- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz SaNyEe #19950 üzenetére
Nálunk a 100 literes bojler vezérelt áramról kb. 3000Ft/hó, pedig párom szeret pancsolni, néha zuhany helyett a kádban áztatást választja. Egyszer-egyszer megesett, hogy a harmadik zuhanyzás végére már csak langyos víz jutott, de olyan csak egyszer fordult elő 10 év alatt hogy teljesen kifogyott a meleg víz, viszont akkor nem ketten voltunk.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
polonic
félisten
Siemens freeinduction főzőlapjai elég komolyak. Ismeritek?
-
Melack
veterán
Somat termékekre 50 pontért 50% kedvezmény a DM-ben - ha már felmerült anno, hogy mosogatógépbe milyen tabletta lenne jó.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Zollkid100
tag
Sziasztok! Adott a képen látható mosógépem.
Teljesen jól működik, egészen a leeresztési ciklusig, amikor a leeresztő szivattyú működésbe lép, a két bekarikázott led villog gyorsan, egymással szinkronban.Amiket eddig leellenőriztem:
-Leeresztő szűrő tiszta
-Leeresztő a lefolyónál szabad
-A gépben nincs víz, ergo a kiszivattyúzás megtörténik, ám nem áll le.
-Ha csak magában a centrifuga programot indítom, akkor is hibaüzemmódba vált, és a szivattyú folyamatosan zúg, pedig a dobban egy deka víz nincs már.Ezek fejében van valakinek bármiféle ötlete erre a problémára?
Hálás köszönet. -
nagyúr
válasz Zollkid100 #19958 üzenetére
a külső dob oldalán van egy műanyag tartály, leszedni, kitisztítani
az érzékeli a bent lévő vizet, mivel nem ürül ki, ezért azt hiszi, hogy a gépben víz vankép bal szélén félig látszik az átlátszó (újkorában átlátszó) tartály
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19957 üzenetére
Mért változik a víz nyomás?Amig tusolsz ne nyitogassátok a csapokat.Kinyitod teljesen a meleget, úgyhagyod aztán annyi hideget engedsz,hogy jó legyen,haza megyek írom a típust.Sokáig egy V4 volt,most ha igaz egy vailant.
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az átfolyós vízmelegítővel, amit közvetlenül a csapra lehet szerelni? Nem láttam róla túl sok infót. Magyarból nem találtam forrást, ahonnan szívesen megvenném.
Amiket kinéztem/találtam:
GB
emag
Ali - na itt jó sok értékelés van, megbízhatónak gondolom.Vélemény?
Üdv, Dávid
-
Intel fan11
őstag
Nem tudom mi okozza a problémát! De az történik. Kinyitom a meleget teljesen! Utána a hideget nyitom forró a víz aztán hirtelen kialszik a bojler vagyis ég csak gyengébben olyankor ugye nem fűti a vizet vagy sok jön át és hideg lesz a víz! Nem lehet vmiért szépen beállítani!
Battletag: hojszi#2983
-
törölt tag
válasz Melack #19949 üzenetére
Pontosan így van, többször is bekapcsolják, és nálunk is mindig van meleg víz. 5 fokozatból a 4-esen van most, de bőven elég mosogatáshoz, zuhanyzáshos,stb. mindenre. 100 literes Ariston van, azért ez, mert féláron volt akkoriban egy Hajdúhoz képest, amikor venni kellett.
tomtyi Viszont itt akkor bejönnek az éjszakai áram használata kiépítésének költségei is.
Bocs, de nem jön hozzá, mert ki volt építve, és átlagban kb. 1/3-a az áram költség, mint amit írtál. Átfolyós gázosban én is gondolkodtam, de nem érné meg nekem, úgy számoltam. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Hűtőt szeretnék venni. Max 100ezerig. Alulfagyasztósat, A++ (max 250kwh/év) Mostani hűtő 180/100liter, hasonló kapacitás. Ezeket nézem most. Szerintetek? Talán a Gorenje tetszene legjobban, de a Beko 5 év garija csábító.
KÖsziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
SaNyEe
aktív tag
válasz Intel fan11 #19963 üzenetére
Ennek elegge hmv NTC bexaras szaga van.
Nekunk hasonlo eset utan kerult cserere. Az NTC azt hitte meleg a viz ezert nem kerte az elektronikatol a meleget. Persze ha egy rendes gazszerelo latna a keszuleket az segitene.
Nekem kettot kellett elhajtanom a pek ... Miutan megjott az elso hozzaerto szaki.
-- end of transmission --
-
Intel fan11
őstag
válasz SaNyEe #19966 üzenetére
Esetleg csap telep hiba nem lehet ez? Olyan érzésem van mintha mikor szépen nyitom a hideget lassan rá nem menne rá hideg víz ezért olyankor tűzforró aztán meg hirtelen nyitott lesz a csap és sok hideg víz ömlik rá és ugye akkor kialszik a fűtés és hideg víz jön! Magyarán vagy leforrázom magam vagy hideg a víz!
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19967 üzenetére
A többi csapnál sem Tudsz lanygyos vizet beállítani?
-
SaNyEe
aktív tag
válasz Intel fan11 #19967 üzenetére
Nem tudom, leiras alapjan siman elkepzelheto. Mas csaptelepnel nem jelentkezik ez a hiba?
Na mire a timeout utan bejelentkeztem megeloztek[ Szerkesztve ]
-- end of transmission --
-
nagyúr
válasz Zollkid100 #19960 üzenetére
az egészről kell kép, esetleg mindkét oldalról
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Intel fan11
őstag
Igazából 2 csap telep megy róla! Az 1ik mosdó másik a fürdőkád! Igazából csak a tusnál csinálja ha a tust ráadom! Ha fürdünk betudjuk állítani! ki kéne próbálni másik tusolós csaptelppel. Csak vegyek úgy hátha az a baj! És ha nem? Vettem feleslegesen!
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19971 üzenetére
Hívjál egy másik víz szerelőt.A kád csaptelepre nem tudsz próba képpen zuhanyt tenni?Milyen csaptelep?Ha a víz nyomással lenne baj a többi helyen sem tudnád beállítani.szerintem....Nem a kád csaptelepén van a tus egy felhúzható váltóval,mert ha igen nem is lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz Intel fan11 #19971 üzenetére
szerintem meg csak rosszul van beállítva a bojler hőfokszabályzója,hogy hány foknál kapcsoljon be meg ki,pont a határon lehet zuhanyozásnál,aztán ki-be kapcsolgat a láng.
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19974 üzenetére
Na pont az a nem jó,az a felhúzható gomb szép lassan leballag a víznyomás ellenében.Próbáld ki,húzd fel és rögzids valahogy,például ideiglenesen tekerj alá szig szalagot,hogy fixen álljon.Ezután próbáld beállítani a vizet.Csapot olyant vegyél amin a váltó egy kar amit jobra- balra állíthatsz.
-
JoolsNOS
veterán
válasz JoolsNOS #19965 üzenetére
Na gondoltam, hogy a link csak addig működik amíg én választottam ki. Szóval ezek lennének a gépek:
Az 5 év gari miatt.
Ez tetszik a legjobban.
Talán ez a legjobb márka ezek közül.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19977 üzenetére
Szerintem hagyd a bojlert ,először a csaptelepet próbáld úgy használni ahogy mondam.Én már dobtam ki olyan csapot.
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19980 üzenetére
Én maradi vagyok Klúdit vennék,amelynek karos váltója van.Esetleg Mofémet.
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #19982 üzenetére
Nálam nem tölti be a képet,de ha gombos próbáld meg: állítsd be a melegvizet a tuson és a gombot fogd meg,hogy ne tudjon mozdulni,meg fog maradni a meleg víz
Zoltán6:nem vált át csak a bojlerban olyan vékonyak a csövek,hogy már a legkissebb ellenállás hatására leesik a nyomás és elalszik a bojler.Én szoptam ezzel ismerem.Egyébként amit írtam 5 perc alatt kipróbálható..Ha beírod a google keresőbe Mofém kádtöltő csaptelep,képek mindkét fajta van szép számmal.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz Nestor16 #19962 üzenetére
Nekem a sima teleshopos van. Amelyiken nincs kijelző. 14900volt. Amire kell arra tökéletes. Csak fogmosáshoz illetve kézmosáshoz használjuk, mert sokkal hamarabb csinál meleget mint a gáz. Viszont zuhanyzásnál már a gáz takarékosabb.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
cekkk
veterán
Nálam most új 120 literes hajdú bojler van fent. nettó 1096 forint volt a vezérelt áram fogyasztásunk a múlt hónapban. Ketten vagyunk tusolunk és nem is keveset. Ezt vettem meg hozzá.
A lakásban van egy új kombi gázkazán is, de mivel a lakás másik végén van így mire az elfűt el megy rengeteg víz, ami azért szintén pocséklás. Meg állhatnék ott és jönne rám a hideg.Azért remélem aki azt írta hogy az éjjeli áramot oda vinni többe kerül mint a gázos abban az esetben igaz, ha nincs ott a gáz. Terveztessen már meg valaki most 2016ban gázt és fizesse ki a gáztervezőt és a szerelőt mert az többe fog kerülni mint a villany. Tudom, idén újítottam fel egy lakást teljesen.
-
Nestor16
senior tag
válasz JoolsNOS #19987 üzenetére
Köszi az infót.
A konyhába lenne mosogatáshoz leginkább. Az áramhálózat rendben van, a költsége is kevés.(#19986) csasaKKP:
Kínából miért ne? Nekem a 3 ezer pozitív értékelés többet ígér, mint a szedett-vett "itthoni" webshop. Ha meg normálisabb helyről venném akkor 15 ezer alatt nem úsznám meg, kintről fele annyi.Üdv, Dávid
-
BaLee
addikt
válasz Nestor16 #19989 üzenetére
Hidd el, hogy az ilyen olcsó "műszaki" cuccok Kínából nagyon gagyik. Egy ilyen cuccnak a mérete és a súlya sem kicsi (több, mint 1kg) azaz az árának a fele legalább csak a postaköltség. Szerinted mit lehet kapni ma 3000-3500ft-ért? Annyiért még Kínában sem sok mindent.
A másik dolog, hogy a mérete meg a tartalma miatt ha megvámolják (mivel 20$ felett van az ára) akkor már repül is hozzá a 27% áfa plusz a vámolási költség és máris nem olyan jó biznisz... -
törölt tag
Én írtam arról, hogy az éjszakai kiépítésének is van költsége, de egy betűvel sem említettem, hogy drágább lenne, mint a gáz kiépítése.
Különben érdekes tervezés, hogy a zuhany és a kazán a lakás két végében van. De te tudod.
Ti ketten vagytok, ez pedig nem átlagos, hanem az átlag alatti használat. Majd ha lesz(nek) gyereke(i)d, akkor közelítesz. Az EU-s adatlapon egy átlagfelhasználás van felírva. Nyilván nem felfelé hazudnak. Ha te ennek a felét vagy harmadát használod, az nem azért van, mert a te példányod gazdaságosabb, mint az ugyanolyan típusú többi készülék. -
canniball
nagyúr
válasz #40553216 #19991 üzenetére
"Különben érdekes tervezés, hogy a zuhany és a kazán a lakás két végében van."
Bár nem nekem szólt, de nálunk is ez a felállás így én is reagálnék: van olyan, hogy az épület adottságai ezt teszik lehetővé; nálunk is messze van a fürdőszoba és a kazánház egymástól. Ugyan lett volna lehetőség a fürdőbe tetetni a gázkazánt, de sokkal bonyolultabb és drágább lett volna (arról nem is beszélve hogy az amúgy is kicsi fürdőszobából vette volna el a helyet) s mivel a vezérelt áram amúgy is ott volt eszembe sem jutott hogy emellett döntsek.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Teodor52
senior tag
válasz #40553216 #19926 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Egy kis infó a mosógéppel kapcsolatban.
Tegnap volt itt a szerelő és cserélt elmondása szerint egy nyomásérzékelőt, de sajnos nincs javulás
Ugyan úgy 90l fölé ment a fogyasztás!
Mindjárt hívtam az lg központot kik megnyitották újra a munkalapot és most egyenlőre ismét várok!
Szerintetek mi okozhatja a többletfogyasztást?
-
Intel fan11
őstag
Ez sem jött be! konkrétan azt csináltam folyt a víz beállítottam ,hogy jó legyen a víz hőmérséklet. Aztán átváltottam a gombbal tusra és egyből elhalkult a melegítés és elhült a víz. Azon agyalok inkább áttérnék elektromos bojlerre! Konkrétan ezt néztem ki!
Erről mi a vélemény? Vagy milyet vegyek? Mindenképp hajdut szeretnék. Ami fontos az energiafogyasztás. Ahogy látom ez C-s az nem eszi nagyon az áramot?
-
törölt tag
válasz Intel fan11 #19994 üzenetére
Csak itt van keverő csapteleped? Mert ha van másik és ott rendesen működik, akkor a csaptelep szar. Ezért nem kell cserélni vízmelegítőt.
-
Morris
veterán
Próbálj ki egy termosztátos csaptelepet!
-
csasaKKP
senior tag
válasz Nestor16 #19989 üzenetére
Azért, mert a legtöbb esetben (főleg az ilyen olcsó, noname) cuccok nem felelnek meg az EU-s és egyéb biztonsági követelményeknek. Magyarul életveszélyes.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
DeFranco
nagyúr
nyugi. valószínűleg az a baj, hogy kisebb az áteresztőképessége a zuhanyfejednek, mint a csapnak, és éppen ezért kapcsol ki a kazán.
példa:
csap áteresztőképessége 100
kazán kapcsolási határa, amennyi átfolyó melegvíznek kell lenni, hogy bekapcsoljon: 45
zuhany áteresztőképessége 70te megnyitod a csapot, beállítod a kevert vizedet, legyen 50 meleg 50 hideg, duruzsol a kazán, boldog a nép
átrakod zuhanyra, már nem 100 víz jön ki csak 70, ebből 35 meleg 35 hideg, kazánban küszöb alá esik az átfolyó mennyiség, kikapcsol
megoldás1 (komfort): ha tudod, állítsd lentebb a kazánnál a trigger mennyiséget, ameddig kapcsol már zuhanynál is
megoldás2 (olcsó): cseréld le a zuhanyfejet olyanra, ami kevésbé víztakarékos, de átenged kellő mennyiségű vizet
occan borotvája alapján a fenti a triviális megoldás, inkább ez első körben, mint a csaptelepcsere, termosztátos csaptelep, villanybojler, lávafűtés, merülőforraló.
nálunk ez még súlyosbítva volt azzal a panelban, hogy nem spóroltak a csövezéssel, és az 50 m2-es lakásban kétujjnyi vastag csöveken kanyargott a víz a fürdőig olyan hosszan, amivel becsövezel másfél kádárkockát, házgyári fekete zuhanyfej, sípolós fég átfolyós. na ott volt mókavári mókaság tartani a melegvizet, de a tapasztalat meg az évek és a közönség és a szakma szeretete meghozta a gyümölcsét. azóta bármilyen kazánon tizedfokra állítok stabil vizet.
vedd le a zuhanyfejet a zuhanycsőről és próbáld meg úgy beállítani, hogy tudsz-e olyan stabil meleg vizet, mint sima csapról. ha igen, akkor beállítás vagy fejcsere.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Tulajdonképpen kimondta,hogy a csapon állítsd be a vizet?Egyértelműen a zuhanyon kell beállítani rögzített váltó gombal.Csap állásban egész mások az áramlási viszonyok mint tusnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest