hangkép megítélésére.
Nem szotkam hibázni.
-
belashx
senior tag
válasz denesdr #120826 üzenetére
Igen, írtad a cserét, de egyelőre nem tudom elengedni. 7 éve megvan, jól összeszoktunk, és csak bizonyos fajta zenéknél érzem a puhaságát, más tekintetben pedig tetszik.
Azzal kezdtem, hogy a bogár nem hagy nyugodni, így a DAC cseréje belátható időn belül be fog következni, hogy hasonló szinten legyen, mint a többi komponens. Eddig könnyű dolgom volt, mert kb mindegy volt mit vettem, jobb lett, mint amit leváltott. Innen kezdődik a fejvakarás.
Igazából csak 55 Hz környékén emel ki durván, ill. 100-- 200 Hz között van nagyobb beszakadás. Meglátjuk, mire jutok a panelekkel. Kicsit nagy a szoba utózengése, de nem vészes(500ms átlagban). Ami kifejezetten idegesítő az a csörgővisszhang. Egy dobozos sör felbontása durva zajártalom.
Párom partner lenne a nappali átrendezésében(szerintem), de még nem jöttem rá, hogy fér el minden úgy, hogy élhető maradjon a helyzet. Jelenlegi pozíció környékén 5-10 cm előre-hátra, jobbra-balra nem hozott lényeges változást.Többieknek:
AVR-t nem szeretnék. Nem tudom elképzelni, hogy sokkal több azonos minőségű cuccot belepakolnak ugyanannyi pénzért, mint sztereóba a kevesebb alkatrészt. Nem gavallérok ezek a kapitalisták.
(Mérés szerint 35 Hz-nél vagyok -5dB-n, de eleget olvastam ,hogy tudjam, nem ezért javasoljátok a subot.)
Mikor cseréltem a régi erőlködőt(Rotel 840BX4) a jelenlegire, elsőre csalódott voltam, mert amaz 35e volt, a mostani meg 110e körül, és nem hallottam a hűha dolgot, sőt azzal kicsit jobban megvolt a punchy érzés. Aztán hallgattam a zenéimet és feltűntek dolgok. "Jé, szélesebb a színpad!" "Ez a hang eddig nem volt benne a jól ismert zenében." "Most mélyebbre lemegy a rendszer." Szóval nem minden az első hűha érzés. Mint a nőknél; meg kell ismerni...Ki fogom próbálni az EQ-t, ha már van mikorfonom, nehogy azt higgyjétek, a falnak beszéltek. Csak egy kis nyugi kell hozzá, itthon egyedül, mert a 40. sweep után lehet kitennék a szűröm.
-
fererencz89
őstag
válasz belashx #120831 üzenetére
Azért nem az EQ, vagy az AVR a végső megoldás.
Te ismered a rendszered és szobád viszonyát, valamint, hogy mit vársz el. A cél az elégedett zenehallgatás, amit többféle módon is el lehet érni. Frekimenet-faragással, panelekkel, egy új, tetsző készülékkel (, elfogadással). Az enyém is csak egy vélemény. De van egy jó eszközöd, amivel érdemes (de nem szükségszerű) élned!Az AVR-nek is van pár alternatívája, sima sztereó vonalon megnaradva.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
válasz belashx #120831 üzenetére
Szinte ugyanilyen problémákkal küzdöttem korábban. A 100-200 Hz-es beszakadást (valószínűleg a hangfalak mögötti fal okozza) még lehet enyhíteni panelekkel, de az 50 Hz-es kiemelést szinte esélytelen, ráadásul tapasztalatom alapján ez utóbbi sokkal zavaróbb, a 100-200 Hz gödörhöz viszonylag könnyen hozzá lehet szokni vagy esetleg alapból sem zavaró annyira.
Ha erősítőt mindenképp szeretnél cserélni, akkor én továbbra is az Audiophonics kínálatából ajánlanék: [link] , esetleg a nagyobb tesóját [link] , elé pedig egy előfok funkcióval ellátott modern DAC-ot pl: [link]
Vagy ha EQ-t is szeretnél egyből a DAC-előfokba, akkor: [link][ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
(...annyira, hogy bennem is felmerülget egy ilyesmi; több év óta 2.1 -ben hallgatok [Kolibri vagy masik Dragonweed doboz + REL T2; korabban volt vagy 6-7-8 par masik hangfalam, de ezek nekem jok, maradnak, vannak pár éve], de sztereo erölködövel, igy noha a melyben abszolut ad a REL, a hangsugarzok tovabbra is a teljes frekipektrumot kapjak, esetleg torzitas javulhatna, ha nem ez lenne [?] ...bár tényleg: nekem teljesen jo így [is])
Ha teljesen jó, én nem is bántanám.
Sajnos nem értek hozzá annyira, hogy egyértelműen meg tudjam mondani, mit hogyan kellene / lenne érdemes csinálni. Nagyon sok a változó: szoba, front dobozok átvitele (nem mindegy, hogy "meddig mennek le" azok a dobozok), hogyan simul bele ebbe a mélynyomó. Ki tudja? Elképzelhető, hogy a cizellálás, bonyolítás nem vinne előre, sőt!Én úgy éltem meg, hogy a feladat megosztásával kitisztult a kép egyrészt a "váltás" környékén is (lehet, hogy kimutatható lenne, de nem értek hozzá), meg a nagyobb hangerő is jobban állt a rendszernek (itt már nem csak a mélyekre gondolok, az egész spektrumra).
Még az jutott eszembe, hogy nekem azért is volt jó, hogy a frontoktól elvettem a mélyet, mert egy bizonyos tartományban kioltást csináltak a sub-bal, így meg, hogy vágtam a frontokat, már eleve egyenletesebb frekimenetet kellett EQ-zni, meg kicsit visszább is lehetett venni a sub-ot.
hifi vs. AVR, ...
Ez úgy volt, hogy kiszedtem a sztereót (DAC-előfok, végfok), helyére be az AVR, másnap meg meghallgattam. Furának hallottam néha, aztán jobbnak, utána szétesett minden, mert közben elállítottam ezt-azt, bekapcsoltam pár hangzás manipuláló izét, térhatásítót,... Aztán már nagyjából tudtam mit csinálok, direktben hallgattam, saját DSP nélkül. Megállapítottam, merre változott a hangzás. Másnap előszedtem a sztereót. Elhelyeztem mindent úgy, hogy tudjak oda-vissza váltani. Aztán jött a meglepetés, a semmi. Több stílus, oda vissza többször is. Szóval beláttam, hogy kár ezen aggódni.A mérést meg csak az elsőre észlelt karakter-különbség (magas kiemelést hallottam, a fantom center nem középen volt) miatt csináltam gyorsba', és arra a (remélhetőleg nem téves) következtetésre jutottam, hogy a lelkiállapotom, és a fülbedugulásom nem volt állandó.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #120837 üzenetére
Ameddig az iránykarakterisztika nem számottevő a mélyek tekintetében, érdemes frontoktól elvenni a mély alját akkor is, ha lemennek addig. Ez tehermentesíti őket is és az erősítőt is. Pláne ha kétutas, ahol nem hiányzik a középtartománynak egy beütő mélyhang extra kilengése ugyanazon a membránon, miközben a hőőőgyike énekel, vagy a hegedű húzza. És ma már nem kell szélessávú, 1-membránnal letudni a teljes zenetartományt ahhoz, hogy fázisban legyenek a tartományok egymással.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
válasz Dißnäëß #120838 üzenetére
Ameddig az iránykarakterisztika nem számottevő a mélyek tekintetében, érdemes frontoktól elvenni a mély alját akkor is, ha lemennek addig. Ez tehermentesíti őket is és az erősítőt is.
Nem ez ellen menően gondoltam, amit írtam. Ha elvonatkoztatunk a tehermentesítéstől (tudom, hogy nem elhanyagolandó), akkor ha van egy természetes, sub-hoz passzoló mély hang lekonyulása a két front doboznak, az szerencsésebb lehet, mintha mélyebbre megy, és anomáliákat okoz.
Nem szotkam hibázni.
-
avl
senior tag
válasz Dißnäëß #120838 üzenetére
igen, ez az elmeletileg biztosan letezö elöny lehet erdekes (hangsugi "tehermentesitve" bizonyos freki alatti "küzdésétöl")
ha jol gondolom: realizalni leginkabb AVR-rel lehet(ne) sima sztereo erösitöhöz kepest; sosem volt AVR-em
ezt valid ellenérvnek gondolom: #120831belashx "Nem tudom elképzelni, hogy sokkal több azonos minőségű cuccot belepakolnak ugyanannyi pénzért, mint sztereóba a kevesebb alkatrészt"
illetve a "hifis" ellenérvet sem érzem nulla jelentöségünek: AVR sok elektronikaja - ha nem kapcsol(hato) le -, nem zavarja-e illetve mennyire zavarja a hasznalt csatornakat ...e szempontbol en elhiszem az EM zavar(g)ási lehetöseget
magam valoszinü csak akkor probalnék AVR-rel, ha valaki idehozna egyet; absolut nem ismerem a vilagukat, tipusokat, melyikkel lenne erdemes kiprobalni
sztereo erösitöm az elmult 30+ evben volt par, erdekelt, kiprobalgattam, ~idörendben: Videoton, Sony, Dunaudio Evergreen [most is megvan], Kenwood KA-3020SE, AA x-i60, Rotel RA-935BX, Jungson JA-66R, Quad Elite, Ethosz UNI-PAK, Rotel RA-960BX [most is megvan]
-
fererencz89
őstag
ezt valid ellenérvnek gondolom: #120831belashx "Nem tudom elképzelni, hogy sokkal több azonos minőségű cuccot belepakolnak ugyanannyi pénzért, mint sztereóba a kevesebb alkatrészt"
Nyilván drágább az azonos kategóriájú AVR, mint a sztereó. Bár, elvileg a mozira szánt eszközöket nagyobb számban gyártják, ami olcsósító tényező. Másrészt, ha a használt is opció, akkor általában az AVR jobb helyzetbe kerül, én pl egy 10 éve 1200 Font árú AVR-t amennyiért megvettem, most nem tudnám megvenni az akkor 450 Fontba kerülő pl Cambridge sztereó erősítőt használtan. Mondhatni 1,5x drágább, ami új korában harmad árú volt...
Az AVR meg még mindig csak egy lehetőség, a sok közül. Vannak még erre alkalmas előfokok, processzorok, DSP készülékek, és megmaradna a sztereó erősítő (DAC) is.
Én szívesem meg tudom mutatni, milyen ez a hang kalibrálós AVR-es felállás, össze tudjuk vetni hozott sztereóval is, bár eléggé a senki földjén vagyok helyileg.
Máshová elvinni nem nagy kaland, de odaszabottan beállítani már időigényesebb.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
avl
senior tag
válasz fererencz89 #120841 üzenetére
"ha a használt is opció" ???? -> csak az az opció (igy volt X db erösitöm, Y db hangsugim, Z db tunerem nominalisan anyagi bukta nelkül még a nem mostani infla% elötti idöben)
"Én szívesem meg tudom mutatni, milyen ez a hang kalibrálós AVR-es felállás" valószínü sosem élek vele, kimozdulós sem vagyok ...a települést sejtem (K...n), arrafele pláne ritkán járok
"Az AVR meg még mindig csak egy lehetőség, a sok közül. Vannak még erre alkalmas előfokok, processzorok, DSP készülékek, és megmaradna a sztereó erősítő (DAC) is." -> mivel a jelenlegi hangzással elégedett vagyok + "sóher", arra tippelek egy régebbi AVR a legreálisabb, új mindenféle modern cucc drága (nekem ahhoz, hogy az egyebkent is megfelelö szintröl csak úgy továbbkíváncsiskodjak)
-
fererencz89
őstag
Talán még az is lehetőség, hogy analóg módon, azt hiszem, hogy mindösszesen egy-egy kondi beforrasztásával tudod vágni a mélyeket a frontokról. Néhány sub eleve tud olyat, hogy erősítőből be a sub-ba, az elvesz egy kicsit magának, a többit meg tovább tudja küldeni a frontoknak, akár úgy, hogy vágja a mélyeket. Ez általában egy adott ponton, ki tudja hol. De ami volt nálam Elac sub, ott tényleg volt 2db 220mFd kondi, amit lehetne cserélni más értékűre, a jobb hatás érdekében.
...elégedett vagyok + "sóher", arra tippelek egy régebbi AVR a legreálisabb, új mindenféle modern cucc drága
Én is erre jutottam (de lehet, hogy nem jártam utána eléggé). Úgy gondoltam, hogy kereten belül maradva így tudok jól rendszert váltani. Meg így csak 1 készülék, nem 2-3.Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
A legjobb egy alap 5.1-es mozihoz a minimum 5db Hypex NC400 alapú monoblokk, tény.
Csatornánként. Minimum, mert ez passzív setup-ot feltételezne.Ha aktívkodunk, akkor legyen mondjuk a két front háromutas, a közép kétutas, a két hátsó is kétutas, akkor az ideális felállás szerintem:
- 2db NC2k
- 2db cső AB osztály pushpull 200W 8R
- 2db cső A osztály pushpull OTL 20-40W 8R
- 6db NC400
és mindent PC-n megoldani, vágás, lejátszás, DSP, korrekciók, minden.Alternatíva lehet egy dobozt csináltatni asztalossal és megpakolni rendesen pár Hypex FA szériás motyóval, ízlés szerint.
A kispénzűeknek marad a millió Ft feletti (és alatti), irdatlan tempóban avuló csúcs és közép és alja AVR, amik egy idő után elektronikát illetően redukálódnak a "buta végfokok egy dobozban" szintre, "kompromisszumos táppal" állapotra.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
Olvasgatva a témában:
Just look at the Denon stereo receiver that has HDMI inputs, or the Marantz stereo receiver with HDMI, or the Onkyo stereo receiver with HDMI. All they did was take the power supply, amplifier circuitry, and HDMI board from their entry level AVR lineup, then remove the amplifiers for the center and surround channels. Then they charged more than the AVR it was based on.
Tehát gyakori, hogy fognak egy AVR-t, kivesznek ezt-azt, átnevezik, majd eladják drágábban, mint hálózatos sztereó erősítő.
És tényleg, elég belenézni:
https://www.av-online.hu/hifi/denon-dra-800h-halozati-sztereo-erosito-teszt_2892De nekem olyan érzésem van, hogy egyéb készülékek bele is AVR-ekből való:
https://www.av-online.hu/fejhallgato/marantz-hd-dac1-fejhallgato-erosito-teszt_1308Nem szotkam hibázni.
-
válasz fererencz89 #120845 üzenetére
Azért ez kemény, hogy ennyire nyilvánvaló a hifi adó.
Make Asia Great Again!
-
fererencz89
őstag
válasz lezso6 #120846 üzenetére
És akkor lehet, hogy tényleg nem hülyeség az, hogy ha ez is + pénzbe kerül, akkor ha már kimondottan sztereó vasat gyárt a Chin-Chan-Chong & Co. sora, akkor a 25.000db batch-ről átállnak 5000db-ra, és joggal kérnek még többet (az egyébként még kevesebb) munkáért.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
Smiley
addikt
válasz fererencz89 #120845 üzenetére
Továbbra is egy közép/felsőkategóriás AVR a legjobb megoldás, főleg ha tudsz mellé egy PC-t rakni. Nem kell új elég az 1.3a HDMI és LPCM. Aztán jöhet software-s korrekció és van egy mindenes cuccod. Ha akarod stereo ha akarod mozi, ha akarod akkor pedig háttérzaj. Azért jó látni hogy szép lassan kezdik ezt belátni, és a sok felesleges szar helyett inkább összeraknak egy ilyen mindenest. Ugyanaz mint a stereo-hoz nem kell sub mert csak. Ez is szerintem egy baromság ha jól be van állítva akkor még jobb is lesz, arról nem beszélve, hogy leveszi a terhet az erősítőről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest