Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz pjen #77500 üzenetére

    "Mennyivel nagyobb az esélye, hogy a bosch behajtóm robban fel."

    Gondolom ez költői kérdés akart lenni, bár pont van a végén. A biztosítók statisztikájából talán kijön, hogy mennyivel nagyobb az esély. Ezeket az aksikat azért komolyan tesztelik mielőtt forgalomba kerülhetnének, szóval kicsi az esélye, hogy valamelyik kigyullad, de egyáltalán nem lehetetlen. Egyébként nem is csak ez a szempont, mert a mobilt berakod egy fazékba vagy kidobod az ablakon, és jó eséllyel nem lesz gond, ha van 10 Bosch aksid, amik felgyújtják egymást, akkor meg garantáltan leég a ház. Függetlenül attól, hogy éppen látod, hogy füstöl a szekrény vagy úgy jön ki, hogy alszol a hálószobában.

    Ami szerintem itt érdekesebb kérdés, hogy az idővel hogyan változik annak az esélye, hogy egy ilyen aksi kigyullad, mert a mobilt 2 év után eldobod, a gépeket meg akár 5-10 évig is használhatod. Ugye ezek az aksik közben púposodnak, degradálódnak, stb. Úgy sejtem, hogy az idővel nő az ilyen meghibásodás esélye. Azt hiszem ez meg is válaszolja a kérdést: [link]

    Ha már szóba jött, ami a gyakorlatban érdekes lehet, hogy van e értelme használt aksis dolgokat venni, illetve van e értelme több éves használt elektromos autót venni. Nem is feltétlen a hatótáv csökkenés, hanem inkább a tűzveszély vagy a teljes aksi pakk cserével járó meghibásodás, ilyesmik miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák