- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
LED akkor lomex.hu! színtől függ a fesz ne felejtsd, 12v-ra előtét ellenállás, 560Ohm pont jó a kéknek, fehérnek, ezekkel taliztam eddig!
mokus1! a power meg winyó led ha 5v-ról menne akkor eldurranna, van ott kis előtét ellenállás is.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
sly105
aktív tag
ha nem egyszerre hunytak ki a ledek akkor valószínűleg nagyobb feszültséget kaptak azért ,,égtek ki ". ezek az enyémben párhuzamosan vannak kötve.cseréld ki őket nem érdemes a garizással bíbelődni pár száz forint nameg egy kis barkács és kész is.
elmész egy hiradástechnikai alkatrészboltba és veszel hozzá 4 kék ledet vagy olyan színűt amilyen tetszik.az előlapi panelnél nézd már meg hogy a kijelzőt 2 led világítja-e mert lehet azért lett halványabb hogy az egyik nem megy.én legalábbis így jártam és kicseréltem.[ Szerkesztve ]
Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
pee13
senior tag
Szeretem ha hangos a pc egy kicsit!
(#6700) mokus1:
Ha egy 5 voltra előtétezett led 12 voltot kap, akkor azt nagy fényerővel honorálja kb fél másodpercig, aztán zizegéssel, és elsötétül"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
-
geprombolo
őstag
válasz KillHates #6718 üzenetére
Az nekem is jol jonne! A kingmax nem kenyeztet el, pucer ram es kesz. (bocsi, Express Gate alatt vagyok jelenleg, nincsenek magyar karaktereim). Tenyleg, keszul a pakkom? Nem surgeteskeppen, csak rakerdeztem.
Belepofazok en is az aktuell temaba, a ledek utaljak a tulfeszt, vasarlaskor jo, ha meg tudod nezni a specifikaciokat, hogy az elotet ellenallasokkal a max megengedett ala lodd be a feszt, mert kulonben elobb-utobb elszall. A tulvezerles merteketol fuggoen ez nehany masodperc es akar napok kerdese is lehet, de mindenkeppen tuti halal.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
nagyúr
válasz geprombolo #6719 üzenetére
De jó, hogy mondod! Akkor a jövő héten megveszem, majd Neked küldöm a ram-hűtőt.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Armahun
addikt
Sziasztok.
Elkövettem egy ventiláorszabályzó gányolását.
Mivel inkább csak a venti halkítása volt a cél minnél olcsóbban, ezért kapcsolót tettem be amivel 5 és 12 volt között lehet állítani a ventilátorokat.
Akit érdekel a computermode oldalán szépen le van írva, hogy mit hova kell kötni.A hozzávalók , a kedvenc kis satum , egykis szigetelés , végeredmény.
A cooler master 12cm-es ventik szépen mennek 5 volton, de van két 14-es aerocool ezek bár mennel 5-ön, de nem indulnak el. Itt úgy oldottam meg, hogy az egyik állásban 12 voltot kapnak, a másikban sorba vannak kötve..Így néz ki beépítve, és így belűlről. Na ez tényleg gányul néz ki, egy harisnyárás még ráférne.
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
félisten
-
geprombolo
őstag
válasz KillHates #6688 üzenetére
Sztem a vinyók tányérjai Faraday kalitkában vannak, mert a winyó teste alu, a teteje meg lemez, így a mágnesesség nem nagyon tudja befolyásolni, esetleg az elektronikát zavarhatja meg, ami kívül van. Majd ha sok kedvem, meg időm lesz, előveszem a régi 500 MB-os winyómat és kinevezem kísérleti nyúlnak.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
félisten
válasz geprombolo #6728 üzenetére
Ezzel vitába szállnék picit! ; -) sulimba van a csengető system, annak a tetején van egy gép, monitorral, amikor ez a dög bekapcsol akkor a monitor is eltorzul, a winyok egy évnél többet nem bírnak ki mellette.
-
pee13
senior tag
De éehet h 5-7V között már nemtudom
Az kizárt dolog, mert nemtudom! 7 voltot úgy nersz, hogy fogyasztót raksz az 5 voltos és a 12 voltos sín közé. Na ha ez a fogyasztó átmegy rövidzárba (emlékezzünk csak a kapcsolható rövidzáradra ) akkor megjelenik a 12 volt az 5 voltos ágon... Jobb táp lekapcsol iylen esetben, de nem kell próbálgatni Én kipróbáltam nóném táppal, az nem lekapcsolt, hanem lefulladt, közbe sípolt.."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
válasz Kolondrum #6731 üzenetére
Tényleg pofon egyszerű a dolog, és a ventiben még egy védő dióda is van, de kefír már tett egy kapcsolót a venti két vezetéke közé, és msn-en kérdezte tőlem miért áll a venti és forró a vezeték.. Mondomneki tarkólövés
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
félisten
Kérdés felétek! Mi lehetett a gond: gép telepít, egyszer csak wummm áram nukku, hangulatvilágításom elszáll, tv elszáll, majd a gép felvillan újra, hangulatfények is, gép újra elszáll mielőtt felpörögne, szomszéd szobába tv gép elszáll, előtérben a lámpa hunyurog, amikor monitort kapcsolok hunyorog, több lámpa kapcsolásra hol erősebben hol gyengébben ég! Hol a hiba kérdem én! ja és a többi lámpa oké maradt!, meg volt h másodpercekig semmiféle áram nem volt! Belemértem a dugaljba 198V, 180V,220V stb....! Na ki jön rá! Először a gépre gyanakodtam mert amikor ment akkor volt baj! kicsit később leírom a megoldást de kivi vok szerintetek hol volt a baj!
-
nagyúr
válasz geprombolo #6728 üzenetére
Én is erre gyanakszom, de az alumínium nem mágneses fém. Tehát ezzel az erővel folpackban is lehetne...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Kolondrum #6733 üzenetére
Na erre én is nagyon kíváncsi leszek. Valami lassú nagy fogyasztó csinálhat ilyet, mert a hirtelen áramingadozást a fi relét kivágja.
Talán valami zárlatos hősugárzó? Sorban kötött két fogyasztó?
Jaj, megvan! Már hallucináltál a Winfos telepítéstől! Attól én is csillagokat látok néha! Meg emlegetem Billy-bácsi anyukáját...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
félisten
válasz KillHates #6736 üzenetére
Ez a dolog amúgy 22óra magasságában történt dec 30-án. Kint - jó sok! Majd reggel utánanézünk, de muterom: Hívd fel a szerelőt (ő csin a házat) mondom nyugi, de hívd fel, jó küldtem sms-t, még este mondom majd reggel leveszem az elmenő táblát és ráadok 2 porszívót, reggel fél 9, hallom jön a szerelő, öltözés stb, kapásból szerszámokkal állítottam elő (ismerem a tagot ő engem) fedél le, porszívók indít, fényjáték az elmenőbe, és kaptam a lebaszást h nem vettem észere ezt, ez mind miért? mert muterom nem tudott reggelig várni, reggel erre rájöttem vna és nem hívtuk vna a szerelőt. Tők gáz!
Amúgy ő volt a baj: [link]
Eleinte a win x-re gondoltam mert épp teleült és hát még ki se jött ugye, talán valami nem oké vele! Érdekes h a sok kapcsolóüzemű táp nem vette eszre a fesz letörést, amikor a lámpák már hunyorogtak akkor még a tv, hangulatfény röhögött mert azok 110V-tól 250-ig mennek![ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Jólvanmár most mitkell cseszegetni!?!?!
Kicsivoltam annál a zárlatnál...
Mindenki hibázik...Ne felejtsétek el, hogy 1éve sem kezdtem el ezt a "modding" dolgot....
-
Dimitryj
aktív tag
Mivel a ledek valószínűleg párhuzamosan vannak kötve ezért ki tudnak égni egyenként (szerintem elég gagyi ház lehet ha ilyen hamar kifexik rajta az "optikai tuning"), főleg ha esetleg közvetlenül kötötték az 5 voltra (bár elvileg a kék ledek bírják egy darabig). szóval nem kapcsoló probléma különben nem csak 1-1 nem világítana hanem egy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest