- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonsyna
csendes tag
Sziasztok! Remélem nem lesz offtopic, de nem találtam közelebbi témájú csoportot. Otthonra szeretnénk futópadot, családi hhasználatra főleg apukámnak gyaloglás céljából. Ezeket néztem: Robust Toledo,
Decathlon FUTÓPAD T540C, Reebok ZR7.
A Decathlonos gépet tudtam csak eddig kipróbálni ennél pozitívum a szerviz és garancia elérhetősége, negatívum azonban a heti 5 óra használat korlátozás. Attól tartok a többi hasonló kategóriájú gépre is körülbelül ez a használat javallott azonban erről nem találtam információt. Van valakinek tapasztalata ezek közül bármelyik géppel? -
Maximum1
őstag
Hátizsákot keresek margitszigeti futásokra, másfeles víz és 2szendó beleférjen, tippek?
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #58108 üzenetére
Fiatalabb mehet az idosek koze, vice versa nem szabad
Maximum1 olyat valassz, amiben elol elfer 2db 0.5literes es benne van egy nagyobb ivoholyag is,ha mar a Margitszigetre leszThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
Ingebrigtsen egy “állat”. Szerintem most nem futotta ki magát.
Megvolt a Budai trail M táv 1:53 lett. Volt hó, jég, sár, jó női popsik. Szép volt a táj, a chi / versenyhangulat/ motiváció nem jött . -
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #58110 üzenetére
Volt mar a tortenelem soran nehany ilyen fiatal GEP Steve Prefontaine, Gerry Lindgren, Eliud Kipchoge, Sammy Wanjiru, Daniel Komen.
Tempos edzesnek kell kifutni azokat a versenyeket,amelyeken nem jon a boogey akkor legalabb mentalisan nem gyilkolod le magad,ha mar nem adja a kedv,de mar be van fizetve az esemeny.Popsik es nincs kep?! Ehh
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Nalam tegnap 6 x 1000m/1000m volt a penzum,a tempos resz 3:35-3:40 a laza az 4:00-4:10. 3:48-as atlagot dobott a 12km,az edzes tulso felen megjott a kod es elkezdett rafagyni a palyara,az egyik kanyar annyira csuszott,hogy 50metert lassitani kellett,cserebe az egyenest megkuldeni,hogy valami ertekelheto futas legyen.
Ma 10 x 400/400m a terv,de viszek egy edzos szogest (az a nehezebbik fele 160gr) ne alljak ott csak ugy,mint a volegeny szerszam nelkul a naszejszakanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz ígyvanferi #58108 üzenetére
Igen, többször is mondták a közvetítésben, hogy 21 éves.
Nah, akkor beszerzek egy ilyen cipőt én is, ha ettől lesz gyorsabb a tulaj, ráadom anyósomra, hogy mielőtt húzzon a pits@ba!Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
ígyvanferi
addikt
válasz bajnokpityu #58116 üzenetére
Mármint a jó női popsikat, gondolom azokra gondoltál.
-
törölt tag
Floatride cipőt mennyiért lehet a legolcsóbban megvenni? Megfelelő méretben 25k körül találtam. Nagyon jó cipő, pattog, mint a bolha könnyű, nincs nehézlábérzés/kifáradás és az első találkozáskor belement 25km. Második “futamnál” amikor elmúlik az új tárgy varázs ereje, annak ellenére be lehetett szorítani a tempót 4:30 alá. Amit a teszteken írtak, tényleg mindenben hozza az atlagot.
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Na, végül mégis csak lett Hoka cipőm. Végigpróbáltam vagy 10 félét, aztán mivel alapból egyik sem stimmelt (túl tágasak felfele, főleg toebox-nál), ezért kipróbáltam h egy sima talpbetétet vmi korábbi futócipőből beleteszek még pluszba, na így már tökéletes lett, legalábbis az arahi 5, az lett végül. Cliftonon semmi se segített, annak a belső éle nagyon nyomott.
Már alig várom h este kipróbáljam, remélem ez jobban kíméli majd a talpamat mint mondjuk az eddigi pega 37.
-
HKorn
veterán
válasz #76500480 #58118 üzenetére
Ha a Floatride Energy 3-ról van szó azt AY-n 15k körül láttam legolcsóbban, de szinte állandóan mérethiányos, szóval kell némi mák hozzá. Amúgy 20 körül már jó vételnek számít.
Egyszer próbáltam egy méretben nem passzolót, de tetszett nekem is, olyasmi habanyaga van mint a Boost, vagy a Saucony Triumph-ban lévő PWRRUN+
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
danielsz
tag
Nekem a Floatride Energy 3 csalódás sajnos, még csak 690 km van a cipőben, de a bal cipő oldalt eléggé kiszakadt. Még használhatö, de ki tudja, mikor adja meg magát teljesen. A talp habanyaga is elkezdett picit foszlani elég hamar, ez mondjuk csak esztétikai hiba. Maga a cipő elég kényelmes + jó talp habanyaga, de én az említett problémák miatt inkább nem vadászok még egy párra.
-
ígyvanferi
addikt
Mondjuk ha már megvetted, akkor mindegy , de én is úgy gondolom, ahogy HKorn írja, hogy 20 ezerért már jó vétel, azért ki lehet fogni időnként 15 ezer körül vagy olcsóbban. Már ha a Floatride Energy 3-ról beszélünk. Két hete vettem az enyémet pont 15-ért aboutyou-n. Illetve október elején érkezett szintén onnan az Adventure változat 17-ért. Az se rossz, de a sima jobb szerintem. Annyi, hogy az Adventure felsőrésze picit zártabb, hidegben, esőben nyersz vele 10-20 percet. Viszont a vékony nyelv és a nem túl átgondolt lapos fűző nagyobb hátrány, mint ez a kis pozitívum.
Ma egyébként pont az eredeti Energy-ben futottam (ezt meg 14 ezerért vettem a sportfactory-ban). Most járok benne 990 km-nél, de csak nemrég kezdtem el érezni, hogy kopogósabbá vált volna. Így ezt már inkább csak puha talajon, laza futásra használom. Viszont a felsőrész, vagy úgy általában az egész cipő teljesen egyben van. A 3-assal kapcsolatban ugye hosszútávú tapasztalatom nincs, szóval amit danielsz ír, se megerősíteni, se cáfolni nem tudom. Remélem bírni fogja ez is 800-1000 körülig.
Van még ugye a Grow utótagú, ami ilyen fenntartható, növényi cuccokból összeeszkábált variáns. Picit keményebb a talpa, mint a sima. Karácsonyra húgom egy ilyet fog kapni. (Ő mondjuk nem nagyon tudja mihez hasonlítani, nekem meg nem fog rámenni a lábamra, hogy teszteljem... ). A Symmetros meg ilyen jobban épített valami, arról semmit nem tudok.
Ha már itt tartunk, amit tökre szeretnék még kipróbálni, az a Floatride Run Fast 3-as. Az egyes remek cucc (bár amióta megvan a Puma Liberate, azóta nem is vettem fel), volt azért némi gondom a talpbetét élével, ami szétcseszi hosszabb távon a bütyköm, de ezt elvileg javították mostanra. Sajons itthon még sehol sem láttam.Röviden, a konkrét kérdésre válaszolva: 15 ezerért évente többször is belefuthat az ember.
-
dabgergo
őstag
válasz dabgergo #58123 üzenetére
Na, meglepően jó ez az Arahi 5! Jóval kényelmesebb a talpamnak mint a pega 37 és súlyban is nagyon hasonló 270gr körül a méretemben (43 1/3). Azt hiszem megérte a sok válogatást, remélem ebben nem jön elő a talpfájásom. Nem egy pörgős cipő mondjuk, de ezt nem is arra vettem végülis.
-
törölt tag
válasz ígyvanferi #58125 üzenetére
Ennek laposabb a talpa, habanyag miatt. De a 40k körüli cipőknel ahol éreztem a vastag több réteget az 100km után “kilapult” pl Pegasus 35. Engem ez mondjuk nem zavar. Lábam a ciponyelvre kényes. Vannak ezek a minimalista lábbelik papírvékony nyelvvel. Egy ilyen kikezdte a lábfejem(szorosan is kötöttem meg) kb 9km/40p után lazítottam a fűzőn… már késő volt, Floatride energy közepesen bélelt mindenhol. Ilyen szempontból jobb, mint egy ultraboost PB de rosszabb egy Cliftonnál.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Azért Neuschwandernek is vannak dolgai. Rendesen kiköptem a müzlit, amikor megláttam a mai activityjéhez a képet:
És nem a tempó kapcsán, bár az se szar, így 170 m szinttel.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Agony
aktív tag
Nem tudom felétek milyen idő van mostanság, de itt az Alföldön harapni lehet a ködöt és a párát... Fejlámpával jó ha 5 méterre ellátni, folyamatos szitálás, 90%-os páratartalom. Tegnapra szerencsére csak 15K Z1-es kocogás volt, de ma jött a szokásos 1000/R1000... undormány egy idő volt hozzá.
Tom, ahogy tanácsoltad, a tempós szakaszt visszavettem 3:35-3:40-ről fix 3:45-re, a regeneráló szakaszt viszont tartottam 4:05-ön.
Az első 1000/R1000 még bejáratós volt, de után sikerült felvenni a fonalat. Átlag 178 BPM-re adta a 3:54-es tempót, ami 2-3 ütéssel rosszabb mint amire számítottam, de ezt betudom a 0 C°-nak és a párának... így azért elég szar kapkodni a levegőt! Ami viszont pozitív, hogy a max pulzus nem ment 183 BPM fölé és azt is csak a végére érte el, úgyhogy a 3:45 érezhetően kevésbé pörget túl, mint a 3:40 alatti régiók. Lépésszámot is sikerült kerek 180-ra kihozni, balance meg szokás szerint egy zsák sz*r.
Jó kis edzés volt, holnap szerintem megint 15K csorgás lesz, pénteken meg 200/200 vagy 400/400.
Start with a whisper, end with a scream!
-
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58132 üzenetére
Akkor együtt érzek veled! Rekortánra nem is mertem kimenni... amúgy is annyira kellemesek benne a kanyarok, most 0 C°-on meg még kellemesen csúszik is.
Holnap szerintem padozok, úgyis csak laza lesz és akkor lehet alsógatyában futni télen!
-
Hi!King
őstag
Én is 1000 méteres spliteket futottam, de 500 méteres, lassú pihenőkkel. Nekem ezek a 4 alatti ezresek 5k iramnak felelnek meg kb. Most igazából nincs rövid- és középtávon cél, csak október eleji maraton után két hónappal belekezdtem, hogy a viszonylag sok km mellé némi intenzívebb edzés is legyen a heti egy dombozáson kívül.
Az utolsónál 174-ig ment a pulzusom a végén, egyébként a korábbi felmérések alapján 175 körül lehet a max, és nem 186 körül, ami az életkori képlet alapján, mert amikor 180 fölé mentem órás méréssel, az valószínűleg csak cadence lock volt.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Hi!King #58134 üzenetére
Szep munka ez is mi ilyenkor mar nem csinalunk 5K iramu 1000m-et hideg van hozza es felesleges is a teli epitkezesunkhoz. A 400m es 200m valtogatok a 3K-5K sebesseg.
1000m az kb felmaratonos v. gyengebb napok akar FM+5-10mp is lehet.
Cserebe a piheno mar fel van gyorsitva igen kellemetlen kozepes iramra.Igy a pulzus se esik be annyira,a kovetkezo ismetlesre...ez direkt igy van tervben.
Nalad maratonos ciklus utan nem hulyeseg visszaepiteni a sebesseget mielott beleallsz ujra valami massziv munkaba.Ugy mar a lassu piheno is belefer,hogy valoban kemenyek legyenek az 1000m-ek.Szoval latom ertelmet.
Nalunk ezek a valtogatok ket cellal tortennek,a 2K-1K felek a laktatkuszobot a kuszobtol lassabb sebessegrol epitik ("toljak" a gyorsabb iranyba es/vagy keszitik fel a testet,hogy hosszabb ideig turje a kuszobon valo tempot,ne lassuljon stb.) a 400m es 200m valtogatok pedig a kuszobtol gyorsabb sebessegrol "huzzak",foleg a 400m. A 200m es repulo gyorsitok mehanikai cellal is tortennek,gazdasagosabba teszi a futast,erzesre pedig konnyebb lesz a FM-10K sebessegek futasa.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz bajnokpityu #58135 üzenetére
Delutan 15:00-kor, a fokot nem szoktam nezni. Tegnapelott 1fokrol kezdhettem,kb -1 volt mire fejeztem,mar fagyott is ra a kod a palyara.
Ha majd jon komolyabb hideg,akkor lassitok egy picit a tempokonThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Agony,ha majd beall a heti minosegi terhelesed,csinalj egy lazabb(10-20% kevesebb mindenbol) hetet es utana heten mehet az 1000m/1000m novelese 1db-al. A novelesnel a gyors marad,a lassu ha kell 5-10mp-vel lehet lassabb,hogy ne kapjon egybol akkora terhelest a szervezet. Pl neked 7 x 3:45-4:15,es par het alatt lefaragod ide ahol vagy 3:45-4:05,majd laza het,noveled 8x...fel egesz 10db-ig,azt kb februar vege-marcius elejere. Ott majd lehet valtani es elkezdeni belelopni a 2K-t.Az 5x2K elsore meredek erdemes szendvicsbe rakni 1K-val...pl 1K/1K...2K/1K... 1K/1K...2K/1K...1K/1K...2K/1K...1K/1K (ez utolsot meg szabad kuldeni 3:40-re) majd egyre tobb 2K/1K-ra cserelni az 1K/1K-t,3het alatt meg is van az 5x 2K/1K. Ha az megy 3:45-4:05-re,akkor ra kell probalni a 21K-ra
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58138 üzenetére
Igen, kb. ez a terv... gyorsítani nem akarom meg széttaposni se magam, egyelőre tartom ezt a 4 perc körüli tempót tavaszig, aztán majd ki lesz gyorsítva... ha nem esik szét a szekér!
Hi!King azért azok az 500 méterek se annyira lassú pihenők. Ha 4 perc az 5K tempód, akkor kb. 4:30-5:00 között lehet a maraton?
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #58130 üzenetére
Állat.
Optikai pulzusmérő kérdés: a korlátaival tisztában vagyok, arra lennék viszont kíváncsi, hogy pontosan mi vagy mik okozza/okozzák rövid résztávoknál a pontatlanságot? Az intenzívebb karmozgás? A nagyon hirtelen megugró teljesítmény, ezáltal pulzus? Hogy besüvít alá a szél? ( )
Eléggé bejön eddig a FR745 optikai mérése, egyszerűbb tempóváltásokat, megállok lámpánál, mittomén, simán leköveti, minimális késéssel (nem hasonlítgattam öves méréssel, de semmi jelentős, néhány másodpercnél nagyobb késést nem szúrtam még ki). Kivéve persze a nagyon rövid, intenzív résztávokat. Tegnap 300/300 résztávok voltak, pár darab, olyan 5K iram kb., itt azért már nem voltak ugyanolyan dombok-völgyek a pulzusgörbében, mint a tempógörbében.
Ilyen:Illetve pár napja pár repülő gyorsítót is próbáltam, ott még kevésbé vannak szinkronban a HR-huplik a tempóval.
Még egyszer mondom, elfogadom a technológia korlátait, nem várok csodát ilyen körülmények között, csak tényleg kíváncsi lennék ilyenkor mi van a háttérben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ballazol #58142 üzenetére
Ez igy jogos,annyi h jelezte az apukajanak lesz,nem tudhatjuk mi a jelenlegi allapot.Lehet nem bir kimenni a szobabol,vagy mas miatt nem opcio a konditerem stb.
Decathlonos vagy mas igen komoly garanciaval es szervizzel kinalt padot javasolt Agony. Setara gondolom a 1-1.5 loeros alap gepek elegekThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #58140 üzenetére
-
Agony
aktív tag
válasz jonsyna #58103 üzenetére
Szerintem belépő kategóriában és ha nincs szükséges semmi extrára, akkor a Decathlonos padokkal jársz a legjobban.
Saját szervizük van, az országos hálózat miatt a garancia és a javítás is jóval egyszerűbb és biztosított az alkatrész ellátás. A T540 mellett én még megnézném helyedben a T900-at is, mert árban nem sokkal drágább és szélessebb+hosszabb a szalag felülete, így nyilván kényelmesebb a használata is.
Még talán annyi, hogy a COVID miatt egyre több cég foglalkozik futópad bérbeadással is 5.000-20.000Ft/hét áron. Ha esetleg bizonytalan vagy benne, hogy lenne-e használva, tetszeni fog-e, stb... akkor érdemes egyet kibérelni egy hónapra (kb. 20-40eFt) és hajtani ezerrel, aztán ha tetszik venni egyet, ha nem tetszik, akkor pedig csak 20-40eFt bánta a 200-300eFt helyett.
Sajnos elég sok futópad (vagy épp szobakerékpár, stb...) végzi pár hét után a garázsban, mert nagyobb a lelkesedés mint a kitartás. Nyilván te írtad, hogy nem futásra meg edzés célra kell, szóval ez kicsit más tészta, de akkor is rossz nézni amikor ott porosodik negyed millió a garázs sarkában.
-
Maximum1
őstag
Reach Miler 2 Shield
Winflo 8 Shield 1db 44-es van
SYDNEY15 kuponnal -15%Én egy Milert húztam be, Structure 23-ban futok, remélem jó lesz ez is, hasonló a felépítése.
Winflo nekem keskeny lenne középen, a pegát sem bírom ezért. -
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #58140 üzenetére
Valamilyen mozgóátlagot használnak ezek a kütyük, és gagyibbak az utolsó 20 másodpercet nézik, szóval ennyit késik az adat, plusz a mozgóátlagnak megfelelően lecsapják a csúcsokat. Nem tudsz vele mit csinálni. Én kapok Karácsonyra egy Polar Verity Sense-t, az elvileg csak 5 másodperces mozgóátlagot használ. Most az a legjobb a piacon, ami itthon is elérhető. Sőt gyakorlatilag csak ez van, ami használható résztávra is, minden más megszűnt, nem kapható, stb.
A másik jellemző hiba szokott lenni, hogy besüt alája a napfény vagy mocskos a szenzor. Ettől akár 50 ütést is lazán téved. Könnyű kiszúrni az ilyet, mert van, hogy folyamatosan nő a pulzus egy helyben állva és olyan is van, hogy hirtelen ugrik egy nagyot, vagy volt már olyan is, hogy eleve 180-ról indult. Ilyenkor tisztogatás, újraindítás, igazítás, stb. nekem mindig segítettek. Nem sűrűn van ilyen egyébként, évente néhány alkalom az utóbbi 5 év alapján.
Azt érdemes belátni, hogy az ilyen minden egybe Garmin órákba a legolcsóbb szenzor megy. A Polarba már egy fokkal jobb. A többi gyártót nem tudom. Igazán jól viszont egyik sem fog mérni a fentiek miatt, azért szoktam én külön szenzort venni, meg azért is, mert télen be tudom tenni a ruha alá, az órát meg föléje. Majd írok véleményt a Polar Verity Senseről, hogy mennyire vált be. Kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
lovace
aktív tag
Sziasztok!
Nem kifejezetten futás lesz a bejegyzésem témája, de egy igen gyakori hozzá kapcsolódó keresztedzés.
Evezőpadot szeretnék vásárolni itthonra. Tudom, hogy a "nagyok" a Concept2-re esküsznek, de nekem jelenleg 200ezer a keretem rá. Esetleg használ valaki otthon padot és tudna segíteni ebben nekem?
Előre is köszönöm! -
tomcica
Topikgazda
válasz lovace #58149 üzenetére
Egyik csapattars vett hasznalt regebbi szajlasat (de az akkori profi modellt) ha jol remlik 30-35ezer forint magassagaban, ilyen adok-veszek csoportbol.Egy mini szerviz utan nagyon szepen teszi a dolgat. Na nem olyan,mint a mostani NASA felek,nem lehet osszecsukni es felallitani,valamint nem olyan sok adatot mutat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.