- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz denesdr #119749 üzenetére
Kérdés, hogy van e olyan, hogy egyenletes mély frekimenet, egyenletes utozengéssel, akusztikai kezelés nélkül.
És igen, ez szubjektív. Azt látom sokaknak megfelelő, de közben ugyanezen emberek között látom azokat is, akik utána vergődnek az eszközcserével, mert valami sosem oké. És ugyanitt jelenik meg "az állványos hangfal precízebb", "túl nagy a hangfal a szobába" és egyéb mítoszok.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz btraven #119751 üzenetére
Én audiofilnek tartom magam, azaz olyan embernek, akinek kiemelten fontosak az akusztikus ingerek, a hangminőség. A természetben is a hangok fognak meg a legjobban.
De ezen a teszten tuti elvéreznék, ahogy gitárt is szenvedve hangolok, és autohifis dsp-vel is csak vergődök fülre. Miközben minden apró hiba idegesít a hifi én, és egy átlagos hegedűst sem bírok végighallgatni, az énekesekről nem is beszélve.
Most akkor innentől csak bluetooth kihangosítón hallgathatok popzenét?A vér nem válik VAZZE!™
-
senior tag
válasz matyi012345 #119743 üzenetére
Ennek mentén is ([link]), meg mivel nekem is ilyen van, jó szívvel ajánlok egy [Edifier S2000mkiii] aktív hangfalat, 130 körül nagyon megéri. Az LP mellett használható Bluetooth-on (aptx HD), optikai kábellel TV-re/konzolra köthető, és van még további analóg és digitális (coax) bemenet is, plusz távirányító. Jó minőségű driverek, masszív ház (> 8 kg darabja!), aktív váltás DSP-vel, modern class D multiamp platform, kis méret (polcsugárzó).
Így a teljes ár 170-re jönne ki.
Amennyiben az LP-lejátszó és a phono fix, ennyiből jobb hangminőséget nehéz kihozni (a plusz tudásról, gariról nem is beszélve).Nem fogjátok megbánni
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz orbano #119752 üzenetére
"Kérdés, hogy van e olyan, hogy egyenletes mély frekimenet, egyenletes utozengéssel, akusztikai kezelés nélkül."
Valószínűleg nincs, de ha van is, biztos nagyon ritka. Nálam pl nyilvánvalóan magasabb az utózengés a szobában, mint kint az udvaron, de abszolút megvagyok a szobai mélyzengéssel, pontosabban egyáltalán nem hiányzik mélyzengés hiánya, ami az udvaron hallható. Ellenben volt olyan hangfalam, aminek a mélye sem bent, sem kint nem tetszett igazán, pedig nem volt olcsó hangfal (én építettem, rendesen meg volt tervezve), szép volt az átvitele és alacsony volt a torzítása is, nem mondható, hogy rossz lett volna a hangja objektíven, de szubjektíven hidegen hagyott, olyan semmilyen volt, halvérű hang. Szóval ebben az esetben nálam hangfal > szoba volt a reláció.
-
python1
veterán
válasz orbano #119753 üzenetére
Nálad egyedi megoldásra van szükség, de az is lehet, hogy nem, soktényezős dolog a hallás.
Én iszonyat sok cuccot cseréltem, a felsőbb polctól az alsóig, de mindig tapasztaltam változást, és az akusztikai kezelés hiánya miatt is tudtam különbséget tenni, hogy jó-e az adott készülék, és még élvezettel is tudtam mindig zenét hallgatni.
Jelen pillanatban is élvezettel hallgatom a félkész rendszeremet, az akusztika lesz a legutolsó amihez nyúlok a sokismeretlenes egyenletben. -
orbano
félisten
-
denesdr
addikt
válasz orbano #119757 üzenetére
Bármilyen furcsa is, de sokaknak nem tetszik a csillapított hangú szoba, akár hifizésre (bár ez talán ritkább), akár mint élettér (ez valószínűleg gyakoribb).
Amit én tapasztaltam, hogy pl nálad már olyan stúdiós hatása kezd lenni a nappalinak, személy szerint nekem ez már a diszkomfort határát pedzegeti mint élettér (pedig nem gondoltam volna), a hifi persze jól szól tőle. Itthon ugyanezt tapasztalom miután beraktam néhány szélessávú elnyelőt, többet nem biztos, hogy be fogok rakni.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz BIGi75 #119705 üzenetére
- tápegység
0 % Azt mondtad, megfelelôen méretezett.
A zajjal nem szokott gond lenni.
- kábelek
0% Azt mondtad, megfelelôen méretezett.
- eszköz elcsatolás, rezgéselnyelés
LP ? 5%.
CD ? 0%.
Egyéb (szalag, flac) ? 0%.
Hangfalak ? 10%
Basszuscsapda, diffúzor, elnyelô ? -> szobaakusztika
- cd futómű / lejátszó szoftver
0% / 0%
- DAC
10%
- előfok
20%
- végfok
5%
- hangfal
40%
- szoba akusztika
25%
- hungrál, kékgolyó, fakocka, kábakő..., egyéb, amit kihagytam
0%Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
válasz orbano #119752 üzenetére
Megmértem telefonnal. Fos Room Acoustics Meter app, ami elvileg tud mindent, de valami extrém borzalmas az UX, s állandóan addonokért sír, gondolom azért kéne fizetni.
Az eredmények nagyon viccesek, 0-100 Hz-et nézve. A többi az nem releváns, mert egyrészt elég visszhangos a szoba, másrészt TELEFON mikrofonnal mértem, az a 10-20 kHz közötti pukli attól lehet, meg még valószínűleg a középtartományt is EQ-zza itt-ott, de a mélyet csak nem.
A bal oldal szar, a jobb oldal meg egy álom 35-100 Hz között. Most meg is hallgattam külön egy szinusz-generátorral, valóban így van (vagy placebo ). De együtt valahogy mégis egész jól szólnak, nyilván nem tökéletes (kicsit hallatszik a szakadék), de gondolom a jó oldal valahogy kijavítja a rosszat, vagy valami pszichoakusztikai jelenség van.
Fotót nem csatolok a szobáról, mert kupleráj van. Max később.
Szerk.: Ja ezzel amúgy azt akartam demonstrálni hogy lehetséges egyenletes mély frekvenciamenet akusztikai kezelés nélkül. Persze a mérésem felemás, csak az egyik oldal egyenletes, már ha a plusz-mínusz 2-3 dB annak tekinthető.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #119760 üzenetére
szoval elnezve ezeket az adatokat, rendesen ezt mivel lehet kimerni?
PC mikrofonnal van (Thronmax Mdrill One), surround setupnal a Yamaha YPAO tobbpontossal beallitottam, de valahol ha nem pont a kalibracios "fotelekben" vagyok akkor miota 7.2re valtottam azota mintha nem lenne tokeletes az egyensuly. namost ebben benne lehet az is, hogy a ket surround back hangfal egy kategoriaval feljebbi, mint a rendszer tobbi resze, de erre a megoldas kb 1000 euro lenne ha a frontokat es a centert cserelem. erositovel 3000.
(vagy menjek at ezzel a halado hazimoziba, ha mar azon agyalok, hogy innen pl Dirac kene?)
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz proci985 #119761 üzenetére
Mérőmikrofonnal. Csak az jó drága. De ha a szoftvert kérdezed, akkor Room EQ Wizard.
Engem most elgondolkodtatott a DSP. De nem tudom mire jó a Dirac, csak azt tudom, hogy ez kis akusztikai kezeléssel + DSP korrekcióval elég jó lenne. Valami olyan cucc kéne, amibe optikán megy be a jel, majd kifelé is, így csak elékötöm a Benchmark DAC1-nek. Vagy csak veszek egy mikrofont és EQ APO.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
fehér_ember
addikt
Másnál rendben van a JRiver?
Nálam a 30.0.91-es van win11-en és nagyon túl van vezérelve. Nem is tudom asio-val vagy wasapi-val hallgatni mert sok szám berecseg.
Remélem csak valami frissítési gubanc okozza .
Régebben 25-ösöm volt, lehet majd visszaellenörzöm azzal.
Az viszont fura hogy a médialejátszójánál (filmnézés közben) mintha nem tapasztaltam volna problémát.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz python1 #119763 üzenetére
tudsz adni ra egy linket?
#119762lezso6: amit linkeltem mikrofon se feltetlenul az olcso kategoria. az YPAOt a yamaha sajat meromikrofonjaval hasznaltam.
valami olyan megoldas kene, ami standalone egy "erositovel" oke, mert HDMIbol tobb ki es bemenet kell, es altalanos megoldasra lenne szukseg.
kezzel lehet allitani a konfigot, de az egy ponton meg se kozeliti az algoritmust.
Dirac van, de az kb az Onkyo TX-RZ50, a Marantz 50 vagy esetleg egy hasznalt bolti garis Arcam AVR20. kb 1600-2000 euro kornyekerol beszelunk, szoval eloszor ra akarnek merni, hogy mi tortenik.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
orbano
félisten
válasz lezso6 #119760 üzenetére
Mondjuk a zokosok azt mondják, hogy a FR a legkevésbé fontos, a fázisban és az impulzusválaszban van a kutya elásva. De tényleg szép az a jobb oldal, irigylem de a 100-1000-ig terjedő részt már nem
denesdr: nem a túlcsillapítottságtól szól jól. Bár személy szerint nekem tetszik, mérve is túl sok már, fejlesztés alatt van a diffúzió, mert amúgy ha nem fittyed le a végén az RT60, akkor sokkal jobban szól. Megmarad ez a "stúdiós" jelleg, de visszajön bele a dinamika, és a szoba is élhetőbb. Minimum 1D BAD diffúzort kell rakni a szélessávú elnyelőkre, ha már túl sok, olyan 5kHz-től felfelé. Ha befejeztem a gardróbot, akkor az elsődleges reflexiós pontokat leszámítva mindenen 1D és 2D BAD lesz, az visszahozza az életet (dinamikusabb lesz és több lesz az érzékelhető mélyhang, és az énekhangok is jobban kivehetők lesznek),
Praktikerben vettem szürke XPS lemezt (parkettaalátét). Azt megfelelő csíkokra vágva tudsz belőle gyártani diffúziót. Van hozzá használható MLS szekvenciám is ha köll.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #119762 üzenetére
Ha csak PC a forrásod, akkor nem kell Dirac, ott az EQ-APO, automatizálva Cavern hozzá. Ha más forrást is használsz vagy PC-ről mindenképp ASIO-t (vagy WASAPI-t) szeretnél használni, akkor digit be-/kimenetes DSP-nek miniDSP SHD Studio (ez alapból Dirac-os is, SPDIF és AES/EBU kimenet és streamer is) vagy miniDSP Flex Digital (ez opcionálisan Dirac-os, SPDIF és Toslink kimenet).
-
denesdr
addikt
válasz orbano #119766 üzenetére
"Mondjuk a zokosok azt mondják, hogy a FR a legkevésbé fontos, a fázisban és az impulzusválaszban van a kutya elásva."
A zokosok is csak a saját igazságukat tudják szajkózni.
A fázis addig fontos, amíg kioltást okoz a frekiátvitelben (és a kioltást hallod, nem a fázismenetet), had szajkózzak már én is valamit. -
válasz orbano #119766 üzenetére
Igen, abszolút igazad van, az FR önmagában nem ér semmit, vízesés mond értelmeset, meg ugye a tranziens válasz. Csak ilyet most nem tudtam hogy kell csinálni ezzel a fos appal, meg hát telefonnal nem is lenne valid.
De majd mérek rendeset is majd, ha nekiállok rendbe tenni az akusztikát. A mostani szerintem jó kiindulás.
Make Asia Great Again!
-
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #119773 üzenetére
"Igen, abszolút igazad van, az FR önmagában nem ér semmit, vízesés mond értelmeset, meg ugye a tranziens válasz."
Ezzel most magadnak mondtál ellent, mert ezt írtad:
"Inkább legyen egy kis csengés, minthogy a mély hangereje összevissza változzon a dallamtól függően, vagy csak valamelyik felharmonikusát halljam, vagy döngjön a lábdob, stb." -
válasz denesdr #119775 üzenetére
Mert nem csak FR-ről volt ott szó, a mély úgy is dönghet, ha jó a FR. A probléma azzal szokott lenni, hogy valaki csak DSP-vel korrigál, aztán mutatja a szögegyenes FR-t, hogy milyen jó. Miközben nem feltétlenül, mert a vízesés diagram nagy valószínűséggel ultraszar lenne. Ha utóbbi jó, akkor a tranziens is jó lesz, feltéve hogy a hangfal is az, mert elsősorban azon múlik.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #119776 üzenetére
Egyenes frekimenetnél nagyon ritkán fogsz elnyúló zengést látni egy szobai mérésen, mármint, ha alapból egyenes. Ha utólag lett kiegyenesítve DSP-vel, akkor is javulni fog a simítás hatására az időbeli viselkedés, mégha az utózengés abszolút értéke ettől nem is változik. Saját példámat említve, DSP nélkül döng a lábdod és búg a bassline, DSP-vel öröm és bódottá (legalábbis nekem). Na most vajon mennyi basszucsapdát kéne beraknom, hogy a 10+ dB kiemelés megszűnjön 50 Hz-en? Beférne vajon a 16 nm-re?
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #119777 üzenetére
Ha alapból egyenes, akkor nem döng, lásd nálam 100 Hz alatt is a rosszabbik oldalon csak kioltás van. De ha alapból hullámost DSP-vel egyenesítesz, akkor döngés attól még megmarad, pont erről beszéltünk pár hete. Persze nyilván jobb lesz, de gyakorlatilag csak halkabban fog döngeni.
Make Asia Great Again!
-
denesdr
addikt
válasz lezso6 #119778 üzenetére
De a döngés nagy része abból adódik, hogy ott a kiemelés, pont ezért raktam fel a vízesésdiagramot, ahol az EQ-zott ábrán meg nem mondod, hogy hol volt eredetileg a probléma, viszont, ha nincs kiEQ-zva, akkor egyértelműen hallható (a grafikonon meg látható) a döngés, ha be van kapcsolva az EQ akkor meg nem, ettől egyértelműbben nem tudom leírni. De ha nekem nem hisztek, kérdezzétek fererencz89 fórumtársat, hogy mit tapasztalt az EQ-val. Amúgy meg sok szerencsét, kitartást, helyet és pénzt a 100 Hz alatti tartomány akusztikus kezelésére.
[ Szerkesztve ]
-
válasz denesdr #119779 üzenetére
Egyik fele onnan, de a másik fele a dinamika hiányából. Nem üt, hanem csak puffog. Amikor mutattad a képet, azon is ott volt a hosszabb lecsengés, erről beszélek. Persze mivel halkabb, ezért persze hamarabb lecseng 0 dB-re, de attól még a lecsengés karakterisztikája maradt. És ez nem jelenti azt, hogy nem lett jobb.
De a példád amúgy nem is az, amiről beszélek. Amire én gondolok az úgy néz ki, hogy tök szögegyenes az EQ, ténylegesen. De a vízesés már szép redős.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Kalibrációhoz milyen mikrofont érdemes? UMIK-1? Olcsóbb nincs? USB-s kéne, mert sajnos az interfészem csak DAC, nincs fantomtápos mikrofonbemenete.
Make Asia Great Again!
-
fererencz89
őstag
Még csak pedzegetem az EQ-zást, de az, hogy lefaragtam 70Hz-nél 15dB-t, az egy akkora előrelépés volt nálam, hogy más fejlesztéshez nehéz hasonlítani.
Aláírom, hogy kézzelfogható akusztikai kezelés lenne az igazi, most sok érték nem is túl jó még nálam, de a semmitől (mondjuk ha kötöttek a lehetőségeid) ez azért sokkkkal jobb. Hozománya a dolognak, hogy most már még inkább érdekel a basszus szekció, hiszen élvezetesebb lett, így már igény támadt lefelé is terjeszkedni (sub).#119781lezso6
Én egy gyárilag nem kalibrált USB mikrofont használok megelégedéssel, amit kis utánajárással (legjobb egy valóban kalibrált mikrofon segítségével) egy kalibrált UMIK 1 szintjének nagyon közelébe lehet hozni.Nem szotkam hibázni.
-
orbano
félisten
Az utózengést 100Hz alatt sem olyan vészes rendberakni _zenehallgatáshoz_. Ha két szomszédos falat tudsz kezelni, akkor az első axiális módusokon kívül szinte mindent használható szintre hozhatsz. Egyedül a (0,0,1) necces kis belmagasság esetén.
Persze egy kisebb szobában már ez is brutál kompromisszum tud lenni, ha amúgy élni is szeretnél benne. Kérdés, hogy magas utózengéssel életnek lehet-e azt neveznifererencz89: és ha tudnád mekkora ég-és-föld a különbség az EQ-zott, és az akusztikailag kezelt 70Hz-es kiemelés között a különbség... olyan középtartományod lesz utána, hogy nem hiszed el.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
fererencz89
őstag
-
orbano
félisten
válasz fererencz89 #119786 üzenetére
rendben, kapsz egy hónap haladékot a panelozásra
mi a kerékkötője amúgy? WAF?Dißnäëß: jaja, 200ms-ig meg se állnék a pakolással
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
fererencz89
őstag
válasz orbano #119788 üzenetére
Asszonnyal nem beszéltem meg, hogy benne lenne-e egy kiadós panelezésben, inkább saját magamat fékezem. 19nm a nappali, sokat nem akarok elvenni belőle. Nagyobb mennyiségben nem tennék gyapotot olyan falra, aminek a túloldalán a szabad tér van, tehát marad a front fal, és a jelenlegi jobb oldal. Ha a front fal kapna 10cm gyapotot + gipszkarton, akkor nem fér el a jelenlegi könyvespolc.
Kisebb, reflexiós pontba helyezett panel sem könnyű eset, az egyik doboz körül nincs akkora hely, mert mellette van ez a könyvespolc, ami a saroktól az ablakig tart, nem tudom tologatni, de ott akarom hagyni, mert szeretem.
A másik dobozhoz tudnék rakni panelt, de szimmetrikusan kellene... Mélynyomót is csak ennek környékére tudok tenni. Szóval nagyon át kellene rendezni, de nem egyszerű, mert a nappali funkciót is el kell lássa. Idén már nem alakítjuk a nappalit, mert még kívül újítunk + az udvar. Az is bőven elég projekt.
Talán a mennyezetre tudnék pakolni valamit, álmennyezetet építeni, ami nem kis munka, cserébe ha jól tudom, lehet majd egy random rezonátor is az egészből, ami lehet, hogy ártana is annyit, amennyit hozna.Vagy, várok úgy 20 évet a hifizéssel, hogy a gyerekek kirepüljenek a házból, és a jelenlegi, 25nm tetőtéri (1m térdfal, felette a tető, ami ugye könnyűszerkezet + sok kőzetgyapot) gyerekszobát birtokba veszem, ami szerintem üresen is jobban szól, min a bebútorozott nappali.
Nem szotkam hibázni.
-
orbano
félisten
válasz fererencz89 #119789 üzenetére
Ezt a gipszkarton- és álmennyezet dolgot nem értem, hogy jönnek az akusztikai kezeléshez
Illetve hogy miért nem tennél oda gyapotot, ahol a túloldalon szabad tér van? Ezalatt a homlokzatot érted? Ha van légrés mögötte, ami pedig javallott (10cm panel = 5cm gyapot + 5cm légrés), akkor nem fog gondot okozni, főleg mert nem komplett falakat burkolsz, csak kisebb felületeket.A vér nem válik VAZZE!™
-
válasz fererencz89 #119784 üzenetére
A kalibrálatlanságnak mennyi hátránya van? Ha csak 1-2 decibelt téved az nem probléma.
Make Asia Great Again!
-
fererencz89
őstag
válasz orbano #119790 üzenetére
Lehet, hogy túlgondoltam, valamelyik topikban volt ez a tanács, hogy álmennyezet, mögötte gyapot. Fura objektumokat nem szívesen lógatnék, mint alternatíva. A légréses dologban igazad van, úgy jó lehet. Bár sok hely ugyan úgy nincs a mutaványra.
#119791lezso6
Ezek az olcsó mikrofonok szinte megegyeznek, csak más a márkajelzés, kissé a kinézet. Valami ilyesmi szórással gyártják ezeket: [link] Letöltöttem pár elérhető kalibrációs görbét, addig válogattam, átlagoltam, míg minden dobozomra normális görbét nem hozott, valamint BIGi fórumtárs mérésével is összhangba nem került a mért magas karakterisztika. Egyébként, több fórumon, itt is írták, hogy szobakorrekciónál (EQ) nincs igazi jelentősége, feltételezve, hogy ~10kHz felett nem korrigálsz.Nem szotkam hibázni.
-
válasz fererencz89 #119792 üzenetére
Aha, köszi, tehát kb 2-4 kHz-ig bátran lehet használni, csak afelett téved sokat.
Végül is ez elég, nem kell több, 22e-t simán megérhet.
Make Asia Great Again!
-
orbano
félisten
válasz fererencz89 #119792 üzenetére
Az álmennyezettel és egyéb membránokkal pont azokon a frekvenciákon nem fog működni, amiken amúgy lenne némi esély javulást elérni
Nálam 5+5-ös konfigurációban vannak panelek a plafonon és nem néz ki furán. Persze ez elég szubjektív.
Mondjuk nálam most az a projekt, hogy nem érdekel hogy néz ki, csak működjön. Aztán onnan lehet majd fejleszteni a kinézetetA vér nem válik VAZZE!™
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #119795 üzenetére
A plafonon pedig elfér, telibe kell rakni és olyan lesz, mintha az lenne maga a mennyezet.
-
-
titán
Köszönöm a korábbi hozzászólásaitokat, reagálni fogok rájuk.
Ma került a látókörömbe egy asus xonar hangkártya , amihez ad a cég low profile hátlapot. A D-A konverter chipje realtek S1220A, ami elvileg jó cucc és van rajt optikai kimenet. Mit gondoltok róla, jó lehet ez a hangkártya? Optikai kábellel ösze tudnám kötni az erősítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest