- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
degec
senior tag
Tisztelet,
Nem tudja valaki az Encanto mikor jelenik meg blu lemezen ? vagy dvdn? köszönöm.. sehol sem találom..gyerek már megvadul érte.. köszönöm ! -
Miklós315
aktív tag
Elvileg a teljes film (alig találtam rá a filmre, a tegnapi tv-bemutatóról meg lemaradtam... eléggé eldugott, de azért pl. az Urániában még elérhető)
Magyar Passió - Médiaklikk"Szerintem."
-
-
Miklós315
aktív tag
válasz Miklós315 #150054 üzenetére
Filmként nem hibátlan (pl. elég rövid, ezért utalás jelleggel van beletuszkolva néhány - ily módon - kibontatlan szál is, illetve a fő szál e törések miatt is érdekesre sikerült, vagy egy-két színész felemás - néhol nagyon erős, néhol nagyon halvány), de ennek ellenére összességében tetszett, erős tartalmú alkotás. Ajánlom.
"Szerintem."
-
fant0mi
őstag
Mentés másképp [link]
Kellemesen indult, de nem futott ki sehova. Sem a hang, sem a dramaturg, sem a fényképezés, sem a vágás nem tetszett. Amatőr film, nagy marketinggel.Fuss! (Run) [link]
Ez sem lehet túl nagy költségvetésű, ez viszont tetszett. Jól adagolja a feszültséget, a figyelmem fenntartotta. Sarah Paulson jó választás volt, beteg egy tekintete tud lenni.(Mindkettő nézhető a Netflixen.)
-
KISDUCK
addikt
válasz #42308056 #150061 üzenetére
Hát ahogy nézem főleg a kritikusok kedvence volt a film, RT-n 72% ~2,5k értékeléssel IMDB-n 5,9 ~50K szavazattal, ahogy nézem minél nagyobb tömeg értékeli annál alacsonyabb az átlag pontszáma és imdb-n az az 5,9 elég beszédes, mert az esetek nagy többségében ami ott 6 pont alá esik az hulladék. Az mondjuk jobban aggaszt hogy Nia Dacosta rendezi a 2023-ra ütemezett The Marvelst ilyen gyenge háttérrel.
-
Miklós315
aktív tag
Tengoku to jigoku (High and Low / Menny és pokol)
Akira Kurosawa és Toshiro Mifune tanmeséje.
Egy gazdag cipőgyáros (ennél mondjuk komplexebb a dolog) fiát elrabolják, hogy váltságdíjat követeljenek érte. Kiderül, hogy a sofőr fiát sikerült elrabolni a célpont helyett. Dilemmák... Aztán ott a nyomozás is: ki a tettes? Mi lehetett a motivációja?A film lassú tempójú, de nem unalmas, viszont elég hosszú, ráérős sztorivezetésű. Az erőssége, hogy etikai kérdésekkel bombázza a nézőt ("mi lehetne a helyes döntés?"), illetve tetszett, hogy van rendes bevezetése és lezárása. Az ember áll a középpontban: értékek, jellemek, esendőség...
Nálam egynekjó kategória lett, érdeklődők bátran essenek neki.#értékelés
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
válasz gbors #150067 üzenetére
A hét szamuráj nekem pont nem fekszik (A hét mesterlövész jobb - mozgalmasabb-szórakoztatóbb ), és A vihar kapujában sem nyert...
De még van pár filmje, amit meg kéne nézni, hátha... (A testőr, Káosz (újra kéne nézni, még gimiben láttam), Véres trón, Rejtett erőd, Árnyéklovas, A rőtszakállú, Augusztusi rapszódia, A judo legendája).[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
nagyúr
válasz Miklós315 #150068 üzenetére
A hét mesterlövész teljesen jó film, de nincs meg benne az az érzékeny karakter- és korszakfestés, amit Kuroszava filmjében a legjobban szeretek. A Yojimbot láttam még tőle, az annyira nem ragadott meg. A Rashomont filmen nem láttam, de könyv alapján nem lepne meg, ha a filmváltozat nem ütne nagyot.
Többször próbáltam már belevágni az életműbe - egyszer ugye eljutottam a Yojimboig, de többnyire az lett belőle, hogy újranéztem a Hét szamurájt, és ott megakadtam"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
Ame agaru (After the Rain / Eső után)
Kurosawa forgatókönyve alapján, de már a halála után készült szamurájos film. Lassú, képileg-zeneileg hangulatos, jóféle darab. Szerethető karakterek és egyszerű, de tartalmas történet. Aki csípi a műfajt, nézze meg.
#értékelés
"Szerintem."
-
tag
válasz Bad Pritt #150069 üzenetére
Nekem a Káosz volt az, amit nem tudtam végignézni tőle. Az összecsapások méretei lenyűgözőek voltak, de a színészi játék annyira idegen és annyira túljátszott(nak érződött), hogy nem bírtam megbirkózni vele. És nem csak az udvari bolond karaktere akasztatott ki, hanem nagyjából mindenkié.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
Kenneth Branagh nosztalgiázik egyet a gyermek koráról.
Igazából minden jogom meglenne utálni a filmet. A cselekmény a rendező gyerekkoráról szól, az 1960-70es fordulópontjában forrongó Belfastról, ahol az elég volt a szomszéd házának felgyújtására, hogy az katolikusként egy protestáns negyedben mert letelepedni. Rendkívül feszült és érdekes helyszín, melybe némi betekintést nyerhetünk ugyan a film által, de nagyjából csak pont annyit, amennyit egy gyerek ebből akkor fel tudott fogni.Persze kapunk némi kötelező mondanivalót az elfogadásról, és kapunk rálátást a gyermeki kétségekre, aki az egész helyzetből csak azt fogja fel, hogy neki most balra vagy jobbra kéne mennie, és ötlete sincs, hogy melyik a helyes irány. Ja, és ha beülnek a moziba, a vászon színessé változik az amúgy fekete-fehér filmben, utalva arra, hogy a rendezőnek ez volt az a mágikus világ, melybe a való élet szürkesége elől menekülni tudott. Ennyi, ennél komolyabb narratívája nincs a filmnek.
Cserébe viszont, nagyon is hangulatos lett a kis utca pár lakója köré szült helyzet kép, valahogy olyan Szomszédok-os hangulatom támadt tőle. Jó volt elmerülni kicsit valaki gyermekkori emlékeibe, a nagyszülők szerető karjaiba, az egyedül is helyt álló anyuka védelmébe. Ha nem is kaptam egy túl jó filmet, egy kicsit nekem is jól esett kiszakadni kicsit a való világ nyüzsgéséből. Klisés, de igaz. Lehet ehhez kellett az a mozi élmény, hogy beültem egy (majdnem) teljesen üres moziba a nagy vászon elé, és azonnal berántott valami nosztalgikus érzés. Szóval én jól elvoltam vele, de ajánlani jó szívvel azért nem merném mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
k-adi
nagyúr
válasz HUTCHDB #149778 üzenetére
Rémálmok sikátora
Nightmare Alley (2022)Hmm... hát ez egy jó nagy 0 volt.
Próbáltam, én tényleg.. de egyszerűen ez most nem jött át. Igen, Bradley Cooper tényleg próbálkozik, látszik, erőlködik meg minden, de ez így kevés volt. A történet is kusza, a cirkuszi részek még csak-csak, de utána lejtmenet az egész. Persze a körforgás, stb. mind megvolt de sokkal többet vártam. -
k-adi
nagyúr
válasz k-adi #150028 üzenetére
na kipróbáltam a NE popcorn-t, röviden:
- a csokis nem annyira jött be, de most ingyen adnak kicsit (ami nem is olyan kicsi)
- a karamellás egész jó
- a sima/vajas az szuper! tényleg CC-s minőség (vagy legalábbis a régi beszállítós minőség)persze az árát nem éri meg, stb. de poénnak jó volt 1x.
-
Miklós315
aktív tag
Bitang hosszú, de jó
A tájak, a zene, a színészek, a történet is rendben volt, ez egy jól sikerült nagyszabású film (több helyen nagyon ügyes "színházi" trükkel elfedve a láttatott gigászi jelenet fineszesen spórolós megoldását = kreatív, művészi: működött)."Szerintem."
-
k-adi
nagyúr
válasz #42308056 #150077 üzenetére
Ízre nem volt gond, nyilván kicsit kihűlt de egy kis mikrós rámelegítés segített rajta
szerk.
(ugyanolyan "tölcséres dobozba" adják, mint a moziban, így kevésbé van szigetelve, de nem is kellett az egészet, elég volt csak a tetejéről kicsit leszedni, azt megmikróztam, majd visszaöntöttem és így a többi is felmelegedett alatta)[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #42308056 #150078 üzenetére
Én mostanában több régi, hosszú filmet néztem, de szerintem egyértelműen jobbak, mint a maiak. A mai filmek 95%-ában csak a lehető legkisebb energia befektetést hozzák és mindent gyorsan le akarnak rendezni, haladjunk a sztori végére, csaponganak az események között, csak a legfontosabb nyilvánvaló / sztori előrevivő dolgokat mutatják meg, apró részletek, amik emberibbé teszik, nincsenek megjelenítve. Nem realisztikus és emiatt nehezebben tudok kapcsolódni hozzájuk vagy átérezni. Mintha a saját életedből kivágnád a kevésbé fontos, de ennek ellenére a legjelentősebb dolgokat, amik megadják az esszenciát.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz proci985 #150087 üzenetére
Azért ott a LOTR, mint mai modernebb film, ami szintén ilyen hosszúságú, ráadásul 3 darabban. Jó is lett Denis Villeneuve még ilyen rendező most, akinél észrevehetően lassabb a film folyása, mint a többieknél. Meg is kapják az uncsi jelzőt sokaktól. A Dune a régi filmeket idézi teljesen. Ez alapján állítom, amit állítok, mert nagyon szembetűnő, ha Dune előtt / után bármilyen mai blockbuster-t megnézel.
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
The many saints of Newark
A Sopranos elozmenyfilm... hatalmas csalodas. Teljesen keptelen volt lekotni a figyelmemet miutan eleg hamar vilagossa valt hogy ez nem is Tony Soprano tortenete hanem a Moltisanti, a nagybacsi tortenete amit radasul a fia mesel el.. mi van?!? Azt hiszem azt kellett volna latnom hogy Tony-ra nagy hatassal volt az nagybacsija de ez sajnos nem jelent meg sehol azon kivul hogy volt egy beszelgetesuk meg "latta" Tony hogy
a csavo megoli az apjat. Azt vartam hogy lathatjuk majd Tony elso gyilkossagat, tobb balhet tole stb, de ezek mind kimaradtak
Ha ez valami sorozat elso resze akart lenni akkor meg helyrehozhato, ha ennyi volt akkor katasztrofa 4/10On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Bad Pritt
félisten
válasz proci985 #150087 üzenetére
Ja a Ben Hur jól belőtt egy irányt, bitang hosszú, orbitális életnagyságú díszletekkel meg makettekkel telerakott szandálos filmek. Olyan jól sikerült trend volt az is, mint a szuperhősös, a Ben Huron kívül a többire nem is emlékszünk.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
PuMbA
titán
válasz #42308056 #150091 üzenetére
Ez jó Lényeg a lényeg: én biztosan jobban beleélem magam egy filmbe, ha hétköznapi dolgok vannak benne. Például egyik karakter megmutatja, hogy hogy kell csinálni az adott kaját. Ennek mi köze a film történetéhez? Semmi, de fontos. Ezért érzem üresnek a szuperhős filmek 90%-át. Jó-jó, de egyszerűen kevés a kapcsolódási pont, hogy beleéljem magam. Mindenki annyira szuperhős, hogy már túl az. Nem érzek közös pontot én és ők köztük.
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Megnéztem az Oxygént. Remek film, bátran ajánlom azoknak akik hozzám hasonlóan szeretik a feszült kamaradarabokat. A sztori, a látvány, a hangzás mind mind remekül szolgálja azt, amit egy ilyen filmtől várhatunk.
Nektek mi a kedvenc Netflix-filmetek?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
KISDUCK
addikt
válasz PuMbA #150092 üzenetére
Thor fortinetozott, ha elkezded meg lesz a kapcsolódási pont.
Ha ilyen hétköznapi dolgok érdekelnek akkor inkább jútubozz mint filmezz, van rengeteg "hétköznapi" csatorna. Én hébe-hóba belenézek a Grandpa Kitchen csatorna videóiba. Pont főzös csatorna, de jópofa, meg mindig viszik a kész kaját valami gyermekotthonba, bár vicces hogy minden kaját jól megszórnak chilivel és azt adják a gyerekeknek.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz KISDUCK #150094 üzenetére
Az évek ezt tették velem.... így 33 évesen már sokkal jobban tetszik a régi filmek irama / történetmesélése, a részletes és valóságközelibb ábrázolás, főleg hogy azokat nézem inkább mostanában. Na de elmegyek az új Batman-re, mert nem vetem meg őket, megnézem, de közel sincs nagy hatásuk rám az előbb leírtak miatt. Hátha most. Én az esélyt megadom mindennek.
Major Lion: Nem feltétlen mondtam, hogy főzniük kell, azt bontsák ki és tegyék bele, ami a karakternek az énje. Milyen az a karakter, mivel foglalkozik, ha nem épp akción van.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PuMbA #150088 üzenetére
az is 20 eves lassan
Villeneuve egyaltalan nem lassu. mainstream kozepen is kivul is van elet. Lanthimossal tennek egy probat, pl a Favouritevel ha kosztumos kell.
a Dunenek pacing problemai vannak, de ket kb tokeletesen sikerult film utan (BR2049, Arrival) egy nagyon jo is gyengebb.
Bad Pritt: ja. talan a Caligula maradt meg meg az idoszakbol, bar az is inkabb amiatt, mert elegge feszegette a rated X hatarokat.
meg mintha meg lett valami bibliai film?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
KISDUCK
addikt
válasz Major Lion #150096 üzenetére
Telerakja carolina reaperrel és először hasbavágja a rosszfiút utána pedig egy nagy fakanálnyi adagot beletol a szájába.
-
PuMbA
titán
válasz PuMbA #150095 üzenetére
Jobban kifejtve. A hét szamurájban ülnek és várják a támadást, közben beszélgetnek, esznek, poénkodnak vagy csöndben ülnek egymás mellett, de nem fél percig, mint ahogy főleg a mai filmekben szokás lezavarni. Hanem vagy 5-10 percig és nem csak egy ilyen jelenet van. Megmutatják, hogy igen, egy harc nem csak abból áll, hogy megy a harc és ennyi. Sok-sok várakozás is van benne, előkészületek...mint a valóságban. Teljeskörű és mély bemutatás. Ezt a mélységet hiányolom.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PuMbA #150099 üzenetére
[link] sátántangó nyito jelenete egyebkent ilyen szempontbol zsenialis.
foleg, hogy oldalra panningolo kamerat hasznal, amit nagyon Tarron kivul nem nagyon emlekszem, hogy barki szokott-e.
Villeneuve a BR2049ben hasznal felulrol alulra pannelest a "zold" varosban, az a film egyik leggyonyorubb jelenete szvsz.
Tarantino szokott meg igy sztorit meselni egyebkent.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok