Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Biliskmer

    aktív tag

    Mindenek előtt: Szab.tam kollégának annyit mondanék, igen felsőtápos lett, mert választanim kellett, hogy a vinyók lógnak a levegőben vagy a táp, a tápot választottam.

    - Had mutassam be a: Cooler Master Hyper TX – Intel edition-t.

    Egy havertől zsákmányoltam ingyen, ugyanis neki sikerült elejteni, ezzel kicsinálva a ventit és a körülötte lévő műanyagot. Javítás nem volt lehetséges, így abból oldottam meg, ami itthon volt.

    Freezer XT Intel

    - Egy másik apró tákolmányom a 12V-os 100 (-8 amit a gépbe raktam) LED-es szerelő lámpám, összes fogyasztása 3W, és fénye vetekedik úgy 8-9W-os energiatakarékos kompakt fénycsőével.

    LED 1
    LED2

    - A megépített gépház még üresen: A ház váza olyan lécekből van, amit egy dekopir fűrésszel vágtam egy deszkából. A külső burkolat a parkettázásból megmaradt végekből készült. A belső falakat egy régi ágy kiszedett szivacsából készült lapokkal burkoltam. Az előlapon a nagy lyuk az ODD helye, csak azt még nem festettem le.

    Eleje
    Háta
    Belül

    - Egy régi mobilerack-ből kiberheltem a merevlemez keretet, ragasztópisztollyal belerögzítettem a sata táp és adatkábelt, a csapóajtót vékonyabbra vágtam, és az előlapba építettem. Így a külső vinyóimat könnyen tudom berakni amíg másolgatok rájuk…

    Dokkoló
    Dokkoló kívülről

    A HDD dokkoló alján kapott helyet a venti feszültség szabályzója, és a szerelőfények kapcsolója.

    Kapcsolók

    - A 8 LED-et a ház keretén futtattam végig, egyenlő távolságokra elhelyezve, a vezetékeket a kerethez ragasztottam így nem lesznek útban .

    LED világítás 1
    LED világítás 2

    - A tápnak nagyon kevés helyet szántam ezért a tápkábelt is át kellett egy kicsit szabnom:

    Gány

    - Bedobtam az alaplapot, amint látjátoka magasság pont egy ATX-es alaplapával egyezik meg.

    Alaplappal

    - A PSU rögzítését merevlemezekből kiszedett mágnesekkel oldottam meg, a redőny lamellákat ráragasztottam a szivacsra, és a mágnesek teszik a dolgukat :D

    Mágneses rögzítés

    Biztonság kedvéért a táp másik oldalának rögzítését gumipókból kiszedett gumival rögzítettem.

    Gumipókos rögzítés

    - A merevlemezetek egy régi ház keretébe helyeztem, a keretre vinyómágnest ragaztottam, egy kartonlapra rögzítettem két redőny lamellát, a kartont pedig szivacsra szereltem.

    Merevlemez rögzítés

    - Az összes alkatrész elhelyezése után a következő látvány tárult a szemeim elé:

    Mindent bele...

    - A következő napokban a gépet még nem rakom a végleges helyére, mert szeretném egy ideig szemelőt tartani, nehogy bármi komplikáció adódjon :D

    Addig az asztalon

    - Végére hagyom a legjobb látványt, a szerelőfények sötétben, szerintem hasznos lesz amikor berhelni akarom majd…

    Szerelőfény 1
    Szerelőfény 2

    Tudom nem lett ipari minőség, sajnos nekem nincsenek profi asztalos gépeim, így mindent kézzel kellett kivágnom, sokszor görbére is sikeredtek. A teljes gépház anyagköltsége mindössze 4500 Ft (ebben benne van a felhasznált festék, és bútorjavító is) ehhez hozzájön még a gépek által fogyasztott áram. Természetesen faanyagot nulla költségnek számítottam, mert a kidobástól „mentettem” meg .

    Köszönöm, hogy elolvastátok nem rövid beszámolómat, remélem tetszett.

    Akit érdekel annak elküldhetem a nagyfelbontású képeket is, mert ezeket le kellett rontanom, de nagyon...

    [ Szerkesztve ]

    Nem tehetek róla, a gányolás az életem XD http://prohardver.hu/tema/hazi_barkacs_ganyolas_takolas_megdobbento_gepek/hsz_21183-21183.html

Új hozzászólás Aktív témák