Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
devil-k #7195 üzenetére
Értem mit akarsz mondani viszont 150kg-nál még lehet "csalni" mindaddig amíg a napi kalória, szénhidrát és egyéb dologban benne vagy, ha meg még mozogsz is akkor főleg. Ha 100kg lennék nyilván egy sokkal szigorúbb diéta kellene hiszen ott 10-15kg leadásáról lehet szó és minden érték kevesebb lenne(pl. alapanyagcsere érték). Amint az lesz, hogy mondjuk 2 hét alatt se jön le 1kg esküszöm elhagyom ezeket a kis "csalásokat" is.
Most viszont egy kis beszámoló, ebéd után maradt 414 elfogyasztható kalóriám amit el fog vinni a vacsora (Sokmagvas csirkeropogós, toscana saláta (mozzarellás, paradicsomos saláta, bazsalikomos), joghurtos öntet 584 kcal), így uzsonnára marad mondjuk 2 puffasztott rizs szelet és így ki lesz maxolva a kalóriabázis által ajánlott 2250 napi kalória. Elfogyasztott szénhidrát jelenleg 226/309, fehérje 30/84 ez kevésnek tűnik, zsír 22/75.
Ma sikerült jól eltalálnom és nem is esett le a cukrom, igaz nem sétáltam a futópadon viszont nem is érzem magam se éhesnek se gyengének.
-
válasz
devil-k #7188 üzenetére
Ok nincs rántott dolgok, de mondjuk napi 1 pékáru aminek pontosan ismerem az adatait nehogy már gond legyen mert lemegyek hídba. Pont az a problémám, hogy nem tudok összeállítani annyi kaját ami egészséges is és akár eléri a napi 2000 kalóriát. 1800-at se érem el, ezért esik le a vércukrom ami miatt zaba rohamaim lesznek és akkor cseszhetem az egészet. Illetve ha nem mozgok akkor nem esik le, de ha ma reggel futópadra álltam volna 1 órát intenzíven sétálni akkor lehet megint leesett volna.
Mondhatni a legelején vagyok még én is tanulom, hogy mit és hogyan állítsak össze, az se jó ha napokig ugyanazt eszem.
Teletál étlap Z1 és Z3 sorokból állítom össze az ebédem, Z2 sor a vacsorám amit legkésőbb 6-ig megeszek. Változatos, egészséges.
-
törölt tag
válasz
devil-k #7180 üzenetére
Megmondta,hogy nem tud főzni alkalmazkodni kell hozzá.
100g (2db) rántott sajt 500 kcal 30g Ch,100g Kakaós csiga 330g kcal 41g Ch.
Okoskodtok itt basszátok meg faszt se tudtok.Elhúzódó egy éven át tartó fogyókúráról beszélünk.Csirkemellen,zabpelyhen,zöldségköreten élne az milyen jó lenne!
Nem tudtok ti csak ugatni meg fröcsögni?Hol voltatok eddig milyen tanácsot adtatok neki olyat hogy rosszul is lett tőle drasztikus kalória meg Ch megvonást. -
Andris837
senior tag
válasz
devil-k #7148 üzenetére
Gondolom ez a "maximum" amit bevihet. Nyilván nem fog minden nap ennyit bevinni.
Nekem a kalóriabázis 290-et "enged", de 180-190-nél nem nagyon volt még több. Persze ha futok akkor nő ez a szám, de akkor sem viszek be annyit amennyit ír.
Narxis: Arra figyelj, hogy ennél többet semmiképp ne vigyél be. Figyeld még a zsírt és a fehérjét is. Nekem a kalóriabázis oldala vált be, annak a segítségével tudtam fogyni.
-
Woodslave
félisten
válasz
devil-k #7092 üzenetére
ha elolvasol bámilyen külföldi "szakirodalmat" és vizsgákatokat idézőjelbe teszem a biztonság kedvéért mert nem feltétlenül professzorok (ami semmit nem jelent, csak azt hogy nagyrészt visszaböfögöd amit a 60-as években tanultál) írták, akkor látható hogy a fogyás kizárólag kalórián múlik. Lehet itt játszadozni hogy izom meg nem izom, ha nem végzel súlyzós edzést vagy olyat ami kihívás elé állítja az izmokat akkor tök mindegy mi a kaja összetétel.
Az ilyen ajánlások, hogy nem kenyér, rizs meg stb. a kalóriát nem követő (nem is tudja) átlagembernek szólnak, mert kizárnak az étrendből olyan összetevőket amikkel gyakorlatilag jóllakottság nélkül (vagy annak kései megjelenésével) lehet masszív kalóriát bevinni. Pl. kenyéérből fél kilót röhögve letol bárki a pörkölt mellé.
Azonos kalória mellett (csak ezt ezekkel nem tudja az átlag tartani) tök mindegy mit eszel ha az alap szükséglet fedezve van. Lásd twinkie diet...
a lényeg, hogy meg kell találni azt a kaja módszert amivel a megfelelő testsúly elérhető és tartható anélkül hogy túl sokat szenvednél mert annak sok értelme nincs élethosszig legalábbis
-
woodworm
veterán
válasz
devil-k #7094 üzenetére
Nem, az itteni reakciókra gondolok (korábbi linkelés alapján), hogy egy kezdő fogyó a hozzászólások alapján sem tudja, mihez kezdjen, mert akkor enyhén fogalmazva is az volt a vélemény, hogy ez így nem igaz, most meg simán tiltsuk ki a tejet az étrendből. Gyakorlatilag haszontalan a topik egy kezdőnek ebben a formában.
-
-
Alpachino
veterán
válasz
devil-k #7078 üzenetére
Semmit
Ha diéta van akkor diéta van és nem lehet megalkuvás. Ha már elértük a kitűzött testsúlyt, akkor beleférhetnek a kompromisszumok
woodworm : nem versenyfelkészülésről beszélek egyáltalán,
csupán egy cél eléréséről, de pont annak mondom aki egy lakodalmas zsírbombával sokkolja a diétás gyomrot ?
Simán kihagytam volna a helyedben, mert a kitűzött céljaim fontosabbak a kulináris élvezetektől
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Programozás topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest