- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
Epp azt beszelgetjuk vele,hogy egy paros 50K versenyt ki lehetne probalni a teli alapozas vege fele (vagy kora tavasszal) na nem durva terepen,mert ha sok a szint en tuti nem lennek ra felkeszulve.
Picivel 5ora ala be merne vallalni most mar O is,mert az 5perc koruli iramnal az aerob tartomany felso felere vagy epp a latat belepore esik most a pulzusa.
Nezegettem regebben volt ez a Matrai Paros nevu verseny,mondjuk az minden csak nem sik,es jooval hosszabb is,komoly szintidoket kernek,ha nem er egyikotok idoben az ellenorzesi pontra akkor lehet is csomagolni haza ha lenne ilyen lajtosabb szintu 50K amelynel van hasonlo paros kuzdelem akkor kuldjetek legyszi linket,jo mokanak tunik
Felenk csak az eves 6-12-24oras orszagos van,de egy to korul 2-3km-es korok,valami diszteglaval kirakott setanyon (vegig utcai lampak szoval ejjel sem kell fejlampa).Ami siknak sik,de azert durvan steril.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
addig irogattam itt edzes elott,hogy hiaba felizgattam magam lett elfogadhato tempo 16km kerek 60percre 175-os atlag pulzussal (ez utobbi jonak tunik,de nem vok megelegedve,mert aranytalan,az utolso 5-6km-en mar 180-182 volt vegig,mondjuk nem ereztem h zavarna,inkabb csak ugy jolesoen porgott,de ezt finomitani kel meg)
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
beltram
tag
Nagyon komoly árak vannak sportsshoes-on, 10%-os kuponnal van egy-két nagyon komoly vétel, érdemes szétnézni.
pace be with you
-
norby_42
aktív tag
Volt szó a múltkoriban övekről, gyorsan néztem is budget megoldást
Két hét alatt ideért ez: [link] nem volt 8 $ se.
Teljesen elégedett vagyok vele, belefért a telefon, nem lötyög, nem zavar, sőt még melegít is.Eat pasta, run fasta
-
kk831228
addikt
válasz bigmasterg #29857 üzenetére
Megvan a fenix, most már gyerekjáték lesz neked is...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
margithid
veterán
válasz bigmasterg #29857 üzenetére
Én is csak lesek, hogy egyesek miket tolnak. Nekem a rekord 1 óra alatt 11.6 km, de ma például 7.3 km ment le 41 és fél perc alatt...
Messze vagyok most attól, hogy 5 perc alatt legyen az átlag km-em.
Mentségemre szóljon, hogy rosszul is öltöztem fel, a melegebb széldzsekimet vittem, fújt a szél és az elején egy raklap összetörött alattam, majdnem kiment a bokám.. Szóval már az előjelek se voltak jók! -
Haugland
aktív tag
válasz tomcica #29838 üzenetére
Erről -> RONHILL VIZION RAINFALL JACKET esetleg nincs tapasztalata valakinek?
Inov8-ból ezek vannak, de a linkelt kabát technikai leírása azért eléggé jónak tűnik (20.000/18.000)
raceshell -> csak gyerekméretben van (10.000 /10.000)
stormshell -> szintén csak XS és S méretekben (20.000 /20.000)
ultrashell -> ebből L és XL van, ezek már jók lennének méretre) (10.000 /10.000) -
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #29859 üzenetére
Ma-holnap siman mehetnenk egyutt 20-20km a penzum,ma mimdem kutyu nelkul erzesbol,holnap 145-149es pulzuson.A mai eleje siman 5.30-as,nehany km utan,ha nem robotos a mozgas esetleg 4.45-5.00 koze gyorsitom,ha viszont nem esik jol,akkor eltotyogok 5.15-5.30,nincs ezzel semmi baj.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Haugland
aktív tag
válasz tomcica #29861 üzenetére
Még egy kérdés, és ez lehet, hogy tök alap dolog, de sose rendeltem még ruhát így a neten..
Szóval a gyártói weboldalon megadott méretek alapján nekem éppenhogycsak, de "L" es kellene és nem XL-es. (pl.: mellbőségnél 104-112cm a határ -> nekem 110cm)
Szerintetek ha én az esőkabát alá még szándékozom alsóruházatot + melegebb felsőt is felvenni még, akkor XL-est kellene rendeljek vagy ezt a gyártó már belekalkulálta a kabát méretébe? -
eami
veterán
Sziasztok,
Akinek Garmin Forerunner 230/235/630/220/620/735 órája van megtenné, hogy leméri az óraszíj méretét?
Ezen a képen jelöltem melyik része érdekel.Előre is köszi szépen
-
bigmasterg
addikt
válasz kk831228 #29858 üzenetére
Már két hete megvan a Fenix 3 HR.
Elsőre meglepődtem, hogy milyen nagy, akkor úgy voltam vele, hogy ha tudom, hogy ekkora, akkor lehet valamilyen kisebb modellt rendelek.
De már megszoktam a méretét.A beépített pulzusmérőnek sok hasznát nem vettem, van hogy simán napközben hordva is pontatlan. Bár itt valószínűleg hordásból akadó probléma lehet, valószínűleg túl lazán van a csuklómon.Ha feljebb húzom a karomon és nem mozgatom, egyhelyben ülve, akkor okésan mér.
Szobabiciklin viszont használható volt a beépített HR is, csak a hirtelen nagy pulzus változásokat nem követi le olyan jól. (Mellpánttal nyilván más a helyzet.)Padon kocogva a távot esetemben felül becsli. (ez kb 2km-en kevesebb volt a pad alapján).
Tudom túl magas a pulzus.
Bringán jobban megy az alapozó pulzus tartás, ott szoktam 1 órákat 140 körül hr-el, vagy kicsivel alatta tekerni.szerk.:
Ja érdekes az alvás tracking, de kényelmetlen. kb 1.5 hétig csináltam, de most abbahagytam.Most azt mondom, hogy simán elég lett volna egy bépített pulzus nélküli óra (pl akár fr230 + pánt.), de az is csak valamilyen akcióban, mert itthon normál áron az is nagyon drága. Ugyan a futás dinamikát nem tudja, ami jópofa feature, de nem létszükséglet.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz bigmasterg #29867 üzenetére
A lépésszámlálós távmérés elvileg pontosabb lesz ha kiviszed kintre párszor, bekalibrálja magát a GPS-el mért táv alapján a lépéshosszodhoz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bigmasterg
addikt
Na ezt jó tudni, köszi a tippet, kint még nem kocogtam vele. (Csak benti foci, szobabicikli és futópad).
kk831228
addikt
Ennyiért kár lett volna otthagyni a fenix-et... Ha nem lett volna órám vagy , épp most akartam volna cserélni akkor biztos ,hogy megvettem volna ennyiért ...
Nekem mondjuk tetszenek a nagy órák...
Az optika ennyit tud,sajnos... Van akinél egész jó ,de inkább többségnél f..s...
Rajtam szinte folyamatosan rajtam van ,este se veszem le...
Szóval szerintem jól döntöttél ,még ha nem is fogod kihasználni ,de akkor is egy szép óra ,még utcára is...
Milyen néven vagy connect-en...?
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
parandroid
félisten
Még bő 6 órán keresztül Garmin akció az amazon.de-n, ha valakinek még éppen beszerzés előtt áll a dolog. Ha a konkrét darabnál kiválasztod, hogy másik kereskedők árait is látni szeretnéd, akkor ott vannak az amazon warehouse dealek, amire most extra 20% kedvezmény jön még. Fenix 3-at pl. be lehet így húzni 200 EUR-ért, FR235-öt meg kevéssel 150 fölött (visszaküldött darabok, vagy sérült csomagolás).
Én is gondolkoztam rajta, de győzött a józan ész: teljesen elégedett vagyok az FR235-tel (amióta öv is van hozzá, különösen), másfél éves, minek lecserélni? Fenix 3 már kifutó modell, de még így is túl okos nekem, 735XT szintén, ráadásul a triatlon-funkciók nekem teljesen szükségtelenek. Majd jövőre egy Fenix 5-öt, addigra majd azt is akciózzák majd úgyis.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
Ezek a csuklós mérők késnek 10-15 másodpercet. Azt mondják, hogy ez a Garmin féle optikai pulzus mérős technológia már fejlettebb, mint a régi, aminél meg kellett húzni a szíjat meg csukló felett 10 centivel hordani. A gyakorlat viszont nem nagyon igazolja ezt, ránézésre ezek pontatlanabbak eddig, mint a régi Mio pulzusmérőm, amit persze a leírásnak megfelelően hordok. Én is úgy gondolom, hogyha csuklón méred, akkor is jobb a külön szenzor, már ha számít a pontosság. Nem utolsó sorban télen tudod kívül hordani úgy az órát, ruha alatt meg a szenzort.
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #29874 üzenetére
Na most azzal együtt, hogy én azért elég sokat bosszankodtam, meg szívtam az optikai, csuklós pulzusméréssel, azt azért el kell mondanom, hogy párom vékony kis női kezén, a hófehér baba bőrével olyan mintaszerűen működik, hogy csak nézek időnként: pontosan mér, gyönyörűen követ, visszaesik, felugrik, amikor kell, beszarás. Szóval azért soktényezős dolog ez, de az biztos, hogy ha tutira akar menni az ember, akkor pulzusmérő öv - nem mintha azzal nem akadnának gondok, de kiszámíthatóbb, és némi odafigyeléssel (elem, szíj állapota) elkerülhető.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Sziasztok! El szeretnék kezdeni futni járni, ma voltam de nagyon rövid idő alatt kifulladtam. Diétázni is elkezdtem. Jelentkezni szeretnék az adyligeti rendőr szakközép 2 éves tiszt helyettes képzésére és a bekerüléshez felvételi szükséges ahol 2 km futás is lesz időre kell teljesíteni arra szeretnék előre edzeni, hogy gördülékenyen menjenek a dolgok. 1 Évig versenyszerűen kézilabdáztam de azok az idők sajnos elmúltak. Szóval a lényeg, hogyan kezdjem el? Mekkora távot, mennyi időt szánjak rá ilyesmikre vagyok kíváncsi és a plusz segítség is jöhet! Köszi!
[ Szerkesztve ]
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Scrake^;DD #29877 üzenetére
Vertigo18-at keresd a forumrol,szinten valami egyletben szolgal (teljes titok melyikben) es neki is van 2000m felmeroje idonkent.Egesz jokat szokott menni.
mas...
Ma olyan szep ido volt,h az edzes vegen 4km mezitlab ment a focipalyan,ez is ritkan van,h november vegen 5fok felett van.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bigmasterg
addikt
válasz kk831228 #29872 üzenetére
Connecten? Az nem látszik a fent megosztott kocogásból?
Amúgy eddig teljes névvel voltam, de most írtam át "hgabi00"-ra.Jaja amúgy itthoni fr235 árban vettem, annyiért azt mondom én is, hogy megérte.
(#29874) inf3rno
Van hozzá egy hrm-run mellpántom, szóval ha komolyabban nézem, akkor ott a mellpánt, csak múltkor tekerni nem volt kedvem felrakni. Tegnap bringán 50 perc alapozó hr-es tempó után beleraktam egy kis HIIT-et a végére, na ott megfőtt a csuklón mérés, nem követte le jól. -
kk831228
addikt
válasz bigmasterg #29879 üzenetére
De latszik, csak èn nem figyeltem a megosztásod...
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz parandroid #29873 üzenetére
Én nem találtam meg a 200 Eurós F3-at
-
emiki6
veterán
Na, ma én is futottam, nem a saját tempómban, nem is volt kellemes, de nem is kell annak lennie. [link] (Duna parton, majd fel a várba, aztán vissza)
1 óra, 10k (csak későn indítottam)
Max HR: 185, átlag: 162
5:54-es átlag, illetve 4:48-as max tempóval. (mindkét max a lejtőn felfele futás miatt van... )
Érdekesség, hogy a 74-es lépésszám a fáradás miatt felkúszott 83-84-re, hát igen, csak úgy tudtam tartani az iramot.Ha valaki szereti a HR grafikonokat nézegetni, annak érdekes lehet, hogy voltam falat mászni is (hétfőn, illetve) pénteken. (tudom, van falmászás profil is, csak elfelejtettem rátölteni az órára) a 2 és 3 "lap" közötti rész egy fal.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
SLYM
veterán
Sziasztok!
Meizu M2 Note telefonhoz szeretnék venni pulzusmérőt ami jó ár/érték arányú. Esélyes, hogy 2-nél többször nem fogom használni, így nem szeretnék rá sokat költeni. Köszi!
-
bencze
senior tag
Olyan amilyen de a sok mindenféle csicsás funkcióját szerintem meg lehet szokni, azért elég sok mindent tudnak ezek. Az az ár meg nagyon nagyon jó, oké mondom én aki bevezetési áron vettem az 5x-et de ahhoz képest abszolút ha pontosság kell egy Stryd megéri, tudom tudom mennyi, de áldom az eszem, hogy beruháztam rá. A tempó és táv konzisztencia példás így nem kell a rossz gps-re vagy óra szenzorokra hagyatkoznom sem. Az óra, hát szerintem az edzés összerakó egész jó, a data fieldek, fontok is, rengeteg számlap is, a barométerből adódóan ha terepen futsz a szintkülönbség is reális lesz nem mint a gps-el. Pl a Strava a (manuális vagy workoutban időre, távra beállított) köröket kihalássza és mutat kör tempókat ami résztáv visszanézésre is jó, stb.
Szóval jó az neked.[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
parandroid
félisten
255 volt az ár warehouse dealben, erről jött le a 20% még (és ugye ingyen szállít). Szerintem lesz még villámakcióban, ha érdekel, ráteszem a figyelőlistámra. Tegnap vettünk Katica kolléganőjének egy FR35-öt 120 Eur-ért, de ez vacsiúj. Vacilált még az illető az FR235-ön is, az újan tegnap 185, wh deal akcióban 145 volt, de ő újat szeretett volna, és mivel gyakorlatilag még el sem kezdte a futást, okcsóbb modellt, ráadásul az Fr235-öt túl nagynak, tolakodónak érezte.
Nagyobbik lányomat akarom még rábeszélni valamire, hogy lássa, milyen lusta kis izé; meg amikor hívjuk telefonon, szóval smart notik kellenek.
p
-
bigmasterg
addikt
válasz bencze #29884 üzenetére
Stryd-ot nem is ismertem eddig.
Mivel tud többet, mint a jóval olcsóbb Garmin footpod?Szerk.:
Szokott valaki erősítő / súlyzós edzést tackelni?
Igazából ismétlés számra meg ilyesmire sem lenne szükségem, csak egy időt és pulzust rögzíteni. Arra milyen mód lenne a legmegfelelőbb?
Egyedi edzéstervetest találtam, de ott konkrét gyakorlatokat kell megadni, nekem meg most nem az kellene.[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok
Karácsonyra beújítanák magamnak valami új cipőt! Erről a csónakról mi a véleményetek?
[link]
Elég jónak tűnik, nem tudom hol tudnám megcsípni valami jó akcióban, külföldről.. Nem egy olcsó darab.. -
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #29885 üzenetére
Elsore ugy olvastam,h azert kell a mobilos app,h azon keresztul ellenorizzetek mennyit edzett
mondom is magamban: "ebbol a csaladbol meg lesz valami,tetszik"
Valaha ugy dontunk,megis bevallalunk egy utodot,hat tuti keresek neki valami aktivitasmero pantot,aztan indulhat a kikepzes (ha meg valami miatt lustatohonya hegyomlas lesz,akkor versenyeszek vele,a 30km utan egy jo masfel oraval siman be tudok termelni egy 50cm-s csaladi gombas pizzat ha epp arrol van szo)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz Scrake^;DD #29877 üzenetére
Tök egyszerű, ne jelentkezz!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
bencze
senior tag
válasz bigmasterg #29886 üzenetére
Hát, ez valójában teljesítménymérő, de nem álltam át teljesítmény alapú edzésre, inkább csak rendes footpodnak használom. Az eddigieket gyakorlatilag adott cipőre és tempóra kalibrálod, ha valami változik mindjárt elmászik, ez állítólag nem. Persze nem tökéletes (az enyém kicsit mintha alámérne), de kézzel beállítva kalibrációs értékre nagyon konzisztensen mér, kb ennyi a lényeg. Egyszer lemérem pályán, eddig adtam neki egy 1% + -t és azóta jónak tűnik (olyan távok alapján amiket korábban gps-el mértem pl a környéken a szokásos 5km köröm meg margitsziget).
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Chuck Norris
senior tag
Tegnap meg is kaptam, mellékeltek hozzá egy 120 oldalas füzetet ami úgy elvette a kedvemet tőle, hogy ki se vettem a dobozából, inkább még csak kívülről nézegetem.
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #29888 üzenetére
A kisebbik lányom (11) használja a régi Vivosmart HR-emet, olyankor azért elégedettség önt el, amikor önként jelentkezik a délutáni kutyasétáltatásra, mert még nincs meg a napi lépésszáma. A nagyobbikkal (16) ilyen gondok azért nincsenek, ő sorban döntögetné a negatív napi mozgásrekordokat, ha rajta múlna, akkor az evést, meg a pisilést is a saját ágyában intézné, csak wifi legyen. Most egyrészt emiatt akarunk neki egy órát venni (hadd baszogassa), másrészt meg azért, hogy suliban lássa, ha írunk neki valamit, akkor is, ha a készülék el van süllyesztve a táskába (ahogy azt kell). Persze, ami tetszene neki (Garmin Vivomove), annyi pénzt magamnak sajnálok egy órára, nemhogy neki, főleg így... Ami még tetszik neki, az a Fenix5S, kislányfehérben, de azzal megint ugyanott vagyunk, hogy ágyúval verébre. Úgyhogy lehet, hogy valami régebbi verziós AppleWatch lesz a vége (200 EUR körül akciózzák azt is most), Samsung Gear, ha jól tudom, duzzog, ha almás telefonnal kell kommunikálnia.
p
-
borix
őstag
válasz bencze #29892 üzenetére
Kütyü témában úgy vagyok,hogy kezdetben az emberke egy pulzusmérővel és telefonnal elszaladgál majd elkezd beruházni drága dolgokba majd rájön előbb utóbb,hogy az óra sem nagyon pontosabb GPS terén mint a telefonja volt a pillanatnyi tempó sem méri pontosan,van barometrikus magasság mérés de az is minek hisz terepre ritkán megy az emberek többsége.A vége az lesz,hogy ismét elszaladgálnak egy pulzusövvel és egy telefonnal amire majd ritkán ránéz persze ilyenkor a régebb óta futókra gondolok. Akik már futnak 10-15 éve és már nem akarnak egyéni csúcsokat döntögetni nem hagynak ki heteket lefutják havonta a 150-200km oszt jól van
Ilyen pontos GPS-t telefonnal is lehet mérni nem kell FR920XT [link][ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz parandroid #29885 üzenetére
-
inf3rno
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs