Computex 2024: szabadon konfigurálható vezérlőpanel a Cooler Mastertől

A MasterHUB egy jópofa ötlet a streamerek és multimédiás szakemberek által használt egyedi vezérlők kiváltására.

Hirdetés

Egy szinte teljes mértékben igényeinkre szabható vezérlőrendszerrel készül piacra lépni a Cooler Master. A MasterHUB nevű megoldás egy több csatlakozópontot tartalmazó alaplapból és a hozzá mágnesesen rögzülő kiegészítőkből áll. A jelek átvitelét az alkatrészek között pogo pinek biztosítják, a kiegészítők között pedig csúszkákat, érintésérzékeny kijelzőket, tekerőgombokat és gombonként konfigurálható „billentyűzeteket” találunk.


[+]

A rendszer viszonylag szabadon legózható össze, a csatlakozók elrendezése az alaplapon olyan, hogy az egyes kiegészítők több helyzetben is működhetnek. A funkciók természetesen nagyon szabadon konfigurálhatók a csomaghoz tartozó szoftverből, mely elég barátságosan használható, és például a billentyűzet esetében még a gombokra kerülő ikonok kézi rajzolását is lehetővé teszi.


[+]

Az alapkészlet, mely MasterHUB Stream Kit néven fut, az alaplapot, egy dupla rollert, egy ötös csúszkát és a 15 gombos billentyűzetet tartalmazza, a tervek szerint 400 dollárért kerül majd a piacra. További kiegészítőként érkezik még egy nagyobb tekerő, közepén LCD-vel, egy három kisebb tekerőt tartalmazó modul, illetve egy kisebb billentyűzet is négy gombbal. Ezek egyenként 100 dollárba kerületnek. Később jöhet a már említett érintőképernyő is, mely többféle méretben is készülhet (egy 5”-es és egy egészen keskeny változatot is kiállítottak).

Sajnos alaplapból nincs egyelőre tervben nagyobb vagy kisebb változat, viszont gondolkodnak azon, hogy a vezérlők mellett „passzív” elemekkel is bővítsék a kínálatot, például olyan LED-es kijelzővel, melyre kitehetjük például a ventilátorok fordulatszámát, a CPU hőmérsékletét, és így tovább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés