- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Nem annyira gány, de mégis lehet annak nevezni.Nemrég vettem egy 775-ös lapot, és volt benne egy celeroncs.Mivel másra nem lehet használni, gondoltam polírozom kicsit
Egy kisebb hungarocell lapra tettem, hogy ne a procit keljen fogni
PH persze tükröződik
Végre belőtte az autofocust (úgy ahogy).Kb 1 óra volt 1500-as polírpapírral
Persze jobb is lehetne, mehettem volna a rézlapig is, de mivel lényegében soha nem fogom használni, ezért felesleges.V6
-
Lompos48
nagyúr
válasz kmisi99 #42549 üzenetére
Legtöbb típus a 12V-on kívül igényel egy 5V-os tápfeszt is. Ez egyrészt (nem biztos, hogy elég neki az USB tápszolgatása). Másrészt el kell végezni egy elég nagy sebességű párhuzamos/soros konverziót és az USB protokollt is implementálni kell.
Legegyszerűbbnek még mindig egy külső doboz vagy egy USB-IDE adapter beszerzése tűnik. -
kmisi99
addikt
válasz Lompos48 #42555 üzenetére
Kösz a választ akkor lehet inkább beszerzek egy átalakítót vagy csak simán egy külső hdd-t. Igazából nekem csak arra kell, hogy legyen valami usb eszköz amivel bebootolthatok egy win xp-t usbn át az iskolai gépeken mert a saját renszeremre azt rakok fel amit akarok és rendszergazda is lennék.
-
MasterHUn
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz MasterHUn #42559 üzenetére
szereinted nem hisszük el, hogy egyedül, minden segítség nélkül át bírtál fúrni egy procit?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
MasterHUn
senior tag
-
zalman90
őstag
-
kmisi99
addikt
Én egy gpu-t fúrtam át a napokba a fúrót a végére maxra kellett kapcsolnom és akkor is olyan volt mintha kapargatná aztán nagy nehezen sikerült átmenni rajta de egy pillanat alatt átfúrta a gpu alatti fát.
-
Pete55555
addikt
válasz zalman90 #42562 üzenetére
Hmmm... hát elméletben igen. Mondjuk jópár darabot rá kell tegyél, hogy észrevehető hatása legyen, ha lesz egyáltalán. Szóval mindenképp nő a hőleadása, de nem vagyok benne biztos, hogy észlelhető mértékben.Viszont meló meg elég sok van vele, pláne a bordák ára, már ha vennéd - mert gondolom van otthon elfekvőben pár db.
...Szeretem leracsniztatni...
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz #90933760 #42567 üzenetére
ok. de ezen semmi nem volt kemény.
(#42568) MasterHUn
nemá'!
nincs, nem lesz, nem volt soha. és különben sem értek hozzá
(volt a héten 1-2 tanácskérő. az egyik: á, csak valami kisfogyasztású, i5 procira. 3. harapófogós kérdésemre megnézte, - mert nem tudta fejből? - hogy egy 2500k...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
válasz zalman90 #42571 üzenetére
Valami csak van. Ha nincs akkor meg eleve olyan kicsire van tervezve, hogy extrém körülményeknél se melegedik túl. Akkor viszont hiába aggatod tele, mert alapból folyamatosan megy.
De ettől, hogy rátettél a tetejére néhány alubordát persze nem lesz melegebb, ehhez rá kell barkácsolni legalább ugyanannyi felületet szoros és jó hőátadó érintkezéssel.Bemész a Teszkóba 10 rongy egy radi. Első alkalommal a garázsba kapcsold be és járasd maxon, mert büdös a festék.
-
tatabike
őstag
válasz #90933760 #42573 üzenetére
Ja. Egységnyi bevitt energiával adott teljesítmény érhető el, feltételezve az ugyanolyan hatékonyságot. Ha növelem a hőleadó felületet, extrém esetben még csökkenhet is a hatásfok, mert 'túlhűtöm' a fűtőtestet, ami gondolom ez esetben olaj a radiban. Ha alacsony a hőmérséklete a hőleadó felületnek, mert nagy, akkor előfordulhat, hogy nem indul be a helyiség levegőjének cirkulációja, így nehezebben melegíti fel a légteret.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
ati012
őstag
GPU / chipset kulcstartókkal nekem nincs jó tapasztalatom, kva könnyen törik.
Nyakláncnak viszont jó lehetne.Notebook ramot használjátok valamire?
Én cigitöltésnél azzal nyomkodom le a dohányt, + zipzárnak a fogantyúja.Rossz cuccokat meg lehet ide fele irányítani!
villanyfűtés: érdemes hővissza verő felületet tenni mögé, ha a falnál van. A radiátorokat mindig a szoba leghidegebb pontjára rakják (ablak alá). Hogy miért azt nem tudom, de a gyakorlat ezt mutatja.
Egyébként drágább villannyal fűteni mint gázzal / fával.
Kivéve ha bányászolJövőre -ha a család belemegy- szeretnék minden szobába 2-3 gépet rakni hogy bányásszon + fűtsön.
Ezt a telet én 2 géppel (280x) húztam ki és volt hogy ki kellett nyitnom az ablakot mert meggyulladtam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ati012 #42580 üzenetére
Normális gépházba kell rakni és akkor nem jön ki. De amúgy nem jelentős, a mindennapi életben annyi szar megy villannyal, hogy tök mindegy.
Klímafűtés sokkal jobb, mint ezek a villanyradiátorok. A hőérzet miatt rakják a hidegebb pontra, meg mert leszárítja a párát az ablakról, több-kevesebb sikerrel.
-
törölt tag
válasz FatalEror #42582 üzenetére
Mondjuk én nem vágom hogyan lehet két géppel kifűteni egy szobát. Legfeljebb úgy, hogy a többi helységbe rendes fűtés van és alapból se hideg a szoba.
Ez így kb gépenként 400W bár fingom sincs a proci dolgozik-e bánya alatt, egy átlagos szoba elkér 1500-at legalább de inkább többet. Meg azt se érdemes elfelejteni, hogy az idei tél az semmi nem volt.Elég elvetemült ötlet így fűteni. De végül is ezért vagyunk ebben a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
ati012
őstag
válasz #90933760 #42583 üzenetére
A szobának volt egy alap hőmérséklete, ezt valamelyest sikerült feljebb vinnem / tartani.
22 és 26°C között ingadozik attól függően hogy szellőztetek, nyitva-e az ajtó, mennyit vagyok itthon etc.
A többi szoba fűtött, de jóval hidegebb mint az enyém (19-21°C, felette már kiesz a kazán a vagyonból).A kártyák 75-80°C között dolgoznak, ventilátor fújja kifele belőlük a hőt.
Kiváncsiságból tettem egy próbát: kártya + radiátor fűtés.
36°C-ig felkúszott. Ez már kb az elviselhetetlen kategória.Runo: ezt tapasztaltam, kicsit elbaszott a szoba hőelosztása mióta géppel fűtök. Lehet az ablak alá kéne rakni a gépeket? Vagy csak egy nagy szoba ventivel cirkuláltatni a levegőt?
-
FatalEror
addikt
válasz #90933760 #42583 üzenetére
Hát nem tudom,nekem relatív nagy szobám van,egyszer szeptemberben átjött haver géppel,akkor kint olyan 10-15 fok lehetett,bent 18-20.3-4 óra alatt a 2 géppel eléggé izzasztóra fűtöttük a szobát,konkrétan amikor kinyitottad a szoba ajtót,a kinti levegő hidegnek,jóval hidegebbnek érződött,szóval egy 23-25 fokot biztosan tudtunk csinálni.
HardCore is my LifeStyle
-
MasterHUn
senior tag
uj projekt mai gondolkodas.
Coolermaster haf xb for wood mwg otletelgetek hogy hozhato ki
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Satyricon
addikt
válasz FatalEror #42582 üzenetére
Nekem pl egy ilyen rohadék vágta el a ujjam nagyon durván
[link]Gyökér megoldás, ugyanis a körül futtatott vékony műanyag keret nagyon könnynen hajlik. Már magától a fogásától eldeformálódik. Így működés közben könnyen megvan a baj, ugyanis elég éles, és nagyon hegyes a venti lapát. Az anyja p.csája lett volna szecskavágó, aki ilyenre b.szta!
Úgyhogy ha ilyenetek van, működés közbe ne fogjátok meg!
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
FatalEror
addikt
válasz #90933760 #42590 üzenetére
Hát azért ennek is van kerete.De akkor mért nem csinálnak olyan ventiket,aminek tényleg semmi kerete nincsen?Mint a CNPS széria ventiei.A forgórésznél lehetne 4 pici fül,és úgy felfogatni.Ráadásul a Zalman tudna is csinálni egy ilyen házat,aminek a koncepciója a keretnélküli ventilárok köré épülne.Vagy olyan senki nem próbált,hogy a felfogatási pontok (sarkok) közti rész kivágja?
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz XtremLor #42592 üzenetére
Mondjuk az idill megvan,hogy van egy 12cm-s delta venti van a gép hátuljában,nyitott oldallap mellett,és pont egy furemark fut,mikor cirmos úr gyanútlanul csóválja a farkát mindaddig míg,a delta venti el nem kapja a végét..........Tovább nem részletezem,hogy mennyire lesz rojtos,meg merre mennek a darabok,azt majd mindenki elképzeli a fantáziájának megfelelően.És mielőtt valaki árulkodna,ez egy figyelmeztetés volt,hogy mit miért,vagy mikor ne tegyél.
HardCore is my LifeStyle
-
Satyricon
addikt
válasz FatalEror #42589 üzenetére
fogalmam sincs, mi értelme van. Azért is mondtam, amit mondtam. Szívből jött!
Más:
--------------------------------------------
A mai gány:7,5 éves unokaöcsémnek van 1 kispisztolya, ami valami nyalókának a csomagolásába volt. Nagyon vékony műanyag volt benne a ravasz, és eltört 1-2 használat után. Be akartam vágódni nála( ), így hát megcsináltam neki. Volt öröm
Érdekes, hogy a gyerekek néha a semmitérő, közel 50 ft értékű játékokat jobban kedvelik, mint a drága, ill méregdrága játékszereket... Csak tudnám ez miért van így
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
törölt tag
Én ezeket a szellőztető ventiket néztem, egyik ismerősömhöz most építettünk be egy ilyet a budiba. 110-es csőbe megy, de maga a venti 120-as és 50 vastag. 36dB annyira nem veszélyes a hangja bár gépbe hülyét kapni tőle. És a 230V-ot elég nehéz szabályozni is. Fasza erős, bár nem a legerősebb.
De elgondolkodtam, hogy egy gépházat átalakítani, hogy egy ilyen fújjon be és körbeszigetelni hogy megadott helyeken tudjon csak a levegő kimenni így hűtene. Csak ez sajnos így túl hangos megoldás.
Lényegében a szervereket is így hűtik, tolják be irdatlanul a levegőt és terelőlapokkal irányítják. Csak itt kevesebb a levegő, jobban le kell szigetelni nem csak terelgetni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz