- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz fery02 #26799 üzenetére
Nyilván ha a finom elektronika döglik meg, akkor azt mondják rá, hogy alaplapcsere, több tízezer. Ha egy tekerős időkapcsoló romlana el (amiről én még nem hallottam ) akkor azt olcsóbb és könnyebb pótolni.
A 10-20 éve gyártott digitális paneles mikrók akkoriban a komolyabb kategóriába tartoztak; hogy egy mai digitális kezelőfelület mikor adja be a kulcsot azt nem lehet tudni.(#26800) mzso: meg van a szar tekerős, mint haveroméknál... az enkóder tárcsa elhasználódott, és véletlenszerűen léptet előre vagy hátra bármelyik irányba is tekerik. Nyomatod előre és lehet hogy visszafelé léptet, aztán kettőt előre majd megint hármat vissza... kicsit idegesítő.
A tietek sem jó akkor; aki kitalálta, hogy csak egy irányba lehet léptetni, azt jól nyakon kéne b*** nyomógombból is be lehet rakni kettőt egy + és egy - csak a spórolás ...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Gabesz87
veterán
Whirplool ADG 750 IX mosogatógéppel kapcsolatosan volna olyan kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy szinte minden mosásnál van egy-egy evőeszköz, vagy tányér, amit nem mos el rendesen. Kanálra pl. ráragadva marad a kajamaradék. És nem csak egy apró kis paca. Mostanában egyre több dolog marad így koszos. Finish sót és öblítőt ill. Somat mosogató gélt használunk. Most vettünk finish tablettát (régebben is azt használtuk), de azzal is ugyanaz a helyzet.
-
bbubby00
őstag
Háztartási nagygépek vásárlása előtt állunk, kellenek majd az asztalosnak a méretek végett.
Szeretnénk:
- páraelszívót, 20-50e értékben
- főzőlapot, könnyen tisztítható, elektromos 50-70e
- sütőt, (ritkán használjuk) 50-80e
- mikrót, (mikró szerepét töltené, nemkell grill stb) 30-50e
- mosogatógépet, 80-120 ~12terítékeset
Elvárások: Beépíthető, min A+ energiaosztály, megbízhatóság és persze ár/érték arányban a legjobbat.
Honnan érdemes majd megvenni ezeket, ahol biztosan élő, hazai garanciát kapok, gondolok itt Mall, Emag, MM, Euro.
Köszi előre is!Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
törölt tag
válasz bbubby00 #26805 üzenetére
A Mall.hu-nál van Hivatalos szerviz lista, ahol a meghibásodás esetén illetékes: Internet Mall Hungary Kft. 1225 Budapest, Campona utca 1., az nem gyári garis.
-
Adams007
tag
Sziasztok!
Hűtő vásárlással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Kb. 1,85m magas, nofrost, szürke színű hűtőt szeretnék vásárolni. A legfontosabb a halk működés lenne, mert viszonylag közel lenne a nappalihoz. A topicot átböngészve pár hűtőt kinéztem, árban maximum kb. 200e Ft-ot szánnék rá. Alapvetően úgy láttam az LG és a német márkák ajánlottak (bár többször olvastam, hogy bizonyos német márkáknál a kínai kompresszor problémás lehet). Néhány kinézett modell:
LG GBB59PZFZB
LG GBB59NSGFB
Bosch KGN36XL35
A Bosch-nál láttam, hogy most van 2+3 éves garancia és 10% visszatérítés, emiatt gondolkodtam el rajta. Viszont azt is láttam, hogy ez jiaxipera (kínai) kompresszorral készül. Az LG-nél a hűtőre 2 év a garancia, de a kompresszorra 10. Szívesen fogadnék más ötletet, tapasztalatot, hogy ebben a kategóriában mit érdemes venni (márka lehet a fentieken kívül más is).
Köszönöm!Szerk.: még egy kérdés, hogy a Boschnál az ajtó "Inox-look". Ez azt jelenti, hogy nem rozsdamentes acél, csak a felülete úgy néz ki?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Adams007 #26809 üzenetére
Tegnap én is ezt kérdeztem, sajnos válasz nem érkezett rá, viszont tegnap Alléban Best Byte-ban voltunk, ott az eladó a Samsung és az LG modelleket javasolta, mert azok ugyanazzal a kompresszorral készültek, és 10 év gari van rá.
Gorenje tetszett még külsőre, viszont ott meg túl kevés a garancia (kínai kompresszor).
Az italadagolóra azt mondta, hogy fölösleges helyfoglalás, és csak nyűg, mert csak tiszta ásványvizet lehet belerakni bubimentesen.
Samsungnál olvastam valahol, hogy a külső LCD valakinek halványult szép lassan, gari lejárt, így kompletten ajtót kéne cserélnie. Ahol nincs kint LCD, ott belül van és fent. Viszont csak a külső LCDseknél van nyitott ajtó emlékeztető. A külső LCD viszont rettentően gagyi élőben, kb 20 évvel ezelőtti dizájn a felülete nem üveg, hanem fizikailag nyomható papírvékonyságú műanyag. Kb mintha tescos zacskót nyomkodnék.
Szóval most patt helyzet, este elmegyünk media marktba is.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
canniball
nagyúr
"Az esetleges lesikált szemcsék meg egyáltalán nem veszélyesek hiszen a Teflon nem reagál semmivel."
Én azt olvastam (meg nem mondom hol), hogy a teflon addig jó míg sértetlen, ha megsérül és belekerül az ételbe az rákkeltő hatású. Ez is urban legend lenne?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
st6969
őstag
válasz BullZeye #26795 üzenetére
"Mosogatógépnek Ikeában kapható legolcsóbbat ajánlották feleségemnek 80k-ért (LAGAN), mivel soha nem volt mosogatógépem, ezért nagyjából annyit tudok hozzászólni, hogy aha, ez olcsó, de vajon mennyire fog szívni vele hosszútávon?"
Nekünk ez van, 7 éve hibamentes. Praktikusságot nem tudom, nincs összehasonlítási alapom, de azt szokták írni, hogy a lehajtható tüskék praktikusak. Ez valószínűleg igaz, de enélkül is elvagyunk (ennek nem lehajtható)."Sütő (kombinált, elektromos légkeveréses + gáz főzőrész)"
Szintén 7 éve használunk indukciós főzőlapot, nagyon ajánlom (azt megértem, ha valaki a panelban fizetendő általány gázdíj miatt választ gázost, de én személy szerint még ennek ellenére is indukciósat használnék). Van hátránya is: megfelelő villamos hálózat kell neki és megfelelő edénykészlet. -
.DLL
veterán
válasz canniball #26811 üzenetére
Ebbe gondoljunk kicsit bele: ha az étel "széléhez" nagy felületen ér hozzá, az oké, ha az étel "belsejéhez" (?) ér hozzá egy darabka az nem oké?
A főzés közben, magas hőmérsékleten, különböző kémhatású ételekkel érintkezik a teflon, és nem lesz baja az ételnek tőle, akkor úgymond utána sem. A teflonra nem reagál a szervezet, kb. olyan mint a cellulóz, módosítatlanul kiürül, pl. a legtöbb tabletta és bogyó "teste" hordozóanyaga is cellulóz.
Az egy jobb kérdés, hogy bármilyen bevonatról is legyen szó, azt mivel és hogyan rögzítik a edény aljához, mert sérülésnél a bevonat és edény közötti rész válik szabaddá, bízom benne, hogy "ragasztót" sehol nem használnak.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
blattida
nagyúr
Az égett teflon az, ami veszélyes lehet, egyébként tökéletesen ártalmatlan.
Kerámia rétegeket szoktak "ragasztással" rögzíteni a hordozó felületre, ami rosszabb minőséget ad, mint az újabb fejlesztésű nano technológiás kerámia bevonatok, sajnos mechanikusan mindkettő érzékenyebb, mint a jó minőségű teflon bevonat.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
aktív tag
Új, beépíthető hűtőt keresek a mostani Elektrolux ERN 2922-nél jobbat: legyen levegőáramoltatás a hűtőrészben, fagyasztó No-frost, kb ekkora nettó űrtartalom és jó polckialakítás. Bruttó méretek: 60 cm széles és 188 cm magas befér még, mélység korlátozott, max 59 cm a hátulsó légréssel együtt is. (Most is alig van szellőzés, de semmi baja a hűtőnek 12 év után sem. Szobában áll.)
Melyiket tudjátok ajánlani? Pl. ENN2874CFW funkcionálisan tetszik, bár éppen nem vmi szép és azonos bruttó méretek mellett a nettó űrtartalom kisebb, pl. hűtőtér 210 liter helyett 192.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz canniball #26811 üzenetére
Igen. A teflon annyira nem reagál semmivel, hogy szupersavak tárolására is használják, mert azok majdnem mindent szétmarnak.
A PFOA az ami elvileh rákkeltő, és teflon gyártásánál is használták. De az is csak nyomokban fordult elő, és manapság már ráírják az edényekre jogy mentesek tőle.
Én jobban félnék a sok sz@rtól amit belenyomatnak az ételbe...
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Valaki írt itt a hatezer Ft-os "titánium-..."-os Aldis serpenyőről. Az részemről is maximálisan ajánlott, soha ilyen jó serpenyőm még nem volt, még magasabb árkategóriából sem (igaz, mosogatógépbe nem raktam, pedig a leírás szerint bírja).
Kerámiabevonatosat is használtam több fajtát is, eleinte remek, de rohamosan kezd csökkenni a tapadásmentessége, ahogy használod. Persze biztos van az az árkategória, ahol a kerámiabevonat is tartós... -
WaterWawe
őstag
Üdv!
Egy rendkívül igénytelen megoldás áldozata lettem.
A képen látható a mosógép csapja, a kazán alatt van elhelyezve (egy csövön van tulajdonképpen a kettő. )
Na most jól látható hogy a két cső összeér. Amiből a kazáné forró lesz ha vizet engedünk. Mit tudok ezzel kezdeni? Lehet kapni esetleg ilyen 90 fokos csatlakozót? -
blattida
nagyúr
válasz WaterWawe #26820 üzenetére
Ezzel az égadta világon semmit sem kell tenned, mivel semmi jelentősége nincs annak, hogy a két cső 1 mm2 felületen összeér.
polonic
Napi használat mellett, amennyiben vigyázol rá, max pár év alatt elhasználódik a kerámia bevonat.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
Nem jó az ha összeérnek sztem se. Rezonálhat, és egyszer akár ki is dörzsölheti, de feszülni se szabad a csöveknek. Az átvételkor még szólhattál volna a szerelőnek, hogy igazítson rajta, de ez már eső után köpönyeg. Én simán egy picit csavarnék rajta visszafelé, ha engedi.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Jó áron, jó minőségű utángyártott porzsákot honnan érdemes beszerezni?
(Konkrét Típus: AEG Vampyr CE Megapower 1800W, ha valakit érdekel)
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Lakásfelújításba fogok és szeretném a tanácsotokat kérni a következő beépíthető, új háztartási gépek kiválasztásában.
A keret gépenként max. 150 ezer HUF. 3-4 főt kellene kiszolgálniuk, általános használat mellet..
- indukciós főzőlap
- beépíthető sütő
- gáztűzhely (másik szintre kerül a lakáson belül)Egyéni preferenciák miatt a vásárlást az edígít@l-ban bonyolítanám le, az ott rendelkezésre álló termékek is szűkítik a kört.
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv, Milán
-
nagyúr
tapasztalat, ügyesség függvényében 3-30 perc:
-fő vízelzáró csapot elzárom
-letekerem a mosógéptöltő csapot
-újra kócozom
-visszatekerem a mosógéptöltő csapot, de úgy hogy a nekem megfelelő állásba álljon
-fő vízelzáró csapot megnyitom
-szivárgást ellenőrzőm"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Csabroncka
Topikgazda
Elviszed a gépet egy porzsákboltba és segítenek bele passzolót keresni!
"in medias res"
-
WaterWawe
őstag
Köszi srácok, majd hívok egy vízszerelőt hogy valamit okozzon vele, legjobb lenne ha kicserélné az egész csapot valami normálisabbra. Ezek után már csak remélem hogy a kazán újraélesztéséhez nem kell mégegy szerelőt hívjak.
Sehol nem találtam 90-90 fokos mosógép csövet.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Parancsolj! Ha minden igaz, akkor ez jó bele.
-
st6969
őstag
válasz polonic #26839 üzenetére
Inkább elkezd tapadni. De egy indukciós kerámiás tefal azért várhatóan nem fél év alatt megy tönkre. Mosogatógépbe szoktad rakni? Nem javaslom, még akkor sem, ha rá van írva, hogy bírja. Növelheted így az élettartamát.
(#26819) mzso
Nem tudom, mennyi ebből a marketing bullshit és mennyi a valóság, úgy emlékszem valami ilyesmi volt ráírva, hogy titánium-plazma43 rétegű bevonat, de nem mernék megesküdni rá, lehet keverem valamivel. Érzésre, ránézésre olyan, mint egy minőségi teflon bevonat.szerk:
-
mzso
veterán
válasz ribarszki #26838 üzenetére
Kár hogy a szállítás több mint a termék árának a fele. Miskolcon nem árulnak valahol ilyeneket? (nyílván úgy érdekes, ha nem drágább mint házhozszállítással)
A menalux honlapján azt állítják hogy a Media Marktban kapható. De a webshopjuk nem dob ki semmit.
Az Euronics bíztatóbb de 1000-est ott sem látok.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz st6969 #26840 üzenetére
Ez sem jött be mindenkinek: http://www.productreview.com.au/p/crofton-aldi-non-stick.html
De találtam egy ilyet: http://www.ilag.ch/en/coatings/ultimate.html
"ILAG ULTIMATE coatings for cooking dishes are three or four-layer systems based on PTFE."
"ILAG ULTIMATE coatings for baking and roasting moulds are one or two-layer systems on the basis of PTFE, PTFE/Resin or silicone polyester. Both systems feature excellent non-stick properties, extraordinary durability, high scratch proof and outstanding abrasion resistance. "
Nem csoda hogy jó, hiszen teflon alapú.
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Elektromos sütőknél mi a különbség a felső sütés és a grill funkció között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macska topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest