- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz KillHates #8013 üzenetére
Nah végre van vellanyom és netem is mert tegnap késő este óta egyik sem volt A kedves áramszolgáltató mostanra rakta rendbe Pfúúj! Ugyan is felénk a madarak is két napi hidegélelemmel jártak eddíg Amúgy köszönöm a választ Ismerem ezeket a cuccosokat, a forrasztót és a szalagot is! Sajnos ez nekem nagyon drága ahhoz hogy csak néha használjam! Azt gondoltam van valami jó kis házi megoldás ami nem drága, azért kérdeztem rá! De lépek is tovább hogy összegyűjtsem az elszórt ókosságokat és infomorzsákat amikről lemaradtam
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van-e olyan cucc,amit ha beleteszek a házba,csendesebb lesz,úgy értem,ilyen szigetelés??? Létezik ilyen! Tudnátok ajánlani valamit?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
-
Pista0001
addikt
Táp: Félő hogy ha kívülre teszed a ventit akkor a régi helyén fog inkább menni a levegő és nem az alkatrészek helyén, mert kisebb ott nagyobb lenne az ellenállása.
Ház: Szerintem ne riadj el az alutól. Jó anyag, csak ki kell ismerni. Ha kitapasztalod hogy hogyan bánj vele és hogy melyik ötvözet mire jó akkor (majdnem) bármit össze lehet hozni belőle. Ha idustriál dizájnt találsz ki akkor a szegecsek még jól is jönnek . 2mm-es lemezt már össze lehet rakni sűlyesztett fejű csavarokkal például, az meg nem olyan csúnya. Ügyes tervezéssel az oldalára, hátuljára meg az aljára lehet mindet rakni és akkor már nem is látszik.
-
zodo
nagyúr
válasz Pista0001 #8056 üzenetére
Majd meglátjuk, jövőhéten szabin leszek, kiderül mire jutok ezzel a táp kérdésel.
Ha gagyiság lesz a vége akkor marad a mostani Zalmanom.
Lehető minnél kisebb házat szeretném összerakni,ami még az asztalomon is elfér.
Ezért gondolnám,hogy érdemes lenne egy probát tenni a témában,mégis csak kisebb mint a normál tápok.De az is lehet,hogy anno mikor teszteltem az amd gyári hűtője sűvített annyira. Azóta cseréltem freezer pro-ra ,most majd kiderül.Sajnos a fémek ismerete tényleg messze áll tőlem. Megyek jövőhéten ide csak találok valami használható alapanyagot ,ami megfelel.
(#8058) Pista0001 szóval megáll a levegő az alkatrészek előtt
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Metalloglobus nekem is be van tervezve, de még nem tudom mikor tudok sort keríteni rá. Nagyban függ attól hogy az SFX tápomat sikerül-e megjavítani.
Milyen konfigot szeretnél bele? Lehet hogy van egy ötletem...
szerk: Nem, hanem elmegy az alkatrészek fölött, ahol eddíg maga a venti volt.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Pista0001 #8060 üzenetére
A jelenlegit ,amit nyáron vettem a fentebb említett okokból. ( kicsi ,halk )
Akkor majdnem sikerült. Vettem egy Hp D530 Sff házat és belepakoltam.Gigabyte GA-MA78GM-S2H sAM2
AMD X2 4850e AM2 A64 dobozos
Geil ultra 2048MB/800MHz Kit (2x1024MB)
160.0 Gb Samsung 7200 8MB Sata2
Pioneer 110 D
Pinnacle 110i tuner kártyaMindezt a ház gyári compaq 185 w tápjával hajtottam.
Így nézett ki ,jó is volt int.vga-al. Kerestem ,de nem találtam sehol pcie riser cardot,hogy berakjam a normál vga karit is. Ha találtam volna akkor meg a táp már tuti kevés lett volna és ekkor jött képbe a sfx tápom, ami sehogy se fért el. Ezért visszaköltöztem a Mercury házamba.szerk: ötlet ?
[ Szerkesztve ]
-
Pyzoo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék én is megosztani egy kis kókányolást veletek. Annó mikor az első StarForce-os védelemmel ellátott játékok kijöttek a rom-ot le kellet húzni az indításhoz. Persze 1 hónap elteltével az új DaemonTools eljövetelével már nem volt rá szükség.
Eme kis alkotást egy barátomnak gyártottam hogy ne kelljen mindig leszednie az oldallapot a gépről. Természetesen beépítés előtt szigeteltem. A lényeg hogy ha a jobb oldali csatlakozót lehúzzuk akkor szakítjuk vele a +5v és a +12 ágat.
[Hardvare Starforce Crack][ Szerkesztve ]
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
Pista0001
addikt
Hát, ha nem az integrált VGA-t akarod használni akkor az én ötletemhez is kéne riser.
Egy high end hi-fi stílusú lapos alu házat képzeltem el, amihez az alaplap és a 45 wattos proci passzol is, csak ultra lapos (mondjuk szerverbe való) hűtő kéne hozzá.
Fekvő ház, hátul bal oldalon az alaplap, előtte keresztben akár 4 HDD. Jobb oldalon elöl az ODD, mögötte a táp, úgy hogy alulról szívna (fenéklemez kivága), így külön körön lenne a többi komponenstől mint a Cooler Master 590-esben és 690-esben. A többi alkatrész szellőzéséről egy 120-as venti gondoskodna, amit az ODD alá tennék, az is alulról szívna, a meleg levegő pedig a teljesen rácsozott hátlapon távozna. Ha ez nem elég, akkor csak max két vinyó, és alattuk még pár venti. A ház szélessége 43,5cm lenne (Onkyo hi-fi-k ilyen szélesek), a magassága max 10cm, a mélysége kb 35-40cm. Az előlapon csak power gomb, 2 led (power on, HDD) meg az ODD előlapja. Mármint nem az eredeti hanem azt is legyártanám aluból.
Pyzoo:
[ Szerkesztve ]
-
Pyzoo
aktív tag
Thx
Szabadalmaztatni kellet volna, de a Star Force biztos perelt volna érte.A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
Devil Smile
őstag
válasz TESCO-Zsömle #8044 üzenetére
par hsz el elorebb alttam h mugyantazni akarsz..
mit szeretnel csinalni talan tudok segiteni mert csinaltam par auto lokharitot meg kuszobot meg ezt azt uvegszalbol..
par kep a regi melokbol
calibra lokost masoltam
Ventolf (Vento Golf elsoszettel) pedig "sajat" gyari lokharito atalkitva kis toldattalSteam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #8063 üzenetére
Valami ilyesmi procihűtőre gondoltam:
[tn:http://specialtech.co.uk/spshop/files/detail/AK-392.gif][/tn]A másik lehetőség hogy egy VGA hűtőt rászerkeszteni. A mai GPU-k sokkal nagyobb teljesítményűek mint a mai CPU-k (főleg a 45W TDP-jű AMD-k) szóval szerintem elvinné erős házszellőzés mellett:
[tn:http://www.quietpcusa.com/images/cl_gfxchilla_bottomlg.jpg][/tn][ Szerkesztve ]
-
Solfrutta
tag
Ha valaki ilyen lapos gépen gondolkodik, akkor hibás notiból kitermelt hűtőt ajánlanék. Nálam is tervben volt egy ilyen, csak a riser beszerezhetetlen értelmes áron.
Más: azért még mindig a kicsi és halk gépre gyúrok, a halkság ugyan most is megvan, de egy Codegen nagytoronyban lakik a gépezet. A terveim szerint az előlapra csak egy LCD kijelző, egy vagy két nyomógomb (resetet nem használtam évek óta), és egy infravevő kerülne, semmi más, ezzel el van érve a totális letisztultság. A táp alul lenne úgy, hogy a ventije alul szívna és hátul ki is fújná a levegőt, a táp nem szellőztetésre való. A belső elrendezés elég érdekes, a DVD író a tetőre nyílik, élére állítva van a micro ATX alaplap mellett, ahogyan a vinyó is, ezek SATA-sak lesznek, nem úgy mint a képeken. Az eddig tervezett egyetlen szellőzési lehetőség egy 12es venti hátul, befújó állásban. Ha valahova odafér (valószínűleg a vinyó alatti részre a fenéklemezbe) még egy 8 centis venti, akkor odaheftelem, ez nincs rajta a rajzon. Anyagnak 2x2es fa lécet gondoltam a vázhoz, rétegelt lemezt a burkolathoz. Az előlap vagy tükörfóliázott plexi, vagy szálhúzott alu lesz, beszerezhetőségtől függ.
Belső elrendezéshez képek (ezek csak próba alkatrészek): 1 2 3 4 -
Pista0001
addikt
válasz Solfrutta #8070 üzenetére
A linkek (még?) nem működnek.
A notihűtők szerintem nagyon kevesek. 15-20 wattos procikhoz lettek tervezve, nem 45 meg 65 wattoshoz, 89 wattosról ne is beszéljünk. Az a VGA hűtő amit linkeltem egy 8800GTS-t teljes terhelésen 54 fokon tud tartani, tehát szerintem egy CPU-val is megbirkózik, kisfogyasztásúval talán még passzívban is.
-
Solfrutta
tag
válasz Pista0001 #8071 üzenetére
Elmennek a linkek a fenébe, már megint nem jól csináltam... Itt a Picasa album linkje, megtaláljátok a képeket. [link]
Nekem most egy 57 wattos proci van a gépemben, ez notiból való, halálos csendben hűtőtte az a hűtő ami rajta volt. A notiban 73 wattos proci van, az már egy kicsit necces, maximum ventivel megy mindig, hangos, max 65 fok. Videokártya hűtőre is gondoltam, csak azoknak meg kell valami kis réztömb, hogy túl legyenek emelve az alaplapi kondikon, máshogy nem nagyon fér el.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Solfrutta #8073 üzenetére
Nálam az ilyen 65 fokok kicsapják a biztosítékot. Az nálam már pánikhangulat .
Szerintem jó elgondolás a te ház ötleted is, kérjük majd a képeket a megvalósulásról .
Mondjuk én a második kipottyant CD után fordítanék rajta lendületesen 90 fokot
szerk: csak van olyan ami elég magas
szerk2: vagy lehet hogy elég egy kicsit áthajtogatni a hőcsöveket ahogy KillHates tette
[ Szerkesztve ]
-
Solfrutta
tag
válasz Pista0001 #8074 üzenetére
Nem pottyanik ki, mert vannak a meghajtóknak fülei, amik benn tartják a tálcában a lemezt. Amúgy se vagyok szívbajos, meg nem is túl gyakran használom, csak írásra. Főleg azért bátorkodtam így elhelyezni, mert van ilyen gyári megoldás is, GMC R-4 meg a kenyérpirító.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Nem egészen értem hogy miért kell neked ultra lapos hűtő, ha 10cm a ház magassága akkor egy gyári hűtő lazán el kell hogy férjen vagy nem
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Pista0001
addikt
válasz Solfrutta #8076 üzenetére
Tudom hogy vannak fülei, korábban írta már valaki (végigolvastam az egész topikot mielőtt elkezdtem én is írni)
kriszbon: max 10 centi. Lábakkal (amik relatív magasak mert maga alól szívja a friss levegőt a gép), anyagvastagságokkal, az alaplap alatt is kell hagyni vagy egy centit, az alaplap+proci még vagy másfél centi, és a hűtő fölött is kell hagyni hogy tudjon honnan szívni. Így már nem is olyan biztos hogy elférne a kábé 6 centi magas hűtő
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Pista0001 #8078 üzenetére
Hát te tudod hogy mit szeretnél! Amúgy milyen procira lenne
Vagy úgy akkor már kapisgálok valamit[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz kriszbon #8079 üzenetére
zodo-nak vázoltam a ház ötletemet integrált videós alaplap + Athlon X2 4850 procihoz, abból kerekedett ki a csevej
Jómagam P3-asból fogom megvalósítani nettop-nak ezzel a hűtővel. A legmagasabb alkatrész a ram, valamint az SFX formátumú táp (már ha sikerül megjavítani), így kábé 8,5 centi teljes magasság is kihozható
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Pista0001 #8080 üzenetére
Jó kis hűtő lehet amit belinkeltél! Nekem csak alu van itthol PIII-hoz 5cm magas, az is használt! Kár hogy nem 775-ös P4 mert akkor megpróbáltam volna rádsózni pár db-ot kb. egy tucatot Na de nem Offolok tovább! Kíváncsian várom majd hogy milyen lesz
-
Dimitryj
aktív tag
aranyos kis cooler a Zalmanéktól
szerintem ez frankón elférne egy lapos házikóban
[link] -
Pista0001
addikt
válasz Dimitryj #8082 üzenetére
"...a Zalman ezen termékét legfeljebb 110 W-os TDP-vel rendelkező processzorok mellé ajánlja, a videokártyák közül is inkább a középkategória az, amivel képes megbirkózni."
ebből kiindulva tényleg (szinte) biztos vagyok már benne hogy a Coolink GFXchilla passzívan is elvinne egy 45W tdp-s procit
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Devil Smile #8066 üzenetére
Igazából egyelőre csak kísérletezek, és hál istennek találtam is már vkit, akinek hasolóak a szándékai. Első körben kipróbálnám, hogy mennyire kemény/szilárd marad a végtermék, ha elég nagy arányban keverünk hozzá dolgokat.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Devil Smile
őstag
válasz TESCO-Zsömle #8085 üzenetére
jo tartos a gyanta csak budos nem kicsit
arra kell figyelni h nem szabad sok edzot onteni hozza mert akkor tul hamar kemenyedik es kiég hirtelen tul nagy hot termel es meg szet is reped..
tehat ne dobd kukaba a maradekot csak miutan kikemenyedett mert felgyujthatod vele a kukat.. (tapasztalat.. )
eloszor a gyantat kell osszekeverni a "puderrel" en csak igy hivom nem jut eszembe a hivatalos neve de otthon megnezem..
ezt kis adagokban szord a gyantahoz es jol keverd el ne legyen csomos majd ha mar jo suru a cucc akkor egy kis edzot kell hozzatenni azt elkevered aztan mehet a budosites..
ha jol csinalod akkor nagyon jo kemeny anyagot kapsz
de ha nagyobb feluletet akarsz formazni erdemes uvegszallal csinalni azt szepen tudod formazni es rugalmasabb is de ugyan olyan tartos..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Pista0001
addikt
válasz Devil Smile #8087 üzenetére
vagy kevlárral... vagy karbonnal
-
Devil Smile
őstag
válasz Pista0001 #8088 üzenetére
az sem rossz csak a karbonnak ha jol emlekszem 6-8e nel kezdodik negyzetmetere es ahoz speci gyanta kell..meg azt sutni szoktak tehat nehezen kivitelezheto otthon
a sima uvegszal meg par szaz ft/nmanno amikor ilyeneket csinaltam en is akartam karbonbol cuccokat..de aztan nem igy lett..
regen innen vasaroltam
[ Szerkesztve ]
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Pista0001
addikt
válasz Devil Smile #8090 üzenetére
Noviát linkeltem én is TESCO- Zsömlének, mi is onnan vásárolunk ilyesmit (munkahelyemen néha üvegszálazunk ezt-azt). Úgy tudom a karbont ugyan olyan gyantával is lehet csinálni mint az üvegszálat és akkor nem kell sütni. A sütős fajtánál alapból impregnálva van a karbonszövet és a hőkezelés indítja be a kötési folyamatot. Ha rosszul tudom akkor bocsi . Noviánál szerintem szívesen elmondják.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Devil Smile #8087 üzenetére
Köszi az infókat. Bár a kísérleteim teljesen más jellegűek.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Devil Smile
őstag
válasz Pista0001 #8091 üzenetére
lehet h jo a sima gyanta is hozza mar nem emelkszem h mit mondtak.. eleg volt az h jo draga a karbonszovet...
de szerintem ha jo is a sima gyanta akkor se egyszeru otthon karbonnal dolgozni foleg ha nem csak egy sima lapot akarsz csinalni.. jo az a vakumtechnika..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
zodo
nagyúr
Jó elgondolás!
De ezzel a fajta ház típusal az a bajom, hogy a 35-40 ,neadjisten még nagyobb cm mélység az nekem nem fér a képbe. Az asztalomon szeretném tudni a gépemet,ezért inkább elveszek az alapterületből amit pótolnák függőleges írányba. amúgy elfelejtettem a gépem listájába tenni a Sapphire Hd4670 ddr4 -es karimat.Mondjuk miatta még beleférnék a tízenegynéhány cm ház magasságba,de a freezer pro 64-et is most vettem ,amiről nem mondok le. Ezért a min. magassága a leendő háznak 18-20 cm. Hozzom majd a terveimet.Szerk: a linkek mükődtek bemásolással ill. enter segítségével.
Akik megprobáltak segíteni : Nem lapos házat akarok építeni!
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Akkor neked a "kocka" ház az ideális. Az koncepció ugyan az, csak a belsejét kell átszervezni egy az alaplap területénél éppen nagyobb alapú hasábba. A laposat én hi-fi toronyba képzeltem el a nappaliba, de akár LCD monitor/TV hátuljára is lehetne szerelni, utóbbi esetben kisebb alapterülettel.
Devil Smile: Jó bizony
TESCO-Zsömle: Megosztanád velünk a kísérleteid jellegét vagy titok?
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
AeroCool, Cube case kategória. M40 (KillHates-nek van ilyen), Racer és AeroCube (ilyen meg egy cimborámnak van).Elég sok kép van mindről, lehet ötleteket ellesni a barkácsoláshoz.
Thermaltake Lanbox széria. Itt is vannak jó ötletek.
Bandi210:
TESCO-Zsömle: Akkor remélem sikerrel jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest