Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz inf3rno #73895 üzenetére

    Még egy kis mese:
    Elég sok LiPo akkut láttam kb. 5-10 éve. (modell repcsihez használták)
    Amint 100%-on tettek el és úgy tároltak, az mind hamarabb lett púpos és cellahibás, mint amit csak használat előtt töltöttek fel és 50%-on tettek el.

    Saját példa: Van egy HP Elitebookom, 10 éves, gyári akksijával. 50%-on tartom kivéve az akkuját. Utoljára, amikor feltöltöttem és teszteltem, akkor még 48000mAhs volt, 0% degradációval.
    Kollégámnak is van ilyen gépe, ő benne tartja az akkut, 100%-on, és ő is hálózatról használja a gépet. Tavaly nullázta le az akkut és vett egy másikat, ami eleve nem olyan jó, mint a gyári, de nyilván működik. Azt már ő se tartja benne. :DDD

    ugyanígy teszek a Makita akkus fúrómmal is. Igaz megtehetem, mert évente kb. párszor használom.
    A telóim is érdekes módon jobban bírják, ha csak 80%-ig töltöm fel. (előtte 100%-ig használtam, de 2-3 év után vagy olyan lett, hogy 30%-on lekapcsolódik magától, vagy lenyomta hátlapot úgy felpuffadt). A mostani (P20PRO) pl. 96%-os, pedig 2 éves. Ismerek olyat, aki ugyanilyen készüléket mindig 100%-ra tölti, de már cseréltetett akkut benne (gariban megtették) és olyat is ismerek, aki még nem, de már szimplán nyomja már a hátlapot az akku.

    Igen, vannak kivételek tudom. Olyat már láttam, ami 100%-on használva 4 évet is kibírt (kapacitás csökkenéssel, de használható maradt), pl. faterom telefonja. De ő nem naponta tölti, csak 4-5 naponta!

    A Hibrid/villanyautók is nem véletlen menedzselik úgy a töltést, hogy 20-80, vagy 25-75% között maradjon a töltöttség, így bírják ki a 10 éves gari végéig.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák