Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Pete55555 #62635 üzenetére

    Utolsó OFF itt, aztán OFF-olom magam... :DDD

    Nem kell bele merevlemez, se SSD a Live rendszerhez, épp ez a lényege. Én mindig így szoktam kipróbálni a gépeimet, amik hánykolódnak jobbra, balra a műhelyben.

    Az LP bracket-re pedig annyit, hogy ha ráér hétvégén, akkor meglesem a saját cuccaim között, mert nekem úgy rémlik, hogy van valahol (mi nincs...). Lehet egy másik vga-ról, vagy hálókártyáról rémlik, de az mindegy, könnyen leműthető. Utána már csak egy multigéppel ki kell vágni a csatlakozók helyét, meg a felfogatáshoz szükséges 1-2 csavarnak kifúrni és kész is. Az is elég topik-hű lesz. Persze még mindig egyszerűbb a rajtalévőt meghajlítani és elvágni sarokcsiszolóval, de ha megtalálom eljuttatom hozzád grátisz... ;)

    Amúgy meg mit kell mindenről beszámolni az asszonynak. Én múlt hónapban csempésztem be az arzenálba egy új 3d nyomtatót a másik mellé. ;] :P

    De hogy ON is legyek. Haladtam ma a traktor projekttel. Nagyjából elkészültem az új "motortartó egységgel" amit könnyebb lesz a vázhoz illesztenem (amivel viszont még semmit sem haladtam). Az eredeti egyrészt nagyon széles és hülye alakú volt ezért csavarozni nem lett volna egyszerű mutatvány, másrészt viszont azt hegeszteni az én tudásom (vagyis annak hiánya) és a gyári bölcső lemez mivolta miatt esélytelen lett volna, ezért döntöttem egy új felfogatás kialakítása mellett.

    Már össze is hegesztettem (ezt inkább nem mutatom meg, mert még ennek a topiknak is túlmutat a befogadóképességén :DDD ) és elég erős lett. Többször dinamikusan ráengedtem a csörlővel a motorblokk teljes súlyát és látszólag meg sem rezzent ettől, nem engedte el sehol a hegesztés. Bizakodó vagyok, mert emellett még 3 másik ponton lesz felfüggesztve/kikötve a motor. Ja és változott menet közben a felépítés is, nem sima "homlokrakodós traktor" lesz az elrendezése a gépnek, hanem ilyen fordított valami, mint amilyen a Volvonak is volt régen (az ülés is fordítva lesz majd természetesen, nem úgy, ahogy a saját képen jelenleg látható). Egyszerűen azért, mert a jelenlegi kormányzott tengelyem elég gyenge és félek eltörne ha a motor súlya mellett még mondjuk egy teli kanál földet is kapna a nyakába. Ehelyett a jelenleg még hátsó, izmosabb tengely kerülne "középre" a terhelés szempontjából, mint egy mérleghintánál ("elölről" a homlokrakodó kanala, "hátulról" pedig a traktor nagyja a motorral együtt terhelné. Mivel ez egyben a hajtott tengely is, így még logikusabb ez az elrendezés. 4x4 nem jöhet szóba, mert a jelenleginél többet nem kívánok rászánni a projektre, szóval abból kell megépítenem, ami már megvan.

    Mindenesetre úgy épül a váz, hogy az a rész, ahol majd ülök és lényegében a külvilág is ~1 cm vastag acéllemezzel lesz elzárva a motortól és a hajtás többi részétől, így ha baj van akkor jó eséllyel nem kapok belőle sem én, sem senki más. Röviden: lehet, hogy csak egy hülye barkácsoló vagyok, de azért próbálok safety játékos lenni, nekem is csak egy életet osztottak ki... :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák