-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
Nem biztos, hogy ez a legjobb topic rá, de feltenném a kérdésem: van egy Baxi Mainfour kazánom, ami túl meleg vizet csinál. Hiába vettem le a minimumra, 35 fokra, ha megnyitom a melegvizes csapot, akkor a kijelzőjén akár 60 fok feletti hőmérsékleteket is mutat. A kazán az emeleti fürdőszobában található, az ott lévő zuhanyzóban és mosdó csaptelepénél probléma ez, rettentő meleg a víz. A földszinti csaptelepeknél nincs ilyen problémám, lehet, hogy mire leér a víz, hűl annyit, mindenesetre hosszas mosogatás mellett sem égeti meg a kezem, ellenben fent zuhanyozni sem tudok rendesen.
Lehet esetleg még valamit állítani rajta, vagy ez ilyen, netalán hibás az eszköz?
-
nagyúr
válasz szőröscica #13951 üzenetére
talán kicsi lehet az átfolyási sebessége azoknak a csapoknak, a kazán meg nem tudja lejebb venni a melegítést
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #13946 üzenetére
Porszi meg van, viszont mint kiderült Samsung még mindig működik, lényegében szerintem szűrőket kellene cserélni meg kanócával valamit kezdeni mert nem tartja meg, folyamatosan visszahúzza.... Azt nem tudom mit tegyek vele... használ valaki Samsung SC4550-et?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Karajev7
tag
Sziasztok! Philips FC9323/09 porszívórol valakionek valami tapasztalat? Esetleg 30ezer korul tudtok jobb vizes porszivot?
Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
Karajev7
tag
vagyis porzsák nélkuli..
Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
cikasz
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan gépet mint a Kitchen Aid csak persze olcsóbbat?
Full gagyit sem akarunk venni, de 200k azért baromi sok
köszönöm!https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Real_Necro
veterán
válasz fi:zi'k #13962 üzenetére
Anno hasonlóban én Boscht néztem, ha egyszer lesz nagyobb konyha be is szerzem... azok otthonra nem jók? Olvastam egyes típusok 8-9 évet megéltek.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Real_Necro #13963 üzenetére
Szubjektív véleményként szerintem ezek a komolyabb gépek cukrászoknak valók! Feleségem bőven megelégedett egy kézi Bosch géppel. Kiváló minőségű 3 fokozattal 0-1-2 , nincsen turbója...stb, de ha véletlen bekapná a függönyt felrántaná az embert a karnisra
"in medias res"
-
Real_Necro
veterán
válasz Csabroncka #13965 üzenetére
Nekünk is kézi mixerben egy Bosch van, csak majd szeretne párom egy olyat ami bolygómechanikás. Pl krémek keveréséhez stb.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Real_Necro #13963 üzenetére
Nem tudom milyen a Bosch, csak azt hogy abban a kategóriában ahol mi nézelődtünk (1 kW) baromi drágák a márkásabb cuccok. Így itthonra a Clatronic KM3323 lett, 2 év garival 30e-ért.
3 vagy 4 éve megvan már és kapja az ívet rendesen. Egyetlen problémám vele, hogy amikor a kenyértésztát dagasztom, ami egyébként több mint amit papíron elbír (2 kg vs. 2,1-2,2 kg) és jó zömök is, akkor nyilván az egyes fokozatot használom. Nos, erről magától fentebb vált egyet bizonyos idő után. Ha ez nem lenne, akkor hibátlannak mondanám ezért a pénzért, mert szerencsére motorikusan és szerkezetileg rendben van nagyon.(#13965) Csabroncka
Asszony cukrász, de szerinte csak kirakatba való a KitchenAid. Rendes termeléshez kicsi és gyenge.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Real_Necro
veterán
válasz fi:zi'k #13967 üzenetére
Ez esetben érdemes a teljesítményt is szem előtt tartani?
Előkerestem egy vidit még arról, amikor vettek egy új Sencor-t, ami eléggé küzdött a tésztával, aztán kipróbálták a 8-9 éves Boscht.
[ Szerkesztve ]
-
cikasz
őstag
válasz fi:zi'k #13962 üzenetére
Hát a keret 50k körüli (extrém jó esetben 80-100k) , a mechanika az meg olyan kellene mint a Kitchen. Az a nem központosított mozgású! (nem tudom mi a technikai neve ) Mindenféle dagasztás lenne (kenyér,süti)
Nagy tál (5l körüli) mert a nejem szeret sütögetni! Ha lehet ne legyen betonkeverő hangja. Azért olyat nem szeretnék mint a (#13968)-ban linkelt clatronic
Azthiszem kb ennyi.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz fi:zi'k #13967 üzenetére
Hát a cukrásznak bizony munkaeszköz, mondjuk 100-200 ezerért még azt mondom oké is hiszen a bevételből finanszírozható befektetés, de, hogy az otthoni piskótatekercs és kakaós-keverthez nem vennék az biztos. Ez sajnos megint olyan, hogy az 50 ezres pénzkidobás felette meg luxus ha nem használja rendszeresen az ember.
Real_Necro: nézz használtan, ilyenkor az is egy opció lehet!
"in medias res"
-
nagyúr
válasz Real_Necro #13968 üzenetére
Mivel én sok tésztával dolgozok, ezért bizony kellett a kakaó, hogy megfelelő hasonlattal éljek.
Átlagos használat mellett elég lehet a kisebb teljesítmény is.(#13969) cikasz
Tőlem aztán azt veszel amit akarsz, csak ajánlottam egy több éve bevált, jó ár/érték arányú gépet.
Ennek 5 l-es a tálja, szintén bolygómozgású a keverője, a hangja pedig átlagos szerintem. De ha nem tetszik vagy más szeretnél, akkor hajrá.(#13970) Csabroncka
Van akinek az (is) számít, hogy mutathassa a konyhában, hogy neki milyen szép/jó/drága gépe van.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Real_Necro
veterán
válasz fi:zi'k #13972 üzenetére
Köszi a tippet, egyébként tetszik a masszívsága, majd egyszer szerintem meglepem vele asszonyt.
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13970 üzenetére
Ez ugyanolyan hobbi mint a hifi. Ott is sokan megveszik a több százezres kábeleket és az sem termeli ki magát soha. Ki mire költi a pénzét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cikasz #13976 üzenetére
Tudom mire válaszoltál.
De írtad ezt is: "Azért olyat nem szeretnék mint a (#13968)-ban linkelt clatronic ". Illetve hogy jelentősen nagyobb a kereted, mint amennyibe Clatronic kerül. A többit megtalálod az előző hsz-emben, nem ismétlem magam.Majd írd meg mire esett a választás végül.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Bacusuz
addikt
Olyan robotgép van a piacon ami többfunkciós?
Dagaszt,kever,darál,szeletel,turmixol,stb
Max 30k a keret,valamint hogy a tarzozék fejekért ne kelljen további kismilliót kifizetni.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Real_Necro
veterán
válasz Bacusuz #13978 üzenetére
A minden egyben gépeknek valamelyik része mindig sántít, de a kereted hez kicsit rádobsz és itt van egy ilyen: [link]
Esetleg 1-2 dologról lemondasz, veszel egy ilyet meg egy sima turmixgépet 8k-ért.
-
Bacusuz
addikt
válasz Real_Necro #13979 üzenetére
köszi
500w nem gyenge?
milyen tésztát visz el?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Real_Necro
veterán
válasz Bacusuz #13981 üzenetére
Nem ismerem sajnos szemelyesen de par hszal korabban linkeltem par dolgot. Erdemes yt videokat is lesni.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Konyhafelujitas előtt tönkrement a mosogatógép. Eddig különálló volt, viszont felújítás után beepitettet szeretnék, de azelőtt is jó lenne már egy. Miben különbözik a különálló a beepithetotol? Utóbbit is tudom addig kulonallokent használni, nem?
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Real_Necro
veterán
válasz Bdanyy #13983 üzenetére
A beépítettet rögzíteni kell a konyhaszekrényben az oldallapokhoz. A külön állót nem tudom.
Egyébként szerintem a beépített szép, nekünk teljesen be van rejtve.
-
Intel fan11
őstag
Bosch hőszivattyús szárítógépet szeretnék venni! Pontosan melyik típus a legjobb ár/érték arányban?
Battletag: hojszi#2983
-
zsiz
őstag
megadta magát a tizen -de már lehet hogy inkább huszon- éves mikrónk.. tudtok ajánlani valamit? zörög, forog, mint eddig is, azzal a különbséggel, hogy már nem melegít.
- új, garanciás;
- lehetőleg fehér színű;
- és legfőképp olcsó legyen! ennek megfelelően nem kell bele semmi extra. arra ott van a kombi tűzhely.használtuk a legnagyobb fokozatot melegítésre, meg az olvasztás fokozatot. ja meg persze az időzítőt (ezen még ilyen tekerős gombbal kellett beállítani, az se baj ha az új is ilyen).
az előző 900W-os volt, nem baj ha az új is van annyi. de ha sokkal drágább, mint a 700W-os, akkor az is megteszi. (és talán 22 literes a régi. szintén ha drága, akkor lehet kisebb is.)
gondolom ajánlott márka nincs a legalsó árkategóriában, de valami kerülendő van esetleg, amit még véletlen se szabad megvenni?
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Dave™
nagyúr
-
mcwolf79
veterán
Ide is berakom hátha ez jobban pörög.
KösziXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Real_Necro
veterán
válasz mcwolf79 #13993 üzenetére
Ugye a mosógépesben használtad már a keresőt, párszor volt már szó azokról a típusokról...
-
Intel fan11
őstag
-
zsiz
őstag
(#13991) Acef és (#13992) Dave™ köszönöm a válaszokat. reméltem, hogy kijövök 15-max 20 ezerből, de ahogy nézem az árakat, nem..
ORION OM-5123D ez jó lehet? 900W és 23 literes, kár hogy inox. a fehér jobban menne a bútorhoz.
a fentiekből az electrolux tetszik, de csak 800W.. nem tudom, az a 100W mennyit jelenthet, mint mondtam vagy 20 éve ugyanaz a mikrónk van.
-
mcwolf79
veterán
válasz Real_Necro #13994 üzenetére
Hát lehet volt róla szó, de én hiába írtam be a típus számot nem dobott fel találatot
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
zsiz
őstag
válasz alázógyík #13998 üzenetére
közben már itthon lebeszéltek róla előző tűzhelyünk Orion volt, ami ahogy azt kell, garancia lejárta után egyből tönkrement.. majd hónapokig vadásztunk hozzá (nem csak mi, a szerviz is!) alkatrészt eredménytelenül. így hitünket vesztettük a márka iránt aztán inkább vettünk egy normális Gorenje tűzhelyet, ami eddig mindenki -család, ismerősök, szerelő..- szerint nagyon jó választás volt.. mondjuk az árát is elkérték szóval most lehet, hogy a mikró is gorenje lesz.
eddig két kiszemelt van:
ELECTROLUX EMS 21400 W
Gorenje MMO20MEIIpersze még vásárlásig ez változhat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik