Hirdetés

Hirdetés

  • Untappd lista

    lo Leginkább saját magamnak, lista ha felkerül vagy lekerül egy-hely az Untappd-re.Mostani lista:Beeráló-...

  • Kipróbáltuk a Synduality: Echo of Ada zárt bétáját

    gp A világvége után mechákkal és aranyos, folyton csacsogó anime lányokkal kell szembeszállni az emberiség maradékát pusztító szörnyekkel, valamint az energiaválsággal.

Új hozzászólás Aktív témák

  • slfln

    senior tag

    válasz contaxg #6328 üzenetére

    A DT880 is iszonyatosan jól szólna a Creekel... ha nem dugdostam volna mindent, mindenhova és jöttem volna rá, hogy nem is szól az olyan jól.
    Szóval ez még nem jelent semmit, hogy bedugtad egy helyre és minden mástól függetlenül tetszett, amit hallottál. Ez egyáltalán nem biztos, hogy a maximum volt, ami benne lapult.

    bkercso: Már az is felvetődött bennem, hogy nem e mindenki valamilyen torzításba/eltolódásba/hibába szerelmes, vagy ahhoz van hozzászokva és igazából nem is tetszene neki a valóság... Miközben véletlenül azt hallgatja.
    Nézd meg a csöves erősítőket. Sokan kedvelik annak ellenére, hogy sávhatárolt, torz hangjuk van és azt vallják naturálisnak (itt jó páran még mindig zavarban vannak a neutrális és a naturális szó jelentésével és össze-vissza használják).
    Lehet valahol az én agyam is az évek óta valamennyire akklimatizálódott a Creek "torz/tolt" hangjába. A Creek nem is olyan hülye azért, hogy a két fejes aljzat elé különböző nagyságú ellenállásokat plántált. Ha van fejesed, ami megmutatja, tényleg két karaktert lehet hallani, mindegyiknek más áll jól és mindenkinek máshonnan tetszik.

    Nekem az ellenállással egyáltalán nem fárasztó a Presenter hangja. Sőt, sokkal jobban élvezem vele a zenét. Vibrálóbbak az áthúzások, effektek, sok levegő van a hangszerek között, nagyobb benne az élet... közben meg lehet, hogy tényleg egy fázishibából keletkező visszhang teszi csak... de én akkor is életszerűbbnek hallom.
    Úgy néz ki egy erősítő tervezése nem csak villamosmérnöki feladat. Nagy részben az. Egy tökéletes kapcsolás attól még nem biztos, hogy tökéletes zenei reprodukciót okoz.

    Apropó fáziseltolódás. Azt írtátok, hogy a terhelő ellenállás a kimenetnél nem módosítja az erősítő karakterisztikáját, mivel nem szól bele, az erősítőnek nem okoz problémát, mert ő csak egy nagyobb impedanciát lát.
    A fejes szempontjából viszont már teljesen más a helyzet. Neki módosítja a membrán reakcióidejét stb. Most akkor miért kellene bármi hibát mérni az erősítő kimenetén?

    Úgy látszik nincs univerzális megoldás, nincs univerzális erősítő mindenhez.
    Viszont vannak jó párosítások, amik jól szólnak együtt és ennek főleg ez lehet az oka.
    Ezért vannak legendás kombinációk, ezért vannak nagy különbségek.

    Én ennek kiderítését vettem a nyakamba, hogy rájöjjek mi, miért és mivel jó - Beyernél.
    Mielőtt mindenki vad impedancia adapter vásárlásba kezdene ezek után, annak azért szólok, hogy nem működik minden mindennel.
    A Beyer pl. külön téma úgy néz ki.
    A régi német-osztrák fejeseket én azért megnézném 120ohmról. Szerintem okoznának meglepetéseket sokaknak. Lehet pont ezért ajánlgatnak hozzájuk jó páran csöves erősítőket...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák